Skocz do zawartości
IGNORED

Pliki vs nośniki fizyczne

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Sporo osób wciąż kupuje. Znam takich mnóstwo. Dlatego zmień miłośników kiepskiej darmochy na normalnych ludzi.

Sporo osób ? jesteś w błędzie.Miłośnicy kiepskiej darmochy to 99.9% społeczeństwa i oni dyktują co w przyszłości będzie.Normalni czyli Ja Ty i paru innych nie mają na to żadnego wpływu.

Platynowa płyta rok 1994-250 tys (nagrania polskie) 2003-100 tys 2006-30 tys

Aktualnie artyści na płytach praktycznie nie zarabiają, nawet sprzedając 30 tys płyt to znikomy zarobek i ciężko osiągnąć taką ilość sprzedanych płyt.

W wielu przypadkach na wydaniu płyty się traci, zarabia się głównie na koncertach.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Aktualnie artyści na płytach praktycznie nie zarabiają, nawet sprzedając 30 tys płyt to znikomy zarobek i ciężko osiągnąć taką ilość sprzedanych płyt.

W wielu przypadkach na wydaniu płyty się traci, zarabia się głównie na koncertach.

A nie zauważyłeś zniżki na jakości tych "artystów"?

Ludzie mają dość maniany i nie kupują tego.

Ci rzekomi "artyści" służą obecnie temu aby zapełnić jakiś "plotek" na onecie albo taniec z gwiazdami.

A nie zauważyłeś zniżki na jakości tych "artystów"?

Ludzie mają dość maniany i nie kupują tego.

Ci rzekomi "artyści" służą obecnie temu aby zapełnić jakiś "plotek" na onecie albo taniec z gwiazdami.

Bardzo dobrze powiedziane.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Obawiam się, że tutaj idzie nie o barwę czy głębię.

Raczej o mikro-dynamikę i przekazanie pulsu zanotowanego na nagraniu.

Słuchając muzyki z pliku mam wrażenie, że wszyscy tam są tacy niemrawi i cały czas się spóźniają.

Cała reszta jest OK, tylko ten mały "ale" sprawia kapitalną różnicę.

Na tyle dużą, że często zdarza mi się zasnąć.

Podoba mi sie określenie "puls". Można też timing, drive, eenrgetyka.

Wszystko to, co sprawia, że muzyka "żyje". Bez tego słuchanie nagrań konsrtowych sprawia, że się nie "słucha tylko "ogląda".

Szkoda, że duża część audiofili zatrzymuje sie na barwie... i kończy na słuchaniu plumkania z trzema instrumentami.

Tylko nie nalezy jedynie kojarzyc plików z Windowsami i całym komputerem.

Tysiace uzytkownikow sluchajacych Jplay-a oraz Windowsa na systemach ktore zazwyczaj sa duzo powyzej jakosci sredniego systemu uzytkownika audiostereo to oczywiscie wyjatek ktory nie potwierdza reguly ktora tu przedstawiasz ;)

Widzialem Ciebie na AS 2011,2012,2013 i co rok to z Tobą jest gorzej....więc na co mamy czekać,co zobaczyć?....UFO?

Za to ja widzialem Cie z Twoim dzielem na AS2012 i ... oszczedze Ci krytyki...sam wiesz jak bylo ;)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tysiace uzytkownikow sluchajacych Jplay-a oraz Windowsa na systemach ktore zazwyczaj sa duzo powyzej jakosci sredniego systemu uzytkownika audiostereo to oczywiscie wyjatek ktory nie potwierdza reguly ktora tu przedstawiasz ;)

Słyszałeś coś o teorii światów równoległych?

Słyszałeś coś o teorii światów równoległych?

Przecietny user Jplay-a

cyt:

PC : Dual PCaudio.kr Reference Audio-PC (PA-CFMK1 Version) /w Direct link with Customized Clarify Clock version of dual Intel PRO 1000 9402PF Dual Ports Optical Lan Cards

USB : Adnaco S3A (NewClassD Neutron Star Version) w/ Agilent Linear Power Supply -> EntreQ Atlantis USB cable w/Silver MinimUS & Atlantis MinimUS

DAC : EMM Labs DAC2X (NewClassD Neutron Star Version) -> EntreQ Atlantis XLR Interconnect Cable w/ Sliver MinimUS & Atlantis MinimUS

AMP : Dartzeel CTH-8550 -> EntreQ Atlantis Speaker Cable w/ Silver MinimUS & Atlantis MinimUS

Speaker : Sonus Fabre Guarneri Palladio Anniversary Edition (80/100)

CDP/SACD – EMM Labs XDS1

Power Cables : EntreQ Atlantis Power Cable, EntreQ 2012 Apollo Power Cable, EntreQ 2010 Challenge Power Cable, WireWorld Platinum Electra Power Cable, etc.

