Skocz do zawartości
IGNORED

recabling kablem sieciowym

baszek

Rekomendowane odpowiedzi

Ze względów praktycznych, to się nie nadaje . Choćby ze względu na jego wrodzoną łamliwość. Chyba , że jakiś inny masz na myśli. Natomiast poleciłbym coś nieco innego i całkiem możliwe, że wydasz na taki kabelek 0zł, warunek jeden- znajomy automatyk. Chodzi mi o kabelki do czujników magnetycznych tzw krańcówek. Czasem przewód ma kilka metrów , a potrzeba dużo mniej- reszta idzie do kosza. Przewód jest 3 lub 4 żyłowy o przekroju 24 AWG .

[quote name='Krzych 2' timestamp='1385576090' post='3005047']
Ze względów praktycznych, to się nie nadaje . Choćby ze względu na jego wrodzoną łamliwość. Chyba , że jakiś inny masz na myśli. Natomiast poleciłbym coś nieco innego i całkiem możliwe, że wydasz na taki kabelek 0zł, warunek jeden- znajomy automatyk. Chodzi mi o kabelki do czujników magnetycznych tzw krańcówek. Czasem przewód ma kilka metrów , a potrzeba dużo mniej- reszta idzie do kosza. Przewód jest 3 lub 4 żyłowy o przekroju 24 AWG .
[/quote]
Niestety nie ma znajomego automatyka - poszukam może jakiegoś kabla mikrofonowego w przystępnej cenie. Chcociaż na forach zagranicznych widziałem takie recablingi słuchawek na kablu lan cat.5 lub nawet cat.6 - z doświadczenia wiem, że istnieją również kable tego typu, które są stosunkowo miękkie (no ale co do samych żył to się zgodze - mogą się załamać po czasie). .

Znalazłem na innym forum fajny i tani sposób - high end to nie jest, ale wychodzi dość tanio
http://allegro.pl/kabel-maly-jack-maly-jack-3m-cabletech-basic-edi-i3731744001.html
Z tego kabla, można zrobić recabling dwóch słuchawek - przecinasz na pół i po wszystkim :-)

No i masz po problemie jak Ci nie zależy na jakichś tam zmianach w dźwięku itp. to spokojnie można tak zrobić.

Ale ja na twoim miejscu brałbym chociaż ciut lepszy np. taki http://allegro.pl/kabel-jack-3-5-2xrca-cinch-prolink-futura-2-0m-i3678581321.html hi-end to nie jest ale prolink robi naprawdę całkiem niezłe rzeczy.

Zawsze możesz jeszcze kupić osobno przewód i osobno wtyk i robić wszystko samemu :)

Ale to tylko moje zdanie

[quote name='artw' timestamp='1385660716' post='3006023']
a co to znaczy że jest potrójnie ekranowany i dlaczego to ma być dobre?( to potrójne ekranowanie)
[/quote]
Jestem zdania, że w przypadku słuchawek ekranowanie jest wręcz szkodliwe, a przede wszystkim pozbawione sensu. Niektóre wzmacniacze mogą źle reagować na zwiększoną pojemność na wyjściu, wiem jest niewielka, ale jest.

A co powiecie na kable głośnikowe ? - ekranowane nie są, ale według Krzycha2, obejdzie się bez ekranu. Można kupić wiele fajnych kabli w przystępnej cenie, które są wykonane z miedzi beztlenowej - elestyczność również dobra, jeśli dobrać jakieś kable o małym przekroju.

[quote name='Mufcore' timestamp='1385647806' post='3005822']
Ale ja na twoim miejscu brałbym chociaż ciut lepszy np. taki [url="http://allegro.pl/kabel-jack-3-5-2xrca-cinch-prolink-futura-2-0m-i3678581321.html"]http://allegro.pl/kabel-jack-3-5-2xrca-cinch-prolink-futura-2-0m-i3678581321.html[/url] hi-end to nie jest ale prolink robi naprawdę całkiem niezłe rzeczy.
[/quote]
Pujdę chyba drogą zakupu takiego kabla gotowego, tylko zastanawia mnie jeszcze czy w przypadku tego kabla cabletecha lub tego co podaj Mufcore nie jest tak, że w środku mamy tylko żyłę i ekran ? Kabel słuchawkowy powinien miec raczej dla każdej słuchawki po dwie żyły, a tutaj możliwe że będzie właśnie żyła i ekran (wtedy masa każdego przetwornika musiała by być puszczona ekranem).

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.