Skocz do zawartości
IGNORED

Żył i umarł.

Gość stary bej

Rekomendowane odpowiedzi

No i co z tego wynika? to do 747

I wasze słowa właśnie dowodzą że coś z tego wynika!

Widzę że nie odrobiliście dialektyki, do poprawki! Na szczęście żyją dzisiaj wielcy politycy-myśliciele którzy kiedyś obficie korzystali z dorobku filozoficznego Krajewskiego, Cackowskiego i Baczki... Szczególnie warta przypomnienia a propo pewnych katastrof i teorii jest praca Marka Fritzhanda "Wartość a fakty", pasuje jak ulał.

Powiem krótko - iiiiii.... ziuuuu! I wiadomo. Co byśmy zrobili bez posła Antoniego i jego specjalistów od faktów i wartości, lub na odwrót.

W każdym razie zmarł człowiek wyjątkowo porządny. O niewielu można to powiedzieć !

A najgorsze że zawsze trafi się jakaś menda która go jeszcze tu na forum opluje ...

Mamusiu, mamusiu, boję się śmierci !!!

Hmm. A może jednak śmierć nie istnieje ?

Niemożliwe jest przecież żeby MOJE jestestwo miało przepaść.

Tak ! Życie jest na pewno wieczne.

Mamusiu, mamusiu - już się nie boję ...

Co było w nim takiego wyjątkowego? Napisz proszę!!

Wiesz... politycy to wyjątkowa grupa osób wyposażonych w twarde zasady oraz głębię myśli... Porównaj sobie pewne rzeczy i zadaj swoje pytanie raz jeszcze.

Mamusiu, mamusiu, boję się śmierci !!!

Hmm. A może jednak śmierć nie istnieje ?

Niemożliwe jest przecież żeby MOJE jestestwo miało przepaść.

Tak ! Życie jest na pewno wieczne.

Mamusiu, mamusiu - już się nie boję ..

ŚMIERĆ TO JEDYNA SPRAWIEDLIWOŚĆ NA TYM ŚWIECIE --Nikogo nie ominie ani mnie ani Sobiesiaków, Anodinów, Keplerów , Muchów,Kowalskich i Nowaków.

Co pozostanie ???

Zegarek za 15tysięcy?

Kilka Domów wartych dla trupa tyle co nic?

Wyciąg narciarski - dla trupa też się nie przyda.

Kilkaset hektarów pola? - Trupowi również się nie przyda.

Łapówka za ustawiony przetarg na autostradzie ? - Ciężko by było trupowi z niej skorzystać.

Życie jest jedno i warto pomyśleć także o innych. Czy to się udaje politykom ???

Raczej nie ...dlaczego?

Bo traktują dojście do władzy jak dorwanie się do koryta......Myślą tylko o Sobie...................W czym się zapiszą współcześni? Co Pozostanie po nich? ................................Zegarki za 15 tysięcy...i Cisza........Nic już nie słychać.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

A jakie to ma znaczenie?

"Wszystko ch.." to rozpacz i bezsilność.

A przeciez swiat sie nie konczy, trwa w swej dynamice.

Z pojedynczych ludzkich atomow mozna wysyntetyzowac takie czastki wiary i nadziei, ktore eksploduja energia calego Narodu.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Ja tego właśnie boję się najbardziej !!!

Bezmyślny tłum niesiony falą własnej nienawiści i rządzą zniszczenia.

Tak właśnie działają Słowianie. Zrobić rozpierduchę i jakoś to będzie. I są jeszcze z tego dumni ... nazywając to "cząstkami nadziei i wiary eksplodującymi energią całego narodu".

No zgroza jakaś ...

Propaganda "wadzy" widac skuteczna.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Opublikowano · Ukryte przez palton, 28 Października 2013 - wpis obraźliwy
Ukryte przez palton, 28 Października 2013 - wpis obraźliwy

W każdym razie zmarł człowiek wyjątkowo porządny. O niewielu można to powiedzieć !

A najgorsze że zawsze trafi się jakaś menda która go jeszcze tu na forum opluje ...

Człowieku jeszcze w swym zyciu mało przezyłeś............to nie klep bezmyślności.

To był jeden z trzech zydków co juz pomarli

-Kuroń......karmił ludzi zupką......a Agora powstala za jego przyzwoleniem.

-Gieremek-taki miluśiński goguś-jak kogoś opluł publicznie -już sie nie podniósł.

-Mazowiecki.....polski rambo z Kosowa-który wszystkich po upadku komuny pod jedna kreskę.

Teraz mamy-to co mamy,a mianowicie wiekszość wlasności w rękach zydków i komuchów.

Takie to one porzadne były...same swojaki))

No zgroza jakaś ...

No co za beton ...

dynamit nie sluzy tylko do kruszenia betonu.

Kiedyś łudziłem się nadzieją że wreszcie wszyscy idioci ze starszego pokolenia wymrą i wreszcie tu będzie normalnie.

Dziś wiem już że miejsce jednego starego idioty zajmuje dwóch młodych idiotów. Jeszcze głupszych i bardziej radykalnych.

