Skocz do zawartości
IGNORED

Ikonowicz idzie siedzieć

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

nic nie zarzucam tylko komentuję twoje wpisy o lewactwie . A właściwie przejaw indoktrynacji mitycznymi lewakami

i zwracam uwagę na ideologiczne postrzeganie człowieka. Tak działa indoktrynacja

Ja nie postrzegam ideologicznie socjalizmu ani lewaków ponieważ wiem jaka jest prawda! W tym nie ma żadnej ideologii. To jest jeden z wielu sposobów na robienie kariery i "przytulenie" odpowiednich środków. A dobrodziejstwa to do kamery dla naiwniaków....żeby nie użyć ostrzejszych określeń.

więc może znajdz sobie ofiarę wśród typowych karierowiczów a nie gościa , który ludziom pomaga . Masz ich od groma ale przyczepiłeś się Ikonowicza . Niech zgadnę dlaczego , może jego poglądy ?

na przykład Bosak . Też gościa pełno w mediach i wszystko dla kariery

Nie chodzi o poglądy. Pojawił się akurat o nim wątek a że znam prywatnie jego sytuację i kwestie niespłaconych długów to teź zabieram głos. Wiem jaki jest i jak sobie kalkuluje. Ale oczywiście ty możesz sobie wierzyć w bajki o dobrodzieju bez majątku!

jakiego mitu . To jest klasyczne obmawianie znanej osobiście tobie osoby . Zakładam , że mówisz prawdę i był twoim bliskim znajomym

pomaga czy nie pomaga ?

Nie jest moim znajomym tylko mojego kolegi....zresztą zacnego muzyka klasycznego.

A czy pomaga? Być może. Wielu księży teź pomaga tu i tam ale....nie tylko.

jeszcze gorzej , dla poklasku na forum powtarzasz opowieści znajomego muzyka , który podobno jest znajomym Ikonowicza . Coraz ciekawiej

miło było ale unikam

więc jednak pomaga , tak czy nie ?

Mafijni ojcowie chrzestni też pomagali.

Jak pomaga, to chwała mu za to. Ale to nie powód, żeby wzruszać się tą niezwykłą szlachetnością aż tak, żeby nie dostrzegać czy nie uwzględniać jego innych zachowań i postaw.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

hmmmm nie zaglądam ludziom w ich prywatne życie i problemy . Chyba , że im na tym zależy .

tym się różnimy

ten przypadek jest związany z pewnym prawem i w tym kontekście należałoby ocenić sytuację a nie osobowość Ikonowicza . Nie znam gościa , ani Ciebie czy przedmówcę .

Nie wiem czy pomaga czy nie a jeśli nawet to nie wiem z jakich pobudek bo kryształowo czysty nie jest.

Lewacy mają swoich świętych Piotrów, Jurków i innych dobroczyńców pomagających sobie i innym cudzymi pieniędzmi.

O i to jest istota socjalizmu! Pod pretekstem pomocy innym zabierają owoce czyjejś pracy, nigdy swojej, a następnie rozdają niby potrzebującym ale po drodze nie zapominają o sobie!! To ja też chętnie rozdam miliard ale proszę mi wskazać komu wpierw moge zabrać....półtora miliarda bo troche za usługę redystrybucji muszę przecież zostawić sobie!!

Ale o czym ty znów piszesz? Jakie wartości? Jaka bazarowa? Kolega wcześniej napisał jaka jest istota lewactwa a ja podzielam jego pogląd i wyjaśniłam to w prosty i zwięzły sposób. Bo taka jest prawda a do czego socjaliści niechętnie się przyznają!

A gdzie ty masz łba zadzieranie?....ty chyba nie rozumiesz wpisów! Albo nie jesteś zbyt rozgarnięty. To smutne. Być może nie znasz znaczenia słów które uźywasz...

Indoktrynacja to domena właśnie socjalistów bo jakoś trzeba usprawiedliwić fakt, źe zabiera się jednym bo dać drugim i po drodze zostawić trochę sobie. Dziwne jest, źe tak bronisz lewactwa. Musisz mieć w tym jakiś interes. Być może jesteś beneficjentem takich działań, być może dostajesz dodatkowe zasiłki czy kombinowane renty. Albo rentę partyjnego działacza. Wtedy nie ma się co dziwić, źe socjalizm tak się tobie podoba!

Wyjaśnić? Popatrz na przykłady....choćby Kuba!! Wiesz co to Kuba? Nie chodzi mi o skrót imienia a o mały kraj blisko USA. Ten przykład dobrze obrazuje sens jak i skutki ideologii socjalizmu i lewactwa, bo w przeciągu zaledwie 50 lat widać efekty lewackiej rewolucji. Po wojnie to był rozwijający się kraj. Nie był idealny, Batista był skorumpowany, krążyło sporo nielegalnej kasy, połowa ludzi żyła w biedzie ale...no wlasnie ale były inwestycje, firmy z USA budowały tam swoje oddziały, filie, powstawały hotele, druga połowa społeczeństwa miała pracę, kraj powoli się rozwijał.

Nie był idealny i wymagał zmian ale raczej ewolucji niź rewolucji. Idąc dalej tą drogą dziś byłby tam raj na ziemi i dobrobyt jak np w Hong Kongu, czy Singapurze, gdzie nienawidzi się lewactwa!!

