Skocz do zawartości
IGNORED

Serwis płytowy v. 1.1 ...

dialer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Gdyby ktoś Szanownych Forumowiczy dysponował płytami:

1. Eva Cassidy - Songbird

2. Eva Cassidy - Wonderful World

byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie ich kopii. Oczywiście na zasadzie wymiany, bądź w ramach jakiegoś innego "zadośćuczynienia" z mojej strony.

Pozdrawiam

PS: Kontakt w "o mnie"

• 1 miesiąc później...

Hey!

Trochę mnie nie było w tej zakładce. Zaglądam, a tu pełno kurzu. Może czas na wietrzenie. Zapraszam wszystkich chętnych do wymiany. Przeciwników wymiany pozdrawiam i szanuję, ale nie będę wdawał się w polemikę.

Chętnych zapraszam na priva - dane w profilu. Pozdrawiam.

To ja się przyłączę do odkurzania. :-)

Poszukuję bezskutecznie niezbyt popularnej płytki bardzo popularnej wokalisti, czyli pół-oficjalnego albumu "Odds and Ends" Dido. Przeszukałem chyba wszystkie serwisy aukcyjne w cywilizowanym świecie i nie znalazłem. :( Może ktoś przypadkiem (lub nie) będzie w posiadaniu takowej płytki i zechce się nią podzielić, albo nawet odsprzedać?

Z góry dziękuję za info. :)

• 1 miesiąc później...

szukam płyt Jimmiego Hendrixa - wszystkich :) - albo na sprzedarz albo kopii

tak samo Virgin Black jeśli ktoś ma szczęście je posiadać - cholerne rarytasy ale to co grają to mistrzostwo :)

namiary na mnie w o mnie

Znalazłem na forum dyskusyjnym Skrzeka adres do darmowego serwera ftp z masą bootlegów zapisanych w formatach bezstratnych *.shn i *.flac. Trochę rzeczy już pościągałem, przy szybkim łączu można zassać do 150 MB/godzinę. Link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Na pewno lepsze to niż kiepskie mp3. Tym bardziej, że niektóre z koncertów pościągane z konsolety.

PS. Żeby nagrać płytę cd-audio przy pomocy Nero wystarczy ściągnąć wtyczki shn i flac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 miesiące później...
  • 8 miesięcy później...

Odgrzewam wątek bo bardzo zacny był.

Nadal szukam:

Branford Marsalis - Eternal (ale w formacie pozwalającym na radość ze słuchania bo to co mam to tak sobie...)

Paso Rossa - Amorosa (mam tylko w mp3)

Słuchając rozumu....

panowie. z tego co się orientuję kopiowanie płyt i udostępnianie ich innym nie jest legalne.

dziwię się, że nie zareagował jeszcze administrator strony.

robienie z forum bazarku z kradzionym towarem na pewno nie jest dobrym pomysłem.

kuros77

>panowie. z tego co się orientuję kopiowanie płyt i udostępnianie ich innym nie jest legalne.

>dziwię się, że nie zareagował jeszcze administrator strony.

>robienie z forum bazarku z kradzionym towarem na pewno nie jest dobrym pomysłem

Kopiowanie płyt oryginalnych, będąc ich właścicielem jest legalne (np. do samochodu żeby nie poniszczyć), nieodpłatne wypożyczanie innym też nie jest zabronione, tak w ogóle to ciekawe ile u Ciebie jest oryginalnych płyt że tak protestujesz?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

USTAWA

z dnia 4 lutego 1994 r.

o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Art. 23.

1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. (...)

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

1) to chyba oczywiste, że wymiana płyt przez internet nie jest "użytkiem osobistym", chyba że płytę przesyła się rodzinie.

2) administrator strony może mieć po prostu przez takie wątki kłopoty - takie same jakie mają ludzie utrzymujący serwery eMule czy bitTorrent (są zasypywane pozwami o pomoc w nielegalnej wymianie plików).

