Skocz do zawartości
IGNORED

Prezydent Lech Wałęsa w Internecie

testosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Robercik, a ty rozumiem stałeś z kamerą i filmowałeś wszystko, nawet motorówke......

To moze shame inaczej...

Przeczytaj sobie liste pytan sp. Walentynowicz do Walesy ktora jakby patrzac byla blizej niz Ty czy ja ...

Zrozumiesz wtedy ze Twoja ideologia ma wiele wspólnego z wmawianiem dzieciom ze w nocy potwory przychodzą...

no jasne, suwnicowa i przodownica pracy ma rację, tak samo jak Gwiazda Wyszkowski i Macierewicz. same tuzy Solidarności. można się obśmiać, jak się takie pierdoły czyta.Roberciku, jak byś lepiej znał historię, to byś wiedział, że już na I zjeździe solidarności pojawiły się co najmniej 2 grupy nawzajem sie zwalczające, a Wałęsa ledwo przeszedł wybory. jakoś nikt wtedy nie mówił o SB, chodziło zwyczajnie o władzę. a swoją drogą, jesteśmy chyba jedynym narodem europejskim, który swoich wielkich ludzi miesza z błotem. ot taka przypadłość tego dziwnego narodu......ale cóż, jakie wychowanie i wiedza, takie poglądy.....

no jasne, suwnicowa i przodownica pracy ma rację, tak samo jak Gwiazda Wyszkowski i Macierewicz. same tuzy Solidarności. można się obśmiać, jak się takie pierdoły czyta.Roberciku, jak byś lepiej znał historię, to byś wiedział, że już na I zjeździe solidarności pojawiły się co najmniej 2 grupy nawzajem sie zwalczające, a Wałęsa ledwo przeszedł wybory. jakoś nikt wtedy nie mówił o SB, chodziło zwyczajnie o władzę. a swoją drogą, jesteśmy chyba jedynym narodem europejskim, który swoich wielkich ludzi miesza z błotem. ot taka przypadłość tego dziwnego narodu......ale cóż, jakie wychowanie i wiedza, takie poglądy.....

Oczywiscie historie znasz lepiej...z TV czy gazet?

Gdyby "suwnicowa" nie miala racji to te 17 pytan w otwartym liscie do Walesy zostalo by zaraz oficjalnie odbite i po sprawie.

Jednak tw. Bolek do dzis nie odniosł sie do nich i udaje ze go to nie dotyczy...majac poparcie takiego elektoratu jak Ty moze sobie na to pozwoic.

Jeszcze jedno...wyjasnij mi oczytany człeku kim wg, Ciebie byl/ jest Wachowski?

jakie poparcie? czy Wałęsa gdzieś będzie wybierany? jakiego elektoratu? co ty bredzisz? facet na emeryturze od wielu lat! za prezydenturę Wałęsy, niekoniecznie go trzeba kochać, ale za lata 70 i 80? po śmierci pomniki mu będą stawiać, wlaśnie za to. Robercik, a ty w 1980r byłeś chociaż w planach rozwoju ludzkości? chodziłeś na demonstracje? pałowali cię milicjanci w 1981r, przechodziłeś ścieżki zdrowia? twoich starych wywalali z roboty? dostałeś wilczy bilet?

Przeczytałem pierwszą stronę

Zdaje się wszyscy opluwają Lecha Wałęsę.

Bolek, kapuś...

Może napisałby ktoś, komu zaszkodził...

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Może napisałby ktoś, komu zaszkodził...

Zaszkodził dla większości Polaków zachowując lewą nogę coby prosto stać. Przykład Czech i Węgier pokazał, że odsunięcie komunistów od władzy poprawiło byt przeciętnych obywateli tych krajów.

Zaszkodził dla większości Polaków zachowując lewą nogę coby prosto stać. Przykład Czech i Węgier pokazał, że odsunięcie komunistów od władzy poprawiło byt przeciętnych obywateli tych krajów.

A wiesz jak szkodzą Polsce wszystkie inne ekipy, na czele z tą opozycyjną.

Dawajcie dalej.

Przykłady. Może czegoś nie wiem.

a swoją drogą, jesteśmy chyba jedynym narodem europejskim, który swoich wielkich ludzi miesza z błotem.

Gdyby Wałęsa był naprawdę jednym z panteonu Wielkich Polaków, to nikt by nie śmiał go mieszać z błotem. Nikt normalny, w każdym razie. Bo zawsze znajdą się gnidy mieszające z błotem wielkie postaci historyczne, ot choćby dowódców Powstania Warszawskiego... Ale ten ludzki i moralny margines litościwie pomińmy...

