Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie mogę pomoc w tym zakresie poza zamieszczonym wcześniej filmikiem z szeroka prezentacja W20, ale można zacząć od wad i zalet obu zasilan wg dostępnej wiedzy i/lub doświadczenia w audio.

Ktos sprobuje? Może kolega 747 , wydaje się, ze analizowal dogłębnie sprawy zasilania.

Konto w trakcie usuwania

Zasilanie bateryjne ma dwie cechy w W20 najnizszy z prawie mozliwych szum niskoczestotliwosciowy oraz ma ta zalete ze zaklocenia nie przedostaja sie z sieci energetycznej do czesci przezegarowujacej cyfrowy sygnal audio. Wady to niestetu dosc spora awaryjnosc jak i zuzywanie sie baterii przy dluzszym uzywaniu. Jak pisalem wczesniej Aurender W20 ma zasilana bateriami tylko czesc (moge to nazwac przezegarowywujaca) pozostala nie mniej wazna czesc, zasilana jest z elektronicznej przetwornicy ktora zasilana jest z sieci energetycznej, jest to wiec tylko polowiczna korzysc. Ten szum z czesci plyty glownej z pewnoscia 100% bedzie sie przedostawal do czesci zasilanej z baterii.

Stasiu,

Jestes tego pewny ?

Czy to powiedzial Charles Kim , czy dostrzegles to na zdjeciach?

Maricn Utopia pisal, ze do plyty glownej nie mozna dojsc , skad masz pewnosc , ze nie jest zasilana rowniez bateryjnie?

Konto w trakcie usuwania

Gość amidas

(Konto usunięte)
Słychać wtedy wyraźnie wszystkie zjawiska, jak wraz z coraz większą czystością pogłębia się obraz pozorny dźwięku, dochodzą nowe wydarzenia na jego tle, następnie barwy, coraz pełniejsze, coraz bardziej nasycone informacją, na końcu przy 8N mamy już atmosferę akustyczną, zupełnie nowe barwy instrumentów oraz nową treść

>>747 wiesz, Twoje wywody już mnie nawet nie śmieszą, ale zwyczajnie imponują "fantazją" jaka w Tobie drzemie.

Natomiast gdyby iść tokiem rozumowania wielu speców od hajenda to powyższe pogrubione powinno się odbierać jako zafałszowanie przekazu, a nie ukazywanie naturalności przekazu muzycznego. Wybacz, staram się dorównać Twoim wpisom stąd też taka forma ostatnich słów ;-).

Ponadto odnosząc się do wizyt wystawienniczych to wybacz, ale ja je traktuje jako wycieczki poznawcze a nie pole doświadczeń odsłuchowych. Jeśli Ty w takich warunkach jesteś w stanie ferować ostateczne wyroki to wybacz...ale przypominasz mi takiego starszego pana co jak co roku na AS w stolicy biega z toną reklamówek i archaicznym aparatem i wchodzi do każdego z pomieszczeń by pstryknąć fotkę. I wiesz. Sprawia wrażenie nie do końca "ogarniętego" co i po Twoich wpisach śmiem twierdzić że jesteś podobnej natury.

pzdr.

ps. słowo harcerza to już mój ostatni OT.

Sorry, że tak odnośnie poprzedniej zakładki, ale ten kolega od Audio Note UK, to zwykły złodziej jest (to wyjaśnił mi Elberoth, zanim zaczął mną gardzić :)), któremu dzięki niedoskonałościom anglosaskiego i międzynarodowego prawa oraz bezczelności, uszło kradziejstwo na sucho.

marslo

Tak analizowałem, ale czasy moich działań z ogniwami są dość odległe, a nie przekazuje niczego na czym nie można się oprzeć.

Nad zasilaniami pracuję, jednak są to transformatory nowego typu, w fazach optymalizacji.

Czego by się Kolega nie dowiedział, czy każda inna osoba, to ingerencja w oryginalność tak kosztownego urządzenia jest moim zdaniem poważnym wyzwaniem.

