Skocz do zawartości
IGNORED

CocktailAudio X30 - centrum muzyczne "all-in-one"

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie mam takich na laptopie ;) , inne "przeniesiesz" bez problemu.

Zadaj pytanie Dystrybutorowi, odpisuje ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr.,

Ukryta Zawartość

Witam,

Dzięki wielkie Panowie za szczere opinie i opisy, już byłem gotowy porwać sprzęcik ale...po Waszych opisach, uratowaliście mi te 4.500 :-), pozostanę nadal na Pionku N-50 i Synology, poczekam na X40 i poczytam co napiszecie a wtedy podejmę decyzję czy warto zakupić ten kombajn :-).

Pozdrawiam.

Ja nie mam takich na laptopie ;) , inne "przeniesiesz" bez problemu.

Zadaj pytanie Dystrybutorowi, odpisuje ;)

Ukryta Zawartość

pozdr.,

Cieszę się, że Cię rozbawiłem;-) Nie odpowiedziałeś jednak w jaki sposób podłączyć laptop i przegrać kolekcję na wewnętrzny dysk? pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Nie było żadnej "złośliwości", ani ironii w mojej odpowiedzi.

Pliki z laptopa (mp3, wav), przenosiłem zgrywając na dysk zewnetrzny lub ew. klucz usb - podłączasz do CA i przegrywasz, po usb... Flac-i też powinno się udać ;)

• 2 miesiące później...

Help Help

Mam x30 a do niedawna miałem Olive. Obsługa Olive byla banalna, totalnie uproszczona wraz z przyjemna aplikacja na iPada do sterowania. Natomiast x30 nie ma swojej aplikacji - używam np. Kinsky. Ale problem jak mam brzmi - jak uruchomić w x30 zdalńie z iPada (jaką aplikacją? Jak?) granie całego albumu np. włączać pierwszy utwór albo trzeci albo piąty i chce co by sobie dalej x30 grał po kolei do konca albumu. Aplikacja powinna byc banalnie prosta - temat musi byc na tyle prosty aby nieaudiofilska żona opanowała to bez problemu. (w applikacji do Olive wystarczylo wybrac artysta->album->utwor i juz gralo od tego utworu do konca albumu, od uruchomienia Olive i ipada zajmowalo jakies trzy stukniecia palcem i po sprawie....)

Pomóżcie - bo nie mam pojecia jak x30 sterowac przez iPada.

Swoją drogą - aplikacja Olive umożliwiała grupowanie albumów pod artystą (np. klikalem Pink Floyd i pojawiała mi się tylko lista nazw albumów Pink Floydów i dopiero klikając nazwę albumu widziałem listę utworów TYLKO z tego albumu) -> jak to osiągnąć w x30?

Edytowane przez adamgdansk

Podpinam się pod pytanie z tym że ja mam androida. Czy jest jakaś sensowna aplikacja do kontroli z poziomu andka?

eyecon polecana przez producenta nie działa!

Czy można puszczać muzykę z poziomu telefonu przez ten SharePlay dedykowany dla iOS?

Ja dzis przetestowalem na ipadzie appke "8player". Melduje ze dziala OK, odtwarza cale albumy, nic sie nie wylacza nawet gdy appke zamknac w ipadzie albo ipada wylaczyc. Plyta idzie dalej. Nie wiem czemu akurat ta appka dziala a 5 innych nie ;))

Natomiast jak - dla sprawdzenia - usunalem appke z bufora pamieci ipada (dwa razy kilk okraglym klawiszem) to wtedy x30 odtworzyl trwajacy utwor do konca i do nastepnego nie przeskoczyl - czyli ta appka 8player musi przynajmniej w pamieci ipada dzialac w tle aby wszystko szlo jak trzeba...

ja póki co czekam na swoj sprzęt, ale trochę mnie strach ogarnął.

A jak wygląda obsługa przez przeglądarkę www?

Uspokoiłem się jak zobaczyłem mody na androida które udostepniają funkcję AirPlay.

Teoretycznie powinno być bez straty jakości.

Czy ktoś testował WIMP HiFi przez AirPlay? Jak to wygląda w stosunku do FLACów na hdd?

Jedna rzecz - może ktoś wyjaśni z czego to wynika. Otóż jak steruję X30 przez iPada (app: 8player) to odtwarza mi cały album, track po tracku. X30 mam ustawione w "gapless" ale mimo to X30 potrzebuje ok 1s na przeskok między utworami - oczywiście nie ma to wiele wspólnego z gapless jakie znam np. z Olive 04HD gdzie po prostu nie było przerw ;) musze jeszcze sprawdzić czy taki sam problem występuje gdy steruję odtwarzaniem nie przez iPada ale bezposrednio na X30....

any idea? ;)

a tak dla informacji to jest już Coctailaudio X40

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Podłóg informacji na stronie firmowej (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) urządzenie obsługuje Qobuz, Simfy ale nie wspiera Spotify, wimp-a czy dezeera. Ciekawe, czy dla Polski firma udostępni stosowny soft? Jeśli tak, to mogę wziąć pod uwagę zakup, jak nie- dalej będę sobie pogrywał z lapka.

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Co do "gapless" - sprawdziłem dalej. I tak - jak wybiorą album i zacznę go odtwarzać sterujac x30 bezposrednio (kręcenie gałki w x30) to album idzie gapless. Jak ten sam album odtworze sterujac x30 z iPada (8player) to juz odtwarza album z przerwami miedzy utworami. Strasznie to słabe - informacja dla klienta czerwonym drukiem powinna byc "gapless tylko przy obsłudze manualnej" ;((

Czy ktos wie jak sobie z tym poradzić?

Sprzęt kupiłem dlatego, że miałem okazję go usłyszeć i naprawdę brzmi świetnie.