3) drogi Opteronie, Ciebie chyba na płyty stać - masz sprzęt za grube tysiące.

Empik.com dziś zaczął się chwalić, że rzucił na rynek 2 mln zagranicznych wydawnictw (nie tylko muzyki). Ja znalazłem nawet kilka pozycji, których szukałem wcześniej, ale w takich cenach, że majtki z wrażenia spadają. Ale może komuś nie będzie to przeszkadzać. :)

:)

uważam, że wysokie ceny płyt nie upoważniają nas do ich kopiowana.

Ponadto uważam, że twórca (muzyk) skoro napracowal się nad swoim dziełem powinien choć przysłowiową złotówkę za tę pracę otrzymać.

Bardziej boli mnie to, że nie możemy w naszym cudnym kraju korzystać z bibliotek muzycznych (fonotek) i że takie biblioteki (bezpłatne) w naszym kraju nie powstają. Pewnie dlatego, ze jesteśmy rozzuchwaleni w tym kopiowaniu aż do granic wytrzymałości. ;-)

Dobrze byłoby wypożyczyć płytę i posłuchać jej w normalnych domowych warunkach przed zakupem jej chociażby w tym Empiku za sumę 85zł.

Ł.A. Woman

jest taka biblioteka - fonoteka, a nazywa sie to --> MEDIATEKA :-) miesci sie we Wrocławiu.

Mozna wpozyczyc rozne media: Muzyke, Filmy, Gry komputerowe...

Cena rocznego abonamentu - 40 zl, i mozna korzystac ze zbioru do woli.

Staraja sie nawet kupowac nowosci. Jak tylko plyta pojawi sie w sklepach, zazwyczaj zaraz jest w mediatece.

Problem jest tylko jeden. Nie znajdzeicie tam wytworni audiofilskich, ani muzyki typowo dla melomanow. Sa to plyty glownie z wydawnictw komercyjnych.

Ale i tak warto sie zapisac. Polecam.

Pozdr

Hybryd

Zapomnialem podac link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Piórkowski

(Konto usunięte)

>panowie. z tego co się orientuję kopiowanie płyt i udostępnianie ich innym nie jest legalne.

>dziwię się, że nie zareagował jeszcze administrator strony.

>robienie z forum bazarku z kradzionym towarem na pewno nie jest dobrym pomysłem.

Nie jesteś pewien a rzucasz oskarżenia.

Z kupionego oryginału można robić kopie sobie i najbliższym przyjaciołom (rodzina itd.), tak mówią orzeczenia sądu. Trudno byłoby udowodnić, że koledzy z forum to nie najbliżsi przyjaciele.

Gość Piórkowski

(Konto usunięte)

>Znalazłem na forum dyskusyjnym Skrzeka adres do darmowego serwera ftp z masą bootlegów zapisanych w

>formatach bezstratnych *.shn i *.flac.

Przypomniałomi się - podobny magazyn darmowych bootlegów itp. rzeczy w bezstratnych formatach znajduje się tu:

http://www.research.umbc.edu/~hamilton/shnfaq.html

oraz

http://www.gdlive.com/

a konkretnie

http://www.gdlive.com/xtrasshn/

Pozdrawiam

• 11 miesięcy później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 9,99 funta:)

Ukryta Zawartość

A takze :

Alan Silva - Luna Surface (Sunspots)

Alexander von Schlippenbach Trio / Globe Unity / Berlin Contemporary Jazz Orchestra :

Globe Unity 67 & 70

The Morlocks and Other Pieces (FMP)

The Living Music (FMP)

Physics (FMP)

Complete Combustion (FMP)

Swinging the Bim 2CD (FMP)

Diggers Harvest

Smoke (z Sonnym Murrayem) FMP

Elf Bagattellen (FMP)

Peter Brotzmann & Keiji Heino - Evolving Bush

:)

Lord of War w dobrych pieniądzach...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.