Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawkowa Nirvana - Skorpion HV-1 na topowych lampach

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mój Skorpion HV-1 wzbił sie na wyżyny. Trafiły do niego 6AS7 od GEC, takie jak tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . To totalny hi-end w tych lampach jesli wierzyc temu zestawieniu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Moje poprzedniczki tez nie były od macochy bo były to 6080 GEC też na tej stronce opisane.

Sterujące to ECC85 od Telefunkena.

Przestrzeń, barwa, lokalizacja, szczegółowość pierwszej próby. Gram z Senkami HD800. Mogłoby być troszkę więcej basu ale i Skorpion i HD800 nie należą do czołówki w tej dziedzinie.

Mniam.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muszę przewietrzyć mój system…

nie wiem jak jest w skorpienie ale jak dla mnie w słuchawkowcach lampa 6n13s zagrała lepiej niż 6080, bardziej naturalnie z mniejszymi podbarwieniami i przejrzyście, z dużo szerszą sceną, wymagało to użycia niewspółmiernie drogich komponentów w stosunku do ceny samych lamp i olbrzymich foliowców na wyjściu, ale efekty są dużo lepsze a radzieckie lampy niesłusznie chyba niedoceniane.

Radzieckie lampy stosowane przez Pana Dubiela graja pieknie, dlatego też wybrałem ten wzmak, BTW baaardzo podobnie do tych GECów które mam teraz, tylko moje doświadczenia z nimi w tym wzmaku to 50% zawodności. Z osmiu lamp ktore przewinely sie przez moje lapki 4 dostawały świerszcza i lądowały w koszu.

Pozdro

• 1 rok później...

Zakupiłem lampy do mojego Skorpiona GE JAN-6080WC. Okazało się że cokół lampy jest za duży. Nie mogę tych lamp zamontować. Czy we w swoich wzmacniaczach, nie mieliście podobnego problemu ?

Czy są może jakieś przejściówki. Czy jedyne wyjście to poszerzanie otworu w blasze.

Zakupiłem lampy do mojego Skorpiona GE JAN-6080WC. Okazało się że cokół lampy jest za duży. Nie mogę tych lamp zamontować. Czy we w swoich wzmacniaczach, nie mieliście podobnego problemu ?

Czy są może jakieś przejściówki. Czy jedyne wyjście to poszerzanie otworu w blasze.

Nic nie trzeba poszerzać. Trzeba rozkręcić wzmak i podnieść gniazda do góry tak aby kołnierz lampy wisiał nad metalem obudowy i był dobry styk.

tez tak miałem.

Gniazdo lampy musi lekko wychylać się z dziury ;).

Pozdro

Odpowiadam na temat watku,a mianowicie Nirvana jest tylko jedna zawsze i wciąż!!!!!!

ten Skorpion HV-1 robi Nirvanę..............normalnie bajki opowiadasz i jeszcze te ruskie lampy?

Czy mógłbyś po prostu ochłonąć?

U mnie w słuchawkowcu siedzą 2x we 437A oraz E88cc...........mówi Ci to coś?

Odpowiadam na temat watku,a mianowicie Nirvana jest tylko jedna zawsze i wciąż!!!!!!

ten Skorpion HV-1 robi Nirvanę..............normalnie bajki opowiadasz i jeszcze te ruskie lampy?

Czy mógłbyś po prostu ochłonąć?

U mnie w słuchawkowcu siedzą 2x we 437A oraz E88cc...........mówi Ci to coś?

A z jakimi słuchawkami jest ten wzmacniacz używany ?

To całe szczęście. Juz myślałem ze bezprzewodowe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posiadam senki 580 ponad dwudziestoletnie-wszystkie gąbki wymienione w tym roku-grają naprawdę b. dobrze z tym wzmakiem.

To może i wzmak jest nirvana ale słuchawki na pewno nie.

Posłuchaj Orpheusa jeśli będziesz miał okazję. Tego prawdziwego.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.