Skocz do zawartości
IGNORED

plazma panasonic tx -p42st60e

strasznaczaszka

Rekomendowane odpowiedzi

@HQ150 znasz pojęcie "ironia"?

Odnośnie wymiany: posiadacze zarówno 42" jak i 65" kupili i mają co chcieli i co lubią. Rozumiem że żartujesz oczekując, że ktoś Ci da większy w zamian za mniejszy i jeszcze dopłaci.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Bobcat.

Niestety Twoje wpisy nie miały nic wspólnego z ironią.

Dla mnie żarty i kultura wypowiedzi kończy się w momencie jak na normalną, stonowaną wypowiedź ktoś wyskakuje z tekstem że się ośmiesza.

<br />Rozumiem że żartujesz oczekując, że ktoś Ci da większy w zamian za mniejszy i jeszcze dopłaci. <br />

No jasne.

Tak samo jak Ty z wpisami o wielkości.

Nie. Ja nie żartuję co do wielkości. Mam 42" i nigdy nie tęskniłem za większym. U najbliższej rodziny jest 65", mam okazję go oglądać i wcale nie robi to na mnie wrażenia.

Tak śledzę te wypowiedzi i stwierdzam, że chyba dla niektórych facetów mówienie o wielkości telewizora ma na celu podniesienie ich ego. To tak prawie jakby się przechwalali kto ma większą pewną część ciała, wiadomo jaką.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Gość Gość

(Konto usunięte)

Tak śledzę te wypowiedzi i stwierdzam, że chyba dla niektórych facetów mówienie o wielkości telewizora ma na celu podniesienie ich ego. To tak prawie jakby się przechwalali kto ma większą pewną część ciała, wiadomo jaką.

Ależ jakie to proste.

Kolega który zapytał o radę jaki ma kupić TV też miał na myśli jakiego ma mieć k....a.

Bobcatowi wystarczy mały a ja mam duży a chciałbym mieć jeszcze większego.

Wam się wszystko z jednym kojarzy? Jakaś obsesja. To chyba można leczyć. :) Nie staczajmy się do poziomu niektórych parlamentarzystów, co niedawno ujawnił tygodnik Wprost, a za nim podała telewizja.

Przecież nabijam się z tej prymitywnej wypowiedzi.

Może i prymitywna ale dosadna. Ileż za przeproszeniem można "pierdzielić" o rozmiarach TV. Autor wątku już otrzymał odpowiedź, że im większy TV tym lepiej (przynajmniej znakomita większość zabierających głos w sprawie tak twierdzi). Koniec tematu i tyle.

Ileż za przeproszeniem można "pierdzielić" o rozmiarach TV.

Nie jesteś ani Autorem wątku, ani Moderatorem żeby się wypowiadać ustalać ile można się wypowiadać i w jakim temacie. Proponuję znać swoje miejsce w szyku.

.....mieć jeszcze większego.

Też chciałbym mieć większego ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

a na ile jest to efekt nachalnej propagandy dużych rozmiarów, którą sączą mu do ucha miłośnicy tychże. Na tyle skutecznie, że udaje im się to niektórym wmówić. Nie wszystkim, czego jestem przykładem.

bo siedzisz przy 42' w odległości 1,5 metra dlatego jest dobrze, sorry musiałem Cię zdemaskować, wybacz.

bo siedzisz przy 42' w odległości 1,5 metra dlatego jest dobrze, sorry musiałem Cię zdemaskować, wybacz.

Jakie tam demaskowanie skoro każdy wpis jest opatrzony nickiem autora, a o tym w jakiej odległości od ekranu siedzę pisałem otwartym tekstem w innym miejscu na Forum. Osobiście z wielkim zainteresowaniem przeczytał bym wyniki badania socjologicznego, o którym wspominałem powyżej. W jakiej odległości ja siedzę naprawdę nie ma tu nic do rzeczy.

Dla mnie jest wystarczające. Wygłaszan tylko swoje zdanie, do czego każdy ma prawo, również Ty i ja. Sprzeciwiam się narzucaniu konwenansów i apeluję o pozostawienie każdemu pełnej swobody decydowania i wyboru. Jeżeli to jest uważane przez Ciebie za "sianie zamętu" to znaczy że masz ciągoty do totalitaryzmu.

