Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tyle, że wg mnie cała filozofia wynikająca z tych podkładek poszła w pi....u.

Jedynym elementem odprzęgającym od podłoża w tym wypadku powinna być kulka w dysku.

Filozofia powiadasz?

A kto ją pisał Platon , Arystoteles czy może Sokrates ? ;)

Chciałbym tylko skromnie przypomnieć ,że pod tymi podstawkami ........ fabrycznie podklejona jest mata kauczukowa ;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Filozofia powiadasz?

A kto ją pisał Platon , Arystoteles czy może Sokrates ? ;)

Paltona w to nie mieszaj :)

Chciałbym tylko skromnie przypomnieć ,że pod tymi podstawkami ........ fabrycznie podklejona jest mata kauczukowa ;)

Folii z telefonu komórkowego też nigdy nie zrywasz? ;)

Jurgen ,zaden guru...tylko nie ściemniaj wiecej z tym parowaniem,lepiej se doczytaj w jakich tylko wzmakach należy koniecznie parować lampy,bo to co niektórzy szrajbuja to jakas sciema jest.....oczywiście z mojego punktu widzenia.

Szukając lamp stracilibyśmy fortunę na ich zakup i mnóstwo czasu na poszukiwanie idealnych par...wiesz o co chodzi?

Doskonale wiem o co chodzi .Po zakup sparowanych lamp idzie się do dobrego żródła a nie do pana ...........teraz wiesz o co chodzi mam nadzieję.

Jurgen to w UK otworzyli fabrykę lamp ???

Widać że masz braki w wiadomościach tak samo Ci co postawili Tobie kolejkę, he,he.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jurgen to są chyba Mullardy z wczesnych lat 70 -tych a nie z obecnej produkcji.

Nie słyszałem aby Mullard wznowił produkcję w U.K.

Ale może się mylę.

Poza tym miałem te lampy i to zwykły smieć.

Padły po 2 miesiącach a hałasowały jak pijak pod sklepem monopolowym ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jurgen to są chyba Mullardy z wczesnych lat 70 -tych a nie z obecnej produkcji.

Nie słyszałem aby Mullard wznowił produkcję w U.K.

Ale może się mylę.

Poza tym miałem te lampy i to zwykły smieć.

Padły po 2 miesiącach a hałasowały jak pijak pod sklepem monopolowym ;)

Bo i też nikt w UK fabryki z lampami nie otworzył:)

Nie chcę się wtrącać, ale w oryginalnym poście Magnepan napisał"

"12AX7 oprócz NOS jest Mullard Reissue made in UK za rozsądne pienieniądze....za śmiesznie rozsądne pieniądze."

Dla mnie wynika z tego, że to te reissue miałyby być produkowane w UK, a z tego co wiem są produkowane w Rosji. Chyba stąd to całe zamieszanie.

Mullard wznowił produkcję w UK [ takie dostałem informacje ] i tak jak napisał milimetr również produkowane są w Rosji ale to inna liga.

Jesli idzie o szumy i inne chałasy z 12AX7 to w tym przodują Sovteki,Silvania i ElectroHarmonix

Mullard wznowił produkcję w UK [ takie dostałem informacje ]

Jeżeli to się potwierdzi, to będę chciał tych Mullardów spróbować.

Do tej pory nie wiedziałem, że małe lampy są robione gdzieś poza Rosją i Chinami.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jeżeli to się potwierdzi, to będę chciał tych Mullardów spróbować.

Do tej pory nie wiedziałem, że małe lampy są robione gdzieś poza Rosją i Chinami.

Bo nie są, skąd pochodzi ta informacja?

=>Magnepan podaj wiarygodne info do weryfikacji, bo brzmi to kurjozalnie

Gość intenser

(Konto usunięte)

Magnepan podaj wiarygodne info do weryfikacji, bo brzmi to kurjozalnie

zasłyszana , po prostu zasłyszana:) jak to, że zna pół ekipy pracującej w Sonus Faber (szwagra, teścia i synową Franka oczywiście też)

minie tydzień, dwa i będzie nowy forumowy guru od lamp wszelakich (tych z wolframem również )

Prawa do marki Mullard zostały kupione przez New Sensor (Rosja).

