Skocz do zawartości
IGNORED

uzywany wzmacniacz do 1700zl

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,nadszedl czas na wymiane wzmacniacza,jestem już zdecydowany ale chciałem jeszcze zasiegnac opinii bardziej osłuchanych.W gre wchodzi rotel ra980bx oraz droższy o 600zl ra 1520 nowszy i z pilotem.Pierwszy ma same dobre opinie i w sumie jestem skłonny go kupic ale chciałbym by się jeszcze wypowiedział ktoś z poza klubu rotela.Ma on grac z CM1 oraz rcd 971.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

https://www.audiostereo.pl/topic/106564-uzywany-wzmacniacz-do-1700zl/

Jak wchodzą w grę tylko te dwa wzmacniacze to zdecydowanie ra 980bx ten ra 1520 to nic innego jak ra 972 i ra 1060 tylko w innej obudowie, czyli model niższy, ra 980bx to to samo co ra 1070. Pozdrawiam

Ale najlepiej zapolować na tego Brystona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

firma zacna świetna budowa pełne dual mono i nowy kosztował 2600 funtów

Ukryta Zawartość

albo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem rotela ra-980 najbardziej mnie w nim denerwowała ostrawa góra pasma i brak wypełnienia ale w tej cenie to i tak nie jest źle, z Bowersami cm1 może to się jeszcze uwypuklić . Najcieplejszy i najbardziej wypełniony dźwięk myślę że uzyskałbyś z tym densenem . Bryston to też raczej analitycznie gra.

Ra 980bx używałem przez jakiś czas jako końcówkę mocy z pre lampowym i było z znacznie lepiej czyli wąskim gardłem jest jednak przedwzmacniacz, łatwo go rozpiąć z tyłu wzmacniacza są zwory które rozpinamy i podłączamy pre. Ten wzmacniacz jest najlepszym wzmacniaczem rotela oprócz serii michi więc z innymi może być tylko gorzej.

Do tych bowersów to najlepszym wyborem byłby musical fidelity a3 spasował by się idealnie akurat w tej chwili nikt go nie sprzedaje ale realna cena to 1800 do 2000 pln

Można też poszukać xindak 6950 ale jego poniżej 2000 pln trudno było by znaleść ale myślę że warto dopłacić bo spasował by się z resztą systemu bo nie cierpi na suchoty wzmacniaczy budżetowych.

Lampa raczej odpada ze względu na bardzo niską skuteczność kolumienek .

co do tych cm1 raczej będą zmieniane bo w grudniu się przeprowadzam na swoje i będę potrzebowal czegos co zagra w salonie 20m wiec jeśli zestaw 980ax z rcd 971 będzie miał potencjal wymagający tylko innych kolumn to następnym krokiem będzie ich poszukiwanie

ten densen ile jest wart apropo;;;;?

ten densen ile jest wart apropo;;;;?

I to jest bardzo ciekawa sprawa, bo ten przesympatyczny wzmacniacz od lat utrzymuje niezmienną wartość na rynku wtórnym. To jakiś ewenement, ale 10 lat temu, kiedy b100 ciągle jeszcze był produkowany jego używki kosztowały dokładnie tyle samo co obecnie. Miałem i bardzo miło wspominam ten wzmacniacz. Jedyna wada to brak pilota.

a RC 990bx plus RC 970bx?Ma to sens?

RC990 ma sens ale do 970 to trochę go szkoda.

jeśli masz czym napędzić teraz te bowersy to polecam komplet rc i rb 990

ale to koszt 2500.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

koszt kosztem ale czy warto doplacac w takim razie 1400zl do dzielonego zestawu ?az taka jest roznica względem 980bx?korci mnie ten zestaw ze względu na pilota glownie ale 2500tys ...?

Ja polecam, tak jak już ktoś wcześniej MF A3.. znakomity.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Ten mf chyba rzadko się pojawia,ostatnio kilka razy był wystawiany w kpl z cd .W sumie jak byłem w tophifi to tez mi przypadl do gustu m3i i sprzedający bardzo go zachwalal.

cd pod pache do audioklanu, poproś zeby ci podłączyli z rotelem jak najlepszym na jaki cie stać z serii RA, jesli ci sie spodoba szukaj uzywki bądź nowego jak tam uwarzasz. Napewno bedzie synergia oni tak to łączyli tylko pytanie czy to twój dzwiek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.