Skocz do zawartości
IGNORED

POZOSTAJE TYLKO PRANIE...

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam średnio- tanią pralkę INDESIT - zapiernicza od rana do nocy i nic się nie dzieje. Trafisz albo nie.

To w pobliżu u ciebie nikt nie ma pralek? że śmiga od rana do nocy, a może prowadzisz pralnie chemiczną ?;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tomuś , zapodaj Top-10 do 1200,pln.

<br />Mam średnio- tanią pralkę INDESIT - zapiernicza od rana do nocy i nic się nie dzieje. Trafisz albo nie. <br />

Jaki model ,ile ma lat.

CIR gdzie jesteś , myślałem że zaproponujesz jakiś model praleczki :(

Mam to szczęście, że używam sprzętu AGD 3 ligi i działa właściwie.

Znajomi bujają się z pralkami, lodówkami markowymi i drogimi.

Odpukuje w niemalowane!

<br />Tomuś , zapodaj Top-10 do 1200,pln.<br />

Nie jest to TOP-10, ale mieści się w twoim przedziale.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

Tomuś , zapodaj Top-10 do 1200,pln.

Jaki model ,ile ma lat.

CIR gdzie jesteś , myślałem że zaproponujesz jakiś model praleczki :(

mam bosch maxx7 dwie sztuki ale niestety nie wiem ile lat - kilka z pewnością - może około 5 lat

absolutnie nigdy nic z nimi sie nie działo

psuja sie zapewne takie z nadmiarem funkcji i osiąganych parametrów a to dość proste bosche

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Mam Beco kupione jakieś 4 lata temu (5,5kg).

Pranie codzienne, bo kawalerka ciągle ciuchy zmienia, a że jest ich trzech i ciągle brak im czasu nawet ręczną przepierkę skarpet to maszyna kręci się na okrągło.

Chyba chodzi już tak czwarty rok, a jedyne co musiałem naprawić to zawór wody.

Wodę jaką mamy w kranach każdy wie, czyli dużo kamienia i to on zablokował zawór.

Zdemontowałem go, wsadziłem do roztworu z kwaskiem cytrynowym, po pół godzinie przedmuchałem i jak nowy dalej pracuje.

Niezawodna, kamien jej nie straszny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

W tej chwili robi się AGD dużo niższej jakości niż kiedyś, więc gadanie że pralka jakiejś firmy chodziła 15 lat, to nowa tej firmy też będzie długo chodzić, jest bez sensu. Poczytajcie forum elektroda.pl. Piszą tam że bosh dobry ale drogi i naprawa droga. W pralni "miejskiej" do której zaglądam mają Miele - to mówi samo za siebie, ale niestety one kosztują gruby pieniądz.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A ja jak kupowałem pralkę, to znalazłem w sieci całe strony poświęcone temu zagadnieniu, okazuje się, że środowisko pralkarskieAGD jest conajmniej równie dobrze rozwinięte co audiofilskie. Co prawda recenzji pralek nie czytałem, ale znalazłem całkiem fajną ankietę dotycząca niezawodności danej marki przeprowadzonej na całkiem słusznej grupie ludzi i tam z przystepnych cenowo marek w pierwszej trójce był bosch. Kupiłem pralkę boscha za 1100 zł i 3 lata działała bez problemu, a wirowała jak pojebana, ubranie po praniu wyciągało się prawie suche, co było dla mnie wtedy szokującym skokiem technologicznym w porównaniu z jakimś vintydżową ARDO która strasznie zamulała...

Teraz myślę, że może potrzebował lepszej sieciówki, no ale wtedy nie wiedziałem jeszcze o tym ;)

Dalszych losów tego boscha nie znam. bo zmieniłem mieszkanie. Z punktu widzenia audiofila dodam tylko, że po wypoziomowaniu pralki (podkładkami z papieru), rozpędzający się bęben wydawał przyjemny świst maszynowni kosmicznego krążownika, zamiast klasycznego chrobotoania/urgotania. Bardzo to było przyjemne doznanie, czuć było moc :]

Ostatnio pralkę kupował mój brat i jakiś mądrala w sklapie albo serwisant od tej co padła powiedział, że teraz nowa pralka pochodzi 3 lata i będzie do wymiany. Miele pochodzi 5 lat i będzie do wymiany. W cenie miele można kupić 3 pralki i mieć spokój na lat 9.

No ale żeby prało, to musi kosztować, nie? ;)

Ktoś przeprowadzał ABX'y na tygodniowej bieliźnie z taniej i z praniofilskiej pralki? ;)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

najlepiej kupić coś średniej klasy(tak mało elektroniki jak się tylko uda znaleść) i do tego dokupić dłuuuuuuugą gwarancję( w wielu sklepach oferują 5 lat ,a nawet więcej,za przystępną cenę)-opina żony która pracuje w serwisie AGD.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

<br />najlepiej kupić coś średniej klasy(tak mało elektroniki jak się tylko uda znaleść)<br />

A co tam komu elektronika przeszkadza w pralce! idziemy z postępem .

Myśląc takimi kategoriami, równie dobrze można powiedzieć nie kupujcie telewizorów, wzmacniaczy odtwarzaczy CD itd.. itd..

Pozdrawiam

Tomasz

A co tam komu elektronika przeszkadza w pralce! idziemy z postępem

Dokładnie, a taki czujnik wyważenia konieczny ponieważ amortyzatory w pralkach delikatne bardzo. Producenci oszczędzają strasznie, kupiłem niedawno Amicę , a w środku chińszczyzna nawet polskich łożysk nie dali, rozpadły się po 2 latach, bo jakiś matoł zaoszczędził na simeringach zresztą też chińskich. Naprawiałem to sam bo w serwisie wymiana łożysk po gwarancji 300zł. Pewnie dali by chińszczyznę ( zestaw naprawczy kosztował około 100zł) za części kupione pojedynczo dobrych firm- polskie łożyska i simering zapłaciłem 40zł

Gość rydz

(Konto usunięte)

Hehe, i bądż tu mądry? :)

Panowie , myślę sobie tak, zrobię kobicie niespodziankę z nową pralką, byłem już zdecydowany na INDESIT.

Podchodząc do tematu , naprowadziłem rozmowę tak ot sobie z kobitką w tym temacie, i, no właśnie , okazało się że koleżanka z pracy

zakupiła INDESIT pralkę która rozsypała się dwukrotnie w okresie gwarancyjnym.

Chyba trza brać w ciemno :))

Nie bądź frajer Rydzu i nie kupuj nic! Toż to mało jest pralni publicznych??

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Pralnie publiczne mają swoje plusy.

W sąsiednim wątku ktoś wkleił ładny przykład:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.