Skocz do zawartości
IGNORED

Komorowski- Bronislaw podpisal

magic

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jako myśl do dyskusji - kara śmierci jak rozumiem ma być zbawienna ze względu na swoja widowiskowość i domniemaną moc odstraszania.

Domniemaną bo większość specjalistów wątpi w skuteczność owego odstraszania. A jeżeli zajmiemy sie realiami to mamy takie sytuacje:

"Pod koniec września 2011 roku na grupę bezdomnych mieszkających przy ul. Orkana napadło kilku mężczyzn. 19 października tamtego roku bandyci wrócili. Zaatakowali 61-letniego mężczyznę, podpalili jego obozowisko.

Ofiara ich drugiego ataku zmarła w szpitalu po przeszło dwóch miesiącach męczarni. Była bita i kopana w głowę oraz brzuch. 61-letni mężczyzna miał pogruchotaną czaszkę, zmiażdżoną twarz, złamane żebra.

Braci K. oraz Rafała P. oskarżono o pobicie ze skutkiem śmiertelnym oraz o pierwszą napaść na obozowisko bezdomnych, gdzie również bili kogo popadło. Za pobicie ze skutkiem śmiertelnym braciom groziło do 10 lat więzienia. Sąd nie był tak surowy.

Krzysztof K. został skazany na trzy lata i siedem miesięcy więzienia. Paweł K. dostał do odsiadki cztery lata i dwa miesiące, zaś Rafał P. trzy lata i osiem miesięcy. Wszyscy trzej mają zapłacić rodzinie zabitego 1,5 tys. złotych zadośćuczynienia za doznaną krzywdę. Ich wyroki zostały automatycznie pomniejszone o prawie dwa lata, jakie spędzili w areszcie."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Takie sądy jakie państwo.Takie państwo jaki rząd.Taki rząd jacy wyborcy.Trzeba dalej szukać mniejszego zła.Aż dopadnie szukającego jaki Rafał.......szybciej.

W zasadzie to już jest pewne, bo do tej pory były jednak co do tego pewne wątpliwości. Otóż staliśmy się krajem nienormalnym, krajem absurdu, głupoty, buty i chamstwa. I wszystko to za sprawą jednej, jedynej partii politycznej: Platformy Obywatelskiej. Jak dokonała tego partia będąca głównie zbiorowiskiem cwaniaków i krętaczy? Otóż dokonała tego, właśnie dzięki temu, że jest takim, a nie innym zbiorowiskiem, ludzi zepsutych, bez zasad moralnych, wypranych z myślenia o Polsce, a czasami i wypranych w ogóle z myślenia, reagujących jedynie na słowo kasa. Po prostu – bodziec – reakcja,taki finansowy behawioryzm. Partia ta ustami swojego lidera i jednocześnie premiera doszła do wniosku, że gdyby nawet lud Warszawy zechciał odwołać najbardziej nieudolną kobietę Europy, Hannę Gronkiewicz – Waltz, ze stanowiska prezydenta Warszawy, to i tak rząd PO pozostawi ją u władzy, bo tak chce, bo władzy, jak mówił nie tak dawno Sikorski Radosław, człowiek widmo, nie oddamy. Tak jawnego pogwałcenia wszelkich zasad panujących w demokracji nie było już dawno. I nieważne jest to, że to tylko zapowiedź, Ważne są słowa, które mają służyć jednemu: zniechęceniu mieszkańców stolicy do głosowania w dniu 13 października tego roku. Nie idźcie, w ogóle nie głosujcie, bo to bez sensu, demokracja to my - PO, to ja - premier, a nie wy – zdaje się mówić Donald Tusk. Te wasze głosowanie jest psu na budę.

Jeśli nawet okaże się, że zgodnie z prawem, odwołany prezydent miasta nie może zostać jego komisarzem, to jakie to, powiedzmy sobie szczerze, ma znaczenie? Tu idzie o to, żeby pokazać, że wszyscy ci, którzy nie kochają Tuska i jego zgrai cwaniaków, są obywatelami drugiej kategorii. Tyrać i żryć, żryć i tyrać – to jest obywatelski program Platformy Obywatelskiej. Widać to jak na dłoni od, co najmniej, trzech lat, widać doskonale, a jednak część Polaków jeszcze ślini się do Tuska. Nic dziwnego. Albo nie muszą tyrać, a mają co żryć, albo mają taką samą zawartość rozumu jak Stefan Niesiołowski, Ten obroniłby nawet tezę, że świnia jest lwem, co to dla niego, w końcu ćwiczy te swoje idiotyzmy już chyba ósmy rok.

