Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda jest taka, że S10 gra jak porządny laptop z dodatkową filtracją USB (sprawdzone nausznie). Dźwiękowo ma problemy z delikatnie grzebniętym Krellem 280. Wyceniam go na 5kzł (rynek wtórny). W20 to głównie ładna obudowa i wygodna obsługa, obecnie warte dźwiękowo 15-20kzł. Póki co porządny serwer z zasilaniem liniowym musiałby kosztować astronomiczne pieniądze i zajmować bardzo dużo miejsca, głównie za sprawą zasilaczy. Dlatego nie spodziewam się wysypu tak zaawansowanych konstrukcji w najbliższym czasie. Przybędzie bardzo dużo konstrukcji z pułapu średniego i najniższego, które niestety nie bedą jeszzce konkurowac z topowymi transportami konwencjonalnymi.

O ubieraniu w Ayona się nie wypowiem bo dla mnie to podła praktyka i biedni Ci którzy wtopili w ten "mega sprzęt" rodem z CHRL.

<br />Przybędzie bardzo dużo konstrukcji z pułapu średniego i najniższego, które niestety nie bedą jeszzce konkurowac z topowymi transportami konwencjonalnymi.<br />

Sluchales czy wrozysz?

Skąd masz takie rewelacje tzn. od kogo,gdzie wyczytałeś-czy to Twoje złote myśli?

Biorę cd maka 301 rzeczony daczek abraxasa plus cyfrówka transparenta spdif i możemy zrobić konfrontację.

wiem z góry jaki będzie rezultat takiego porownania..............więc nie mów tu nam..................................że matka siedzi z tyłu))

Z własnego doświadczenia.

S10 z Bada i dobrym Dac gra lepiej od ARC ref8 i żadne kolejki stawiane przez mało osłuchanych kolegow tego nie zmienia.

Pamietac trzeba , ze S10 i W20 to TRANSPORTY z dyskami , o jakości dzwieku w systemie będzie decydować jakość Dac'a i okablowania.

Prosze wiec mi tu Krella - grzebanego lub nie - nie porownywac.

Kolegom się ceny nie podobają - nie kupować.

Wola wieloelementowe serwery DiY- nie bronie.

Jesli ktoś chce pisać ,ze S10 i W20 to slabe sprzęty , niech najpierw napisze relacje ze swoich testow odsłuchowych , porzadnie, szeroko. Chetnie podyskutuje merytorycznie.

A wy w tym czasie poczytajcie sobie opinie innych uzywtkownikow S10 i W20 na swiecie , których pelno w sieci i napiszcie im, ze się grubo myla.

Ja wiem co slysze.

Konto w trakcie usuwania

Sluchales czy wrozysz?

Z własnego doświadczenia.

S10 z Bada i dobrym Dac gra lepiej od ARC ref8 i żadne kolejki stawiane przez mało osłuchanych kolegow tego nie zmienia.

W Twojej pokracznej konfiguracji z kolumnami pod ścianą, chińskim Crosfrajerem i brakiem jakiejkolwiek adaptacji akustycznej jestem w stanie w to uwierzyć. Jak skończysz spijać miód z ust Kulpy i Elbika, którzy za kasę napiszą wszystko to daj znać.

Szymon,

Bardzo mnie rozczarowujesz. Miałem Cie za kolege audiofila, z którym przyjemnie wymienić doświadczenia, z wzajemnym szacunkiem .

U Ciebie grzeczność niestety się konczy tam, gdzie pojawiają się rozbieznosci w opiniach.

Ja do tego poziomu nie zejde.

Konto w trakcie usuwania

Głupi stary audiofil,sly,szymon a nawet jarek i ania twierdza ,że W20 NIE NADAJE SIĘ DO HAJENDOWEGO GRANIA.

Marslo zadzwoń do p.Szklarza i zapytaj w/s wizyty z W20 na warszawskich Bielanach u niejakiego p.Jacka.

Będziesz wiedział wszystko,a wpis nr 779 jest w/g mnie mocno w różowych kolorach.........SLy winuje ceny jak szalony))

Mogę też coś więcej napisać o Ayonie CROSSFAJERZE...........tylko po co?

Czy pod jakieś trudniejsze kolumny go podłączałeś?..........jesli nie to skosztuj tej przyjemności .........i napisz co usłyszaleś.

Tylko nie zrozum mnie żle............wiedz o tym ,że wydana spora forsa przez Ciebie nie jest moim bólem-chociaz powinno o niezle juz grać.

Ayon to tylko z AVANGARDAMI z innymi kolumnami to raczej nie próbuj ..............bo będzie bolało.

Jest dla Ciebie pewna integra-bo takie urzadzenie tylko akceptujesz-tańsza i lepsza od Ayona i jeszcze nasza Polska.

Wszystkiego dowiesz sie niebawem.

