Skocz do zawartości
IGNORED

Taga 606, czy 806, a moze inne kolumny?

mr_kamil1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, chcialem sie przywitac, poniewaz to moj pierwszy post na tym forum.

Przeszukalem juz wiele tematow odnosnie kolumn, przejrzalem 10 razy allegro i w dalszym ciagu nie wiem co wybrac. Budzet jest raczej skromny, maks 1500 zl, ale nie ma ograniczenia na sprzet tylko nowy lub uzywany. Jak dotad z nowych chce posluchac tagi 606 i 806, jednak sklaniam sie ku tej drugiej, ze wzgledu na to, ze wydaje mi sie, ze do mojego pokoju, czyli jakies. 23 metry w ksztalcie prawie kwadratowym beda wielkosciowo lepsze niz 606. Poprawcie mnie, jesli sie myle.

Generalnie zalezy mi na ladnym, dosc nisko schodzacym basie, srednica i gora neutralne. Slucham od klasyki po gothic metal i nie chce aby kolumny meczyly mnie po godzinie sluchania. Przewaznie muzyka towarzyszy mi tak dlugo jak jestem w domu.

Wzmacniacz to onkyo 8640;)

Jesli chodzi o uzywki to jestem na nie otwarty, ale jak sie spodziewam, lepiej takich przed zakupem posluchac. Chodzi mi o to, ze musze posluchac konkretnego egzemplarza i go kupic, a nie np. Tagi 606 w sklepie obok, a zamowic z drugiego konca polski przez internet. Niestety jednak w mojej okolicy, czyli Poznan nie udalo mi sie nic ciekawego znalezc. Jesli macie jakies propozycje, czego szukac, albo czego sie wystrzegac, to jestem na nie otwarty.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/106678-taga-606-czy-806-a-moze-inne-kolumny/

Bardzo fajnym produktem w tej cenie jest również M-Audio HCS-9920. Sam kiedyś miałem solidną awersję do tej marki, ale zmieniłem zdanie. Taga 606 jest bezpiecznym wyborem, ale na żywo są okropne wizualnie, a jednak będą stać w salonie ;)

Bardzo fajnym produktem w tej cenie jest również M-Audio HCS-9920. Sam kiedyś miałem solidną awersję do tej marki, ale zmieniłem zdanie. Taga 606 jest bezpiecznym wyborem, ale na żywo są okropne wizualnie, a jednak będą stać w salonie ;)

Człowieku poczucie humoru to masz

ktoś je opisał,kolumny te to najgorszy szrot z wszystkich możliwych kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 03 Wrz 2008 15:05

Re: Zestaw 5.0 MAUDIO HCS-9920 z allegro

witam, ja również kupiłem te głośniki i z początku wydawały się pięknie grać, ponieważ nie miałem styczności z tym. Po czasie zaczęło mi brakować basu a średnich było za dużo. Teraz basu nie słyszę wcale, tylko buczenie a średnie trzeszczą. Wykręciłe głośnik żeby zobaczyć co w środku i zobaczyłem obudowę jakby z papieru utwardzanego, cienkie kabelki i głośniki no name, wszystko wpakowane w obudowę bez przegród, też cieniutką. Zwrotnica jakaś tam jest ale nie przypomina wcale ona swą złożonością choćby janbo za 50 złotyh. Ogólnie widać że made in china. Dzwięk tak jak mówię, słaby bas, który i tak się dusi jak dostanie średnich gdy dasz głośniej. PS. Ostanio słyszałem w sklepie m-audio hts800 i prism emerald hts300 i oba zestawy w stereo grają znacznie lepiej, ztąd póżniejsze niezadowolenie, choć tak jak mówię nie jestem specjalistą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) spacer.gifspoks

Poziom 10

dlevel1.gif

Miasto: Władysławowo

<a class="gensmall" href="

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) icon_minipost.gif#3 icon_miniarrow.gif 03 Wrz 2008 19:00

Re: Zestaw 5.0 MAUDIO HCS-9920 z allegro

Mnie tez korciło żeby je rozkręcić - teraz nie muszę :), no cóż czego sie spodziewać od zestawu nominalnie wartego 900 PLN. Ja kupiłem go za mniej niż 1/3 tej ceny wiec i tak uważam ze od biedy do kina mogą mogą być (jak widać poprzedni miałem jeszcze gorsze granie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie no świetnie, ale co ma opinia tego człowieka do czegokolwiek? :) Mówimy o zestawie do kupienia poniżej 1000 zł. Podregulujcie współczynnik tolerancji ;)

Po niżej 100 złotych to tak,aby je spalić 1000 pln,to dla nie których pensia,więc chcą ją wydać jak najlepiej,a ty polecasz takie gówno.,lepsze są wszystkie Altusy,Altony,i nawet Voic Kraft.

Generalnie zalezy mi na ladnym, dosc nisko schodzacym basie, srednica i gora neutralne.
Tagi to klasyczny zestaw kolumn do Kina Domowego. O naturalnym dźwięku w muzyce stereo można zapomnieć.Bas z nich będziesz miał napompowany i nisko schodzić nie będzie.Inne pasma też dalekie będą od ideału. Jeżeli ktoś nie ma za większych wymagań co do dźwięku mogą być, słyszałem inne, dużo gorsze. Onkyo to też firma specjalizująca się w KD, tak więc musisz zmienić sposób myślenia bo nic z tego nie wyjdzie.

Twój pogląd i szanuje, aczkolwiek się nie zgadzam.

Zestaw Taga, przy polecanych przez ciebie zestawach, to prawdziwy Hi-End.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Oba modele w swoim przedziale cenowym grają dobrze. Oczywiście każdy może mieć swoje subiektywne zdanie, ale niejednokrotnie różni klienci decydowali się na poszczególne modele. Również nie oceniłbym, że jeden jest lepszy drugi gorszy.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Ja mogę polecić z nowych - Wharfedale Diamond 10.6

z używanych nie wiem - trzeba po straganie połazić (allegro)

chyba, że ty chcesz 5.0 ale nie widzę tego w pytaniu. Taga jest przyzwoita ale za 5.0 do 1000zł

Czy będą męczące tego nie wiem - nie powinny. Poza tym dla mnie zdecydowanie męczące są kolumny ciepło/gęsto grające. Dla większości chyba jasno grające.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.