Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Arcam A85 + CD73

_kubalonek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję porady za czym się rozglądać (kolumny używane) do zestawu A85, CD73 + Audiotrac Cube (OPA 2107). Budżet +/- 1500 zł. Muzyka to szeroko pojęty rock. Powierzchnia pokoju 14 m2. W internecie znalazłem następujące propozycje, które na pierwszy rzut oka mieszczą się w budżecie:

Monitor Audio rs6s (te to chyba za duże?)

B&W 685

Dali Ikon 2

Dynaudio dm 2/7 or 2/6

Dynaudio x12

Dynaudio 42

Focal Chorus 706V

Chario Silhouette 200

Z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/104797-kolumny-do-arcam-a85-cd73/

Czesc.

Wydaje mi sie ,ze Bowersy to dobry kierunek.Glosnik dynamiczny,szczegolowy z pazurem.W muzyce rockowej powinien sie

sprawdzic.Monitor Audio i Chario troche za delikatne do takiego gatunku muzycznego.Focal jak dla mnie zabalaganione.

Dynaudio i Dali nie znam, nie sluchalem.

Witaj,

w podanym przedziale cenowym zmieścisz się z fabrycznie nowymi, bardzo dobrymi monitorami Paradigm Mini Monitor v.7, które będą bardzo dobrze współpracowały z Twoim systemem i zapewnią brzmienie zgodne z Twoimi preferencjami.

Przemyśl sprawę, jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu. To nic nie kosztuje, a zawsze będziesz miał większe doświadczenie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oczywiście nie jestem przywiązany do tych modeli wymienionych powyżej. To po prostu informacje, które udało mi się odgrzebać w sieci. Pabianice niedaleko, więc może bym się wybrał na odsłuch. Coś jeszcze ciekawego można by odsłuchać w granicach tej kwoty (oczywiście +/- nie będę się upierał).

Miałem długo Arcama A90 + CD73. Nie mam pojęcia co wnosi audiotrac, ale ten zestaw grał u mnie muzykalnie, barwnie z bardzo ładną, blisko podaną średnicą. Grało to u mnie najpierw z Paradigmami Studio 20, a potem z Elacami 510. Z obydwoma zestawami sprawdzało się dobrze.

Ogólnie jeśli chcesz mieć dźwięk uniwersalny i do rocka to warto to łączyć z żywiołowymi kolumnami. Nie bałbym się w tym przypadku, że może być zbyt ostro lub zabraknie wypełnienia średnicy.

Witam,

Poszukuję porady za czym się rozglądać (kolumny używane) do zestawu A85, CD73 + Audiotrac Cube (OPA 2107). Budżet +/- 1500 zł. Muzyka to szeroko pojęty rock. Powierzchnia pokoju 14 m2. W internecie znalazłem następujące propozycje, które na pierwszy rzut oka mieszczą się w budżecie:

Monitor Audio rs6s (te to chyba za duże?)

B&W 685

Dali Ikon 2

Dynaudio dm 2/7 or 2/6

Dynaudio x12

Dynaudio 42

Focal Chorus 706V

Chario Silhouette 200

Z góry dzięki za pomoc.

Jeżeli miałbym się trzymać założonych z góry przez Ciebie modeli wybrałbym Dynaudio 2/7 - kapitalne pudła. Idealne do Twojej powierzchni o moim skromnym zdaniem idealne do rocka.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 2 tygodnie później...

Do zestawu dołączyły Focal Chorus 706V :) niesamowity dźwięk. Teraz pozostaje jeszcze kilka rzeczy do dopracowania. Zapraszam tutaj i proszę o porady przy tym pierwszym zestawie hifi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.