Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

Dlaczego nie Harbeth 40.1 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Z rozdzielczoscia trzeba naprawde mocno uwazac, jeden krok za daleko i po muzyce, co nie znaczy, ze trzeba sluchac zmulenia

strike the right balance, thats what counts plus what u like

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Z rozdzielczoscia trzeba naprawde mocno uwazac, jeden krok za daleko i po muzyce

e tam, rozdzielczość jest pożądana, gorzej już z tą selektywnością a w szczególności z "detalicznością"

----------------------------------------------------

zwal jak zwal, ale jak sie za bradzo rozdzieli to ciezko poskladac

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czyli potocznie nazywanymi... jazgotem :)

To nie ma nic wspólnego z jazgotem. To tak jakbyś zapytał....a jak kwestie dużych prędkości w tym samochodzie? Jak się zachowuje przy 200km/h....a taki masza dopowiada...jak się zachowuje tuż przed śmiercią kierowcy... :-) czasem duża prędkość prowadzi do śmiertelnych wypadkow ale nie jest to zależność bezpośrednia i oczywista. To można też zapytać odwrotnie....jak się ma soczysta barwa w tych lampach, zwana....zamuleniem.... :-)

Edytowane przez sly30
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

...z całą pewnością wypróbuję te podstawki, tylko teraz to jeszcze nie czas zbyt wiele zmian słyszę z CD

....czy kiedyś napisałem że są różnice między tymi kolumnami, nie przypominam sobie ;-)

W tym cały ambarans , że pisałeś ...;)))

Zresztą powyższe posty to clou grania Harbetha ;))

Nie żebym tam się czepiał ...ale miód to dobry jest do jedzenia , niekoniecznie w uszach ;)))

Beczka miodu:) Opowiedz nam tu ładnie, jak się mają sprawy z rozdzielczością i selektywnością? Ale tak po prawdzie, jak dziadzi.

....już piszę jak dziadzi ;-)

Maciek słaby produkt sie nie ukryje, można trochę zakamuflować ale jeżeli coś jest tandetne to prędzej czy pózniej wyjdzie w praniu

wiem że na forum wielu właśnie tak traktuje Harbethy....dobrym przykładem jest właściciel kolumn Harpia który wielokrotnie wypowiadał

się bardzo negatywnie o m40.1...tylko gdzie dziś jest Alan Show ze swoimi kolumnami a gdzie Harpia.....

Maciek nie mam zamiaru nikogo przekonywać do m40.1.... tym bardziej udowadniać jakie one sa wspaniałe

to jest mój dzwiek który uwielbiam!!!!...jeżeli twierdzisz że m40.1 to tandeta....cóż mogę powiedzieć...spotkamy się na udeptanej ziemi;-)

ale poważnie....wiem co chce osiągnąć i do czego dążę....wiem że w tym zestawieniu muszą być 40tki i Jadis

selektywność taka sobie, rozdzielczość dobra.....

Pozdrawiam

W tym cały ambarans , że pisałeś ...;)))

Zresztą powyższe posty to clou grania Harbetha ;))

Nie żebym tam się czepiał ...ale miód to dobry jest do jedzenia , niekoniecznie w uszach ;)))

...jeżeli to jest do mnie juz odpowiadam

Grzegorz, nigdy nie napisałem że 40tki są lepsze od shl5 :-) ;-)

to nie byłem ja, musiał się ktoś podszyć pod Mirosława ;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak tak to rozumiem ;)

Rozumiem też całkowicie dlaczego ktoś woli tuby , a ktoś Harbetha poważnie ..:)

Jak lubię i to i to , choć sam słucham " desek " ...

Straszni są tylko " talibowie " swojego grania ...;)))

Edytowane przez Diogenes

na forum wielu właśnie tak traktuje Harbethy....dobrym przykładem jest właściciel kolumn Harpia który wielokrotnie wypowiadał

się bardzo negatywnie o m40.1..

Może za bardzo negatywnie i teraz to do niego powraca.

.jeżeli twierdzisz że m40.1 to tandeta....cóż mogę powiedzieć...spotkamy się na udeptanej ziemi;-)

Mirku,

Twierdzę, ze gra cały system i w tym kontekście było moje pytanie :)

Opowiedz nam tu ładnie, jak się mają sprawy z rozdzielczością i selektywnością? Ale tak po prawdzie, jak dziadzi.

---------------------------------------------------------------

jeżeli twierdzisz że m40.1 to tandeta

Kiedyś Szymon napisał +- ze przy b.dobrej amplifikacji, to byle paczki przyzwoicie zagrają.

i ja się z tym z grubsza zgodzę.

Co z tego wynika w praktyce? Słabiutko, bo zdjęcie, które wkleiłem w 1608 miało (poza źródłem) sugerować mocniejszą amplifikację, którą poparł też SA i chyba Diogenes.

Ty, Mirku, masz swój koncept i nic mi do niego, serio:)

Sęk w tym, że już dziś wiem, iż z czasem i tak będziesz rozglądał się nie tylko za mijającą młodością, ale również za dzielonym źródłem jak i za jeszcze mocniejszą amplifikacją.