Jeśli są warunki do podłączenia zewnętrznych zasilań, to jest się nad czym zastanawiać, jeśli nie, to potrzebna jest ODWAGA, a nie wiem czy o taką łatwo.

Trudno jest na odległość wypowiadać się na tematy urządzeń pracujących w oparciu o tak nieprawdopodobną precyzję, proszę to zrozumieć.

Takiemu urządzeniu trzeba się przyjrzeć z bliska, na spokojnie , przeanalizować jego funkcje, tryb pracy, pomysłowość projektantów, wykonawców, przejrzeć aplikację, podzespoły, dokonać analiz i podjąć decyzję, co do perspektywy poprawy jego funkcjonowania, bo to że są to urządzenia poprawialne to nie ulega wątpliwości.

Potrzebna jest jednak odpowiedzialność.

Nie można podnosić jakości jakiejś części, bloku czy zespołu, kiedy pozostały układ nie dysponuje charakterystykami gotowymi do przyjęcia sygnałów leżących w nowym paśmie etc.

Zawsze trzeba działać kompleksowo, można nawet spróbować w współpracy z producentem, zapytując o dostrzeżone możliwości.

Bez żadnego ryzyka, można śmiało przejść na okondensatorowanie elektronowe Black Gate, z dużego banku pojemności Elna Silmic II, definiowane na końcu aplikacji czarnym Ela Cerafine, już tylko to nie naruszając żadnej równowagi zapewni jakość w żadnym miejscu nie porównywalną z niczym innym, faktyczne układy źródłowe wyposażyć można w Nichicon, jak robi Yamaha, lub Pureism, jak kiedyś robiła Yamaha.

Niezwykle ostrożnie posłużyć się można kondensatorem os-con, który posiada dla audio nie tylko zalety.

Nowe okondensatorowanie jest bezpieczne, nie narusza dobranych opóźnień, dziedziny czasu, odpowiedzialne działanie zaczyna się kiedy mamy zamiar wymienić półprzewodniki, tu bez dużej wiedzy na temat konkretów, nie da się nic ustalić.

Dla mnie osobiście, z perspektywy zasilania, cyfrowe urządzenie audio to zasilanie części funkcyjnej PRZED przetwornikiem D/A, niejako na przekór temu co czynią firmy.

Jest ono źródłem jakości dla samego przetwornika, oczywiście nigdzie nie ma miejsca na kompromisy kiedy mamy przed sobą referencję.

Niebieski transformator, który widać na zdjęciach, jeśli uczestniczy w zasilaniu w czasie rzeczywistym, powinien zostać natychmiast sprawdzony pod kątem jakości a najlepiej od razu zastąpiony nowym, przewymiarowanym wykonaniem, z specjalnie dobranymi typami metalurgii i geometrii w stosunku do potrzeb kolejnych bloków urządzenia przez niego zasilanych.

Czarne kondensatory panasonica z przemysłowych serii, są straszliwym wąskim gardłem wszystkich źródeł cyfrowych obecnie produkowanych, nigdy ich nie zobaczymy w urządzeniu Sony czy Yamaha.

amidas

Jesteśmy daleko od siebie w postrzeganiu, pozostańmy każdy na swoim etapie.

Pozdrawiam.

Gość amidas

(Konto usunięte)

>> 747 Oj tak jesteśmy bardzo daleko...chociażby w używaniu słów których szukać na próżno w słowniku jak chociażby to>>

okondensatorowanie To chyba musiałeś stworzyć na własną potrzebę, bo ja z czystej ciekawości sprawdzam i nie widzę objaśnień takiego hasła.

A że dzielą nas lata świetlne w postrzeganiu otaczającej nas rzeczywistości to ja się cieszę bo jakże inaczej ??

747,

Dzieki za ten post.

Ja jestem jak najdalszy od pomyslu poprawiania czegokolwiek w urzadzeniu na gwarancji.

Ale dobrze sie dowiedziec, gdzie kolega widzi mozliwe drogi upgradu w przyszlosci.

Poza tym sa koledzy - jak chocby Marcin Utopia - ktory pracuje nad wlasnym serwerem na Linuxie, na pewno tez bedzie sprawdzal przydatnosc roznych komponentow pod katem ich wplywu na ostateczna jakosc dzwieku.

