Skocz do zawartości
IGNORED

plazma panasonic tx -p42st60e

strasznaczaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Są też tacy, którzy zwracają uwagę na obie zmienne. Ponieważ obie są dla nich ważne.

Zgoda, ale jest to marginalna nisza rynkowa, ludzie których w każdej (nie tylko tej) sprawie stać na to aby powiedzieć że "kasa nie gra roli". Cała reszta ma (większy lub mniejszy) budżet na zakup i w ramach niego musi podejmować decyzję. Z przebiegu dyskusji na Forum widać, że kryterium wielkości jest zdecydowanie preferowane. A potem właściciele wielkich rozmiarów próbują poprawić sobie nastrój, wmawiając samym sobie, że "przecież to jest ta sama jakość". Nie jest, bo gdyby tak było - wówczas tej samej wielkości ZT, VT, GT i ST miały by identyczną cenę. Teza, że różnice cenowe wynikają wyłącznie z mniejszej bądź większej ilości gadgetów brzmi mało przekonująco.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ale oczywiście że tak jest. Samą wielkością jakości nie uzyskamy. Ja tylko twierdzę, że w ramach tej samej linii, czyli jakości, lepszy będzie( o ile mamy warunki w domu) ten z większa przekątną. Mało tego, jeśli mówimy o PDP to sami producenci twierdzą że czym większy tym lepszy. Odwrotnie w LCD, tam czym większa przekątną tym jakość i ilość problemów wzrasta.

Wiem że technologicznie nie można zrobić plazmy mniejszej niż 42". Ale o tym, że im większa tym lepsza słyszę po raz pierwszy. Wątpię czy to stwierdzenie jest autorstwa producentów, czy też może wymyśliłeś to przed chwilą na potrzeby niniejszej rozmowy.

Wielkość jest kwestią indywidualnych upodobań, subiektywnej przyjemności oglądania. Utożsamianie wielkości z jakością jest myleniem pojęć. Jakość obrazu i jakoś samego telewizora jest funkcją bardzo wielu zupełnie innych zmiennych. Może być mały TV dający wspaniały jakościowo obraz i wielki dający obraz do d.... Może być dokładnie odwrotnie. Fakt co kto lubi i co się komu podoba nie ma tu nic do rzeczy.

Wybaczcie mi proszę mój post w którym tyle nabazgrałem, pisałem go pod wpływem nerwów i wyszło jak wyszło... nie miałem na celu kogoś obrażać ani się przechwalać, chciałem po prostu dać do zrozumienia koledze Liban że nie zawsze nasz budżet decyduje o tym jaki rozmiar tv kupimy.... a właściwie to, to co chciałem napisać... napisał już kolega Bobcat.

Czytając Twoje posty Liban, odniosłem wrażenie że po prostu drwisz sobie z ludzi, być może źle to odebrałem, ale tak to wygląda...

masz 65" i Kuro u siebie...w porządku, ale to nie znaczy że pozostali z mniejszym tv od Twojego są gorsi, bądź siedzą na sofach z lornetkami i patrzą na pocztówki...

Seria ST zrobiła na mnie potężne wrażenie, ale z dnia na dzień dostrzegałem w niej wady, miał to być tv cena do jakości ale okazało się że ten tv nadaje się do kalibracji a w tym przypadku robi się drogo i w moim przypadku wolał bym odkładać nawet rok, ale 65" kupił bym VT lub ZT elektronika mi nie pasuje w ST w GT biel nie jest taka szara jak w ST ogólnie lepszy kontrast, czerń w obu tv super) (wydaje mi się że w GT lekko głębsza), być może ST po kalibracji załatwia sprawę kolorów jasności, ale problemu z ruchem nie załatwi, certyfikatu THX nie będzie i jeszcze kilka rzeczy skreśliło ten tv z mojej listy, owszem jeśli ktoś zaakceptuje ten obraz bez kalibracji to jest to zakup nr.1 jakość w stosunku do ceny. Ja mam dość ustawiania, bawienia się i wysłuchiwania od żony co ja za tv kupiłem...przykładowo kolega Don111 to jest fachowiec, wie co gdzie i jak ustawić czy nawet skalibrować, ja się na tym nie znam i wolę iść na łatwiznę, teraz oglądam filmy a nie bawię się ciągle pilotem i najważniejsze, że mojej żonie się w końcu podoba... Pozdrawiam

Panowie Bobcat i Aro To chyba bliżniaki jednojajowe . Jeden słodzi drugiemu.. Aro czytaj dokładnie moje posty bo masz problem z ich zrozumieniem. Nie będe pisał dalej poniewaz Bobcat ponownie mnie zaszufladkuje. Inteligentnie opisze i wytknie paluszkiem kto co komu ...