Dzisiaj rynek na lampy to w zasadzie sektor audio. Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś stawia linię produkcyjną od zera, uzyskuje wszystkie zgody środowiskowe i inne by zaspokoić tak wąski popyt. Przecież to jest ogromne przedsięwzięcie.

Dzisiaj rynek na lampy to w zasadzie sektor audio. Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś stawia linię produkcyjną od zera, uzyskuje wszystkie zgody środowiskowe i inne by zaspokoić tak wąski popyt. Przecież to jest ogromne przedsięwzięcie.

Wychodzi na to że aktualne Mullardy są robione w Rosji i Chinach.Informacja ze rozpoczęto produkcję w UK jest błędna.Kilka uwag na temat firmy New Sensor...

Yes, New Sensor was founded by Mike Matthews the founder of ElectroHarmonix, and manufactures EH tubes and designs Sovtek tubes, and owns the Reflector tube factory in Russia... but the Mullard reissues are supposedly made using the original Mullard factory equipment....

Gość jt211

(Konto usunięte)

Fabryka to jest w rosji ale New Sensor to raczej z Manhatanu :)

Rosji miało być

Wychodzi na to że aktualne Mullardy są robione w Rosji i Chinach.Informacja ze rozpoczęto produkcję w UK jest błędna.Kilka uwag na temat firmy New Sensor...

Yes, New Sensor was founded by Mike Matthews the founder of ElectroHarmonix, and manufactures EH tubes and designs Sovtek tubes, and owns the Reflector tube factory in Russia... but the Mullard reissues are supposedly made using the original Mullard factory equipment....

maszyny Mullarda kupiła Japonia a potem Chiny

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

maszyny Mullarda kupiła Japonia a potem Chiny

To teraz wiem dlaczego te lampy to taki szrot.

Miałem 4 szt. i 3 padły jak muchy po Muchozolu tzn. trochę jeszcze pobrzęczały, popierdziały i zdechły.

A dżwięk był jak przysłowiowej dupy ;)

Masakra.

Jest jeszcze takie cudo.

Poziom podobny do tych opisanych powyżej:

post-33970-0-06393500-1388961977_thumb.jpg

Gość intenser

(Konto usunięte)

Widać że masz braki w wiadomościach tak samo Ci co postawili Tobie kolejkę, he,he.

Informacja ze rozpoczęto produkcję w UK jest błędna

ojej jaka szkoda :(

MAG znowu nie ma racji , może zaskoczyłbyś Nas czymś bo to już staje się z lekka monotonne i nudne

ojej jaka szkoda :(

MAG znowu nie ma racji , może zaskoczyłbyś Nas czymś bo to już staje się z lekka monotonne i nudne

Intenser , pora iść spać, czuje się zmęczenie w Twoich wpisach.

Rafaell ja jeszcze nie muszę płacić za sex ale ten dzień zbliża się chyba nieuchronnie ;)

Jarek wiem jesteś wziętym artystą; oni za seks ,dragi i lampy nie płacą ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Milimetr, sprawdzę te Genelexy. Na razie czekam na dobre Philipsy oraz A.Buggle Boy'e Long Gitter z 1958 roku[ mniam mniam ].

Zobacz też GT Groove Mullard Reissue - creme de la creme.

quote name='Magnepan' timestamp='1387887869' post='3029979']

Stefek.

Muszę koniecznie posłuchać Remyio sound bo otarłem się o różne opinie zabarwione uśmieszkiem na ustach i to nie tylko z powodu abstrakcyjnej ceny...

ale dzwięku przede wszystkim. Nie omieszkam dać znać i wyrazić swoją opinię.

Panie Jurgen W. co to za lampy A.Buggle Boy'e Long Gitter? Pierwszy raz w życiu o takich słyszę. Może mają jakiś związek z lapońską marką Remyio sound, o której Pan wspominał?

Panie Jurgen W. co to za lampy A.Buggle Boy'e Long Gitter? Pierwszy raz w życiu o takich słyszę. Może mają jakiś związek z lapońską marką Remyio sound, o której Pan wspominał?

Dysleksja i dysgrafia nie boli.........tylko robi się byki i język się pier**li

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.