Prostuję lapsusa -to z powodu natłoku myśli,bo.........Aurender W20 to oczywiście p.Orszański gościł na Bielanach.

Natomiast Ayon i Avantgarde-to jest dystrybucja p.Szklarza.

Aurendera W20 jeszcze nie miałem i przypuszczam że to może być bardzo dobry transport.Trudno mi tylko zaakceptować jego cenę.

Natomiast niższy model S10 który ma cenę teraz ok 26 tys testowałem i po USB i po SPDIF i powiem że żadna rewelacja. Nie był zły, grał nieźle ale bez rewelacji.Każdy z transportów CD które mam/wtedy miałem grał lepiej i nawet Linn Akurate DS jako transport też grał lepiej...są na to świadkowie!!

Być może z BADA gra to lepiej niż bez, ale takiego testu nie miałem okazji przeprowadzić.

Szymon,

Bardzo mnie rozczarowujesz. Miałem Cie za kolege audiofila, z którym przyjemnie wymienić doświadczenia, z wzajemnym szacunkiem .

U Ciebie grzeczność niestety się konczy tam, gdzie pojawiają się rozbieznosci w opiniach.

Zejdziesz,zejdziesz do poziomu który uczyni Cię wiarygodnym poprzez pisanie prawdy.

Nastapi to w momencie przejecia portalu przez innego wlasciciela..................wierzę,ze nastapi to niebawem.

Rozbiezności w opiniach powinny sie wręcz pojawiać....lecz nie az tak skrajne-swiadczy to niedobrym słuchu,albo o czymś innym.

Dodam,ze nie mam zadnego swego osobistego wodzireja ani żadnego guru na tym forum,a u Ciebie jak jest z tym?

Jednakże pozdrawiam i życzę nieustającej przyjemności z odsłuchu.

Sylwek , powtarzasz to wszem i wobec po raz enty, ja nie chce w odpowiedzi powtarzac, ze u mnie Akurate był słabszy od S10 i to bez Bada oraz słabszy od ARC ref 8 .

Przyjmuje, ze mamy rozne systemy , rozne wrazliwosci, słuchamy roznej muzy i tak niech zostanie.

Jestem super zadowolony z polaczenia W20/La Fontaine. W swoim czasie przejscie z ARC Ref8 na S10/ La Fontaine było dla mnie dużym krokiem naprzód. Potem kolejne upgrady - AP1, zestaw Entreqa, AP1+, potem Bada. Za każdym razem miałem lepszy dzwiek, w roznej skali i w roznych aspektach. Wreszcie zasadniczy przeskok jakościowy - W20 .

To jest zdecydowana klasa lub dwie lepiej ,niż początek tej drogi , czyli ARC ref8 .

U mnie przejscie na pliki zostało wykonane glownie z powodu poprawy dzwieku, funkcjonalność była wisienka na torcie.

Proszę wiec mnie nie przekonywać, ze S10 , a tym bardziej W20 sa slabe, to bezcelowe.

Konto w trakcie usuwania

Ale nie słuchałeś Akurate DS w roli transportu a tylko jako odtwarzacz z DAC-iem który ma wbudowany. A to zupełnie inne granie i wiele zależy od DAC-a do jakiego jest podłączony. Pomijam już że słuchałeś go krótko podczas gdy ja słuchałem S10 tydzień. Czyli twoje porównanie zupełnie nie miało sensu.

Powtarzam to po raz enty podobnie jak ty, że S10 gra super a ja tak nie uważam.

Linn Akurate DS jako odtwarzacz plików gra dobrze i nic poza tym, ale jako transport z dobrym kablem BNC i dobrym DAC gra znacznie lepiej niż Klimax i Aurender S10 na tym samym DAC-u.

Ale to oczywiste że nie można porównywać Akurate DS jako odtwarzacz z tym samym Akurate DS jako transport z np DAC-iem Esoteric K-01 czy Metronome C-8.To 2 różne światy. Ale jeśli dla ciebie to jest to samo to OK.

Co do tego, ze można uzywac Akurate w komplecie z Dac oraz jako transport nie ma sporu miedzy nami .

Je nie widzialem powodow, żeby wymienić ARC Ref8 na Akurate jako calosc, bo nie gral lepiej.

A potem widziałem powod , aby wymienić ARC ref8 na La Fontaine , bo AudioAero zagralo lepiej z kompa.

Potem S10 zagral lepiej od kompa itd.

Stad uważam , ze Akurate jest słabszy jako calosc, jako transportu go nie testowałem ,bo nie mam nas'a

Konto w trakcie usuwania

Szymon,

Dla mnie bardziej liczy się prawda nawet ta przykra niż najsłodsze kłamstewka. Z czasem to docenisz, pomimo że teraz wydaje się bolesne.

Co do tego, ze można uzywac Akurate w komplecie z Dac oraz jako transport nie ma sporu miedzy nami .