Wybaczcie mi proszę mój post w którym tyle nabazgrałem, pisałem go pod wpływem nerwów i wyszło jak wyszło... nie miałem na celu kogoś obrażać ani się przechwalać, chciałem po prostu dać do zrozumienia koledze Liban że nie zawsze nasz budżet decyduje o tym jaki rozmiar tv kupimy.... a właściwie to, to co chciałem napisać... napisał już kolega Bobcat.

Czytając Twoje posty Liban, odniosłem wrażenie że po prostu drwisz sobie z ludzi, być może źle to odebrałem, ale tak to wygląda...

masz 65" i Kuro u siebie...w porządku, ale to nie znaczy że pozostali z mniejszym tv od Twojego są gorsi, bądź siedzą na sofach z lornetkami i patrzą na pocztówki...

Seria ST zrobiła na mnie potężne wrażenie, ale z dnia na dzień dostrzegałem w niej wady, miał to być tv cena do jakości ale okazało się że ten tv nadaje się do kalibracji a w tym przypadku robi się drogo i w moim przypadku wolał bym odkładać nawet rok, ale 65" kupił bym VT lub ZT elektronika mi nie pasuje w ST w GT biel nie jest taka szara jak w ST ogólnie lepszy kontrast, czerń w obu tv super) (wydaje mi się że w GT lekko głębsza), być może ST po kalibracji załatwia sprawę kolorów jasności, ale problemu z ruchem nie załatwi, certyfikatu THX nie będzie i jeszcze kilka rzeczy skreśliło ten tv z mojej listy, owszem jeśli ktoś zaakceptuje ten obraz bez kalibracji to jest to zakup nr.1 jakość w stosunku do ceny. Ja mam dość ustawiania, bawienia się i wysłuchiwania od żony co ja za tv kupiłem...przykładowo kolega Don111 to jest fachowiec, wie co gdzie i jak ustawić czy nawet skalibrować, ja się na tym nie znam i wolę iść na łatwiznę, teraz oglądam filmy a nie bawię się ciągle pilotem i najważniejsze, że mojej żonie się w końcu podoba... Pozdrawiam

Skad Ty to wziales w ogole: biel w GT nie jest tska szara jak w ST?

Wiem ze sklep nie jest miejscem do testow ale u mnie w saturnie stoja obok. siebie. VT65" i ST 55" i naprawde muisial bym miec kolorymetr aby stwirdzic. ze temp. barwy jest inna w jednym czy drugim tv.

Do kolegi Aro:

Niewiem czy ten i inne watki na temat. plazm na tym forum ale fachowcem z branzy jest ktos taki jak M.Koper ktory tez stwierdzil ze obraz w GT THX kino nie rozni sie od Prawdziwe kino w ST.

Niestety sa ludzie na forum co i takie wypowiedzi podaja pod watpliwosc.

Jeszcze jedno do kolegi Aro.

O ile dobrze pamietam to zmiane ST na GT tlumaczyles kosztami za dodatkowa pare okularow 3D i ewentualny koszt kalibracji (ktory w niemczech jest zbyt drogi i sie nieoplaca).

Dla mnie to jest goloslowne, takie bla bla bla .

Aro teraz to już pojechałeś na grubo. nie drwię z ludzi bo wiem jak ciężko jest w tym kraju... co do lornetki to chodzi mi o to, że po co wam lepsze jakościowo, mniejsze tv skoro siedzicie od nich tak daleko że różnicy w obrazie nie zobaczycie. Po drugie skoro wstydzisz się usiąść w niemieckim aucie ( a mówisz o jakości) to ciekawy jestem coś tam zakupił za autko za 30000 euro . Do kolegi Bobcat : Wypunktowałeś moje wpisy ale żadnego nie odebrałeś jak należy... Po pierwsze...st60 jest bardzo dobrym tv i dla tego kupiłem je dziecku ( a nie uważam że nadaje się tylko do dziecinnego pokoju bo jest do d..y), Po drugie wypowiedzi na tematy motoryzacyjne Kolegi Aro spowodowały moje (przyznaję się ) zbyt daleko idące wpisy , Po trzecie nie uważam sie za lepszego od innych to ty tak uwazasz na mój temat , ale twoje zdanie dla mnie nie ma większego znaczenia skoro piszesz takie głupoty na temat wielkości plazm . I wychodzi na to że potraficie bezbłędnie z Aro odróżniać obraz w kazdym tv, a tym czasem różnice są tak małe ze prawie nie do odróżnienia... P.S. do Aro i Bobcata: Uwazajcie bo jak sobie tak będziecie wtórować to wasze żony będą o was zazdrosne.