Ale! Przy sprzęcie za taką kasę brak uczciwej, dedykowanej aplikacji do zarządzania systemem to... ehhh porażka. Kupiłem go, bo widziałem screeny - jak się okazało z przeglądarki.

Trochę szkoda bo sprzęt przez to traci. Dla mnie to tak jakby w nowym aucie nie było klimy :P

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

Jak problemy z cocktailem ? Dalej wystepują ?

Czyli to dowód, że jednak trzeba ostrożniej wybierać firmy audio ?

Smuga cienia spowija..;-)

Słyszałem, od kolegi z forum, który używał Olive, wraz z kilkoma innymi, że tam mieli więcej problemów...

U mnie powtórzyła się usterka sprzed 1/2 roku - nie widzi płyt (pisałem o tym). Z braku czasu, dopiero teraz będę wysyłał do serwisu...

• 4 tygodnie później...

Ponowię, bo to właściwe miejsce.

Usterka jest naprawialna we własnym zakresie ;)

Wystarczy odpiąć i wpiąć ponownie kable napęd vs. płyta główna.

• 2 miesiące później...

Witam

Własnie zamówiłem X30 .Zamierzam używać go jako drugi zestaw głównie do odtwarzania plików FLAC z twardego dysku .

( Ponieważ posiadam jako główny zestaw inny wzmacniacz -lampa +cd +Virgo)

Pokój 15m2 ale długi wąski(problem z ustawieniem głosników).

Interesują mnie opinie ew doswiadczenia kolegów -jakie głosniki podpiąć

moje typy

Usher S-520 II

Dali ZENSOR 5

Monitor Audio BX 2

• 9 miesięcy później...

ja póki co czekam na swoj sprzęt, ale trochę mnie strach ogarnął.

A jak wygląda obsługa przez przeglądarkę www?

Uspokoiłem się jak zobaczyłem mody na androida które udostepniają funkcję AirPlay.

Teoretycznie powinno być bez straty jakości.

Czy ktoś testował WIMP HiFi przez AirPlay? Jak to wygląda w stosunku do FLACów na hdd?

Podłóg informacji na stronie firmowej (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) urządzenie obsługuje Qobuz, Simfy ale nie wspiera Spotify, wimp-a czy dezeera. Ciekawe, czy dla Polski firma udostępni stosowny soft? Jeśli tak, to mogę wziąć pod uwagę zakup, jak nie- dalej będę sobie pogrywał z lapka.

Pozwolę sobie odpowiedzieć :) bo zdobyłem takie info, że dedykowana aplikacja będzie gotowa przed targami w Monachium jeśli dobrze pamiętam. Obsługa przez przeglądarkę hmm jest taka sobie, da się żyć :) chociaż również czekam na dedykowaną aplikację.

Co do drugiego wpisu, Spotyfi jest obsługiwany bez problemu :) a dodatkowo, ćwiczą obecnie Tidala :) ( sam mam na X40 soft beta )

Co mnie może wkurzać to chyba nie dali znać dokładnie na stronie produktu ( dystrybutor ofc ) że są nowe funkcjonalności.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez exilir

A skąd masz bete?

wycyganiłem od dystrybutora na beta testy :) gdyż wymieniałem inny sprzęt kupiony też u nich ( AudioGD ). Zresztą poprzednio miałem X30, sprzedałem wymieniłem na X40 - jestem zadowolony.

Ooooo to ja też chce ;) Tylko ,że ja mam X30 . Masz jakieś dojście do dystrybutora aby wycyganić do X30??? Ewentualnie podpowiedz który to dystrybutor. Możesz na PW :D

wycyganiłem od dystrybutora na beta testy :) gdyż wymieniałem inny sprzęt kupiony też u nich ( AudioGD ). Zresztą poprzednio miałem X30, sprzedałem wymieniłem na X40 - jestem zadowolony.

exilir,

możesz, na bazie swego doświadczenia, opisać czym 40-ka bardziej urzekła Cb od 30-ki?

U mnie, wciąż pojawia się problem "nieczytania" płyt w CA X30... Odkręcam śrubki, odłączam "taśmy", działa.... mija 3 tyg., nie używam czytnika cd, wrzucam płytę i ... nie widzi jej...

Ech..., chyba jednak czeka mnie serwis u nowego dystrybutora...

exilir,

możesz, na bazie swego doświadczenia, opisać czym 40-ka bardziej urzekła Cb od 30-ki?

U mnie, wciąż pojawia się problem "nieczytania" płyt w CA X30... Odkręcam śrubki, odłączam "taśmy", działa.... mija 3 tyg., nie używam czytnika cd, wrzucam płytę i ... nie widzi jej...

Ech..., chyba jednak czeka mnie serwis u nowego dystrybutora...

Hmm może najpierw z innej beczki. Wymieniłem na X40 - z racji tego, że nie przemyślałem pierwszego zakupu :/ bardziej przydał się przedwzmacniacz gramofonowy niż wzmacniacz mocy. Miałem też wrażenie, że stabilność softu jest większa.

Nie wiem czemu Ci nie czyta płyt, w sumie nie miałem problemu, chyba najlepiej będzie jak skontaktujesz się z serwisem i niech zrobią z tym porządek.

Dzięki ;)

Ad. serwisu - sami podpowiedzieli, że mogę odpiąć i spiąć kable, faktycznie to pomaga, ale... usterka wraca ;( Już jest "po gwarancji"..., a większość płyt zgrana, więc trochę pewnie z lenistwa, nie chce mi się go wysyłać

Przedwzmacniacz gramofonowy? mam we wzmacniaczu, teraz w dac-u, więc 30-ka raczej pozostanie ;)

Jeszcze raz dzięki za kontakt ;)

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi