Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny monitor audio, indiana line nota 550 inne propozycje

konradm2008

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, stoję przed wyborem zakupu niedużych kolumn podłogowych. Mam kilka priorytetów np. nowe, cena za parę ok. 1600-2200zł, mają wyglądać tradycyjnie - klasycznie, elegancko w "winylowym drewnie" właśnie jak : monitor audio bx 5, indiana line nota 550, mission m34 ,yamaha ns-555 . To ukłon w stronę żony, ja natomiast chciałbym aby grały może nie " liniowo audiofilsko " ale z lekkim pazurkiem, energią detaliczna żywą górą i ciepłym basikiem , ale nie baaaasem, czy dudnieniem. Przed ewentualna wycieczką do sklepu( 100km ) lub zamówieniem chciałem się poradzić które z 3 pierwszych by się sprawdziły w pokoju ok 20 m2. Nowy wzmacniacz yamaha s300 i takież dvd, jak muzyka ?-muzyka wszystko z wyjątkiem discopolo, rapu i death metalu.

Dziękuję .

Pokój otwarty na kuchnie, czy to cała powierzchnia zamknięta te 20 m2 ? Ostatnim czasem odsłuchiwałem w salonie głośniki Monitor Audio coś seria Bronze podłogówki za cyrka 2300 zł. Warto się nad nimi pochylić, bo całkiem sensownie grały, niemniej pamiętaj to bardzo budżetowe głośniki są. Za dużo wymagać w tych pieniążkach nie powinno się. Seria Silver chyba za 4700zł takie w smukłych ładnych skrzynkach to już całkiem sensowniej grały, ale nie na tyle lepiej co różnica w cenie wskazywała. może gdzieś dało by się wyhaczyć Silvery taniej, może używane ? Do tak niedużego pomieszczenia wyszukać głośniki które rozwiną skrzydła to nie jest proste. Używane bierzesz pod uwagę ?

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Witaj,

w Twojej konfiguracji zdecydowanie polecam Indiana Line Tesi 540 (http://q21.pl/indiana-line-tesi-540.html) lub trochę twardsze brzmieniowo Nota 550 (http://q21.pl/indiana-line-nota-550.html).

Alternatywnie zwróć proszę uwagę na dwie droższe, ale zdecydowanie lepsze brzmieniowo propozycje - Audio Academy Phoebe III (http://q21.pl/audio-academy-phoebe-iii.html), gdzie poza świetnym brzmieniem masz możliwość wyboru jednej z kilkudziesięciu eleganckich, naturalnych oklein (ukłon w kierunku żony) oraz aktualnie w rewelacyjnej cenie Monitor Audio Rx6 (http://q21.pl/monitor-audio-rx6.html).

Serdecznie zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salnu, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Alternatywnie zwróć proszę uwagę na dwie droższe, ale zdecydowanie lepsze brzmieniowo propozycje - Audio Academy Phoebe III (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), gdzie poza świetnym brzmieniem masz możliwość wyboru jednej z kilkudziesięciu eleganckich, naturalnych oklein (ukłon w kierunku żony) oraz aktualnie w rewelacyjnej cenie Monitor Audio Rx6 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Trochę za drogo, myślę że mniejsze modele dadzą radę , nie znam się, ale wydaje mi się że tak mniejsza kolumna odkręcona na połowę "możliwości " gra dynamiczniej i wszystkie głośniki juz pracują pełnym pasmem , podczas gdy w dużej konstrukcji jak np tonsil maestro , magnat supreme2000, dopiero się budzi i membrany ledwo drżą i graja na pół gwizdka i możliwości . Dobrze myślę ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie do końca, zależy to po części od efektywności kolumny (ile watów wymaga do osiągnięcia dźwięku o określonym natężeniu). W praktyce z większej kolumny osiągniesz lepszą dynamikę, przy cichym słuchaniu (najczęściej) a mniejszą musisz "rozbujać" ;)

Witaj,

w Twojej konfiguracji zdecydowanie polecam Indiana Line Tesi 540 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) lub trochę twardsze brzmieniowo Nota 550 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Jest na odwrót, posłuchaj najpierw zamiast pleść bzdury przed kompem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.