Z twojego wpisu wynika także ,że twojej żonie Aro obraz w st w ogóle się nie podobał a teraz kiedy masz gt to jest zajebisty..... czyli w Twoim domu jest dwóch specjalistów-krytyków od obrazu. To jesteście takimi KIPERAMI od tv Panasa.. I pewnie przed ślubem poznaliście się na targach EISA . A teraz jeździcie nie niemieckim autem, żeby się nie wstydzić, a na waszym ślubie świadkiem był Wujo BOBCAT....... Dobre, dobre...

P.S. Mój powyższy tekst jest przykładem w jaki sposób Bobcat wyciąga wnioski z innych wpisów i je "super inteligentnie" punktuje.

po co wam lepsze jakościowo, mniejsze tv

Pozwolisz że decyzję na co kto wyda swoją kasę będzie podejmował on sam.

w niemieckim aucie ( a mówisz o jakości)

Czasy w których samochód niemiecki znaczyło dobry, a samochód dobry to był z definicji niemiecki należą do przeszłości. Obecnie kto inny rozdaje karty w światowej motoryzacji.

st60 jest bardzo dobrym tv i dla tego kupiłem je dziecku

Każdy kupuje co chce, ale telewizor tej klasy w pokoju dziecinnym budzi zdziwienie.

skoro piszesz takie głupoty na temat wielkości plazm

Nowa definicja głupoty: posiadanie zdania odmiennego od tego, które @Liban raczył był uznać za słuszne.

Uwazajcie bo jak sobie tak będziecie wtórować to wasze żony będą o was zazdrosne.

Bądź uprzejmy nie dokonywać projekcji doświadczeń własnych na inne osoby.

W jaki sposób wyciagam wnioski z Twoich wpisów? Logika Drogi Watsonie. A pozatym przydaje się umiejętność czytania między wierszami. :)

Skad Ty to wziales w ogole: biel w GT nie jest tska szara jak w ST?

Wiem ze sklep nie jest miejscem do testow ale u mnie w saturnie stoja obok. siebie. VT65" i ST 55" i naprawde muisial bym miec kolorymetr aby stwirdzic. ze temp. barwy jest inna w jednym czy drugim tv.

Do kolegi Aro:

Niewiem czy ten i inne watki na temat. plazm na tym forum ale fachowcem z branzy jest ktos taki jak M.Koper ktory tez stwierdzil ze obraz w GT THX kino nie rozni sie od Prawdziwe kino w ST.

Niestety sa ludzie na forum co i takie wypowiedzi podaja pod watpliwosc.

Słuchajcie - obraz jak obraz, da się ustawić tak samo, identycznie w 100%, choć ST60 podobno jest najjaśniejszy z nowej serii plazm (to tak apropo tej bieli), no i może o ułamek procenta gorsza czerń (choć w testach mierzą tak samo).

Maciek pisał, że wszystko łącznie z upłynniaczami działa tak samo jak na GT60, a kolega Aro pisze coś o problemie ruchu na ST, którego brak w GT. To mnie najbardziej interesuje i nurtuje, bo system IFC powinien być w 100% identyczny na obydwu tv.

Na czym ta różnica wychodziła i czym się objawiała ? Czy obydwa telewizory były tak samo ustawione jeśli chodzi o IFC ?

Na ST60 przy teatrzyku (IFC pośrednie/max) obraz jest idealnie płynny. Przy minimum i wyłączonym jest normalny juddering - przy przesuwie kamery, zarówno na 24p jak i 50hz. Na tych ostatnich ustawieniach (IFC minimum, bo na wył. na 100% jest juddering) obraz na GT60 jest płynny czy jest tak samo jak na ST60 ?

Ja przyznam, że testowo zacząłem oglądać ostatnio filmy 24p na teatrzyku, idzie przeżyć. Po kilku minutach katorgi wzrok nieco się przyzwyczaja.