Konto w trakcie usuwania

A ja mam wrazenie ze kolega 747 robi sobie po prostu jajca, swiadczy o tym chociazby jezyk jakiego uzywa, belkot wiedza podszyty majacy na celu zrobic wrazenie na czytelniku, bedacy jednoczesnie tak absurdalny, ze nikt o zdrowych zmyslach nie moze brac go na serio.

Podsumowujac, kolega 747 ewidentnie kpi sobie z highendu, i ze wszystkich, ktorzy mogli potraktowac jego wywody na serio.

A to cwany lis:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość amidas

(Konto usunięte)

747 dziękuje. Po wpisaniu Twojego wyjaśnienia w wyszukiwarce poczytałem o czymś takim:

http://www.mg.gov.pl/files/upload/8134/Polityka%20energetyczna%20ost.pdf

i takim:

http://rcb.gov.pl/wp-content/uploads/NPOIK-za%C5%82%C4%85cznik-1.pdf

Jeśli to ma jakiś związek z audio to ja przepraszam, żegnam i powodzenia panowie.

Styl kolegi 747 na pewno wyroznia sie na naszym forum, dla mnie to zamierzona licentia poetica.

Nie wiadomo , jak duzo wie, robi wrazenie , ze bardzo duzo , ale nie chce wszystkiego powiedziec.

Dla mnie jest to do przyjecia, ale rozumiem , niektorych kolegow to wyprowadza z rownowagi.

Sam jestem ciekaw , co sie za tym naprawde kryje:)

Przyjmijmy , ze to forumowy oryginal i nie bierzmy wszystkiego zbyt doslownie i tak smiertelnie powaznie, autor chyba puszcza troche oko.

Konto w trakcie usuwania

Styl kolegi 747 na pewno wyroznia sie na naszym forum, dla mnie to zamierzona licentia poetica.

Nie wiadomo , jak duzo wie, robi wrazenie , ze bardzo duzo , ale nie chce wszystkiego powiedziec.

Dla mnie jest to do przyjecia, ale rozumiem , niektorych kolegow to wyprowadza z rownowagi.

Sam jestem ciekaw , co sie za tym naprawde kryje:)

Przyjmijmy , ze to forumowy oryginal i nie bierzmy wszystkiego zbyt doslownie i tak smiertelnie powaznie, autor chyba puszcza troche oko.

ja mam nadzieje, ze ewidentnie puszcza oko, bo jesli on tak na serio, to niestety musi miec duze problemy ze soba, najprawdopodobniej chodziloby o low self esteem i chec wykazania sie ogromna wiedza, zeby to zatuszowac, no ale pozostanmy przy puszczaniu oka:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Linux ma coś takiego jak kod źródłowy i średnio rozwinięty informatyk może dowolnie sobie tego linuxa skonfigurować.

Mam komputerek z buildroot (taki linux do systemów embedded) Działa na nim teraz mpd (to co działa w auranderze).

Nie przeczytałeś uważnie. Z ich wypowiedzi ( brzydzących się Windą i Linuxem ) wynika, że zaadoptowali jakiś SOC,

który ( z ich softem) brzydzi się wielozadaniowością - jest maksymalnym golasem i daje rewelacyjne rezultaty.

Na ile to czcze gadanie, nie mi oceniać,ale myślę, że ktoś taki jak Ty mógłby się przyjrzeć bliżej temu produktowi i

pobieżnie ocenić czy to ma szansę na wzorowy transport danych ... Ciekawi mnie Twoja opinia.

Tu urządzenie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tutaj fotki bebechów

Ukryta Zawartość

IIS via RJ-45 - jakieś propozycje DAC-a ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Sorry, że tak odnośnie poprzedniej zakładki, ale ten kolega od Audio Note UK, to zwykły złodziej jest (to wyjaśnił mi Elberoth, zanim zaczął mną gardzić :)), któremu dzięki niedoskonałościom anglosaskiego i międzynarodowego prawa oraz bezczelności, uszło kradziejstwo na sucho.