Ale pech chciał a i durni wtedy Amerykanie pomagając obalić Batistę przeliczyli się i do władzy doszedł młody, ambitny lewak.....Fidel Castro. Co ciekawe...człowiek wykształcony i chyba na prawdę wierzący w te socjalne bzdury. Pięknie przemawiał....po kilkanaście godzin i biedniejszej połowie obiecywał raj, pomoc i socjalistyczą równość!! I słowa dotrzymał.....wszystko znacjonalizował i wyrównał poziom życia społeczeństwa!!! Nie było juź bogatszej połowy. Wszyscy byli równie biedni, bez pracy, bez szans na przyszłość a w TV jeden program z przemówieniami wodza!! Zapomniałbym...jednak nie wszyscy bo działacze partyjni żyli sobie dobrze!!

Wiesz ile jest wart prywatny majątek Castro?....miliard dolarów!!...1000 000 000$ !

a reszta?....reszta tynk wpierdziela i marzy o ucieczce na Florydę. Rozmawiałeś kiedyś z uciekinierem z Kuby? Na Florydzie źyje ich sporo!! Marzą o śmierci lewackiego dyktatora Castro i całej tej lewackiej bandy, która niszczy ich kraj. Spróbuj im opowiedzieć swoje teorie jakie to fajne jest lewactwo! Nim dokończysz zdanie dostaniesz po pysku!

A może ten przykład to za mało? To poczytaj o lewackim raju w Korei Pn i w Wenezueli.

A dla przeciwagi poczytaj jak z niczego zbudowano imperia tam gdzie myśli się inaczej i lewactwo jest zakazane.....własnie Hong Kong, Taiwan, Singapur, USA, Australia itd.

I porównaj poziom życia zwykłego obywatela z tymi na Kubie czy w Wenezueli Panie Socjalisto!!

Dobrym i jaskrawym przykładem jest też lewacka Korea Północna Kima i antylewacka Korea Południowa!!

Poczytaj jakie są różnice w poziomie życia obywateli w sumie 2 połówek tego samego kraju!!!

Jeszcze ok 70 lat temu było tam równo. Potem wojna, podział i 2 różne filozofie....liberalny kapitalizm na południu i socjalno-lewacki raj na ziemi na północy a skutki? To poczytaj sobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

łojezu , teraz poczucie misji ... nie rozumiesz , szkoda mi czasu na zindoktrynowany łeb .

P.S.

pogrzeb w historii o opcji konserwatywnej , prawicowej , narodowej i uj wie jakiej

ideologia , którą przesiąkasz uznając jej wartości za naturalne a nie w łeb wtłoczone ... szkoda czasu .

Miłego dnia i może ludzi nie obgaduj ... chyba , że tak wychowany ( zindoktrynowany )

Chłopaki, wy tu deliberujecie, a Ikonowicz dawno z pudła już wyszedł :-)

ale nadal z mieszkań eksmitują . on tylko medialną gębą która problem zasłoniła

już nie było rodzin bezdomnych tylko Ikonowicz w więzieniu .

Ukryta Zawartość

Widzę, że tradycyjnie nic nie rozumiesz a najczęstszym słowem którego używasz to indoktrynacja. Czuć partyjne wypranie mózgu. A co do prawicowców i konserwatystów to wbrew pozorom są to tacy sami lewacy tyle, że nazwę mają inną i podpierają się kościołem.

Oni mają kościół a socjaliści mają partię. Ale mechanizmy jak i skutki działań podobne.

oczywiście , czego nie rozumiesz z moich wpisów . Oceniam twoją osobistą kulturę a indoktrynację przy okazji

obgadujesz obcego , nie znanego osobiście człowieka tylko z powodu jego poglądów .

jakby powiedzieć , chamstwo które należy omijać ... może teraz zrozumiesz

P.S.

osobiście Ciebie również nie znam , może wirtualna anonimowość powodem a w realu doskonale siebie maskujesz ... może , kto wie ?

miłego dnia i zauważ człowieka a nie ideologię . Tylko tyle ale wiem jak to trudno

tym bardziej gdy książki i wnioski autorów własny rozum argumentami przygniatają

z którego wpisu podobne wnioski wyciągnąłeś . O systemie w wymienionych krajach mam takie zdanie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jesteś niekonsekwentny bo albo jesteś socjalistą albo nie. Głosisz pochwałę lewactwa a jednocześnie krytykujesz efekty takiego socjalistycznego myślenia?

Cały świat wie jakie są efekty lewackiej polityki w krajach w których się ją stosuje. Nie trzeba nikogo o nic pomawiać. Przymułem i totalnym matołkiem jest ktoś kto udaje, że tego nie rozumie, nie wie, może nie był na tej lekcji a może był chory. Bo to taka piękna ideologia, tyle, że jej efekty takie piękne już nie są. Mógłbym dużo pisać ale i tak nie zrozumiesz. Szkoda czasu.

PS…przypominam, że "ubecja" to jeden z organów represyjnych państwa lewackiego. Znów pokazujesz swoją niekonsekwencje i brak rozeznania w temacie.Być może też zupełny brak świadomości co tak na prawdę popierasz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.