Na tę nocną paranoję zarządu PO nakłada się inna zapowiedź. To jest zresztą specjalista od zapowiedzi, nie gorszy od samego premiera. Sławomir Nowak będzie zabierał na trzy miesiące prawo jazdy, za znaczne przekroczenie dozwolonej prędkości, a delikwent będzie miał 24 godziny na powrót do domu. Jak nie zdąży, to się go weźmie na dołek najlepiej, albo w dyby. A samochód – podpowiadam – powinno się skonfiskować i przekazać w darze zaprzyjaźnionym działaczom PO, jak z tymi zegarkami. To jasne, że trzeba karać piratów drogowych, ale w ten sposób? Podam przykład z Niemiec, który przeżyłem na własnej skórze. Pędziłem sobie po autostradzie około 140 km/h. Nagle jest ograniczenie do 80 km/h. Nie zdążyłem zwolnić, a laserowy „pistolet” zaliczył mi przekroczenie prędkości o 50 km/h. Zatrzymała mnie niemiecka policja. Oficer, grzecznie, pokazał mi taryfikator. Wyszło jakieś 200 euro mandatu. Przeszedłem do policyjnego samochodu. Tam czekała młoda policjantka. Sprawdziła moje dane w komputerze. Byłem czysty, więc wręczyła mi upomnienie w wysokości 25 euro (mały kartonik) i powiedziała, że następnym razem zapłacę te 200 euro, albo i więcej. Odjechałem z ulgą, ale i z jasnym przekazem: teraz odpuściliśmy, ale następnym razem koniec żartów, płacisz do bólu. Czy taki Sławomir Nowak, najbardziej nieudolny minister infrastruktury Europy, Azji i Ameryki Południowej pomyślał o takim rozwiązaniu? Prostym i praktycznym? Nie. On bowiem wszędzie widzi morderców drogowych, najchętniej ustawiłby radary co 100 metrów, a sam latałby pewnie nad nimi rządowym samolotem. W Polsce nic, co dzieje się w polityce, nie jest już poważne, wszystko się spłyca, ośmiesza, albo, jeśli sprawa jest poważna, po prostu przemilcza. To jest efekt rządów Platformy Obywatelskiej, partii grozy i partii absurdu, partii zła i cwaniaków, najgorszego politycznego monstrum, jakie pojawiło się w tej części Europy od kilku wieków.

HGW for ever

" Kościół broni każdego życia ludzkiego i zawsze uważa je za święte i nienaruszalne, dlatego ujmuje się także za skazanymi na karę śmierci. Szczególnie zaangażowanym orędownikiem zniesienia kary śmierci był Jan Paweł II."

" W listopadzie 1998 r. Jan Paweł II zaapelował, by przynajmniej w jubileuszowym roku 2000 nie wykonywano żadnego wyroku śmierci, zaś w 2001 roku ponownie podkreślił, że we współczesnych społeczeństwach kara śmierci nie jest konieczna i powinna być całkowicie zniesiona."

a teraz rozprawcie się z Janem Pawłem II ... chyba już pora na niego , po kanonizacji będziecie mieli większy problem

Tak jest. Ma być porządek a elementy odsiewane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a teraz rozprawcie się z Janem Pawłem II ... chyba już pora na niego

Nie wladz,pora na bandytów i przeróżnych krętaczy.POpaprywni się już zbłaźnili,wystarczy.

podobno 99 % kieruje się w życiu naukami Jezusa.... zdecyduj kim jesteś . Poganinem czy katolikiem . A może zwykłym cwaniaczkiem nic więcej .

Jesteś niezwykle popularny, gratuluję, jeden taki też był popularny Leon, czy Lennon....mawiał że jest popularniejszy od Jezusa Chrystusa.

P.S.

Nie wiem jakie zdjęcie Hyuny wkleić na tę okoliczność popularności, ona jest tak popularna że wszystkie zdjęcia by się nadawały.

podobno 99 % kieruje się w życiu naukami Jezusa

Ty kierujesz się przypuszczeniami, a ja podałem fakty.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Najlepiej numerek,wklej swoje.Nikt go nie przebije,tak myśle.

Donald Tusk przebija wszystko i wszystkich.

Najlepiej numerek,wklej swoje.Nikt go nie przebije,tak myśle.

Swetry, które noszę nie są zbyt fotogeniczne.

Po kontuzji wyszczuplałem z 100kg na 86, włosów nie używam, wyraz twarzy i spojrzenie, jest określane przez moich wrogów jako ku.ewskie.

Swetry noszę w kolorowe paski.

Zamiast kurtek, dresy.

Spodnie czarne, sportowe z minimalną ilością oznaczeń.

Za najważniejsze w życiu uważam odnalezienie osoby płci przeciwnej wyznaczonej przez Boga jako pełnoprawny partner.

Ulubiony kolor, brązowy.