O to to już o tym pisałem:)

I kolegą Adaś też pogardza? To nie jestem sam!.... :-)

"gęstość prądu", jesteś pewien, że chodzi właśnie o gęstość prądu a nie np. o "soczystość", "lepkość" etc. Gęstość jest precyzyjnie określoną wartością i zakładając ten sam przekrój takiego kabelka, to nawet zwykłe srebro 3N, będzie miało większą gęstość niż najlepsza miedź np. 8N czy tam monokrystaliczne dużo N i OCC. Chociaż przyznam, że mam IC na srebrze OCC 5N izolowanym bawełną.

System gra dobrze, albo nie....

"gęstość prądu", jesteś pewien, że chodzi właśnie o gęstość prądu a nie np. o "soczystość", "lepkość" etc. Gęstość jest precyzyjnie określoną wartością i zakładając ten sam przekrój takiego kabelka, to nawet zwykłe srebro 3N, będzie miało większą gęstość niż najlepsza miedź np. 8N czy tam monokrystaliczne dużo N i OCC. Chociaż przyznam, że mam IC na srebrze OCC 5N izolowanym bawełną.

Proponuje nie włączać tradycyjnej wiedzy w rozważania hi end, ona wnosi niepotrzebne nieporozumienia, tęgie umysły są często po przeciwnych stronach barykady w fizyce, w wielu innych dziedzinach, nie mam czasu na rozsądzanie w ogóle mnie to nie pociąga gdyż żadne rozważanie teoretyczne czy konkluzja najbardziej trafna nie posunie sprawy naprzód, rozwiązania są w obserwacjach, doświadczeniach, wnioskach i zastosowaniach.

Prosty przewodnik, obojętnie z czego, wnosi potężne zniekształcenia, wynikające z faktu istnienia prądów wirowych, rezonansów wymiarowych, oraz zjawisk dziejących się w jego wnętrzu, można je rozpatrywać teoretycznie do końca życia, ale my tu potrzebujemy rozwiązania, potrzebujemy przewodnika, gdzie tych zniekształceń nie ma zbyt wiele.

Taki przewodnik, doskonalszy przeniesie bezcenną informację microinformatyczna, to właśnie mam na myśli kiedy różnicuję wartość gęstości prądu dla hi end.

Tradycyjny przewodnik, pochłonie tą energię, zamieniając ja w ciepło, w ulepszonym nastąpi transmisja jej poprzez niego, więc teoretycznie pomiar powinien to wykazać.

Reszta to tylko różnicowanie skali jakości takiego przewodnictwa, tak małych składowych, to one są odpowiedzialne za emocje, jakie automatycznie nasuwają się nam kiedy słuchamy muzyki, wysokim poziomem jest odbieranie nie wiadomo skąd biorącej się radości, autentyczności, dla mnie do dziś maxymalnym, odbieranie muzyki z zdziwieniem, że pochodzi z sprzętu audio zasilanego prądem elektrycznym w pomieszczeniu mieszkalnym.

No o to mi chodziło, aby nie używać pojęć fizycznych, do dywagacji które z współczesną nauką nie mają wiele wspólnego. Dlatego zaproponowałem inne określenia, żeby nie wprowadzać w błąd osób, które właśnie odniosą te pojęcia do nauki jaką jest fizyka.

No o to mi chodziło, aby nie używać pojęć fizycznych, do dywagacji które z współczesną nauką nie mają wiele wspólnego. Dlatego zaproponowałem inne określenia, żeby nie wprowadzać w błąd osób, które właśnie odniosą te pojęcia do nauki jaką jest fizyka.

Nie tak szybko, odnosić się można lecz cały czas pamiętając już choćby z historycznych przekazów zawartych w krajowej prasie opiniotwórczej, że "hi end ma więcej wspólnego z fizyką materii, niż z prawem ohma".

Czy moglbym niesmialo prosić o jakiś maly, malutki poscik chociaż w części związany ze serwerami muzycznymi, a w szczegolnosci marki Aurender ?

