Skocz do zawartości
IGNORED

Amare Musica serwer, transport plików PL

Szymon

Rekomendowane odpowiedzi

Do dnia dzisiejszego mimo że mam w miare dobry Dac firmy MSB nie kupiłem żadnego urządzenia typu Aurander itd. Kosztują sporo a nie maja dość ważnej dla mnie funkcji. Mowie tu o obsłudze Spotify czy Deezer. Lubie posłuchac nowej płyty przez tego typu serwisy zanim ja kupie czy sciagne z internetu ( czytaj "zakupie w sieci" ) Także oprócz wymienionych przez Was wszystkich ważnych rzeczy fajnie by było gdyby była taka funkcjonalność. Sterowanie urządzenia przez Ipad, możliwość obsługi radia internetowego i obsługa takich serwisów jak w/w ma chyba tylko mój budżetowy SONOS. Pozdrawiam Kolegów

Wystarczy że kupisz sobie Arcam rBlink i podłączysz pod wolne wejście w DACu (jeżeli masz jakieś wolne, bo z tymi w AnalogDACu krucho !).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Do dnia dzisiejszego mimo że mam w miare dobry Dac firmy MSB nie kupiłem żadnego urządzenia typu Aurander itd. Kosztują sporo a nie maja dość ważnej dla mnie funkcji. Mowie tu o obsłudze Spotify czy Deezer. Lubie posłuchac nowej płyty przez tego typu serwisy zanim ja kupie czy sciagne z internetu ( czytaj "zakupie w sieci" ) Także oprócz wymienionych przez Was wszystkich ważnych rzeczy fajnie by było gdyby była taka funkcjonalność. Sterowanie urządzenia przez Ipad, możliwość obsługi radia internetowego i obsługa takich serwisów jak w/w ma chyba tylko mój budżetowy SONOS. Pozdrawiam Kolegów

aurender obsługuje spotify!

strumieniowiec, lampy i tuby

aurender obsługuje spotify!

Rysio,

Napisz jak, tez chętnie kupie spottify jesli tak jest istotnie.

Mamy taki sam zestaw: strumień, lampy i tuby:)

Konto w trakcie usuwania

Rysio,

Napisz jak, tez chętnie kupie spottify jesli tak jest istotnie.

Mamy taki sam zestaw: strumień, lampy i tuby:)

Odpalasz spitify i jako Airplay wybierasz np aurendera

czyli trzeba miec ipada z airplay, od jakiego modelu jest dostepny?

Klikasz na ten zaznaczony kwadracik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nowe Aurender-y będą dostępne w cenach :

X100L (6TB) $3,499

X100S (1TB) $2,999

Wojna cenowa rozpoczęta - wypadałoby dopasować się z cenami.

To są ceny US. U nas zapewne będzie przelicznik $1 = 1 Eur

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Poza tym w USA podaje się ceny netto a dopiero przy płaceniu doliczany jest podatek stanowy czyli coś co podaje się tam za 3500$ u nas będzie realnie kosztować 3500 euro + vat = ok 13500zł

Naprawdę lubisz przepłacać, czy to tylko tak dla zmyłki ? :)

Uniknięcie podatku stanowego jest łatwe jak oddychanie, ale Ty o tym przecież wiesz.

3500 Euro = 14 700 + 23% VAT = 18 000 pln. !!! Mocno przesadziłeś ! :)

W przypadku np. takiego Sony HAP-Z1ES przelicznik się sprawdza 1999 $ = 1999 Eur. = 8400 pln. w PL sklepie.

A na marginesie, to jeszcze nikt nie wziął tego playera na testy - może warto się nad nim pochylić, bo za 8400

kompletny player byłby nie lada okazją ... ? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie pomyliłem w wyliczeniu euro z dolarem. Coś co w USA ma detal 3500$ czyli przy kasie do zapłacenia ok 3800$ w EU będzie kosztować ok 3800 euro = ok 15-16 tys. W przypadku dużych koncernów bywa tak że dostosowują ceny na EU by nie odbiegały aż tak bardzo od cen na Azję i USA. Aurender to malutka firma.

Ten Sony może być niezłym playerem choć sądzę, że te małe Aurendery będą ciekawsze tym bardziej, że są czystymi transportami bez DAC-a a ten Sony to kompletny player. Nie można ich więc bezpośrednio porównywać.

Klikasz na ten zaznaczony kwadracik

Ukryta Zawartość

Dzieki Marcin, mialem juz zainstalowanego airplaya nawet o tym nie wiedzac, ot stary i glupi. Dzieki Wam nauczylem sie czegos w nowym roku :)

Spotify smiga z W20 bez problemu.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

W przypadku np. takiego Sony HAP-Z1ES przelicznik się sprawdza 1999 $ = 1999 Eur. = 8400 pln. w PL sklepie.

A na marginesie, to jeszcze nikt nie wziął tego playera na testy - może warto się nad nim pochylić, bo za 8400

kompletny player byłby nie lada okazją ... ? :)

Ukryta Zawartość

Z tego co widziałem w środku HAP-Z1ES to niestety ale wg mnie warto się nad nim pochylić i zrobić do niego kupę. koncepcja jak najbardziej mi pasująca czyli kompletny player, niestety ale tu Sony znów zaoszczędziło a szkoda. chociaż może jakby to stuningować?

post-5062-0-96217900-1388826464_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

koncepcja jak najbardziej mi pasująca czyli kompletny player, niestety ale tu Sony znów zaoszczędziło

Ale jak się domyślam, to nikt się nie zniżył do tego poziomu aby go posłuchać / porównać ?

no ja piszę w kategorii tego co widać, to podobnie jak z Amare Musica, jeszcze go nie słuchaliśmy ale zapowiada się obiecująco. niemniej jednak Sonego nie miałem okazji słuchać ale z tego co piszą bez rewelacji, szkoda.

Ale to raczej było do przewidzenia. Sony obecnie a w zasadzie od 15 lat jedzie oszczędnościowo i pod masowego klienta. Nawet paneli LCD sami nie robili i kupowali wpierw od Sharpa, potem od Samsunga. Co do tego playera to jest to taki kombajn wszystko w jednym bo i strumieniowiec i DAC i twardy dysk 1TB. Jakoś to będzie grało i w klasie HiFi nawet ok, a High End to zapewne nigdy nie bedzie. No ale coś za coś.

Z tego co widziałem w środku HAP-Z1ES to niestety ale wg mnie warto się nad nim pochylić i zrobić do niego kupę. koncepcja jak najbardziej mi pasująca czyli kompletny player, niestety ale tu Sony znów zaoszczędziło a szkoda. chociaż może jakby to stuningować?

W środku wygląda na produkt standardów lat 70-tych, masakra... ;)

Tego się nie da stuningować, tylko zaprojektować wszystko od nowa.

this_thread_is_worthless_without_pics.gif

Proszę o definicję słowa "niedługo". :)

Nie długo, nie krótko lecz W sam raz :-)

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Zanim Marcin pokaże, może popatrzmy na zaawansowaną technologię.;0)

.....z przymrużeniem oka;0)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak jak pisalem wczesniej uporamy się z produkcją wzmacniaczy i bedziemy dalej kontynuować temat serwera. Aktualnie czekamy na obudowy

Pozdrawiam Marcin.

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.