Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś gigantyczny kompleks OLED-a krąży po tym wątku wśród niektórych użytkowników. Ciekawe z czego on wynika ?

Pamiętajcie że jak nie OLED to LCD. Na dziś innego wyboru nie ma.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To wynik ogromnego stresu sprzedawców i promotorów na okoliczność już widocznego upadania LCD.

A powinno bardzo cieszyć mocne wejście w temat SONY (100 tyś matryc rocznie). SONY pokaże w Las Vegas dwa modele OLED.

Panasa nowość EZ1000 zostawiam, bo cena zapewne będzie kosmiczna.

Otwarte pozostaje pytanie do kogo, oprócz LG trafią matryce III-ciej generacji (1000 NIT).

p.s.:

Opowiedziano mi wczoraj o autentycznym zdarzeniu:

tydzień temu do RTV sklepu zawitał skromne ubrany, prosty z wyglądu 40-to latek. Z synem. Z zawodu murarz.

Powiedział, że chce nabyć najlepszy TV.

Jego wybór padł na 65" OLED z Xboxem. Następnego dnia odebrał 65B6J.

Trafił na super promo i wydał jakieś 13,5k. Tak, tak za 65" flata.

No świetna wiadomość dla użytkowników OLED-ów.

Codziennie robić nocą jakieś czyszczenie matrycy. Rewelacja.

Powinni jeszcze do opcji czyszczenia w tv dodać pakiet kołysanek i będzie ok..;))

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

To nowość !!!

Czyszczenie matrycy OLED. W nocy.

Jakieś niedoczytane fragmenty instrukcji nr. 217 p.t. "Bieżąca informacja o nowych sposobach atakowania OLED ?

SONY wykluczam, Panasonic wykluczam, LOEWE wykluczam, Philips wykluczam, LG wykluczam, SkyWorth/BOE wyklczam. Kto pozostaje ? MANTA PL.

Chodzi o system ORBITER znany z PIONEER KURO 5090H ?

Rozmydlał scenę. Nieco. Był rok 2010.

"Ja wydałem na Panasa PDP 50" 3,5 tyś. zł."

Plazma to TV na całe życie, jak się kupi to już nie sprzedasz.

To nie jest żart. Wystaw Twoją plazmę na allegro i daj link do licytacji.

Za 5 zeta może kupię.

Warunek: zapłacisz za transport gniota.

Dzisiejszy komunikat od LG:

Dzięki funkcji HDR Effect, która przetwarza klatka po klatce obraz ze standardowych źródeł, nowe OLED-y zwiększają jasność wybranych obszarów oraz podważszają współczynnik kontrastu, zapewniając bogaty w detale obraz. W teorii oznacza to możliwość osiągnięcia efektu zbliżonego do HDR nawet w przypadku treści, które nie były nagrywane z myślą o tym standardzie.

Od lat pisałem, że jesteście skazani na porażkę. Nic innego się nie dzieje.

Problem w tym ze LCD ciagle kosztuje mniej niz OLED, a obraz ma co najmniej porownywalny, jak nie lepszy vide DX900 czy ZD9 (mowie o ofercie w sklepie).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja wydałem na Panasa PDP 50" 3,5 tyś. zł.

toś złapał Pana Boga za nogi - koń by sie usmiał....

Ukryta Zawartość

Jakoś wysokich PDP Panasonica nie ma za wiele na Olx i allegro a jeśli są to w bardzo wysokich cenach. Zdecydowanie mniej tracą na cenie niż topowe ledy z lat 2012-13

Gość A&T

(Konto usunięte)

Za 5 zeta może kupię.

Jak widać uzasadnienia BRAK. Obudź się.

Janunio nie potrafi podać rzadnego powodu!!!!!

Nadchodzi HDMI 2.1.

I pozamiatane !!!

To nas powinno wreszcie pogodzić.

The HDMI group says that partners can start implementing the specification in early Q2 2017.

Ukryta Zawartość

W tej sytuacji apeluję:

nie kupować OLED bez HDMI 2.1

Ukryta Zawartość

Za 5 zeta może kupię.

Jak zwykle bredzisz w temacie plazm, nie rozumiem tego podejścia miałeś jakąś wadliwą, czy co.

