Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Paradigm 9.7

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam wszystkich. Wracam do poszukiwań wzmacniacza do tych kolumn - Xindak nie przypasował. Mam kilku kandydatów Roksan Kandy i Audiolab (końcówki), Naim - te słyszałem. Chce jeszcze dać szansę Creek Evo, Exposure (końcówka), Marantz (końcówka), może HK 990, chyba tyle, ewentualnie Advance Acoustic.

Czy może wiecie, które z nich spokojnie można odpuścić (wiem wiem, każdy ma inne ucho, ale pewnie są już jakieś znane fakty:D), a które wyjątkowo mają szansę spasować? Chciałbym maksymalnie ograniczyć następny odsłuch :D:D.

Lamp chwilowo nie rozważam:)

https://www.audiostereo.pl/topic/104787-wzmacniacz-do-paradigm-97/

Raczej odrzuciłbym urządzenia z którymi Paradigm zagra jasno, ostro, urządzenia które nie trzymają basu w ryzach. Myślę że Creek, Marantz i Exposure raczej odpadną, chociaż to zależy od indywidualnych preferencji. Stawiałbym raczej na Roksana, Audiolaba dzielonego, może NAD C375BEE, Naim.

Umawiaj się na odsłuchy i sam słuchaj, gdyż dźwięk systemu musi się podobać tylko Tobie,

zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

a jaki xindak i co z nim było nie tak?

to był Xindak 6900, moc była, ale granie lekko suche. Najwyraźniej preferuję melodyjność. Miałem w domu CA 640A i uznałem, że ten Xindak nie daje mi tego, czego oczekiwałem za 3 tys zł. Szczegółowość była przyzwoita, ale CA 640A wg mnie lepiej oddawał jak to nazwała moja dziewczyna po szkole muzycznej "to nad czym muzycy tak się głowią, by utwór brzmiał dobrze":). Np. Pink Floyd "High Hopes" brzmiał za sucho, bez wybrzmień. Teraz jednak szukam czegoś więcej niż CA:)

Dla mnie w tym zestawieniu figuruje jeden faworyt, no dwóch. Kandy oraz Hk990. Wybitne pozycje. Pierwsze do nieco lżejszego grania, z kolei drugi to rakieta do rocka itp.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Gość numik

(Konto usunięte)

Dla mnie w tym zestawieniu figuruje jeden faworyt, no dwóch. Kandy oraz Hk990. Wybitne pozycje. Pierwsze do nieco lżejszego grania, z kolei drugi to rakieta do rocka itp.

dzięki:)

dziś właśnie zweryfikuję HK990. Naim może być jak Xindak, dobry sprzęt ale z Paradigmami za suchy. Audiolaby ponoć nieźle nadrabiają średnice w tych kolumnach, także z Roksanem są faktycznie faworytem. Naim wciąż w grze, może po dzisiaj HK - ma kolejną zaletę, niezły dac w zestawie:) a i tak planowałem polować na cd hk

Nie zawsze trzeba łączyć wzmacniacz jednej marki z odtwarzaczem z tej samej linii. W zależności w jakiej kwocie będziesz poszukiwał odtwarzacza oraz jakie będą Twoje wymagania daj znać. Z doświadczenia wiem, że z HK 990 spisuje się świetnie Arcam FMJ CD17.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Nie wiem, czego tak naprawdę słuchasz w zaciszu domowym z przyjemnością, ale mam wrażenie, że te kolumny zostały zbyt pochopnie uznane przez Ciebie za wzorzec, do którego dopasowujesz resztę; szczególnie wzmacniacz.

Nie jestem specjalnie osłuchany z różnymi, czasem i egzotycznymi wzmacniaczami, ale przy ewentualnych odsłuchach powinieneś na przekór sobie podłączyć INNE, RÓŻNE KOLUMNY. Szczególnie zwrócił bym uwagę na sprzęty z kopułką tekstylną, bo może się okazać, że to, co prezentuje Paradigm odbiega nieco zarówno od Twoich upodobań, jak i autentycznej barwy czy nasycenia wielu gatunków.

Czasem też wystarcza proste porównanie dźwięku z CD i wzmacniacza na przyzwoitych słuchawkach, czasem nie...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość numik

(Konto usunięte)

Nie wiem, czego tak naprawdę słuchasz w zaciszu domowym z przyjemnością, ale mam wrażenie, że te kolumny zostały zbyt pochopnie uznane przez Ciebie za wzorzec, do którego dopasowujesz resztę; szczególnie wzmacniacz.

Nie jestem specjalnie osłuchany z różnymi, czasem i egzotycznymi wzmacniaczami, ale przy ewentualnych odsłuchach powinieneś na przekór sobie podłączyć INNE, RÓŻNE KOLUMNY. Szczególnie zwrócił bym uwagę na sprzęty z kopułką tekstylną, bo może się okazać, że to, co prezentuje Paradigm odbiega nieco zarówno od Twoich upodobań, jak i autentycznej barwy czy nasycenia wielu gatunków.

Czasem też wystarcza proste porównanie dźwięku z CD i wzmacniacza na przyzwoitych słuchawkach, czasem nie...

Wiem o co chodzi, ale z różnych względów (wspólny zakup - to i tak cud!!:) te Paradigmy posłużą mi parę lat, dlatego dobieram pod nie. Dziś NAD 356 wypadł najlepiej (z CA 651, Arcam 18 i HK 990)

Życzę powodzenia w takim razie. Może będziesz miał więcej szczęścia ( miałem Monitor 3 ), bo mnie się nie udało.

A z tego co piszesz, jesteś już blisko...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość numik

(Konto usunięte)

Życzę powodzenia w takim razie. Może będziesz miał więcej szczęścia ( miałem Monitor 3 ), bo mnie się nie udało.

A z tego co piszesz, jesteś już blisko...

dzięki, oby:), ciężko coś do nich dobrać, ale Naim Nait, Roksan Kandy, Nad i Audiolab brzmią nieźle, tak - blisko blisko coraz bliżej :)

Gość numik

(Konto usunięte)

tak tylko pisze jeśli ktoś się zmaga z podobnymi problemami. Audiolab jest zdecydowanie bardziej detaliczny niz NAD, separuje kolosalnie lepiej. Jeżeli to dla kogoś ważne proponuję rozważyć. Odsłuch bez pośpiechu to jest to:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.