To musisz mieć strasznie mały pokoik skoro 50 cali tak bardzo cię satysfakcjonuje. ..żarcik ..żarcik oczywiście nic nie mam do tego to twoja prywatna sprawa,i jeszcze jedno pogadamy za jakiś czas :)) Jeśli ktoś ogląda tylko wiadomości i czasami jakiś filmik wątpliwej jakości to rozumiem postawy typu " 50 cali mi wystarcza". Ale jeżeli mamy dosyć chodzenia do kina , słuchania tam ujaranych gości jedzących popcorn i kręcących się do kibla bo wydoili za dużo browarów to zakupujemy jak największą plazmę, porządne ampli i w miarę dobry zestaw głośników z zajebistym soobwoferem (dobranym do naszej kubatury) i cieszymy się w domu extra obrazem z Blu-ray i bezstratnymi ścieżkami audio (Dts hd ma lub dolby true hd)., ustawionymi pod nasze ucho a nie przesterowanymi zeby tylko było głośno. Oczywiście wszystko zalezy od naszego osobistego podejscia do sprawy. Napewno wiele osób się ze mną zgodzi i wiele się nie zgodzi...

Z tego co napisałeś to faktycznie sub mam trochu mały...ale ogólnie masz rację, jak iść to na całość:) mocny ampli, dobre kolumny, wielki sub itd... ale mimo wszystko różnimy się poglądami. Mam dobry ampli, dobre kolumny, tv który mi w zupełnosci odpowiada:) sub troszku mały ale daje rade na 25metrach...Ja akurat kieruje się pewnymi, ale bardzo ważnymi priorytetami w moim życiu... przewszystkim dom, który kupię za 2 lata, auto już kupiłem w styczniu tego roku (30tyś euro, żadne niemieckie bo mi wstyd tym jeździć) i jeżeli dojdzie do takiej sytuacji że będę zmuszony zmienić tv na większy to tylko minimum 65ZT na forum jest masa ludzi którzy kierują się wielkością a nie jakością....na przykład: Ja jestm lepszy bo mam 65ST60 a ty tylko 42" tylko że ja na przykład na te 65"ST60 nawet bym nie nalał;) to tyle odemnie w tym temacie

Bobcat daj spokoj, w sumie jest was teraz dwoch( aro) bardzo wturuje twoim wpisom.Jest tak jak pisxe HQ, ktos kto kupil tv i nie bazuje na wiadomosciach to ma wieksze wymagania co do wielkosci ekranu.Sam przed 6 laty kupilem 50" plazme panasa i wraz z zona uznalismy ze nastepny tv bedzie wiekszy.W prawdzie tym razem celowalismy w 65" no ale niewyszlo.

Twoje elokwentne wpisy naprawde o niczym nie swiadcza.Jestes w mniejszosci i tyle.

Kazdy w prawdzie z nas dorastal przy unitrze czarno-bialej, pozniej byl wiekszy elektron ale naprawde czasy sie zmienily.A do kolegi aro. to tylko tyle, po wpisach bobcata wymieniles. st na gt to ok.Mozesz tylko zalowac ze bobcat niw posiada. vt serii to bys jeszcze lepiej na tym wyszedl :).

Kolega Bobcat ma po prostu rację i tyle, każdy niech kupuje taki rozmiar tv jaki mu odpowida

Tylko. skad moze ten ktos wiedziec, przesiadajac sie np. z 32" crt ze po zakupie nowego tv w wielkosci 42" bedzie on spelnial jego wymagania?

Piszemy tutaj o subiektywnych odczuciach wiekszosci udzielajacych sie na tym forum.W naszych przypadkach. zawsze jest niedosyt jesli chodzi o wiekszosc ekranu.A prawda jest taka ze ludzie nie obeznani w temacie i bez jakichkolwiek doswiadczen wychodza z zalozenia ze jak kupia tv 50" to beda musieli z odleglisci 5 m. ogladac tv.

Co niektorzy troche glupio udzielaja sie na forum, piszac ze niech kazdy kupuje wielkosc ekranu jaka mu pasuje.Totalnie bez sensu.Rownie dobrze po co radza sie ludzie jaki ampli,player i kolumny kupic?

Niech kupuja co uwazaja za stosowne.

A ty Aro mogles byc konsekwentny i tez poprzestac na LCD ktory mial ladniejszy wyglad i jest "mniej" pradorzerny.

A prawda jest taka ze ludzie nie obeznani w temacie i bez jakichkolwiek doswiadczen wychodza z zalozenia ze jak kupia tv 50" to beda musieli z odleglisci 5 m. ogladac tv.

