Skocz do zawartości
IGNORED

Optymalne źródło dźwięku do 20 tyś PLN

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zabawne;-) Mam na myśli cały powyższy post, a zwłaszcza ocenę Audio Research.

Widać jak ciężko pracują synapsy, żeby napisać coś błyskotliwego i złośliwego, żeby dopiec interlokutorowi.

A efekt mizerny, oj mizerny:-)

no coz, K Kessler pewnie mialby inne zdanie na temat ref 150, ja z kolei nie wiem, bo nie slyszalem

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ja natomiast chciałbym poznać zdanie Kesslera na temat Amplifona GM70 :-)

Chcesz to masz...........ale n.t. moch monobloków gm-70............nie zanosi się abym je sprzedał,w ub. sobotę pogoniły VTL-450 MKIII o mocy 300 wat.

Właściciel ich stwierdził tylko.......gdzie tu jest te 300 wat,skoro gm-70 o mocy 40 wat graja z lepszym wykopem.

Co do zdania Kesslera-to powiem Ci,że Mcintosh nie daje swoich nowych urządzeń do testow bo recenzenty nie maja zazwyczaj odpowiednich warunków do tego,natomiast u nas taki blazen audio niejaki WOJTUŚ PACUŁA testuje w swoim idiotycznym pokoiku wszelakie Ayony i jest bardzo zadowolony.Te legendarne gm-70 tzn. SHINDO,LAMM,WAVAC .......TO SA ZWYKŁE POPIERDÓŁKI o małej mocy a przy spadkach jeszcze maja mniej,

takze myslę ,że K.KESSLER mógłby zaniemowić z wrażenia.

no coz, pytanie czy KK napisalby prawde

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To ja chcę te pogonione VTL 450 dla siebie:-) Miałem u siebie kiedyś słynne polskie produkty MPM czy MPW jak je tam zwał, ale jakoś nie zagrzały miejsca. Widać system miałem wtedy zbyt słaby, żeby docenić ich klasę:-)

I jak wypadly monobl. p. W?

rozumiem, ze na diablach?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Monobloki były na GM70. Brzmiały w sposób bardzo ciepły, z mocna zagęszczoną średnicą, zwłaszcza niższą. Miały bardzo dobre nasycenie barw przy czym całościowy dźwięk był z tych ciemnych. No i nie znalazłem w brzmieniu tych monobloków owego opisywanego wykopu. Jak dla mnie grały one w sposób zbyt dostojny i mało motoryczny. W każdym razie nie zdecydowałem się na zakup.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A wracając do postu SA to takie się nasuwają wnioski:

1. Ken Kessler to jeleń, który nie ma pokoju godnego dzieł McIntosha;

2. Pacuła to.... gorzej niż jeleń:-);

3. VTL, LAMM i SHINDO to jakiś badziew;

4. Bazodrut, Kramer i inni to oszuści i oszołomy;

5. SA i Szymon mają monopol na wiedzę absolutną i oświeconą:-)

Bazodrut i HG to są oczywiście tezy z wcześniejszych postów.

jeszcze jedno pytanie, jak ze szczegolowoscia i stereofonia?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

jeszcze jedno pytanie, jak ze szczegolowoscia i stereofonia?

Tu bez jakichkolwiek uwag negatywnych. Stereofonia bardzo dobra, przy czym obraz kreślony raczej grubą kreską, szczegółów sporo. Nie są podane w sposób nadmiernie analityczny, nie przykuwają uwagi same w sobie, ale wszystko słychać. Celem nadrzędnym spójność dźwięku i ten osiągnięto bardzo dobrze.

A wracając do postu SA to takie się nasuwają wnioski:

1. Ken Kessler to jeleń, który nie ma pokoju godnego dzieł McIntosha;

2. Pacuła to.... gorzej niż jeleń:-);

3. VTL, LAMM i SHINDO to jakiś badziew;

4. Bazodrut, Kramer i inni to oszuści i oszołomy;

5. SA i Szymon mają monopol na wiedzę absolutną i oświeconą:-)

Bazodrut i HG to są oczywiście tezy z wcześniejszych postów.