Jeszcze jedno do kolegi Aro.

O ile dobrze pamietam to zmiane ST na GT tlumaczyles kosztami za dodatkowa pare okularow 3D i ewentualny koszt kalibracji (ktory w niemczech jest zbyt drogi i sie nieoplaca).

Dla mnie to jest goloslowne, takie bla bla bla .

Ciekawe czy GT60 w 3D, podobnie jak ST60 też nie da się w 3D oglądać. 3D na tym telewizorze to lipa do kwadratu (delikatnie mówiąc). Ostatnio oglądałem w MM urywki Avatara w 3D na jakimś nowym, topowym Soniaku (nie pamiętam modelu ale gdzieś na telefonie mam fotkę). Pasywne 3D + płynność Sony, dobry kontrast, jasny obraz - pierwszy raz o 3D mogę powiedzieć, że na tym tv to rewelacja. Choć raczej preferuję 2D to takim 3D bym już nie pogardził.

Zgoda, ale jest to marginalna nisza rynkowa, ludzie których w każdej (nie tylko tej) sprawie stać na to aby powiedzieć że "kasa nie gra roli". Cała reszta ma (większy lub mniejszy) budżet na zakup i w ramach niego musi podejmować decyzję. Z przebiegu dyskusji na Forum widać, że kryterium wielkości jest zdecydowanie preferowane. A potem właściciele wielkich rozmiarów próbują poprawić sobie nastrój, wmawiając samym sobie, że "przecież to jest ta sama jakość". Nie jest, bo gdyby tak było - wówczas tej samej wielkości ZT, VT, GT i ST miały by identyczną cenę. Teza, że różnice cenowe wynikają wyłącznie z mniejszej bądź większej ilości gadgetów brzmi mało przekonująco.

Bobcat znowu zaczynasz ten wywód o dużej różnicy... Przyznam że po dyskusji, sprawdziłbym jedynie dokładniej kwestię płynności obrazu (ST v GT), ale mam wątpliwości aby tu faktycznie było coś na rzeczy.

Panasonic Plasma TVs haven’t had any huge difficulties with motion for a while now, and unsurprisingly, the same is true of the Viera TX-P55VT65. We still can’t tell the difference between the “3000hz” and lower-down “2500hz” and “2000hz” variants of the company’s Focused Field Drive; all three produce very crisp moving images.

A tutaj super masz wytłumaczone :)

Dla poczucia że jestem posiadaczem "premium" plazmy, masz o włos lepszą czerń, ciut lepszy filtr trzeba dopłacić trochę duży % w stosunku do różnic, nie uważasz ?

"The Viera VT65 is likely to be seen as a worthy upgrade over the GT60 by users who are looking for a premium plasma TV. The picture quality is not leaps and bounds over the cheaper model (such is the nature of high-end AV), and that’s no disappointment, because the GT60 is also an utterly brilliant HDTV which satisfied our requirements for a “Reference Level” rating. However, our TX-P55VT65 review sample produced black level quality that’s better still (while still satisfying us with bright whites), and features a slightly better anti-reflective screen filter. On top of that, there is also the sleeker design, integrated webcam, and dual tuner functionality."

Ja mam dość ustawiania, bawienia się i wysłuchiwania od żony co ja za tv kupiłem...przykładowo kolega Don111 to jest fachowiec, wie co gdzie i jak ustawić czy nawet skalibrować, ja się na tym nie znam i wolę iść na łatwiznę, teraz oglądam filmy a nie bawię się ciągle pilotem i najważniejsze, że mojej żonie się w końcu podoba... Pozdrawiam

Zrozumiałe podejście co do ustawień, ST60 faktycznie trochę ciężko ustawić dobrze, zwłaszcza jak ktoś ma ochotę sprawdzić każdy suwak regulacji, bo tych jest cała masa. Na oko i bez specjalnych plansz to raczej niemożliwe. Ja takim "fachowcem" to nie jestem, choć trochę się pobawiłem i wiem na czym polega kalibracja, powiedzmy tak w 90%. Do tego wystarczy trochę informacji i chęci, czasu, dla chcącego nic trudnego.

a kolega Aro pisze coś o problemie ruchu na ST, którego brak w GT. To mnie najbardziej interesuje i nurtuje, bo system IFC powinien być w 100% identyczny na obydwu tv.

