Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz stereo do monitor audio bx5

soulek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , jak w temacie szukam wzmacniacza który by sie zgrał dobrze z tymi kolumnami. Na chwilę obecną mam te kolumienki i cd 6004 marantza na razie to gra podpięte pod ampli denon avr 1713 ale planuję dokupić wzmaka dla lepszego stereo. Muzyka jaką preferuje to szczególnie rock , hard rock progressive rock , pop , czasem jakas elektronika np. depeche Mode , jakas klasyka. Na razie biorę pod uwagę te dwa : Myryad Z240 , NAD C 356 BEE . Jedynie tego Nad-a mogę posłuchać z myryad to już nie bardzo mam gdzie , może macie inne propozycje?? Chwetnie wysłucham opini doświadczonych kolegów z forum :) , wzmak może byc używany tak do 3k.

• Użytkownicy+

NAD, Rotel i wiele innych, równie dobrych. Trudno doradzić, bo w zależności od pomieszczenia, upodobań i kabli, raz sprawdzi się lepiej jeden, a raz drugi.

Podaj więcej szczegółów, a będzie można coś sprecyzować.

Witaj,

moim zdanie warto brać pod uwagę podany przez Ciebie wzmacniacz NAD C356BEE (http://q21.pl/nad-c356-bee.html). Przy trochę wyższym budżecie natomiast idealnym rozwiązaniem wzmacniacz Naim Nait 5i-2 (http://q21.pl/nad-c356-bee.html).

Warto także posłuchać wzmacniacz Myryad, to dobra, solidna konstrukcja oraz Arcam FMJ A19,który zagra najbardziej równo, łagodnie zwymienianych urządzeń.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuje za szybką odpowiedź . Co do wielkości pomieszczenia to jest to pokój jakieś 18 m2 , używam przewodów głośnikowych melodika 2x4mm2 oraz do podłączenia cd również 2xRCA-2xRCA tej samej firmy. Generalnie chcę aby muzyczka była jak najbardziej szczegółowa i bogata w detale ze średnim basem i niezbyt ocieplona , z wyrazistymi wokalami :). Na pewno odsłucham niedługo Nad-a oraz arcam-a , może sie uda tego naim-a natomiast myryad nie mam gdzie chociaz bardzo mnie zastanawia jego gra i podoba mi sie z wyglądu.

Jeśli szukasz brzmienia raczej jasnego, analitycznego, szczegółowego, to może jeszcze warto brać pod uwagę wzmacniacz Cambridge Audio Azur 651A (http://q21.pl/cambridge-audio-azur-651-a.html) oraz Creek Evolution 50A (http://q21.pl/creek-evolution-50a.html).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Właściwie ta Yamaha tez wydaje sie ciekawa propozycją:) szukam wzmacniacza który pogra u mnie jakiś czas nawet po zmianie kolumn na mocniejsze i zalezy mi na tym abym mógł go połączyc z amplitunerem przez pre-out w moim tego nie ma ale na pewno rozważe jego sprzedaz i kupno jakies uzywki która ładnie w kinie zagra , żebym miał dobre kino i dobre stereo :).

Witam no wiec tak z wyżej wymienionych wzmacniaczy w piątek do testów rusza: CA , Naim oraz arcam , creek mi się bardzo podoba wizualnie jest wystarczająco mocny do moich kolumienek i pomieszczenia no i gabarytowo niewielki , niestety nie mam go gdzie wypożyczyć , czy jest możliwość za kaucja wypozyczenia wymienionego wzmaka u Was? I w razie zwrotu co należy podać wraz z przesyłką?? z góry thx za odpowiedź.

Witam jestem po odsłuchu Cambridge Audio Azur 651A , Naim Nait 5i-2, audiolab 8200 jak do tej pory moim faworytem brzmieniowo jest naim CA zagrał troche za jasno , w przyszłym tygodniu chcę odsłuchac jeszcze Arcam-a , Nad-a , może rotel-a , także w przeciągu kilkutygodni będę miał faworyta którego podłącze pod kolumienki :)

Zainteresował mnie ten wątek bo też posiadam te kolumny. Gdzieś czytałem, że dobrze z tymi kolumnami gra Xindak A06. Jak wypada na tle wyżej wymienionych? (Pytanie właściwie do Q21)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.