6.Tomkly to głuchy koleś chyba jest-idz do laryngologa-szczera rada,poszukaj ,ze mcintosh nie daje swych urzadzeń do

recenzji,a taki patałach jak Pacuła-mógłby byc tylko obesmiany.

Podobnie hifi club nie daje byle komu swych urzadzeń do recenzji-przyklad Mysioperz-brak kompetencji...bo jak sie ma jako

referencję cd Linna,a zworki w beneschach robi drucikiem nie mając niczego dobrego do testów to o czym tu mowa.

7.ad.1 Czytaj ze zrozumieniem i zapytaj Kesslera co to som te Harpie-bo to jakies cudaki......niewydarzone zresztą.

8.ad.post.464-skupiłeś wokół siebie przyjaciół tzw. Ayonowców Vulcanowców

9.pokaz swój system w pełnej krasie tą referencję swą...........wtedy rozmowa ma sens-bo jak masz pułap kosmiczny-to wymiekam.

10. skontatkuj sie ze swoim ziomalem z Bielska-wystawia lampy na hifi pl-i spytaj go jak graja moje gm-ki

ps.

Tez słucham w wiekszości rocka u Ciebie zbytni melanż w kablach-to nie może dobrze zagrać-wiem to na pewno.

Także uspokój sie ze swoimi tezami-bo niedoswiadczony to łyknie i moze sie udławić.

Wracając do postu tomkly to takie nasuwają się wnioski:

Jak sprzęt nie wystąpił jako gwiazdor w gazetce lub nie został orgazmicznie opisany przez recenzenta to nie kupuje. Po co samemu słuchać lub sprawdzać z jakich elementów jest wykonany przecież "bezstronny" Pan pomocnik z pisemka napisał że hi-end to trzeba kupować!

GM70 i słaby wykop to dobre. Dużo lepsze są chińskie KT120, te dają wykop i co najważniejsze pięknie napieprzają górą a bez tego wytrawny słuchacz jak tomkly się nie obędzie.

Gratuluję dobrego humoru i już nie mogę się doczekać kolejnych rewelacji ze świata Tomasza. Poprosimy jeszcze o zdjęcia Pana referencyjnego systemu, prawdziwa cnota krytyk się nie boi.

10. skontatkuj sie ze swoim ziomalem z Bielska-wystawia lampy na hifi pl-i spytaj go jak graja moje gm-ki

Musisz wywalić Duelundy i wstawić Multicapy za 10 baksów to dopiero będzie granie. I zakup worek najlepszych lampek z CHRL bo te wszystkie starocie to się nie umywają :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

6.Tomkly to głuchy koleś chyba jest-idz do laryngologa....szczera rada.

7.ad.1 Czytaj ze zrozumieniem i zapytaj Kesslera co to som te Harpie-bo to jakies cudaki.

8.ad.post.464-skupiłeś wokół siebie przyjaciół tzw. Ayonowców Vulcanowców

9.pokaz swój system w pełnej krasie tą referencję swą...........wtedy rozmowa ma sens-bo jak masz pułap kosmiczny-to wymiekam.

Stary, Ty to w przeciwieństwie do swojego kumpla Sz. to przynajmniej śmieszny jesteś:-) A tak na marginesie to nie wiedziałem że to co ma Piotrek to Twój produkt. W każdym razie ja nie jestem małostkowy, gra to u niego naprawdę nieźle. Przy czym niespecjalnie podoba mi się to, że używa do odsłuchów chińskich podróbek Siltecha;-) To chyba nie jest dobra rekomendacja dla Twoich produktów, nie sądzisz?

panowie, czasami mam wrazenie, ze kazdy z was broni swego:)

ps chociaz tomkly wydaje sie byc jednak obiektywny, moze po prostu kolumny z ktorymi sprawdzal gmki nie daly takiego wykopu, reszty przecie nie krytykuje:)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To jest kwestia oczekiwań. Odsłuchiwałem te monobloki kilka lat temu i chyba nie byłem dojrzały do takiego brzmienia. Nie twierdzę, że grało to źle, bo to nieprawda, po prostu mnie to brzmienie nie przekonało. Dla zwolenników typowo lampowych klimatów to może być wybór docelowy.