Problem jednak w tym, że zamiast Lecha Wałęsy mamy Bolka, kwity, wygrane w totolotka, teczki, ubeckie pieniądze, motorówkę, Wachowskiego, Słowika, kapcie, Kiszczaka, Okrągły Stół, Magdalenkę, flaszki z Arłamowa... to jest problem.

Bo tak naprawdę - nie ma czego czcić. Bolek to Bolek. Komuna nie została pokonana - ona zwyciężyła, tylko ludziom wmówiono że jest inaczej. I to dlatego zbrodniarz Jaruzelski w spokoju dożywa swych dni w luksusie, miast gnić w pierdlu. To przez Bolka, między innymi.

A że Nobel? No bez jaj proszę. Przed II Wojną mocnym kandydatem do pokojowego Nobla był Adolf Hitler (1939), zatem towarzystwo zaiste zacne. Dodajmy innych wybitnych kandydatów: Benito Mussolini w 1935r., JózefStalin (1945 i 1948), Wojciech Jaruzelski (1982).

Tyle ten Nobel wart.

Będzie odpowiednia koniunktura to go dadzą nawet psu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przykłady. Może czegoś nie wiem.

cokolwiek by sie nie napisalo to sa tylko domysly typu "co by bylo gdyby"

raz przy konsumpcji napojow wyskokowych z przyjacielem roztrzasalismy ten temat

oboje bylismy zgodni co do tego co sie wydarzylo wiec nie bylo przekrzykiwania sie ze okragly stol byl"uczciwy"

nie mniej jednak pod koniec imprezy refleksja byla jedna:

mimo ze zostalismy wydymiani bez mydla (jako przecietni obywatele ma sie rozumiec) TO I TAK MOGLO BYC GORZEJ

zakladam ze z tego zalozenia wychodza ludzie ktorzy badz co badz bronia walesy.

ale badzmy w takim badza razie konsekwetni - na pomniki czekaja tez inni. na jaruzelu wieszaja psy. czemu? przeciez on tez sie przyczynil do "upadku" komuny. z reszta w tym samym stopniu jak jego koledzy w moskwie. bez nich nie doszlo by do tego.

Dodajmy innych wybitnych kandydatów: Benito Mussolini w 1935r., JózefStalin (1945 i 1948), Wojciech Jaruzelski (1982).

zapomniales o obamie

nie ma czego czcić. Bolek to Bolek

najzabawniejsze jest jednak to ze ludziska nie sa w stanie dopuscic do siebie mysli ze w miejscu tego czlowieka mogl byc ktokolwiek inny o danych predyspozycjach psychicznych. przeciez bezpieka zanim zaczela inwestowac w niego czas poszukala wnikliwie jemu podobnych. byl dobry wiec go wybrali. pod tym wzgledem sie nadawal.

Nie przeceniajcie bezpieki.

Jakiś czas temu dowiedziałem się, że za czasów studiów i potem pracy na uczelni donosił na mnie mój kolega z Instytutu. Znaliśmy się. Kiedyś wygadał się, jeszcze w czasach, kiedy nie można było podejrzewac wycieku rozmaitych list współpracowników.

Zresztą okazało się wkrótce, że dzięki jednemu z podobnych TW byłem ochroniony, dzięki jego zeznaniom. Zresztą o podobnych głupotach jakie opowiadali TW SBcji można tu i ówdzie poczytac. Z mojego roku i wydziału ochroniono kilku studentów przed relegowaniem, dzięki pierwszemu sekretarzowi uczelnianej PZPR...

Ludzie chcieli dostawac paszporty (ja nie maiłem wówczas takiego przywileju), chcieli robic kariery*... Opowiadali głupoty, brali za to jakieś grosze i tyle...

Oczywiście godne najwyższego potępienia jest fakt zaszkodzenia komuś. Tu zgoda.

A propos (*). A obecnie ludzie nie robią świństw dla kariery? Nawet w ramach tej samej partii... Ludzie się nie zmieniają, zmieniają się czasy. Teraz to żaden problem udawac bohatera a i tak skurwysyństwa pełno... Wówczas był inny czas. To miejcie na uwadze.

I coś za długo ciągnie się za nami ten cały smród transformacji. Ale to taka przywara Polaków, grzebac w gównie; Gruba Kreska, Smoleńsk...

Nie było nas stac raz na skuteczne rozliczenie, więc dajmy sobie spokój.