Głupota nigdy nie zamiera, zawsze przeżyje i wystawi łby swoich głupich wyznawców w najmniej spodziewanym momencie.

Ale coraz mniej mnie to już obchodzi ...

Czy uważacie że żyć będziecie wiecznie ?

Sensu stricto kondo-ny dla zmarłego dziś premiera Mazowickiego, choć szczerze powiedziawszy nie odcisnął on swego piętna na mojej wolności i majętności - to jeden z tych harcerzy którzy chcieliby, aby namiot był dobrze okopany w czasie deszczu.

Żenua.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

głupotki x 2

Czy był człowiekiem wyjątkowo porządnym - nie wiem znałem tylko z mediów, Ty zapewne też. A chyba już się nauczyłeś iż media a prawda to raczej się nie lubią. Jaki był wiedział on sam i może jego najbliżsi..........

Druga część Twojej wypowiedzi to już pieprzenie straszne (sorry za słowo). Wyobraź sobie iż w Polsce żyje parę milionów porządnych ludzi.

Żyją sobie, umierają i nikt o tym słowa nie napisze. I na pewno są nie mniej porządni od zmarłego.

A co do ś.p. sprawcy tego wątku. Mam o nim b. złe zdanie (choćby za grubą kreskę, która kanaliami w polityce odbija się narodowi do dzisiaj)

Ale uważam, że w takich dniach o zmarłych nie można źle, dlatego zamilknę...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ja tego właśnie boję się najbardziej !!!

Tak właśnie działają Słowianie. Zrobić rozpierduchę i jakoś to będzie. I są jeszcze z tego dumni ... nazywając to "cząstkami nadziei i wiary eksplodującymi energią całego narodu".

No zgroza jakaś ...

Nie wiem kto Ci polewa, ale chyba równie zrozpaczony wizją utraty wszystkiego, jeszcze za życia.

Bo przyjdzie Słowian i wszystko zabierze, a może nawet i zgwałci.

Kiedyś łudziłem się nadzieją że wreszcie wszyscy idioci ze starszego pokolenia wymrą i wreszcie tu będzie normalnie.

Dziś wiem już że miejsce jednego starego idioty zajmuje dwóch młodych idiotów. Jeszcze głupszych i bardziej radykalnych.

Głupota nigdy nie zamiera, zawsze przeżyje i wystawi łby swoich głupich wyznawców w najmniej spodziewanym momencie.

Ale coraz mniej mnie to już obchodzi ...

Też myślałem, że to nowe pokolenie będzie jakieś takie bardziej rycerskie i honorowe, a coraz częściej tylko zakute łby widuję.

Z tego powodu również mnie to coraz mniej obchodzi.

Śmierci się nie boję, jak sugerowałeś.

Po prostu źle zinterpretowałeś moje wpisy.

Ciekawie o swoim życiu napisał Bill Cosby;

"Jestem zmęczony.

Pracowałem ciężko od 17 roku życia. Poza czasem, gdy służyłem w armii, pracowałem po 50 godzin tygodniowo, nie idąc na żadne zwolnienie przez prawie 40 lat. Zarabiałem rozsądne pieniądze, mimo że nie odziedziczyłem biznesu czy majątku. Pracowałem na to, kim dziś jestem. Patrząc na ekonomię, nie wybrałem emerytury. I jestem zmęczony, bardzo zmęczony.

Jestem zmęczony mówieniem mi, że mam "dzielić się" tym, co posiadam z ludźmi, którzy nie dzielą ze mną mojej etyki pracy.

Jestem zmęczony mówieniem mi, że rząd weźmie pieniądze, które zarobiłem, jeśli będzie konieczne to siłą, i odda ludziom zbyt leniwym, aby je zarobić samemu.

Jestem zmęczony, przekonywaniem mnie, że islam to religia pokoju, kiedy każdego dnia czytam historie muzułmanów, którzy zabijają swe córki i siostry dla ich rodzinnego "honoru". O muzułmanach, którzy krwawo odpłacają za zniewagi; muzułmanach, którzy zabijają chrześcijan i żydów, ponieważ wierzą inaczej; muzułmanach podpalających szkoły dla dziewcząt; muzułmanach kamienujących na śmierć ofiary gwałtów za "cudzołóstwo"; muzułmanach dokonujących wycinania części narządów rodnych młodych dziewczynek; wszystko w imię Allaha, Koranu i szariatu.

Jestem zmęczony przekonywaniem mnie, że ze względu na "tolerancję dla innych kultur" mamy pozwalać Arabii Saudyjskiej i innym krajom muzułmańskim fundować za pieniądze z naszego paliwa meczety i szkoły koraniczne głoszące nienawiść w Australii, Nowej Zelandii, Wielkiej Brytanii, Ameryce i Kanadzie, podczas gdy żadne z tych krajów nie pozwala na zbudowanie kościoła, synagogi czy religijnej szkoły we własnych krajach.

Jestem zmęczony nakazywaniem mi obniżania mojego standardu życia, by walczyć z globalnym ociepleniem, o istnieniu którego nikomu dyskutować nie wolno.

