Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny używane do 1000zł 10m2 głównie muzyka elektroniczna

hifiman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakie używane kolumny stereo, raczej podłogowe ze względu na uzyskanie głębi, byście polecili do 1000zł 10m2? Głównie muzyka elektroniczna (dnb house trapy i inne) oraz rap i bity. Wzmacniacz jaki posiadam to harman/kardon PM655. Swoją drogą może powinienym się rozejrzeć za innym wzmacniaczem do takiej muzyki?

Mój staż kolumn: Canton 70GLE, Mission 702e, Technics SB-CS 9 aktualnie mam Dynaudio Contour I MK II które też raczej sprzedam.

Zależy mi na dynamice, głębi i nie dudniącym czystym basie.

Pozdrawiam

Witam, jakie używane kolumny stereo, raczej podłogowe ze względu na uzyskanie głębi, byście polecili do 1000zł 10m2?

Powiem Ci tak kolego, przy takim metrażu mody pomieszczenia są bardzo wysoko. Jeśli nie masz zacięcia DIY i chęci przyswojenia wiedzy z akustyki, to daruj sobie ten temat. Pomijam aspekt, że żeby cokolwiek zrobić w tym pomieszczeniu, to musisz mieć 100 % dowolności w kwestii jego aranżacji.

Sporą cześć litrażu przeznaczasz na rezonatory i pochłaniacze lub przechodzisz na małe kolumny podstawkowe. Idealnym rozwiązaniem będzie subwoofer i słuchawki.

W słuchawkach będziesz słuchał muzyki a duży sub będzie robił trzęsienie ziemi :).

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam, jakie używane kolumny stereo, raczej podłogowe ze względu na uzyskanie głębi, byście polecili do 1000zł 10m2? Głównie muzyka elektroniczna (dnb house trapy i inne) oraz rap i bity. Wzmacniacz jaki posiadam to harman/kardon PM655. Swoją drogą może powinienym się rozejrzeć za innym wzmacniaczem do takiej muzyki?

Mój staż kolumn: Canton 70GLE, Mission 702e, Technics SB-CS 9 aktualnie mam Dynaudio Contour I MK II które też raczej sprzedam.

Pozdrawiam

prosta odpowiedź - Pure Acoustic Supernova, nieznany dobry towar z euro agd. Przypadkiem odkryłem. Kup na odległość, posłuchaj, najwyżej masz 10 dni na zwrot.

Cały zestaw kina kupisz za tysiaka, a tam nawet "satelitki" grają dobrze. To spore kolumny, mam je w sypialni, mogą być frontami, które lepiej nagłośnią Twój pokój niż podłogowce z zestawu. U mnie nagłaśniały spory salon 2 lata. Kupiłem sraczkowate w promocji, więc dziewczyna w końcu kazała mi je sprzedać. Nabywca...najpierw mi nie dowierzał, że są fajne (siedzi w temacie), a potem dzwonił z podziękowaniami!!!:), to nie żart. Teraz czarne nagłaśniają sypialnię.

W tej cenie nic lepszego nie dostaniesz. Poza tym te gorsze (podłoga / podstawki) możesz opylić, podobnie jak centralny, więc możesz się zamknąć nawet w 600-700 zł. Nie mam nic wspólnego z tą firmą. Moja partnerka, a jest po muzycznej, też je uwielbia, tylko nie sraczkowate;p;p

co do wzmaka, nie wiem czy w tej muzie nie warto posłuchać Onkyo, Roteli, Roksana Kandy ka-1 mkiii

Nie napisałeś dlaczego sprzedajesz obecne Dynaudio, ale w takim pokoiku tylko coś w tym rodzaju, ew. Tannoye M1 do 10m2 stworzone powiedziałbym. Basu będzie w sam raz, góra moim zdaniem super. U mnie grały z luxmanem i było bardzo ok. Do tego jakieś porządne podstawki i jeszcze Ci pieniędzy na parę CD zostanie.

Pozdrawiam

Chcesz sprzedać contour'y ??

I myślisz, że za tysiaka kupisz coś lepszego ??

Ja mam u siebie c1.1 i są bardzo fajne.

Fakt, głebokiego basu z nich nie uświadczysz, ale na 10metrach ..

Faktycznie kup sub, może rel T0, albo wypożycz żeby zobaczyć czy da radę.

lepiej wymień wzmacniacz bo ten HK to cieniutko.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

a ja mysle ze ,,za tysiaka,, kupisz cos lepszego pod 10m. Te kolumny nie rozpedza sie w takim metrazu, własnie bas bedzie dudniacy jak to nazwałej i dzwiek bedzie płaski. Jesli proponowane przez Jedrka sa dobrze zaprojektowane to naprawde warto posłuchać

Propozycja jędrka jest bardzo ciekawa.

Te kolumny nie rozpedza sie w takim metrazu, własnie bas bedzie dudniacy jak to nazwałej i dzwiek bedzie płaski.

Słyszałęś kiedyś te kolumienki?/

Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie.

posłuchaj takich calist rls-a to zrozumiesz oco chodzi, słuchałem focusów

nie mówie ze dynki zle grają ale potrzebuja miejsca, tego nie zmienisz:)

Contour'y nie schodzą tak nisko jak audience 52se czy focusy.

Ale fakt potrzebują wzmacniacza dośc dobrego.

Śmiem twierdzić, że dudnienie to wina tego harmana.

U mnie gra countour z rotelem ra-980 na 10mkw i nie ma żadnego dudnienia.

Bardzo możliwe, że z tymi xavianami dudnienie będzie jeszcze większe, bo ten wzmacniacz nie jest w stanie ich wysterować.

hifiman jeśli masz możliwość pożycz od kogos dobry wzmacniacz.

nie musi być super ale aby był szybki

coś z rotela

Ok rozejrzę się za jakimś małym subwooferem, wzmacniacz jakbym szukał to w przedziale 400zł. Do muzyki jakiej słucham znajdzie się jakiś lepszy niż h/k?

Dynaudio ogólnie chciałbym sprzedać bo nie są to za bardzo kolumny do gatunków muzycznych jakich głównie słucham.

Te Dynaudio doskonale radzą sobie z instrumentami- reggae brzmi świetnie jak i filmy ogląda się naprawdę mistrzowsko, bardzo niepozorne kolumny, bogata scena, bas też bogaty, ale nie jak jest go bardzo dużo, bo wtedy pojawia się dudnienie. Może właśnie problem rozwiąże mały subwoofer.

Dzięki za odpowiedzi czekam na więcej.

Pozdrawiam

Tu przyznam Ci rację, do Twojej muzyki to raczej taki bumboxy potrzeba.

Dynaudio contour to idealne do instrumental, rock jazz metal

Sub mógłby Cię zadowolic.

Te scan speaki z allegro też ciekawe tylko Twój sprzet nie wyciągnie z nich to do czego zostały stworzone.

Jak byś znalazł starego RELa quake mk2 to by Cię zadowolił.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam. Do muzyki rewelacja za niewielkie pieniądze. Nie jest to kruszyciel murów przy muzyce hip hop itp ale ma szybki, dynamiczny bas. Inny subwoofer nie zagra w tak małym pomieszczeniu ani żadne duże podłogówki (które notabene i tak niżej od tego Roth'a nie zejdą). Zresztą kolumny masz świetne, szkoda je zmieniać dla samej mocy basu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.