Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

BF4 dobrze jest zoptymalizowana u mnie na 280X w 2560x1080 daje 110(+- 10fps) klatek na ultra tak samo nowa fifa na tym samym silniku swietnie działa.BF1 nie grałem bo poczytałem nowe recenzję że stara odsłona w nowych szatach która nic nie wnosi tak jak hardline skok na kase wiec nie zakupie

a czy BF4 i 1 moze i ładnie wyglada ale jest cukierkowe .Metro jest sliczne ma klimat i wyciaga z kart wszystko.Dice ma nie złe odchyły na tym samym silniku jedna grę zoptymalizuje wspaniale a druga zwali podomnie jak było z serią Medala.Ja mma proca i 5 4690K kreconego

Za 1900zl bedzie mozna miec rozdzielczosc miedzy 2K a 4K, byc moze natywne 4K z stalymi 60fps - juz pierwsza duza gra to ma potwierdzone - NBA 2k17 (mowa o PS4 PRO). Po co tyle wydawac na zbyteczna moc?! No, ale to nie ten watek. Tak w formie ciekawostki mowie. Nie zasmiecajmy tego watku. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mozna powiedziec ze zgadzam sie. Choc ja stawiam na 2-3 lata - 2018/19 rok. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

BF4 dobrze jest zoptymalizowana u mnie na 280X w 2560x1080 daje 110(+- 10fps) klatek na ultra tak samo nowa fifa na tym samym silniku swietnie działa.BF1 nie grałem bo poczytałem nowe recenzję że stara odsłona w nowych szatach która nic nie wnosi tak jak hardline skok na kase wiec nie zakupie

a czy BF4 i 1 moze i ładnie wyglada ale jest cukierkowe .Metro jest sliczne ma klimat i wyciaga z kart wszystko.Dice ma nie złe odchyły na tym samym silniku jedna grę zoptymalizuje wspaniale a druga zwali podomnie jak było z serią Medala.Ja mma proca i 5 4690K kreconego

jakaś nadzwyczajnie silna ta Twoja 280X ale skoro tak jest to grać i się cieszyć pozdro::))Tu wydajność w bf3:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Widac masz słabego proca bo ja specjalnie robiłem pomiary i nie całe 2GB vramu chrupie mi z karty a mam 3GB.Ten silnik jak czytałem w prasie i testach na YT potrzebuje mocnego proca niz kary co tworzy Dice Frosbite 3 (ten silnik potrzebuje mocnego proca niż karty.Po za tym karty AMD potrzebują mocnego proca bo jest obciążenie 1 wątku przez kartę przez ster niż u NV) poczytaj a potem podnoś głos.Takie metro chrupie mi w teście prawie 3GB a nowy doom przy max teksturach potrzebuje 5GB bo jak sie ma mnie nie idzie w ogóle ustawić na max tekstur testowałeś?Masz starszej generacji proca a mocniejszą kartę i Cpu dławi ci GPU bo mogę się założyć że przy moim cpu z twoim GPu wynik był był jeszcze lepszy.Czyli reasumując mój proc+twoja karta mamy jeszcze lepszy wynik w fps

Dodam ze silnik silnikowi nie równy w grach w takim Wiedzminie 3 lepiej jest miec mocniejsza kartę niz proca ale tandem jest jeden jak buduje się PC CPU i GPU powinno byc tej samej klasy bo jedno drugie bedzie chamowac jak bedzie słabsze

Co do vramu w BF4 robił test kiedys dawid N20v2 bo pokazywał czy 3 GB vramu starcza i przy tym samym procu co mój wyszło mu to samo nie całe 2GB ilość fps jest taka sama wszystko też zalezy od mapy ja mówie o singlu nie multi mozna poszukać jego test na kanale był dawno jak wyszła gra ale jak sadze jest nadal

2600k 4.7GHz slaby??? No to masz 4690 jeshttp://www.purepc.pl/procesory/test_procesora_intel_core_i76700k_skylake_premiera_lga_1151?page=0,33t wiem co mówię bo miałem 290x a to jest karta silniejsza od 280x bez dwóch zdań.Nie wspominając o 980ti. Ja nie jestem z tych którzy się sprzeczaja,więc jak tyle masz to super pozdro

Ale ja sie nie wspieram podaje wyniki takie jak ja uzyskałem przy tej samej konfiguracji przez testera na YT jak mie pamięć nie myli to rooshken robił na 9600nv i tez nie chodziło od 90-70fps le to duzo słabsza karta od 280X.czy ty umiesz czytac gdzie ja napisałem że twoja karta jest słabsza.Powiem ci tak ok skoro masz 2600k ile miałeś przy 290X a jaki na 980ti bo na pewno dużo inny wrzuć skreena z obiążenia cpu i ilości FPS i vramu najlepiej mierzone frapsem(on podaje wszystko) bo tam testerzy robią pomiary pobierz program uruchom grę z konsoli program ja tez nie jestem z tych co sie kłócą ?