Na czym ta różnica wychodziła i czym się objawiała ? Czy obydwa telewizory były tak samo ustawione jeśli chodzi o IFC ?

To chyba tylko on jedyny to zauwaza.Wczesniej Lech pisal (tez ma wersje GT) ze obrotowy ruch pilki w locie nie jest zbyt wyrazny, pozatym wszystko ok, to tak jak na ST60 u mnie.

Lech pisal (tez ma wersje GT) ze obrotowy ruch pilki w locie nie jest zbyt wyrazny

Czy chodzi o mnie (Lech36) ? Pisałem o obrotowym ruchu piłki ale na plazmie, którą widziałem w MM - VT60 (sam nie mam plazmy). Ruch ten (szybki) generował dużo artefaktów. Pewnie przez to był mało wyraźny, ale generalnie obiekty szybko przemieszczające się, nawet w naturze są dla obserwatora mało wyraźne. Musielibyśmy nauczyć się szybko przemieszczać wzrok za nimi a to nie jest takie proste (przynajmniej dla mnie). Zresztą jak zaczniemy przemieszczać za takim obiektem wzrok to te inne stacjonarne obiekty stają się dla nas niewyraźne (pozornie oczywiście).

Może ten Lech wyżej to nie Lech36 :-).

Pozdrawiam

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

ST60 podobno jest najjaśniejszy z nowej serii plazm

Co sądzisz o sformułowanej przeze mnie hipotezie że może tu tkwi przyczyna podatności na sygnalizowane przez Ciebie problemy? Skoro ST ma najostrzej działające luminofory - to może są one też najbardziej podatne na wypalania?

Bobcat znowu zaczynasz ten wywód o dużej różnicy...

Nic nie zaczynam, gdyż słowem nie wspomniałem o DUŻEJ różnicy. Stwierdziłem tylko że jest, gdyż różnic cenowych nie da się wytłumaczyć wyłącznie kilkoma gadgetami i bajerami.

masz o włos lepszą czerń, ciut lepszy filtr trzeba dopłacić trochę duży % w stosunku do różnic, nie uważasz ?

Nie rozmawiamy o relacji jakość/cena, gdyż ta jest bezdyskusyjnie najlepsza w ST. Są jednak gotowi dopłacić za te wymienione przez Ciebie cechy. Oraz za spokój, o czym poniżej.

Zrozumiałe podejście co do ustawień, ST60 faktycznie trochę ciężko ustawić dobrze

I to jest chyba podsumowanie sprawy. Sam wiesz ile jest w ST "suwaczków" do ustawiania. Nie każdy ma czas, ochotę czy umiejętności aby się tym bawić we własnym zakresie. Nie każdy też pała chęcią aby po przywiezieniu telewizora do domu zamawiać profesjonalną kalibrację (i ponosić związane z nią koszty) . Niektórzy wolą dopłacić ileś-tam złotych w momencie zakupu i mieć spokój. Włączyć telewizor w domu po rozpakowaniu i korzystać z trybu będącego (prawie) gotowcem. Napisałem "prawie", gdyż z autopsji wiem, że tam też trzeba to i owo poprawić. Ale 95% roboty mamy już "na dzień dobry" odwalone.

Co sądzisz o sformułowanej przeze mnie hipotezie że może tu tkwi przyczyna podatności na sygnalizowane przez Ciebie problemy? Skoro ST ma najostrzej działające luminofory - to może są one też najbardziej podatne na wypalania?

Sądzę, że luminofory są te same, a różnica w jasności wynika z innego filtru. Nie rozumiem też, skąd teza o większej podatności na wypalanie ST od GT/VT ? Owszem VT ma inny luminofor, jest to możliwe ale na razie nie wiadomo jaka jest różnica w tej dziedzinie. To tak jak z tym twierdzeniem, że kobiety są lepszymi kierowcami od mężczyzn, bo powodują mniej wypadków. Tylko że kobiet-kierowców jest dużo mniej :)

Na razie mało kto ma nowego GT/VT.

Nic nie zaczynam, gdyż słowem nie wspomniałem o DUŻEJ różnicy. Stwierdziłem tylko że jest, gdyż różnic cenowych nie da się wytłumaczyć wyłącznie kilkoma gadgetami i bajerami.

Ale dlaczego się nie da ? Marketingowcy wmówią co tylko chcą.