A w życiu codziennym eliminujmy złych ludzi na tyle na ile będziemy w stanie to zrobic.

I coś za długo ciągnie się za nami ten cały smród transformacji. Ale to taka przywara Polaków, grzebac w gównie; Gruba Kreska, Smoleńsk...

Nie było nas stac raz na skuteczne rozliczenie, więc dajmy sobie spokój.

A w życiu codziennym eliminujmy złych ludzi na tyle na ile będziemy w stanie to zrobic

zgoda

z tym tylko ze stare zbyt scisle sie przeplata z nowym

kiedys mozna bylo krasc a teraz nie?

gdzie postawic ta granice?

kogo rozliczyc a kogo nie?

bo nie rozliczamy nikogo to nie dziwmy sie ze ludzie dalej kradna bo nie ma zadnej odpowiedzialnosci

i kradnacy o tym wiedza wiec - hulaj dusza, piekla nie ma

Ja np. miałem ostatnio możliwośc świadczenia swojej pracy (w zakresie dośc unikalnej wiedzy) dla firmy prowadzonej przez osobę uznaną za TW, który zaszkodził wielu ludziom. Odmówiłem, nie chcę się męczy w takim środowisku.

Polecam pełną izolację. Zdrowy organizm otorbiela złe tkanki...

Nic nam innego nie pozostaje.

Gość Gość

(Konto usunięte)
<br />Gdyby Wałęsa był naprawdę jednym z panteonu Wielkich Polaków, to nikt by nie śmiał go mieszać z błotem.<br />

To dobre.

Pokaż mi takiego Wielkiego Polaka który tego nie doświadczył.

Nic nam innego nie pozostaje.

taki rodzaj publicznego ostracyzmu?

to dziala w panstwie prawa i wsrod inteligentych ludzi

ludzie nie chodza do urn - i co?

i nic

rzad w zasadzie nie ma mandatu - i co?

i nic

A ja ponawiam pytanie, może ktoś mi powie dlaczego Wałęsa który pracował dla UB rozkręcił aferę z Oleksym.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

smutny, zawistny ,mały narodek, potraficie wszystko i wszystkich opluć, Rosjanie cel osiągnęli- potrafili skłócić wszystkich ze wszystkimi, wiedząc, jak zachowują się Polacy.

e tam , mimo wszystko nie narzekam żem Polakiem

A ja ponawiam pytanie, może ktoś mi powie dlaczego Wałęsa który pracował dla UB rozkręcił aferę z Oleksym.

a może odpowiesz dlaczego pracując dla UB miał z nimi problemy , Stasi inwigilowała a Rosjanie pytali jak długo będzie tolerowany ?

Chyba nie zrozumiałeś mojego pytania - dlaczego Wałęsa uderzył w swoich rzekomych "mocodawców" skoro niby dla nich pracował. Nie pasuje mi to do "bolkowej" teorii. Ciekaw jestem jak wytłumaczą to jej zwolennicy.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

to przepraszam . Podejrzewam , że zwolennicy Bolka odpowiedzią na pytanie podważające ich wnioski sobie głowy nie zaprzątają . Ma być Bolkiem i basta

Znaczy, że Lechu to wszysto sam, tak z siebie, po zawodówce?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie.

Pomagała Mu moja Matka.

Pomagał Mu Pan, Pani, tamten Pan...

Za dużo mitów obrosło wokół SB`cji.

Za mało mądrzy ludzie ją tworzyli aby mogła manipulować rozwojem państwa.

Owszem skrzywili rzeczywistość, ale działając na własną rękę i rozrywając to co było najcenniejszego... Ot zwykłe polskie cwaniakowanie. Po drugiej stronie mieli solidarnościowych frajerów. I stało się.

Cała ta prywatyzacja po transformacyjna. Przyjrzyjcie się...

A co, wasi tatusie nie uwłaszczyli się przypadkiem w tym czasie? Nie podpieprzali kolegów.

Wałęsa podpieprzał?

Kogo, gdzie?

a ty tak wszystko wiesz po studiach ?

Nie mam studyi. ale k**wa jakoś nie pojęte dla mnie jest, że gość nie potrafiący się poprawnie wysławiać doprowadził do upadku bloku wschodniego. Nie mam na jego temat do końca wyrobionego zdania, choć jako młodzik głosowałem na jego prezydenturę.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

ponieważ schematycznie myślisz i wiedzę tylko z wyuczoną nauką akceptujesz. Facet działał intuicyjnie , trochę jak kobieta . Nie wiesz skąd , ale wie i ma rację

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.