Panowie czy to temat o PC....no raczej nie..

..chyba że napiszecie że testowaliście grafiki na OLED-ach i coś o obrazie to chętnie poczytamy..

..dwa razy sprawdziłem już tytuł tematu.. :)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

No nie koniec offtopu fakt ale lubie biało na czarnym ja chociaż testowałem jak inni a nie wrzucam suchych testów które na róznych konfiguracjach beda miały tez inne wyniki.testy z poratli mozna traktować jako wyznaczniki tak samo jak i syntetyki.Koniec tematu pozdrawiam

Chłopaków trochę poniosło z tym podwątkiem PC :-)

Kiedy i czy w ogóle w telewizorach zaimplementowany będzie iOS?

Może zaczęłyby chodzić porządnie?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie musi, jest Firefox, Opera. Dzialaja lepiej jak Android. ;)

Ekhm. Mowimy tu o systemach w TV. ;)

Nie znam na razie żadnego innego systemu mobilnego, który działałby bardziej stabilnie i płynnie niż iOS

Tak jest on płynny i stabilniejszy.. ale kosztem okrojonych funkcji i kompatybilności z innymi urządzeniami..

..natomiast android jest otwarty i 'wszystko-mający' więc nie zawsze działa dobrze..

..z systemów TV.. Firefox ma na razie dobrą opinię..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Gość A&T

(Konto usunięte)

Chłopaków trochę poniosło z tym podwątkiem PC :-)

Kiedy i czy w ogóle w telewizorach zaimplementowany będzie iOS?

Może zaczęłyby chodzić porządnie?

To jest jak z telefonami, które mają wszystko tylko nie chcą dzwonić. Za to potrafią efektownie wybuchać. Jestem za tym by tv był dobrym telewizorem a smatrfon przede wszystkim dobrym telefonem.

Niestety do TV pakuje się coraz więcej gadgetów i problem polega na tym, że jeśli już musi być, aby jakość była optymalna.

Dlatego najlepiej uzywac TV na Firefox lub Opera OS. Fakt, nie dostaniemy tyle APK co na Androida, ale te najwazniejsze, najpotrzebniejsze sa. W zamian otrzymamy lepsza stabilnosc i mniejszy input lag - jesli ktos wykorzystuje TV takze do gier na konsoli.

Jeśli chodzi o Firefox to ostatnio napisał o tym Paweł Okopień:

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o Androida: na telefonach ani problemu, z telewizorami z pewnością będzie wkrótce tak samo. U mnie na Philipsie działa dobrze, a że nie ma takiej szybkości jak iOS absolutnie mi nie przeszkadza. Stabilność natomiast super.

Ukryta Zawartość

Opera tak samo umarla, jednak pare dni temu mialem aktualizacje (chyba ostatnia) do swojego Sony W829b.

Nie mowie ze Android to zly system, od numeru 6, a tak na prawde 7 staje sie wreszcie w miare dobrym systemem operacyjnym. Trzeba tylko uwazac jesli ktos wykorzystuje TV takze do gier - konsola. Sam system Android pozera 15-20ms, wiec trzeba dobierac ostroznie TV.

Mowie wlasnie o trybie gra. W innych jest jeszcze wiekszy.

Nie jest to zly wynik.

Moj ma taki wynik, TV bez androida:

Input lag - 8ms compared to lag-free CRT in [Game] mode

Jest pierwszy test SONY ZD9, porównują go czernią do OLED'a.

link ponizej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To juz DX900 potrafil. Ba najlepsze LCD-LED sa lepsze niz OLED - bo tam to co jest zaraz przed czernia absolutna to nie istnieje. Choc Panasonic znalazl na to rozwiazanie, na ktore musimy jeszcze trooooche poczekac.

900-tka Panasa to naprawdę porządny TV. W końcu muszą czymś spłacić się Pioneerowi.

Tyko ta cena z Kosmosu, szału w sprzedaży z pewnością nie mają.

Tak, jak wiekszosc topowych produktow. To glownie pokazkowka, marketing.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.