A może żal dupę ściska, że jeszcze oledom brakuje do plazm, a technologie z dupy wzięte w nowych tv można z spowrotem do niej wsadzić.

Do twojej informacji, dwa lata temu wystawiłem na giełdzie hifi.pl plazmę TX P42 GT30e z trzech stron Polski uderzyli goście o tą plazmę, sprzedałem pierwszemu w/g kolejności zgłoszenia i jeszcze po nią sobie przyjechał 200km. Później tylko żałowałem, że nie wyceniłem jej drożej.

Czekamy na szybką odpowiedź LCD w tej sprawie. Zwłaszcza 10-cio letni światowy leader zada czadu z QOLED-em

To się doczekałeś i nie QOLED, tylko QLED.

Widzę coś gdzieś, ale co i gdzie to ni chu chu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak zwykle bredzisz w temacie plazm, nie rozumiem tego podejścia miałeś jakąś wadliwą, czy co.

Nie o to chodzi. Nie ma ich już w sprzedaży, więc po co je promować?

Promuje się to, za co płacą.

Bo to zwykłe oszustwo. Plazmy przestali rozbić że względu na perspektywę 4K. Czterokrotnie większa liczba pixeli to to skomplikowana, wielokrotnie droższa matryca i niebotyczny pobór prądu.OLED nie jest bardziej w tej materii rozwojowy.

W wielu rzeczach mogę się z Tobą zgodzić czytając ciebie w tym wątku, ale z tym niebotycznym poborem prądu to przegięcie.

Jakiś czas temu wskoczyłem z 29' CRT na Neo PdP 42', obecnie neoPdP tylko na matrycy VT i jakoś po każdym przejściu nie doznałem szoku, bo rachunek nie drgnął w górę.

LCD, LCD LEDa, ani tymbardziej OLEDa nigdy nie miałem i mieć nie chcę, więc się nie wypowiem o rachunkach przy tych technologiach :)

Nie o to chodzi. Nie ma ich już w sprzedaży, więc po co je promować?

Promuje się to, za co płacą.

Zgoda i nikt ich nie promuje, ale to że ich nie ma w sprzedaży nie oznacza, że nikt ich nie używa i że ustępują jakimś nowym oledom, pod wieloma względami wręcz przeciwnie.

Maciek ze skalibruj tv, kiedy był u mnie wyraził się jasno o VT60e i o plazmach vs OLEDach.

Jeszcze świeżo był po kalibracjach tv w stacjach warszawskich, gdzie producenci i reżyserka nie chcą na niczym innym oglądać i oceniać swoich wypocin jak tylko na plazmach, nawet z rynku wtórnego nabywają. Podobno najlepsze pod względem możliwości kalibracyjnych były Pioneery już od lat nie robione.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Nadchodzi HDMI 2.1.

I pozamiatane !!!

To nas powinno wreszcie pogodzić.

The HDMI group says that partners can start implementing the specification in early Q2 2017.

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1483572084

W tej sytuacji apeluję:

nie kupować OLED bez HDMI 2.1

Proponuję byś tym którzy już kupili zwrócił kasę.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zgoda i nikt ich nie promuje, ale to że ich nie ma w sprzedaży nie oznacza, że nikt ich nie używa i że ustępują jakimś nowym oledom, pod wieloma względami wręcz przeciwnie.

Ale nie o tym pisałem. Pisałem o aktywności janunio, który promuje to za co mu płacą.

Ale nie o tym pisałem. Pisałem o aktywności janunio, który promuje to za co mu płacą.

uuuuuuuuuuuuuuuuuu taki prawy i bezkompromisowy HQ i taaakie zachowanie? HQ który bezkompromisowo walczy wszędzie z nieprawością i pomówieniami, który banuje w swoich wątkach za byle co bo podobno ktoś pisze nieprawdę, wytacza takie oskarżenia???? No chyba że masz dowody na to że janunio bierze kasę za szemrany marketing to dawaj a jak nie masz to co dalej??? I nie to żebym bronił kolegi janunio bo czasem (często :) zachowuje sie jakby faktycznie nadużywał :) ale po prostu nie lubię obłudy - mowa to o HQ150. No bo wiesz – może on wcale nie bierze kasy za to naganianie? Może po prostu to jego konik? Bo każdy ma jakiegoś konika chyba - ja np. lubie szydzić z ludzi ślepo wierzących że tylko ich, tylko to co oni mają a reszta to kupa, o Tobie HQ150 powiedziałbym że Twoim konikiem jest walka z firmą Sony, ale mogę też być w błędzie…….