Ulubiona firma produkująca samochody - Porsche

Ulubiona firma produkująca elektronikę konsumpcyjną - Yamaha.

Ulubiony typ urody kobiecej - moja żona.

Idealne miejsce do zamieszkania - USA New York.

Ulubiony sport - narciarstwo alpejskie, bieg zjazdowy.

Ulubiona forma rekreacji - wyczyn sportowy.

Ulubiony polityk polski - Jarosław Kaczyński.

Przyczyna wszystkich problemów - Donald Tusk.

Należało papieża Jana Pawła II o katechizm spytać ..... śmiercionośne bohatery .

P. S.

nie za bardzo rozumiem , chcesz kary śmierci proszę bardzo tylko miej odwagę przyznać się do olania przesłania słynnego rodaka .

Jesteś niezwykle popularny, gratuluję, jeden taki też był popularny Leon, czy Lennon....mawiał że jest popularniejszy od Jezusa Chrystusa.

P.S.

Nie wiem jakie zdjęcie Hyuny wkleić na tę okoliczność popularności, ona jest tak popularna że wszystkie zdjęcia by się nadawały.

w nosie dłubiącą . Nie spodziewałem się takiej małostkowości po tak wybitnej cyfrze

A co tobie w wakacje,wyzywasz?

też wspominałeś o katechizmie ?

w nosie dłubiącą . Nie spodziewałem się takiej małostkowości po tak wybitnej cyfrze

tumblr_mde46mvk1y1rj5a9wo1_500.gif

Na zdrowie !

tumblr_ljgob7jowr1qcbtw1o1_500.gif

Wiele osób w Polsce deklaruje się jako katolicy, lecz w rzeczywistości są hipokrytokatolikami wierząc w mamonę, która ma ich docześnie uszczęśliwić.

A to już lekarz...potrzebny.Fobia to sie nazywa.

tumblr_ly6ah3Kb4D1qaj0c1o1_500.gif

Donald Tusk jest sprawcą cierpienia nie tylko mojej osoby, lecz całego pokolenia które zmuszone zostało do pozostania na zachodzie albo w biedzie.

Trzeba usunąć go demokratycznie.

Ukryta Zawartość

tumblr_ly50vgnGyh1qazpnyo1_500.gif

Czas przejrzeć na oczy, demokracja w PO to mit, demokracja w Polsce to kolejny.

Donald Tusk bezczelnie gra kartą HGW, aby nie stracić władzy w stolicy.

tumblr_lvjny7g1hh1qj2x87o1_500.gif

Miejmy nadzieję że w odruchu desperacji nie podpali Polski.

Ukryta Zawartość

, demokracja w Polsce to kolejny.

To tylko dla wyspecjalizowanej grupy naiwności totalnej...chyba.Podstawową wartością tejże jest prawo własności,której w tym kraju nie ma.

drzewko, nie ma prawa własności? w Polsce? rozumiem, że nie jestem właścicielem prawnym mieszkania, w którym mieszkam, samochodu, którym jeżdżę, wieży, z której słucham, itd......idź się chłopie napij czego, moze ci przejdzie...

Schane 63

Ciesz się, że komornik działający na gruncie prawa, nie pomylił Cię jak dotąd z kimś innym..uniknąłeś dzięki temu rozczarowania stanem prawa własności w RPIII.

wladz

Spokojnie, to nasz wspólny dom, Polska.

Jakoś trzeba się w nim pomieścić, każdy niech zajmie w nim miejsce, w którym czuje się najlepiej i jest najbardziej wydajny, efektywny.

Donald Tusk, niech zajmie mu należne, Jarosław Kaczyński również, jakie one będą, jak będą umeblowane pokoje w których będą oboje urzędować niech zdecydują wyborcy w wyborach niesfałszowanych.

Agresję jego idei?

Bardzo ciekawe określenie użyte wobec kogoś, kto był niedoszłym celem ataku terrorystycznego, otrzymywał groźby karalne, w wyniku czego zmuszony jest do zatrudniania kosztownej ochrony o najwyższych możliwych kwalifikacjach.

Próbujesz przemycić jakieś treści, które nie odnajdują odwzorowania w rzeczywistości.

Mamy tu porządek z lat czterdziestych, chcesz kontynuacji, rozumiem to, wielu tego chce, lecz co w sytuacji, kiedy większość już nie chce żyć w ten sposób, widzą dzięki internetowi że można żyć inaczej, szczęśliwiej, można być nominowany do nagrody najlepszej solistki pop na świecie, nie posiadając żadnych układów, lecz talent i wkładając ciężką pracę i wyrzeczenia w sukces, Polacy to widzą i też chcą się rozwijać, tworzyć, mieć marki, firmy, patenty, rozwiązania, przemysł, energię etc.

Szanowny Kolego nadzorco.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.