Mogę ja ? :)

jeszcze będę miał kilka dni W20 wiec opisze tu trochę plusów i minusów

dobre wiadomość

-dźwiękowo mistrzostwo świata usb=>usb vivaldi (pełen set)

-czyta lepiej tagi jak wav i niektóre cue (nie wiem dlaczego nie wszystkie ? )

-jest dużo ciszy (tzn już bezgłośny ,s10 potrafił zaszaleć z głośnością :) )

-zasilające kable potwierdzam wpis Marslo może być komputerowy wpływ minimalny (lub na granicy percepcji )

teraz złe wiadomość:

-obsługa NAS żart.pl to tak na silę dodane (walczyłem z tym 2 dni)

-potrafi się zawieść jak szybko próbujesz mu coś zadać (przy S10 było to nie możliwe)

-wolniej wgrywa się muzyka poprzez lan (w porównaniu do s10)

-mocniej się grzeje

Maricn Utopia pisal, ze do plyty glownej nie mozna dojsc , skad masz pewnosc , ze nie jest zasilana rowniez bateryjnie?

na 99% płyta też jest zasilana z baterii przynajmniej idą tam kable z ups

Do tego proszę nie traktować "współczesnej nauki " zbyt poważnie, ta twór ciągle rozwojowy, dobrze jest posiadać świadomość, lecz może przyjść dzień, w którym powstanie nowa wykładnia, obracając w niwecz wszystko co dotychczasowe.

Proszę wpisać w wyszukiwarkę magnetyzm trójbiegunowy i zorientować się w przedmiocie, będzie Kolega miał czarno na białym przedstawiony aktualny stan nauki w tej dziedzinie.

ma tyle samo wspólnego, podlega wszystkim zasadom fizyki - chyba, że to prawo Ohma też chcesz podważyć.

Proszę nie żartować, nie podważam niczego, lecz są ewidentne luki, sytuacje nie wytłumaczalne na tej podstawie.

Staram się naukę w przeciwieństwie do Kolegi (pozwolę sobie na taki zwrot na zasadzie wzajemności, chociaż jestem prawdopodobnie dużo młodszy) traktować poważnie, chociaż też uważam że Ci najwięksi muszą mieć umysł otwarty na nowe wykładnie lub wręcz ich szukać.

Staram się naukę w przeciwieństwie do Kolegi (pozwolę sobie na taki zwrot na zasadzie wzajemności, chociaż jestem prawdopodobnie dużo młodszy) traktować poważnie, chociaż też uważam że Ci najwięksi muszą mieć umysł otwarty na nowe wykładnie lub wręcz ich szukać.

Przychodzi taki moment, zapewne dotyczy to wielu form aktywności ludzkiej, gdzie jedyną ważną wartością jest wiedza nie znana innym, wszystko to co możemy oficjalnie dowiedzieć się z przekazów, czy z dowolnych miejsc, owszem jest ważne lecz nie za bardzo produktywne, efektywne czy użyteczne, ponieważ w takim rozumieniu, dawno już zagospodarowane przez innych.

Liczy się tylko nieszablonowość, łamanie stereotypów oraz innowacyjność, reszta to zawracanie głowy, działania opisujące zastany stan faktyczny /Sly, Elb/ do czego prowadzą ?

Do stagnacji następnie konfliktu inicjowanego niespełniającym znużeniem.

/Znów nowy DAC do rozkręcania - Elb/

/Znów nowy DAC do przesłuchania - Sly/

A tu pech, ciągle to samo, mija dziesięć lat, jak sucho było tak jest, czasami jeszcze gorzej niż w przeszłości z złożonych powodów.

To rodzi układ frustracja-agresja, jawna-ukryta, w podtekście walki o władzę nad rządem dusz.

Jesteś w błędzie.Jestem bardzo zadowolony z tego jak u mnie gra.

Mam DAC Metronome który ponoć nie jest tak zaawansowany jak dCS a u mnie

pięknie gra i sprawia mi wiele radości.

Nie zrozumiesz tego bo nie czerpiesz przyjemności z muzyki.Jesteś tylko trollem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.