Teraz czas na SONY:

W sprzedaży na wiosnę.

SONY stawia na kontrast, na prawdziwy kontrast. Ale bez HDMI 2.1

Ukryta Zawartość

Będzie MOC !!! To czuć. Mają tyle własnych, mega mocnych procków.

Nawet na ich LCD 2016 widać, że algorytmy wyostrzania FHD na 4K biją na głowę Darbee.

Czas CES to doroczne święto AV-maniaków a tu ciągle jakieś pitu-pitu.

Nie widzicie, że to czas przełomu ? Od lat nie było tak ciekawego SHOW.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No chyba że masz dowody na to że janunio bierze kasę za szemrany marketing to dawaj a jak nie masz to co dalej???

Już nie raz tutaj cytowałem wypowiedź janunio, kiedy to oficjalnie w imieniu LG proponował mi kasę za zaprzestanie pisania o wadach OLEDów.

Masz ją w tym temacie.

Zamiast więc wcinać się do trwającej dyskusji i wyrażać swoje zdziwienie, może być poczytał ten temat?

Jak już znajdziesz, to czekam na przeprosiny za tą obłudę.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie. Na tamtym forum pisze jako bluray. Zamieszcza często wpisy identyczne w treści u nas i u nich.

A składni jego wypowiedzi nie da się pomylić z nikim innym. Pod tym względem są niepowtarzalne. Tu chyba swoje robi ,, doping'' o którym sam autor wspomina.

Już nie raz tutaj cytowałem wypowiedź janunio, kiedy to oficjalnie w imieniu LG proponował mi kasę za zaprzestanie pisania o wadach OLEDów.

Masz ją w tym temacie.

oficjalnie w imieniu LG???? Aleś bzdurę palnął :):):) - ja tam nie widzę żadnej oficjalnej propozycji biznesowej ze strony LG tylko jakieś bzdury jednego z forumowiczów. Wątku nie musze "poczytywać" bo śledzę na bieżąco co do wcinania to mam takie samo prawo do tego jak i Ty bo jest to forum publiczne i otwarte i na szczęście wątek nie jest twój bo pewnie bym był już dawno był przez ciebie zbanowany za niewygodny dla ciebie wpis. To czy janunio pisze za kase czy nie to insza sprawa i może i tak faktycznie jest ale mnie chodzi o zasadę - skoro jesteś taki uczciwy i wszędzie wołasz dowodów na wpisy to przedstaw je skoro oskarżasz a jeśli nie to czemu sam w innych wątkach takie zachowanie jak Twoje tu piętnujesz? To się właśnie nazywa obłuda!
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja piszę tylko o tym co tam jest napisane.

Skoro janunio pisze, że oficjalnie w imieniu LG proponuje mi kasę za zaprzestanie pisania o OLED-ach to czemu niby mam nie wierzyć?

HQ150 = MEGA TROLL technologii OLED.

Jest Twój SUKCES ...

W imieniu LD DISPIALY/PANASONIC proponuję 150 tyś wonów za zaprzestanie kampanii negatywnej w OLED TV LG/Panasonic na europejskich i USA forach.

Czy proponowane wyżej wynagrodzenie Ci odpowiada ?

Gdy by co to dołożymy kasę.

promo LG/Panasonic OLED TV ...

Naje się to zniknie ...

Po co się stale atakować personalnie.. jest to bez sensu..

..zrelaksujcie się trochę..

animace_pt02.gif

..lepiej..;)

..i piszcie na temat..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Gość A&T

(Konto usunięte)

Ja piszę tylko o tym co tam jest napisane.

Skoro janunio pisze, że oficjalnie w imieniu LG proponuje mi kasę za zaprzestanie pisania o OLED-ach to czemu niby mam nie wierzyć?

Skoro powiedziałeś a powiedz i b. Zacytuj teksty to przedstawiające.

Inaczej jest to pomówienie.

Osobiście nie mam nic przeciwko. Ten obecny nasz świat jest oparty na pieniądzu. Osobiście zwracam uwagę na bezkrytycznye i bezrefleksyjne wpisy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.