Jestem zmęczony pouczaniem mnie, że narkomani są chorzy, a ja muszę im pomóc z tej choroby wyjść płacąc za ich leczenie i szkody jakie poczynili. Czyżby jakiś wielki narkotyk napadł na nich w ciemnej uliczce, zmusił do wciągnięcia białego proszku nosem, lub przyłożył im nóż do gardła zmuszając, by go zażyli?

Jestem zmęczony słuchaniem słynnych sportowców, gwiazd filmu czy muzyki i polityków wszelkich partii, dowodzących, że ich problemy z prawem były niewinnymi błędami, błędami młodości bądź głupimi błędami, podczas gdy wszyscy wiedzą, że uważają za swój jedyny błąd to, iż dali się przyłapać. Jestem zmęczony ludźmi, którzy domagają się dla siebie szczególnych praw, innych niż dla zwykłych ludzi.

Naprawdę jestem zmęczony ludźmi, którzy nie biorą odpowiedzialności za swoje życie. Jestem zmęczony słuchaniem ich, gdy winią rząd, dyskryminację, czy cokolwiek innego za własne problemy. Jestem również zmęczony obserwowaniem młodych chłopców i dziewcząt, tatuujących się i kolczykujących bez opamiętania, przez co nikt ich później nie chce zatrudnić, a oni sami domagają się zasiłków od państwa.

Tak, jestem cholernie zmęczony. Ale cieszę się również, że nie będę musiał obserwować, jak tym ludziom idzie tworzenie świata. Żal mi tylko moich dzieci i wnuków. Dzięki Bogu że odchodzę stąd, a nie przychodzę."

ŚMIERĆ TO JEDYNA SPRAWIEDLIWOŚĆ NA TYM ŚWIECIE --Nikogo nie ominie ani mnie ani Sobiesiaków, Anodinów, Keplerów , Muchów,Kowalskich i Nowaków.

Co pozostanie ???

Jest taki film gangsterski "Gotti" z fajną rolą Anthony'ego Quinna.

Gra on starego mafiosa, który gdy umiera (o dziwo - ze starości! :) ) mówi swojemu protegowanemu Gottiemu mniej więcej tak:

"Pamiętaj! Na tamten świat zabrać ze sobą możesz tylko swój honor".

I to jest prawda.

I o taki bagaż warto zadbać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Pamiętaj! Na tamten świat zabrać ze sobą możesz tylko swój honor".

Zgadza się, lecz pamiętajmy też o tym, że jedni drugim stawiają pomniki i składają kwiaty, a inni je obszczywają.

To punkt patrzenia określa, czy figura była bohaterem, czy "bydlęciem".

Bill Cosby to bardzo nietypowy Afroamerykanin.

Bardzo go szanuję...

A czemu nietypowy - a pamiętam nagonkę na niego w amerykańskich mediach, po serii wypowiedzi w których nazwał czarnych najbardziej leniwą nacją w USA i nie tylko ... ( i co gorsza dokładnie to udowodnił)

Czarni o mało go nie odstrzelili, aż strach pomyśleć co by było gdyby to powiedział biały...

W stanach znaczna część czarnych uważa, że skoro było niewolnictwo kilkaset lat temu to mają prawo poderżnąć białemu gardło, jeśli jest na tyle głupi i szybko nie odda np. komórki, czy zegarka... Także nie życzę nikomu spotkań nocą w tonacji czarno-białej ;)

trudno zrozumieć jakikolwiek inny motyw poza zwykłym genetycznym kopaniem każdego kto nie ze mną .Mazowiecki wycofał się z polityki dość dawno temu , niezbyt chętnie komentował . Ogólnie miał dość ale jak widać chamstwo na jego śmierć czekało ....

trzeba opluć , taka wasza psia narodowa tradycja .

Jak słyszę słowo "honor" to na 90 % wiem że używa go jakaś menda aby dać wyraz swojej nienawiści do innych, ksenofobii lub głupoty.

W niektórych szmatławych środowiskach słowo "honor" to przeżytek i śmiesznostka.

A jak się powie "Bóg, Honor, Ojczyzna" to gnidy dostają białej gorączki.

Polska%20deus%20honor%20patria.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zgadza się, lecz pamiętajmy też o tym, że jedni drugim stawiają pomniki i składają kwiaty, a inni je obszczywają.

To punkt patrzenia określa, czy figura była bohaterem, czy "bydlęciem".

nie , życiorys decyduje . Natomiast w politycznych rozgrywkach tylko i wyłącznie zapotrzebowanie .Raz bohater raz bydlę

Zależy po której stronie stoisz.

nie , w świecie zasad i wartości również przeciwnika z godnym życiorysem się szanuje i pomnikami honoruje . Natomiast gdy świat jawi się tylko jako wróg do zabicia to masz rację

Gość stary bej

(Konto usunięte)

wladz, a o jakich i przez kogo stanowionych wartościach i zasadach tu piszesz ?

Szacunek a lęk to dwa różne stany umysłu, choć bodziec do ich wywołania może być ten sam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.