Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

A jakieś zalety poza nagłośnieniem remizy?

Nie chciałbym tego tematu dalej rozwijać,by nie robić przykrości ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

mam czwartego z rzędu i jakoś nie mogę potwierdzić ich awaryjności

Kostropaty mi mówił, że miałem wyjątkowego pecha z tym egzemplarzem. On pracował lata w salonie Volvo i takie przypadki jak mój to podobno ewenement.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Taki np. Tomkly, fajny gość od Snickersów:) powiada, ze volvo są do bani.

To ciekawe, bo mam czwartego z rzędu i jakoś nie mogę potwierdzić ich awaryjności. Także z radami innych, to wiesz...:)

Eeee....poniosło Go ..

Mój sąsiad Skodą przejechał już 350 tys...km i nie narzeka ....

Sam kupiłem żonie Skodę :(((

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie tylko na wokalach,jazz i klasyka słabo.

Klasyki aż tak bardzo bym się nie czepiał. Wprawdzie instrumenty smyczkowe miały zbyt bardzo metaliczny nalot, ale skala i rozmach dynamiczny były oddane znakomicie. Diabeł tkwi w szczegółach natury mikro. Barwa jest za bardzo efekciarska ale mało prawdziwa. W pierwszym kontakcie tego nie słychać, lawina dźwięków oraz innych wrażeń jest przytłaczająca;-) To są kolumny dla świeżo upieczonych adeptów naszego hobby z zasobnym portfelem, słuchających np muzyki popowej, elektroniki....

Kostropaty mi mówił, że miałem wyjątkowego pecha z tym egzemplarzem. On pracował lata w salonie Volvo i takie przypadki jak mój to podobno ewenement.

Wszystkie się psują, bo taki jest trend:)) ale zeby jakoś specjalnie częściej od innych dobrych marek, to bym nie powiedział:)

To ja wrzucę swoje 3 grosze do sporu. MBL mnie się podoba ale problemy z budowaniem sceny zauważyłem. Poza tym bas w 101-kach jak na high end jest słaby. Dowiedziałem się, że prezentacje MBL są robione błędnie, gdyż zbyt szeroko rozstawia się kolumny i gdy mocno zmniejszy się bazę to jest bardzo dobrze. Być może właśnie tu leży problem budowania sceny i ponoć można ten temat opanować. Co do basu to w X-Treme tego problemu już nie ma. A w 101 można by użyć inny, zewnętrzny sub ale idealnie zszyty z cebulami.

Temat Volvo jest mi znany tylko ze strony znajomych i akurat ci mieli z nimi poważne problemy serwisowe. Sam nigdy Volvo nie miałem i swojego zdania nie mam.

Możliwe, że to problem okolicznego serwisu. Tak czasem bywa, że serwis jest fatalny i beznadziejni mechanicy jedno naprawią psując drugie i tak trwa takie błędne koło.

Klasyki aż tak bardzo bym się nie czepiał. Wprawdzie instrumenty smyczkowe miały zbyt bardzo metaliczny nalot, ale skala i rozmach dynamiczny były oddane znakomicie. Diabeł tkwi w szczegółach natury mikro. Barwa jest za bardzo efekciarska ale mało prawdziwa. W pierwszym kontakcie tego nie słychać, lawina dźwięków oraz innych wrażeń jest przytłaczająca;-) To są kolumny dla świeżo upieczonych adeptów naszego hobby z zasobnym portfelem, słuchających np muzyki popowej, elektroniki.... Cholera, zagalapowałem się, opis pasuje do Sly30:-) Chyba muszę zrobić edit;-)

Tom.

Słuchałem tych kolumn w domowych warunkach u właściciela.

Miałem swoje płyty,po trzech kawałkach mogłem już iść do domu :)

To jest dokładnie jak z basem z Thieli,albo się kocha,albo się nie trawi.

Bas z Thieli nie jest zły...jest fatalny. Większość informacji na basie w ogóle nie jest pokazywana.

Eee tam.., Z Coroną Waść słuchałeś :)))

Przez kilka lat w Audio Systemie,posłuchałem chyba ze wszystkim co mieli :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wszystkie się psują, bo taki jest trend:)) ale zeby jakoś specjalnie częściej od innych dobrych marek, to bym nie powiedział:)

Skoda też się psuje, ale na szczęście są to drobiazgi i można z tym jeździć. Volvo jak wchodziło w tryb serwisowy to zwalniało najpierw do setki a po chwili się wyłączało... Szwedzki szajs. Ciesz się, że masz szczęście do dobrego egzemplarza.

Miałem swoje płyty,po trzech kawałkach mogłem już iść do domu :)

Ok, rozumiem. A to ktoś ma takie kolumny w domu? Myślałem, że one grają jedynie na wystawach;-)

Jak to się trawi ?))))

Tobie to zawsze trzeba łopatologicznie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale,że dzisiaj tłusty czwartek to masz :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

To ja wrzucę swoje 3 grosze do sporu. MBL mnie się podoba ale problemy z budowaniem sceny zauważyłem. Poza tym bas w 101-kach jak na high end jest słaby. Dowiedziałem się, że prezentacje MBL są robione błędnie, gdyż zbyt szeroko rozstawia się kolumny i gdy mocno zmniejszy się bazę to jest bardzo dobrze. Być może właśnie tu leży problem budowania sceny i ponoć można ten temat opanować. Co do basu to w X-Treme tego problemu już nie ma. A w 101 można by użyć inny, zewnętrzny sub ale idealnie zszyty z cebulami.

Temat Volvo jest mi znany tylko ze strony znajomych i akurat ci mieli z nimi poważne problemy serwisowe. Sam nigdy Volvo nie miałem i swojego zdania nie mam.

Już pisałem dmuchanie przez rurkę basu nie zrobi ?

A Volvo jak było produkowane w Belgii to po " francusku " z przerwą na winko ....

Zobaczcie jak działają stare SAABy robione oryginalnie w Szwecji ...

Miałem kiedyś 9.5 i do tej pory brat nim jeździ ...rocznik 2001 trzymany pod chmurką i zero rdzy ....

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

https://www.youtube.com/watch?v=mJXu7g93cMM

https://www.youtube.com/watch?v=mJXu7g93cMM

Bo ja prosty chłopak ze wsi jestem ....łopata i kosa to moje narzędzia .

Masz coś do tego !!!!!,:)))

No nie wiem czy nie zrobi basu dmuchanie przez rurkę. Avalon Isis ma jeden z najlepszych basów jakie słyszałem i pod kolumną są 2 otwory. TADy nie mają otworów tylko szeroki tunel ale jednak pełni on funkcję zbliżoną do rurki. Utopie tak samo, mają na dole szeroki tunel. Ponoć jeden z najlepszych basów oferuje Wilson Thor's Hammer, a tam są 2 rurki, fakt że ok 15cm średnicy, więc bardzo duże. Z drugiej strony za najlepszą sekcję basową uważa się zamkniętą obudowę z driverami ustawionymi w push pullu, czyli Magico Qsub 15 i Qsub 18. Wychodzi na to, że wszystko zależy od aplikacji i można mieć super bas zarówno z obudowy zamkniętej jak i z BR.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.