Poproszę o definicję człowieka obeznanego w temacie.

Jak kupię określony TV, obojętnie 32, 42 czy 65 cali i ustawię fotel czy kanapę w ściśle określonej przez "obeznanych" odległości, a później np. po pół roku zmieni się koncepcja ustawienia mebli i będę zmuszony tę odległość skorygować radykalnie w dół lub w górę, to pewnie zdaniem "obeznanych" musiałbym kupić nowy telewizor?

Co niektorzy troche glupio udzielaja sie na forum, piszac ze niech kazdy kupuje wielkosc ekranu jaka mu pasuje.

Nie - no oczywiście, że każdy ma wydawać swoją kasę nie tak jak mu pasuje (jeśli ktoś tak postuluje - znaczy, ze pisze głupoty), ale jak zdecyduje @Pisklę Smoka. Dawno nie czytałem równie zabawnego tekstu.

A ty Aro mogles byc konsekwentny i tez poprzestac na LCD ktory mial ladniejszy wyglad i jest "mniej" pradorzerny.

Po pierwsze: gdy się do kogoś zwracamy na piśmie - grzeczność nakazuje napisać słowo "Ty" z dużej litery.

Po drugie: "prądożerny" to zlepek dwóch słów, pochodzących od "prąd" i "żreć"; otóż słowo "żreć" pisze się przez "ż" (z kropką), nie przez "rz" (patrz Słownik Języka Polskiego,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Po trzecie: a tak na marginiesie: nie masz polskich liter w swoim komputerze?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiesz Bobcat bledy sie trafiaja sie kazdemu, chyba ze Ty tez jestes wyjatkiem. Co do klawiatury to mam niemiecka a jak masz problem z odczytaniem moich wpisow to dlaczego sie udzielasz?

Co niektorzy troche glupio udzielaja sie na forum, piszac ze niech kazdy kupuje wielkosc ekranu jaka mu pasuje.

Faktycznie zle to ujalem.Chodzilo oczywiscie o to ze nie bez potrzeby ludzie udzielaja sie na forum, i czasami wystarczy kilka argumentow zeby kogos przekonac do ekranu o wiekszej przekatnej (w szczegolnosci jak ktos jest milosnikiem domowego kina)

Poproszę o definicję człowieka obeznanego w temacie.

Jak kupię określony TV, obojętnie 32, 42 czy 65 cali i ustawię fotel czy kanapę w ściśle określonej przez "obeznanych" odległości, a później np. po pół roku zmieni się koncepcja ustawienia mebli i będę zmuszony tę odległość skorygować radykalnie w dół lub w górę, to pewnie zdaniem "obeznanych" musiałbym kupić nowy telewizor?

Wiesz, przykladem jest dla mnie moj ojciec.Na mieszkaniu 3 pokojowym (53m2) i checi wymiany starego crt 32"JVC na wiekszy tez byl przekonany ze jak kupi sporo wiekszy TV to bedzie dla niego za duzy.Posiada obecnie 47" i nieskarzy sie na zbyt mala odleglos ani na za duzy ekran.

A jak kupujesz tv nie tylko dla wiadomosci i seriali ale wiaze sie to rowniez z rozmieszczeniem np: 6 kolumn itd to niewiem czy przemeblowanie pokoju wchodziloby w ogole w gre.

Z tego co napisałeś to faktycznie sub mam trochu mały...ale ogólnie masz rację, jak iść to na całość:) mocny ampli, dobre kolumny, wielki sub itd... ale mimo wszystko różnimy się poglądami. Mam dobry ampli, dobre kolumny, tv który mi w zupełnosci odpowiada:) sub troszku mały ale daje rade na 25metrach...Ja akurat kieruje się pewnymi, ale bardzo ważnymi priorytetami w moim życiu... przewszystkim dom, który kupię za 2 lata, auto już kupiłem w styczniu tego roku (30tyś euro, żadne niemieckie bo mi wstyd tym jeździć) i jeżeli dojdzie do takiej sytuacji że będę zmuszony zmienić tv na większy to tylko minimum 65ZT na forum jest masa ludzi którzy kierują się wielkością a nie jakością....na przykład: Ja jestm lepszy bo mam 65ST60 a ty tylko 42" tylko że ja na przykład na te 65"ST60 nawet bym nie nalał;) to tyle odemnie w tym temacie