Je nie widzialem powodow, żeby wymienić ARC Ref8 na Akurate jako calosc, bo nie gral lepiej.

A potem widziałem powod , aby wymienić ARC ref8 na La Fontaine , bo AudioAero zagralo lepiej z kompa.

Potem S10 zagral lepiej od kompa itd.

Stad uważam , ze Akurate jest słabszy jako calosc, jako transportu go nie testowałem ,bo nie mam nas'a

Ano właśnie a o tym piszę cały czas. Przypuszczam że Aurender S10 z dobrym DAC zagra lepiej niż Akurate jako odtwarzacz tyle tylko że

wtedy mamy porównanie 60 tys vs 28 tys(Linn) i byłoby dziwne gdyby Linn zagrał lepiej. Ale zupełnie inaczej to wygląda gdy Akurate jest tylko transportem do dobrego DAC-a i wtedy na tym samym DAC-u robi się porównanie Aurendera S10 vs Linn Akurate DS jako transport. I niestety dla Aurendera w takim układzie Linn zagrał za każdym razem i na wszystkich typach nagrań wyraźnie lepiej.

Stąd mój wniosek że S10 choć nie jest zły to żadną rewelacją nie jest.Ale W20 skoro jest znacząco lepszy niż S10 może być godny uwagi.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Uważam ,że cała ta kolejna dyskusja co gra lepiej a co nie gra jest na prawdę zabawna.

Przecież każdy z was oczekuje czegoś innego od dżwięku a na dodatek testuje /używa różnych konfiguracji sprzętu.

Jakim więc cudem można stwierdzić ,że coś jest uniwersalnie najlepsze?

Panowie nie chcę wam nasikać do piaskownicy ale "muszem" ;)

Panowie dajcie spokój z tym przekonywaniem się kto ma fajniejsze zabawki w piaskownicy i dlaczego moja łopatka jest lepsza. Cieszcie się tym co posiadacie.

Natomiast muszę obronić honor porządnego sprzętu. Krell 280 to wybitny CD, proponuję posłuchać w dobrze dobranym systemie a można się zdziwić. Konstrukcyjnie jest to czysty high-end (poza taniutką szufladą, dzięki której 280 się nie psują) i żadne zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni. Dla wielu osób tani sprzęt to nie może grać i nie moga pojąć, że taki 280 może zawstydzić wiele drogich zabawek. Trzeba mu tylko stworzyć do tego warunki podłączając XLR takimi jak Transparent Reference lub wysokie MITy oraz stosując porządną sieciówkę.

Stary Audiofilu czy nie mam racji? Powiedz niedowiarkom co i jak:-)

<br />Przecież każdy z was oczekuje czegoś innego od dżwięku a na dodatek testuje /używa różnych konfiguracji sprzętu.<br />

Wlasnie to samo wyżej Sylwkowi pisałem .

Zmiana avatara ? Nie wytrzymales za długo:)

Konto w trakcie usuwania

<br />Dla wielu osób tani sprzęt to nie może grać<br />
<br />Dla wielu osób tani sprzęt to nie może grać<br />

Ja do nich nie naleze, pomylies adresy. To ,ze stać mnie na drogie klocki , nie oznacza, ze nie lubie tanich . Gram z przyjemności z Ipod touch i z Tivoli Audio.

Kobieta zmienna jest .... ;)

Chcialem napisac, ze bezpieczniej jest zmieniac awatary , niż kobiety:)

Konto w trakcie usuwania

Stary Audiofilu czy nie mam racji? Powiedz niedowiarkom co i jak:-)

Co ja będę się nadwyręzał już jestem stary i mam bzika na punkcie plika,a z W 20 Aurendera........to już bzika jak cholera))

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No i właśnie się tego obawiałem...

Nie sposób wyrazić na tym forum swojej opinii na temat sprzętu (sprzętu, bo odnośnie muzyki mamy olbrzymią tolerancję i nikt nikomu nie dowala ani niczego nie udowadnia) żeby się komuś nie narazić albo samemu dostać po łbie.

Przepraszam, nie to było moim zamiarem.

Na obronę S10 mogę tylko napisać (a porównywałem z Linnami DS i Brystonem), że mimo swojej niskiej ceny (13k) T+A MPB naprawdę nie jest kiepskim odtwarzaczem a bankowo funkcjonalnością kładzie wszystkie bardzo dobre playery.

Maciek,

Ty sie nie masz co usprawiedliwiac. T+A to bardzo zacna firma 13 k to przeciez niemalo.

Do niego trzeba Nasa i roznica do S10 sie zmniejsza.

Wydaje sie ,ze Aurender ma malo konkurencji jako hiendowy serwer muzyczny i wali ostro po cenach.