Między ST a GT znalazłem jeszcze jedną różnicę w obrazie, na co może mieć wpływ ten procesor japoński ;)

3D w teście AVforum na ST ocenione znacznie niżej jeśli chodzi o crosstalk niż na GT/VT/ZT.

Nie rozmawiamy o relacji jakość/cena, gdyż ta jest bezdyskusyjnie najlepsza w ST. Są jednak gotowi dopłacić za te wymienione przez Ciebie cechy. Oraz za spokój, o czym poniżej.

No spokój przez świadomość że ma się tv klasy premium :)

Wyposażenie trzeba sprawdzić, część może być zbędna - jeśli tak to wychodzi na to, że za niuanse w obrazie się przepłaca.

Czasy w których samochód niemiecki znaczyło dobry, a samochód dobry to był z definicji niemiecki należą do przeszłości. Obecnie kto inny rozdaje karty w światowej motoryzacji.

Dla mnie są trzy niemieckie marki (domyśl się jakie i ich topowe modele) które są wykładnikiem jakości i luksusu który oferują i o nich myślałem kolego Bobcat. ale niestety nie są dla każdego... A to że ktoś ma większą sprzedasz to nie znaczy ze rozdaje karty.

Każdy kupuje co chce, ale telewizor tej klasy w pokoju dziecinnym budzi zdziwienie.

I tu jest pies pogrzebany kolego Bobcat. Mamy zupełnie inne spojrzenie na świat.

Nowa definicja głupoty: posiadanie zdania odmiennego od tego, które @Liban raczył był uznać za słuszne.

Nie liban Uznał za słuszne tylko większość forumowiczów tak uważa. , że DUŻA plazma daje więcej radości niż "TWOJA POCZTÓWECZKA"

Bądź uprzejmy nie dokonywać projekcji doświadczeń własnych na inne osoby.

W jaki sposób wyciagam wnioski z Twoich wpisów? Logika Drogi Watsonie. A pozatym przydaje się umiejętność czytania między wierszami. :)

Co do Twojej logiki to uważam ze powinieneś sobie podegrac jakiś świeży soft bo Twój procesor trochę się zawiesił i przez to Twoje oczy odbierają te 42 cale jako jakis zajebisty rozmiar.... A tak na powaznie Jeden woli merca A-klasę a inny G-klase ( Sherloku wiesz co to G-klasa AMG ?).....

Ciekawe czy GT60 w 3D, podobnie jak ST60 też nie da się w 3D oglądać. 3D na tym telewizorze to lipa do kwadratu (delikatnie mówiąc). Ostatnio oglądałem w MM urywki Avatara w 3D na jakimś nowym, topowym Soniaku (nie pamiętam modelu ale gdzieś na telefonie mam fotkę). Pasywne 3D + płynność Sony, dobry kontrast, jasny obraz - pierwszy raz o 3D mogę powiedzieć, że na tym tv to rewelacja. Choć raczej preferuję 2D to takim 3D bym już nie pogardził.

Kolego twój wpis to chyba pomyłka lub coś nie tak miałeś ze sprzętem który spowodował ten post. Jak 3d w okularach pasywnych ( nie full hd) moze być lepsze od 3d w okularach aktywnych ( pełne full hd) ? Jest wiele czynnników które mogły spowodować ten wpis ale jakościowo i z definicji pasywne przegrywają z aktywnymi .....

@ Liban

Nie porównuję topowych marek niemieckich z tymi, które mają większą sprzedaż (na marginesie: "ż", nie "sz"). Porównuję z takimi markami jak Lexus, Acura czy Infinity. Podobnie jak porównuję klasę średnią niemiecką z klasą średnią japońską. Niemcy w każdej z klas nie mają nic do powiedzenia.

@ Liban

Może niektórym większa plazma daje większą radość. Mnie nie. Daje taką samą. Nie muszę mieć billboardu na całą ścianę aby szpanować przed gośćmi.

@ Liban

Nie porównuję topowych marek niemieckich z tymi, które mają większą sprzedaż (na marginesie: "ż", nie "sz"). Porównuję z takimi markami jak Lexus, Acura czy Infinity. Podobnie jak porównuję klasę średnią niemiecką z klasą średnią japońską. Niemcy w każdej z klas nie mają nic do powiedzenia.