Stary, Ty to w przeciwieństwie do swojego kumpla Sz. to przynajmniej śmieszny jesteś:-) A tak na marginesie to nie wiedziałem że to co ma Piotrek to Twój produkt. W każdym razie ja nie jestem małostkowy, gra to u niego naprawdę nieźle. Przy czym niespecjalnie podoba mi się to, że używa do odsłuchów chińskich podróbek Siltecha;-) To chyba nie jest dobra rekomendacja dla Twoich produktów, nie sądzisz?

Słuchaj Aniołku piszesz dla mnie dość niezrozumiale-żadnego produktu Szymona nie mam i mieć nie będę i nie chce-tylko Ty masz jakieś halucynacje)

Nie mam żadnych podróbek i nie wiem o czym piszesz-pokaz system bo jak nie chcesz to Ci swój pokażę

Zrozum pewnych rzeczy dot. brzmienia nie przeskoczysz,a co miales to wiem-nawet rozmawialismy telefonicznie-ciekawe miałes urządzenia do handlu.

Poszło Ci wszystko?............pewnie Ayonowcy wykupili.

Nie czaj sie pokaz swój system-albo mnie zaproś do siebie......bo do mnie mozesz nawet jutro przyjechać-zapraszam na słuchanie rocka.

P i e r d o l e n i e bez ładu i składu ..........myślę,z podobnie gra Twój system.

Zastanów sie piszesz do mnie potem do Szymona-jakiś jestes nieogarnięty,albo niedorozwinięty.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie mam żadnych podróbek i nie wiem o czym piszesz

To pewnie dotyczyło Piotrka A. z Bielska.

Ma mi przysłać te Siltechy to ocenimy ich autentyczność. Nikt dotąd nie mówił, że to lipa.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Stary, Ty już naprawdę masz omamy??????

1. Kazałeś mi się skontaktować z ziomalem w Bielsku, tak?

2. Więc Ci odpisuję, że słuchałem u niego tych monobloków, nie wiedząc że to Twój produkt. Rozumiesz teraz?

3. Grają te monobloki bardzo dobrze, piszę to obiektywnie, pomimo braku powodów sympatii do Ciebie.

Teraz w końcu zrozumiałeś najprostszą wypowiedź?

Poza tym to chyba mnie z kimś mylisz:

1. Nigdy z Tobą nie rozmawiałem przez telefon.Ja nawet nie wiem jak Ty się naprawdę nazywasz:-)

2. Poprzedni system sprzedałem koledze w Biesku a był oparty o starą lampową końcówkę Bearda.

>> Masza 1968

Tak, chodzi o Piotrka A. Miałem u siebie jego Empressy jak i M770i.

Już chyba wiem z kim mnie myli SA. Z moim przyjacielem, który miał tuningowaną przez Bazunię Lorelei oraz Tannoye SRM 15X. Ale dla SA czy Krzysiek czy Tomek to jeden ch.. W końcu obaj z prowincji:-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

>> Masza 1968

Moim zdaniem tak. Popatrz zresztą na to, jak długo się to sprzedaje. M770i zjechały już do absurdalnie niskiej ceny i dalej chętnego brak. Zresztą co szkodzi przekonać się samemu, przesyłka nie kosztuje wiele, a możesz sobie pożyczyć do porównania oryginał i porównać różnice.

Stary, Ty już naprawdę masz omamy??????