Ja za S10 dalem nieduzo drozej od Twojego T+A i nie musialem kupowac Nasa, wszystko mam w jednym miejscu i tak wole. Ceny detaliczne w PL sa tyko do szokowania gawiedzi.

W20 to nowosc i taka ma cene , konkuruje w grupie " najlepsze transporty bez wzgledu na cene " i trzeba jego koszt i wplyw na dzwiek porownywac z napedem Calisto od Metronoma czy dzielonymi playerami , chocby od Accu.

Do tego ma bateryjne zasilanie dzialajace rowniez jak UPS i w teorii nie potrzebuje drogiego kabla AC.

W przeciwienstwie do Szymona i SA uwazam go za klocek , ktory wnosi wybitna poprawe soniczna do mojego systemu, reszta dyskutantow poza Marcinem Utopia go w ogole nie slyszala.

No to o czym gadac?:)

Zejdziesz,zejdziesz do poziomu który uczyni Cię wiarygodnym poprzez pisanie prawdy.

Nastapi to w momencie przejecia portalu przez innego wlasciciela..................wierzę,ze nastapi to niebawem.

Rozbiezności w opiniach powinny sie wręcz pojawiać....lecz nie az tak skrajne-swiadczy to niedobrym słuchu,albo o czymś innym.

Dodam,ze nie mam zadnego swego osobistego wodzireja ani żadnego guru na tym forum,a u Ciebie jak jest z tym?

Jednakże pozdrawiam i życzę nieustającej przyjemności z odsłuchu.

Piotrek,

Pisze do Szymona, Ty odpowiadasz - macie jakies tajne porozumienie czy nie dajecie solo rade?:)

Mi sie podoba W20, La Fontaine Cross i Avantgardy ( pisane przez t ) a Tobie nie.

Musi byc tak jak Ty chcesz ? Kuzyn Jarka K z Zoliborza jestes ?

Ty lubisz audio , ja tez, wolnosc mamy, to troche wiecej tolerancji by sie przydalo.

Tez Ci pozdrawiam i zycze milego sluchania.

Edycja sie nie udala, bo z tabletu pisze.

Piotrek , poczytaj, od "Pisze do Szymona ...."

To do SA :)

Konto w trakcie usuwania

Gość masza1968

(Konto usunięte)

czyta wszystkie rozdzielczości do 24/192.

Testowales czy podajesz z instrukcji jak Jarek ?

Dla mnie opinia znanego recenzenta audio jest bardziej wiarygodna.

Mariusz, recenzja, którą przytoczyłeś dotyczy starego modelu E-series Music Player i jest prawdziwa.

Ja natomiast używam wyższego modelu E-seies Music Player Balanced, który z wyglądu jest niemal identyczny a różnica nie polega jedynie na wyjściach zbilansowanych (jakby nazwa mogła wskazywać) a na innym procesorze i kompletnie innym sofcie, który bez problemu przyjmuje gęste pliki i ma wszystko co przytoczył Jarek.

Chodzi z 24/196 bez zająknięcia.

Rozmawialiście o dwóch różnych urządzeniach :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tak , zwrocilem na to uwage , pytalem Cie wczesniej , czy Ty masz to urzedzenie , ktore testowal Radek Lobanowski w audio.com.pl ?

No właśnie teraz dopiero wszystko doczytuję bo w ciągu dnia miałem masę roboty i czytałem tylko wyrywkowo a zostało napisane dużo. Nawet chyba o wiele za dużo :(

Pytałeś jeszcze o sposób połączenia do przetwornika. Mój DAC przyjmuje wyłącznie sygnał coax więc tu też kolejna strata bo wszyscy twierdzą, że S10 pokazuje pełnie swoich możliwości po USB.

No właśnie teraz dopiero wszystko doczytuję bo w ciągu dnia miałem masę roboty i czytałem tylko wyrywkowo a zostało napisane dużo. Nawet chyba o wiele za dużo :(

Pytałeś jeszcze o sposób połączenia do przetwornika. Mój DAC przyjmuje wyłącznie sygnał coax więc tu też kolejna strata bo wszyscy twierdzą, że S10 pokazuje pełnie swoich możliwości po USB.

Calkiem niezle jest tez wyjscie AES/EBU w S10 , mysle , ze lepsze od coaxiala. Oczywiscie, jesli masz wejscie w DAC'u.

Konto w trakcie usuwania

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie, nie mam. To jest bardzo prosty DAC z jednym wejściem COAX/RCA ale gra niebywałą barwą.

Dosłownie kilka osób, które go mają (bo zostało wyprodukowane dosłownie 5 czy 6 egzemplarzy z powodu niedostępności oryginalnej amerykańskiej kości AD1865) i które go słyszały mogą potwierdzić jego granie. W dodatku za śmieszną sumę 1000usd :)

Szymon chyba słyszał wersję, którą ma Stary Audiofil.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.