A skąd to wiesz? byłeś posiadaczem któregoś z tych aut ( niemieckich czy japońskich)? Czy czerpiesz swoją wiedzę z czasopism... Niestety muszę to napisać i będzie to bardzo nieskromne z mojej strony. Mam to szczęście w zyciu że udało mi się "troszkę" zarobić i w moim garazu przewijają się rózne luksusowe auta ( właśnie te japońskie i niemieckie)( było ich bardzo wiele bo lubiłem eksperymentować) i wierz mi Kolego Bobcat Te luksusowe japońskie nie mają żadnego polotu do Merca s-klasy 65 AMG i do g-klasy 63 Amg. Pod kazdym względem (no japońce mniej palą( ale to w tej klasie aut to marginalna sprawa)) merc( oczywiście AMG) zjada je w całości. P.S. Treść powyższego posta jest nieskromna,i nie miałem zamiaru cokolwiek udowadniać. .. Ale kolego Bobcat Skoro jesteś taki Sherlock i sam zauważyłeś że 65 cali dla dziecka to dziwna sprawa, to powinieneś użyć swojej dedukcji i pomyśleć że swoje różne spostrzeżenia czerpię z praktyki zarówno motoryzacyjnej jak i domowego sprzętu hi-fi.. Tak jak pisałem miałem to szczęście. Koledzy Forumowicze nie uwazam się za lepszego od innych, a takie moje posty to wynik odpowiedzi na posty przykładowego Bobcata który lubi polemizować ale z praktyką jest na bakier. Przykładowo posiada 42 cale i mówi że piękniej być nie może. A co do fury to pewnie posiada jakąś malutką i twierdzi że jest ogromna. ale skoro mu pasuje i jest szczęśliwy to ok.

@ Liban

Może niektórym większa plazma daje większą radość. Mnie nie. Daje taką samą. Nie muszę mieć billboardu na całą ścianę aby szpanować przed gośćmi.

Coś Ty tam znowu wydedukował. wg. Ciebie jazda autem 200 konnym jest tak samo zajebista jak 600 konnym. niesamowite są te Twoje przemyślenia. To jest własnie Twój problem opierasz wszystko na przemyśleniach a nigdy nie spróbowałeś tego co krytykujesz.

Nie zamierzam z Tobą prowadzić polemiki, ani udowadniać jakimi pojazdami jeżdżę. Każdy Twój post to kolejny popis (mimo że obłudnie twierdzisz iż jest inaczej) buty, pychy, pogardy dla innych, wywyższania się ponad nich i nowobogackiego puszenia się statusem materialnym.

No cóż... Frak leży dobrze dopiero w trzecim pokoleniu.

EOT.

65 cali dla dziecka to dziwna sprawa

Bobcat nie przejmuj się. Jeśli ktoś nie ma co robić z pieniędzmi to kupuje 65 cali TV do pokoju dziecka. Są jeszcze inne wydatki niż tylko sprzęt RTV, czy samochody. Nie ma jak szpan ...

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Bobcat nie przejmuj się. Jeśli ktoś nie ma co robić z pieniędzmi to kupuje 65 cali TV do pokoju dziecka. Są jeszcze inne wydatki niż tylko sprzęt RTV, czy samochody. Nie ma jak szpan ...

Absolutnie się nie przejmuję. Rozmawiamy sobie tu na Forum, czasem się merytorycznie spieramy, dysputy są nieraz aż nadto ogniste. Ale wszystko w dobrym guście, jak na towarzystwo na poziomie przystało.

Aż tu raptem pojawia się gość, który najpierw się zarzeka, że absolutnie się nie przechwala, a następnym zdaniu mimochodem wtrąca że właśnie kupił psu obrńżkę wysadzaną brylantami i szmaragdami (jakieś 1.5 mln USD), no bo przecież jemu chodzi o elegancję.

@ Liban

Skad Ty znowu te bzdury wziales?

Czy nam sie to podoba czy nie, niemieckie produkty sa klasa sama w sobie i jakosc tych produktow jest szanowana w swiecie.

Nie zamierzam z Tobą prowadzić polemiki, ani udowadniać jakimi pojazdami jeżdżę. Każdy Twój post to kolejny popis (mimo że obłudnie twierdzisz iż jest inaczej) buty, pychy, pogardy dla innych, wywyższania się ponad nich i nowobogackiego puszenia się statusem materialnym.

No cóż... Frak leży dobrze dopiero w trzecim pokoleniu.

EOT.

A skąd Ty wiesz Bobcat od którego pokolenia moja rodzina ma się dobrze.... Do Nowobogackich na pewno nie naleze.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.