Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje kogoś kto ma T+A Criterion TMR160 lub Infinity Kappy

m.stank2

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tutaj ktoś może kto posiada T+A Criterion TMR160 (lub 120) albo Infinity Kappy 7 lub 8 i byłby tak miły, że udostępniłby je i swój czas na odsłuch?

Z góry bardzo dziękuje ;)

Jest tutaj ktoś może kto posiada T+A Criterion TMR160 (lub 120) albo Infinity Kappy 7 lub 8 i byłby tak miły, że udostępniłby je i swój czas na odsłuch?

Z góry bardzo dziękuje ;)

Jak masz wybierać między Infinity Kappa a T+A TMR to nawet w ciemno możesz brać Infinity. T+A mają jedynie niesamowicie niskoj schodzący bas bo to linia transmisyjna (mocniejszy, w większym uderzeniem natomiast powinny mieć te Kappy) - z tym że ja miałem TMR 120 i Kappa 8.2, na tej podstawie moja opinia.

Kappy 8 są nieco ponad mój budżet i zastanawiam się czy 7ki są prawie tak samo dobre czy różnice są jednak spore i warto poczekać i dozbierać do wyższego modelu. Nie wiem też czy mój wzmacniacz odpowiednio je udźwignie (Luxman LV-109)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ale chyba trochę mylisz modele.

Piszesz o Kappach 8 czy o Kappach , 8.1, 8.2i. To są całkiem inne konstrukcje.

Podobna sytuacja jest w siódemkach.

T+A kompletnie nie znam.

W przypadku Infinity jednak przede wszystkim weź pod uwagę co je będzie napedzało. Tu żartów nie ma. Jeśli nie masz wybitnego pieca to sobie je odpuść. Poczytaj coś niecoś w klubie Infinity.

Wiem, że są to całkiem inne konstrukcje. O tych i o tych wyczytałem sporo dobrego, jednak nie miałem okazji ich odsłuchania i sprawdzenia czy rzeczywiście są tak dobre jak wszyscy piszą i czy mi by odpowiadały. Luxman ma spory zapas mocy i gra naprawdę dobrze, jednak nie wiem czy w przypadku Infinity to wystarczy, bo to że można dużo dużo lepiej to wiem ;)

Przede wszystkim pomijając lepsze/gorsze to są całkowicie odmienne style brzmienia. T+A to wbrew pozorom bardzo dobrze grająca kolumna, bez rozjaśnień, bez skrajnego basowania, bez dudnienia, grają równo. Infinity są zdecydowanie jaśniejsze i "twardsze", brzmienie bardziej ofensywne. Oczywiście ocena będzie zależeć głównie od subiektywnych preferencji słuchacza ale jedne i drugie są fajne. Dużym plusem jest fakt że T+A zagrają z większą ilością wzmacniaczy niż infinity.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Brałbym Infinity, bo mimo, że ich nie słuchałem to na swój sposób choruje na nie od dłuższego czasu, jednak zastanawiam się czy podpinanie ich do Luxmana ma jakikolwiek sens, mimo że słaby nie jest. Przejście z Dali 450 przerobionych w Studio16Hertz na T+A ma sens czy jest to krok w bok i sobie odpuscić?

W piątek idę na odsłuch Kapp 7 z moim wzmacniaczem, zobaczymy co z tego wyjdzie i czy Kappy znajdą się u mnie. Jeżeli moje Dali zagrają lepiej lub po prostu przyjemniej, wiadomo że zostają

Byłem wczoraj na odsłuchu Infinity Kappa 7. Wypadły bardzo porównywalnie do moich Dali/Studio16Hertz 450. Niestety nie miałem swoich kolumn przy sobie i Kappy grały w mniejszym pomieszczeniu bez skosów, jednak miałem swój wzmacniacz. Miałem wrażenie, że Luxman spokojnie sobie z nimi radzi. Jedynie co mi się "rzuciło w uszy" to to, ze Kappy mają nieco lepszą średnicę (jednak mój odtwarzacz nią czaruję, więc Dali brzmią bardzo dobrze). Przypuszczam, że w związku z sporym głośnikiem niskotonowym będzie też lepszy bas przy głośnym słuchaniu i nie będzie zniekształceń (w Dali też ich nie słyszę), ale przy normalnym odsłuchu nie zauważyłem jakiejś przewagi Infinity. Na razie zostawiam swoje kolumny, są w idealnym stanie i przed zakupem nie były prawie w ogóle używane, ponad to są dużo ładniejsze niż Infinity. Dozbieram i kiedyś zafunduje sobie Kappy 8 bądź 8.2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.