Ground Box : EntreQ Silver TellUS, EntreQ Atlantis TellUS, etc.

I takich userow jest tysiace, co Wy myslicie ze ludzie maja takie bidnusie systemy jak w PL??? ;) i jakos dziwnym trafem sluchaja na Windowsie...dziwne no nie? ;)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Współczuję.

Te pieniądze można wydać na wspaniale brzmiący zestaw i jeszcze kupa kasy zostanie na płyty albo na to aby całe lato włóczyć się po festiwalach.

Mam czasami wrażenia, stasiu, że twoje posty pisze jakiś kosmita.

Jest coś na rzeczy?

co Wy myslicie ze ludzie maja takie bidnusie systemy jak w PL??? ;)

twój system tez jest bidusi.

Nawet bardzo bidusi.

Te pieniądze można wydać na wspaniale brzmiący zestaw i jeszcze kupa kasy zostanie na płyty albo na to aby całe lato włóczyć się po festiwalach.

Czyli maja sobie kupic Naima ??? Zabijasz mnie smiechem kolego! :D

Za to ja widzialem Cie z Twoim dzielem na AS2012 i ... oszczedze Ci krytyki...sam wiesz jak bylo ;)

Czapka uciska główkę AS AD 2011.

Stasiop kiedy zmądrzejesz,raczej znormalniejesz?

Gość rochu

(Konto usunięte)

A czy ja powiedziałem, że Naim?

O Quad II, Dynaco, Marku Levinsonie, Shindo słyszałeś?

Pewnie nie bo jeszcze rok temu byłeś bida-diy-dłubaczem a teraz dyskutujesz o takich Dartzeelach na ten przykład.

Tysiace uzytkownikow sluchajacych Jplay-a oraz Windowsa na systemach ktore zazwyczaj sa duzo powyzej jakosci sredniego systemu uzytkownika audiostereo ...

Fakt, świetny zestaw do słuchania koncertów z ....Youtube. Dla dodania smaczków można jeszcze głośniki w kompie przeciagnąc kalafonią.

Przyznam racje ze, o Quad II Shindo ani o Dynaco nie slyszalem. Marka Levinsona to chyba wszyscy znaja. Te pierwsze to jakies faktycznie dobre konstrukcje i prawdziwie High-Endowe?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

. Marka Levinsona to chyba wszyscy znaja.

Elvisa też wszyscy znają i tyle warte są te teoretyczne i zaśmiecające każdy , dosłownie każdy wątek kosmiczne bajania.

jeszcze rok temu byłeś bida-diy-dłubaczem a teraz dyskutujesz o takich Dartzeelach na ten przykład.

Notorycznie, ze znawstwem i "akademickim" zacięciem, ale za to bez empirii.

Pewnie nie bo jeszcze rok temu byłeś bida-diy-dłubaczem a teraz dyskutujesz o takich Dartzeelach na ten przykład.

Pech znowu chce, co do twoich slow ze Dartzeela integre slyszalem wielokrotnie u kolegi i nawet porownywalismy z moim wzmakiem.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pech znowu chce, co do twoich slow ze Dartzeela integre slyszalem wielokrotnie u kolegi i nawet porownywalismy z moim wzmakiem.

Nie opowiadaj, Elb pozwolił ci posłuchać swojego Dartzeela?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Sporo osób ? jesteś w błędzie.Miłośnicy kiepskiej darmochy to 99.9% społeczeństwa i oni dyktują co w przyszłości będzie.Normalni czyli Ja Ty i paru innych nie mają na to żadnego wpływu.

Uuuu..... no to objawił się nam kolejny Nostradamus świata audio.

"...A imię jego czterdzieści i cztery ..."

Chyba tylko jeszcze stasia i elba to podnieca,

Nim dluzej czytam to forum i biore udzial w dyskusjach to dochodze do wniosku ze Elb to jest osoba ktora naprawde ma pojecie na temat High-Endu i sprzetow. I nie chodzi o jakas wazelinke o ktora mnie posadzaja, ja poprostu tak to obiektywnie widze. Zreszta jest kilka wpisow Elba z ktorymi sie zgadzam w 100% chociaz dla wiekszosci z Was sa wywrotowe. Zgadzam sie tez czasami z Jarkiem i czesto tez ze Sly30 i Marslem, przynajmniej mozna od nich sie czegos ciekawego i tworczego dowiedziec.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.