Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego lampa brzmi lepiej od tranzystora :)

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwa wzmacniacze NVA i kupie jeszcze jeden......lampe tez kiedys kupie jak znajde co mnie przekona

kup ten 3-ci a potem jeszcze ze dwa, co się będziesz nasadzał na jakąś żarówkę, przecież masz swoją religię

tylko nie pisz, że "Lavardin to kopia....NVA", za to spokojnie możesz pisać, że są siebie warte

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Barwnie i czarujaco ...to nadal za malo .....

Wcale się nie dziwię NVA ma pewnie więcej zalet , stąd takie nim zainteresowanie.

Już walcuje wszystko na swojej drodze czy jeszcze musimy uzbroić się w cierpliwość?

Czy ten wzmacniacz był produkowany i był na wyposażeniu "Nationale Volksarmee" NRD ?

Skąd taka nazwa?

post-33970-0-86512800-1390668222_thumb.jpg

Cytat z aktualnej aukcji Allegro:

"Sprzedam kolumny Thiel CS 3.6 (model poprzedzający aktualnie produkowane CS 3.7). Kolumny są w pełni sprawne, technicznie bez zarzutu. [...] Istnieje możliwość zamiany na mniejsze kolumny, bardziej odpowiednie do niedużej lampy."

Z tego przypadku można wyprowadzić kilka cennych (i celnych) wniosków.

"Sprzedam kolumny Thiel CS 3.6 (model poprzedzający aktualnie produkowane CS 3.7). Kolumny są w pełni sprawne, technicznie bez zarzutu. [...] Istnieje możliwość zamiany na mniejsze kolumny, bardziej odpowiednie do niedużej lampy."

Twoje wnioski trafią kulą w plot o ile zalozyles, ze sprzedajacy podlaczal te Thiele do lampy.

Błąd.

On wiedzial dokladnie co kupowal bo ja bylem ich poprzednim wlascicielem. Te kolumny potrzebują porzadnego pieca, u mnie byl to Krell KAV-500i. Gdy dostaną dużo prądu odwdzieczą sie rewelacyjnym basem i srednicą. Wysokie wolę z innych glosnikow.

Lepszy bas slyszalem tylko raz z wysokich modeli Piegi ale tam byl bardziej zwarty i suchy, w Thielach byl przekrojowy. Z lampy zapewne taki bas nigdy nie jest do uzyskania oczywiscie przy zachowaniu potęgi i mocy.

Zapewne sprzedającemu teraz zmieńila sie koncpcja.

Moim zdaniem warte kazdej zlotowki.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie założyłem, że Thiel grał z lampą, choć na forum był przypadek usera, który do krwi bronił takiej pary. Odmieniło mu się jednak i teraz ma inne kolumny (odobno dużo lepsze, niż tamte. I dużo mniejsze). Właśnie chodzi o wnioski z nawet trafionego podłączenia tranzystor + (te) kolumny vs. lampa + inne kolumny. Założyłeś, że leżącego byśmy bili? Nieładnie :-)

A co do Twojej rekomendacji... Wychodzi na to, że ani do tranzystora one ani do lampy. Ale warte polecenia. Szukamy więc 6. właściciela...

Nie założyłem, że Thiel grał z lampą, choć na forum był przypadek usera, który do krwi bronił takiej pary. Odmieniło mu się jednak i teraz ma inne kolumny (odobno dużo lepsze, niż tamte. I dużo mniejsze). Właśnie chodzi o wnioski z nawet trafionego podłączenia tranzystor + (te) kolumny vs. lampa + inne kolumny. Założyłeś, że leżącego byśmy bili? Nieładnie :-)

A co do Twojej rekomendacji... Wychodzi na to, że ani do tranzystora one ani do lampy. Ale warte polecenia. Szukamy więc 6. właściciela...

Nie wiem skæd takie zalozenie, napisalem wyraznie z czym grają swietnie.

To juz zabronione sprzedawac cos co gra swietnie?

Pogadaj z moją zoną. Nie kazdemu pasuja takie kloce jak Thiel CS 3.6, a do tego wyglądają po prostu okropnie. Ale jak grają.

Do dziś zaluję tego dzwięku ale niestety dostaly zakaz wstepu do mojego domu.

Jak kupie garsoniere z pokojem ok. 30 mkw i kochanka je wizualnie zaakceptuje to do mnie wrocą choc chyba w ładniejszej wykładzinie ... maple coś tam. Albo wcale sie jej nie bede pytal.

A tak na powaznie to swietny glosnik.

Jak zapewne zauwazyles nie mam zadnego interesu w tej aukcji, posze tylko o tym co slyszaly moje uszy. I na pewno nie napisze ze lampa z Harbethami SHL5 gra lepiej. Gra inaczej i wyglada inaczej.

BTW moj pokoj odsluchowy to ok. 43 mkw.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie bądź śmieszny i nie kompromituj się. Nie masz pojęcia o akustyce, więc milcz. Po takim wpisie widać od razu, że temat dla ciebie nieznany. Miałem wiele lat sprzęt w pokoju 12m2, potem w 20m2, później w 25m2 a teraz wiem co się dzieje z akustyką w 55m2 i w 170m2. Do kogo ta mowa synku?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Dla ciebie x metraż to wycieczki po audio show i recenzje kolorowych pisemek branżowych zajmujących się tematyką audio, a forum dla ciebie to pożywka dla trolla , z czego korzystasz.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Nie bądź śmieszny i nie kompromituj się. Nie masz pojęcia o akustyce, więc milcz. Po takim wpisie widać od razu, że temat dla ciebie nieznany. Miałem wiele lat sprzęt w pokoju 12m2, potem w 20m2, później w 25m2 a teraz wiem co się dzieje z akustyką w 55m2 i w 170m2. Do kogo ta mowa synku?

Tak. Niech się Kolega nie kompromituje i pokaże ten saloon 6 m2.

Co ty możesz o tym wiedzieć. Daj sobie spokój.

Tak. Niech się Kolega nie kompromituje i pokaże ten saloon 6 m2.

A po co? Żeby ciebie zadowolić?… :-)

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

A po co? Żeby ciebie zadowolić?…

Może jednak dlatego aby udowodnić, że Kolega nie jest wyłącznie tzw. bytem internetowym, czy też mówiąc dosadniej, trollem.

Być może, nikt nie jest doskonały. Cały czas się uczę testując różne sprzęty. Ty za to już zawsze zostaniesz na etapie entry Hi Fi i tyle twego, że możesz sobie popisać na forum. Cienki bolek to dla ciebie i tak komplement.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Zebyś uszy miał większe<br />nawet jak z avwatara<br />jesteś cienki z audio<br />niczym ślamazara! <br />

<br />Być może, nikt nie jest doskonały. <br />

To weż młot pneumatyczny ,załóż słuchawki

i daj wreszcie spokój ze swojej zajawki.

Ale po co? Ciągle się uczę. Teraz testuje 3 pary lampowych monobloków i jest bardzo ciekawie. Może sobie sprawie jakieś dobre lampy do bi-ampingu.

Widzę, że masz problem z cyferkami i kwotami. Tak ciebie te kwoty uwierają? Nie napisałeś nic o samym sprzęcie, a tylko te ceny i ceny. Smutne to. Nie wiedziałeś, że cena nie gra?… :-)

Jak widzisz ja o cenach nic nie piszę ale ty najwyraźniej masz z tym poważny problem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.