Auto za 30 tyś. euro i Ty piszesz o jakości. Zastanów się troszkę nad sobą. Nie będę pisał o sobie bo skromność mi na to nie pozwala. Ale wierz mi i nie próbuj sie ze mną licytować kto co ma za ile... to tyle ode mnie w tym temacie. A St 60 65 cali to kupiłem mojemu 10-letniemu synkowi do jego pokoju. Ja mam troszke inny model. A jak ty nie miałeś pojęcia co to plazma to u mnie stał pioneer Kuro ( jesli wiesz co oznacza w ogóle kuro). P.S. I oczywiście nie odbieraj tego jako atak na siebie . Ja po prostu nie znoszę jeśli ktoś próbuje udowodnić że posiadanie większej ilości gotówki czyni go lepszym od innych... A w twojej wypowiedzi odebrałem właśnie taki ton. I druga sprawa jesli ktoś ma na tv panasa 8 tysi to wg. mnie większą radość mu sprawi 65 cali st60 niż 50 cali vt 60( chociaz ma lepszy obraz). Bo będzie miał coś co daje nawet niezłe kino w domu a nie pocztówke 50 cali.( nie obrażając posiadaczy piędziesiątek).

Co do wielkości to dwie rzeczy - zależy do jakiego ekranu byliśmy przyzwyczajeni do tej pory. Druga rzecz - ekran maleje z czasem, to jest fakt.

Po przejściu z 21-25' na 37' męczył mnie obraz, latałem oczami po ekranie ale to minęło szybko.

Teraz stwierdzam, że przy odległości 2,5m od ekranu, taki 42' jest w porządku do oglądania telewizji na całym ekranie, choć bardziej optymalny byłby 46', 50' też może być. Przy sporcie super się ogląda na większym, 50' minimum. Filmy z pasami - tutaj 50' z 2,5m jest za mały, dobrze się ogląda z max 2m. Wg mnie warto kupić trochę cali na zapas.

Ja po prostu nie znoszę jeśli ktoś próbuje udowodnić że posiadanie większej ilości gotówki czyni go lepszym od innych... A w twojej wypowiedzi odebrałem właśnie taki ton.

Zarzucasz coś innym, a Twój wpis jest klasycznym wręcz przykładem tego, co (podobno) nie znosisz.

Nie ja zacząłem rzucać sumami. A jeżeli już umieściłem kilka informacji, to tylko po to aby osoba do której pisałem, nie podejmowała próby polemiki finansowej... moim celem nie było jakiekolwiek chwalenie sie itd. Ale jezeli czytam ze gość wydał parę euro na coś tam i myśli że złapał Pana Boga za nogi, to nie mogę nie reagować. Poza tym pisząc że " nie wylał by się na coś" to obraża tych którzy właśnie na to cięzko odkładali.

moim celem nie było jakiekolwiek chwalenie sie

Może i nie było celem, ale cały Twój wpis to jedna wielka przechwałka (mimo że skromność Ci na to nie pozwala):

* samochód za 30000 EUR to dla Ciebie tania tandeta (w domyśle: sam jeździsz czymś klasy Rolls-Royce'a);

* plazma 65" to się nadaje wyłącznie do pokoju dziecka (w domyśle: u Ciebie pewnie jest jakieś 84" jeśli nie 103");

* miałeś Kuro gdy inni jeszcze nie wiedzieli co to telewizor (w domyśle: już wtedy było stać na Kuro, was nie było nawet na zwykły TV);

* a wogóle to nie podskakujcie i nie próbujcie ze mną polemiki finansowej (w domyśle: jestem krezusem i nababem, a wy jesteście przy mnie cieniasy).

W sumie wyszło wyjątkowo niesmaczne puszenie się swoim statusem majątkowym.

Zgodzę się, że @Aro121279 niepotrzebnie wymieniał kwoty. Jednak intencja Jego wypowiedzi wydaje mi się jasna:

* niektórzy wolą wielkość, ale są i tacy którzy w ramach zadanego budżetu wybiorą jakość;

* każdy ma hierarchię preferencji i ramach niej zaspokaja potrzeby rodziny i swoje.

niektórzy wolą wielkość, ale są i tacy którzy w ramach zadanego budżetu wybiorą jakość;

Lepiej bym tego nie ujął. Zgadzam się z tym stwierdzeniem w 100%.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.