Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus CD8X jaki laser ? Jak gra ten CD ?

nie audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie Cyrus CD8X .

Wie ktoś może jaki laser tam siedzi i jak wygląda sprawa awaryjności tych CDków ?

Ewentualnie może ktoś słuchał tego CD i może mniej więcej opisać jakiego dźwięku można się spodziewać ?

https://www.audiostereo.pl/topic/108273-cyrus-cd8x-jaki-laser-jak-gra-ten-cd/

Co do Cyrus'ów - raczej ciężko z laserami, widziałem jeden raz od środka, nie pamiętam co tam siedziało, ale nigdy więcej podobnego nie widziałem. Nie są to na pewno lasery pokroju nowych KSSów itp... Aczkolwiek nigdy nie słyszałem o awarii CD tej firmy (są wykonane bardzo solidnie) więc raczej nie miał bym obawy co do awaryjności. Co do brzmienia - wg mnie wszystkie sprzęty Cyrus mają identyczny charakter. Są bardziej spokojne, analityczne, niż ostre, choć nic im nie brakuje. Zdają się być przeźroczyste na tle innych zestawów. Nie szarżują suchą dynamiką ani nie grają potężnie, co nie oznacza że tego im brak :) Bardzo dobry sprzęt.

mialem CD8X jakies dobre pol roku i wg mnie jest to naprawde bdb zrodlo :) typowo angielskie granie , bardzo muzykalne z nasycona srednica. ja osobiscie kupilem za 1400 zl i w te cenie ciezko chyba upolowac cos lepiej brzmiacego... porownywalem bezposrednio z naimem cd5i i w moim systemie cd8x go pozamiatal.... jedyne co moze odstraszac to charakterystyczny desing Cyrusa :)) ( choc urzadzenie bardzo solidnie wykonane )

Dziękuję za wiadomości . Kolega Audiotechnology dał mi do myślenia tym opisem brzmienia tego Cyrusa :)

Może zapytam tak czy taki cyrus potrafi doświetlić górę pasma i czy gra dosyć dynamicznie szybko nie gubiąc się w szybszej muzyce rockowej lub metalowej ?

Mała korekta: co do lasera, nie pamiętam dokładnie modelu CD który od środka widziałem, ale nie był to na pewno vam1202 :) być może w CD8X takowy siedzi - mój błąd. Co do brzmienia - analitycznie grał zestaw pełen zestaw Cyrus (CD + Wzmacniacz + Zasilacz).

Wychodzi na to że u mnie będzie dobrze bo brakuje mi trochę góry i powietrza basu mam sporo nawet za dużo więc chyba za chudo nie będzie i wszystko zagra równiej i przyjemniej tak myślę . Dziękuję jeszcze raz za pomoc .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.