1. Kazałeś mi się skontaktować z ziomalem w Bielsku, tak?

2. Więc Ci odpisuję, że słuchałem u niego tych monobloków, nie wiedząc że to Twój produkt. Rozumiesz teraz?

3. Grają te monobloki bardzo dobrze, piszę to obiektywnie, pomimo braku powodów sympatii do Ciebie.

Teraz w końcu zrozumiałeś najprostszą wypowiedź?

Poza tym to chyba mnie z kimś mylisz:

1. Nigdy z Tobą nie rozmawiałem przez telefon.Ja nawet nie wiem jak Ty się naprawdę nazywasz:-)

2. Poprzedni system sprzedałem koledze w Biesku a był oparty o starą lampową końcówkę Bearda.

>> Masza 1968

Tak, chodzi o Piotrka A. Miałem u siebie jego Empressy jak i M770i.

Już chyba wiem z kim mnie myli SA. Z moim przyjacielem, który miał tuningowaną przez Bazunię Lorelei oraz Tannoye SRM 15X. Ale dla SA czy Krzysiek czy Tomek to jeden ch.. W końcu obaj z prowincji:-)

ALE Z CIEBIE TŁUMOK JEST I TŁUK.

TO JEST DRAMAT

Dajcie spokój. Po co ta jatka. Nic to nie da, a korzyści nikt z tego nie będzie miał.

Wtrącę kilka swoich zdań i tak bezstronnie bo mam trochę sympatii do Starego mimo, że "ci on zbyt wyrywny jest" a i do Tomkly też mam sympatię, a on już wie dlaczego.Powiem, więc tylko własne zdanie i mam w D...czy komuś się spodoba czy nie.

1- nie wiem jak zbudowany jest Ayon i co ma w środku. Nie jestem elektronikiem.

Ale słuchałem u marslo i było bardzo dobrze, a monobloki Vulcan II u mnie zagrały w bi-ampingu z Burmesterami 911 super!! Fakt, że pracowały w bardzo przyjaznych warunkach, bo nie musiały ciągnąć niskiego basu gdzie są spadki impedancji kolumn.

Jeśli faktycznie zbudowane są na tanich częściach jak niektórzy tu twierdzą to tym bardziej sztuką było stworzyć z nich dobre lampy SE. O awaryjności nic nie wiem bo miałem je tylko miesiąc.

2- miałem też monobloki PP firmy Octave. Dobre granie ale trochę podobne do szybkich tranzystorów. Ayony Vulcan u mnie wypadły lepiej.

3- Audio Research to dobre granie ale dla mnie nie ma czaru lampy. Wolę dobre tranzystory. Poza tym wiem, że te sprzęty są bardzo awaryjne i jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Jeszcze ich CD-ki są jako takie ale reszta...strach kupować.

4- Amplifon GM70...miałem 3 tygodnie, rewelacja i nie jest kluchą czego obawia się Tomkly. Wiem, że Tomkly ludzi granie bardziej twarde, suche i analityczne. Tym samym nie będzie lubił ciepłych lamp. Ale Amplifon GM70 choć nie jest suchy, to nie jest też kluchą. Jest mega wykop, rozdzielczość, szybkość, zero szumów i brumienia. Nic tylko trzeba się pochylić z uznaniem przed Mr.Piwowarczykiem.

Może ktoś napisze coś w temacie wątku? Lub w okolicach tego tematu. Lampowe końcówki mocy to już nie są nawet obrzeża!

Jestem wyrozumiały ale bez przesady...zasłuchałem sie w brzmienie swojej wagi łazienkowej a Koledzy mi tu szaleją...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Widać temat upadł, jak pojawiły się w nim kable Transparenta, przedmiot nabożnego i czołobitnego kultu części bractwa:-)

A jakie brzmienie oferuje waga łazienkowa? Kierując się opiniami uznanych audiofili zapewne lepsze niż ARC Reference;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.