Mirku,

Twierdzę, ze gra cały system i w tym kontekście było moje pytanie :)

---------------------------------------------------------------

Sęk w tym, że już dziś wiem, iż z czasem i tak będziesz rozglądał się nie tylko za mijającą młodością, ale również za dzielonym źródłem jak i za jeszcze mocniejszą amplifikacją.

oczywiście że gra cały system

Maciek,....co do rozdzielczości

w tej materii najlepsze osiągi ( u siebie ) słyszałem na Puccinim i to nie podlega dyskusji

w kilku aspektach DCS jest mistrzem ale...no właśnie....mógłbym napisać że inżynierowie DCSa zapomnieli o muzykalności

i jednocześnie stawiam się na równi z mądrymi głowami z DCSa....zwykły chłopaczyna skrytykował tak znaną firmę...można?

pewnie że można....Puccini to bolid formuły 1 stawiający na osiągi i właśnie tak a nie inaczej ma brzmieć. Jak komuś pasuje

taka prezentacja a na pewno pasuje to taki dzwięk akceptuje .....DCS to jedna z najlepszych firm produkujących CD.....

ale ja postawiłem na Metronome CD8T....to jest bliższe memu sercu.......

natomiast Jadis Orphee poszedł dalej od Metronoma w tych aspektach w których mocny jest DCS

tylko to jest pokazane w całkiem inny sposób i nie w takiej dawce....

jeżeli kiedyś się zdecyduje na '' dzielonki'' będzie to znaczyć że się rozwijam ;-)

Jadis to nie jest firma w której można szukac mega szybkości, basu, dynamiki....

ona po prostu pięknie gra muzykę a bidne 40tki starają się dotrzymać towarzystwa i moim zdaniem robią to dobrze..... ;-)

Rurka na basie ....tyle kasiory a bas leźy i kwiczy .....

czy Ty przypadkiem dziś o złośliwościach nie pisałeś ? :)

----------------------------------------------------

Puccinim

ja postawiłem na Metronome CD8T

ja postawiłem na Metronome CD8T

natomiast Jadis Orphee poszedł dalej od Metronoma w tych aspektach w których mocny jest DCS

Mirku,

Z punktu widzenia twoich upodobań, gustu muzycznego reszty systemu ( w tym synergia Jadis/Jadis) oraz budżetu, to wybór źródła wydaje się właściwy.

To jest - na te chwilę - rodzaj twojej wizytówki, koncepcji na dźwięk.

Jeśli teraz jest ona spójna z tym co wcześniej zakładałeś, to wypada szczerze pogratulować! Co też z przyjemnością czynię:)

Z drugiej str, wiem, ze euforia nowego klocka mija prędzej czy później i zazwyczaj konsekwencją jest zmiana w kierunku wyższej rozdzielczości, gładkosci i selektywności.

Jedną z takich dróg ( biorąc powyższe po uwagę, ale głównie twój gust) jest dzielony m.in. Metronome, ponieważ biorąc pod uwagę twoje preferencje, wiadomym było, ze DCS raczej nie przejdzie.

-----------------------------------------------

Nie jest też prawdą, którą być może wywnioskowałeś (?), ze mam uprzedzenie czy złe zdanie o Harbeth 40.1

Jak większość kolumn, mają swoje dodatnie i ujemne, a.., ja lubię posłuchać każdego dobrego systemu i pomachać nóżką:)

Moze kiedyś nadarzy się okazja:)

Serdecznie pozdrawiam,

M,

Edytowane przez piano

Z drugiej str, wiem, ze euforia nowego klocka mija prędzej czy później i zazwyczaj konsekwencją jest zmiana w kierunku wyższej rozdzielczości, gładkosci i selektywności.

Jedną z takich dróg ( biorąc powyższe po uwagę, ale głównie twój gust) jest dzielony m.in. Metronome, ponieważ biorąc pod uwagę twoje preferencje, wiadomym było, ze DCS raczej nie przejdzie.

-----------------------------------------------

...Maciek, jeżeli chodzi o zestaw (wzmacniacz + CD integra ) to jest wszystko co mogłem zrobić w tym temacie

...pewnie masz rację że kiedyś najdą mnie złe myśli ;-) aby iść wyżej.....tylko to juz jest ponad moją wydolność finansową

nie nie nie nawet o tym nie chcę myśleć i nie kuś diable ;-) ....co do DCSa.....to jest inna szkoła grania która akurat nie trafia

w moje gusta.....po tym co pokazał Metronom CD8T to z całą pewnością mogę powiedzieć że wyższe modele tej firmy muszą

być bardzo kuszące.....ale puki co cieszę się z integry Orphee oby to było jak najdłużej....;-)

Serdecznie Pozdrawiam

....co do DCSa.....to jest inna szkoła grania która akurat nie trafia

w moje gusta.....po tym co pokazał Metronom CD8T to z całą pewnością mogę powiedzieć że wyższe modele tej firmy muszą

być bardzo kuszące.....ale puki co cieszę się z integry Orphee oby to było jak najdłużej....;-)

Gratuluje dobrego wyboru!

Ale czy sluchales najnowszego Rossiniego i pomimo wszystko ten dzwiek Ci nie odpowiada?

Gratuluje dobrego wyboru!

Ale czy sluchales najnowszego Rossiniego i pomimo wszystko ten dzwiek Ci nie odpowiada?

dziękuję.....Rossiniego nie słuchałem... myśle że to będzie rozwinięcie tych cech które ma Puccini, chyba że sie mylę

z pewnością DCS to znakomita firma jedna z przodujących na świecie...ale nie wszystko musie sie podobać

może mam spaczony gust ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.