Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmak HIFI na front do KD onkyo 717 po pre out -cie

onkyo717

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałby podłączyć po pre out-cie wzmaka na front kolumny będę się zmieniały do 150 do 400 W gdyż nie ma jeszcze wyrobionej drogi a wiec trochę tego przesłucham od Acoustic Research po Tannoy-e może coś innego nie wiem :))))

jedno jest pewne ze trochę tego będzie a ostatnio zauważyłem po podłączeniu Klipsch RF 63 175 Watt ze Onkyo trochę za słabe na te fronty .

Wiec szukam czegoś powiedzmy od 0 do 2000 PLN coś uniwersalnego co będzie pasowało pod onkyo 717 ale nie wiem czy to jakiś wyznacznik. Osobiście myślałem o NAD ale proszę Was o pomoc w temacie , POzdr... oczywiście używki mile widziane również:)))

Nie ukrywam, iż będzie to dosyć duźy problem dobrać wzmacniacz, bądź końcówkę mocy do systemu, gdzie kompletnie nie wiadomo, jakie zestawy kolumnowe będą zastosowane. Moim zdaniem najlepszym wyjściem będzie odsłuch róźnych konfiguracji, wybranie linii kolumn i dobranie pod nie wzmacniacza.

Jeśli juź miałbym coś zasugerować, to rzeczywiście Nad będzie uniwersalny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli zintegrowany, to przede wszystkim taki, który ma funkcje przelotki (by-pass), żeby sygnał nie musiał przechodzić przez podwójną regulacje głośności - najpierw w ampli, a potem drugi raz we wzmaku. Ale jeśli to ma być zestaw głównie kinowy, to lepiej będzie kupić samą końcówkę mocy. Można się wtedy nawet pokusić o 3 kanałową o ile zmieści się w zakładanym budżecie. Na rynku wtórnym do 2000 zł można znaleźć już całkiem przyzwoite końcówki stereo, np. taka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli zintegrowany, to przede wszystkim taki, który ma funkcje przelotki (by-pass), żeby sygnał nie musiał przechodzić przez podwójną regulacje głośności - najpierw w ampli, a potem drugi raz we wzmaku. Ale jeśli to ma być zestaw głównie kinowy, to lepiej będzie kupić samą końcówkę mocy. Można się wtedy nawet pokusić o 3 kanałową o ile zmieści się w zakładanym budżecie. Na rynku wtórnym do 2000 zł można znaleźć już całkiem przyzwoite końcówki stereo, np. taka:

Ukryta Zawartość

z Onkyo dobra jest też Jolida 1704/ 1501. Grałem tak jakiś czas i w tym budżecie rewelacja.

Ukryta Zawartość

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

szczerze to nawet nie wiedziałem ze będę musiał regulować na dwoch sprzętach głośność .. Jak po pre out-cie to myslałem ze juz to będzie synchronizowane:(

jesli chodzi o moc do kina to sam onkyo wystarczy potrzebuje wyłącznie dodatkowej mocy żeby wzmocnić fronty i żeby czasami posłuchać dobrego stereo bez kina

Gość Gość

(Konto usunięte)

Najważniejsze pytanie żeby uniknąć nieporozumień.

Czy ta końcówka/wzmak ma służyć tylko w momemcie gdy korzystasz również z amplitunera?

To jest słabe rozwiązanie gdy będziesz słuchał stereo. Bo jakość będzie Ci w dalszym ciągu ograniczało słabe pre w Onkyo 717.

Żeby natomiast móc skorzystać z jakości tej końcówki/wzmaka i w kinie i osobnym torze stereo, potrzebujesz albo końcówki z regulowanym wejściem do stereo, albo wzmaka z dodatkowym wejściem omijającym jego pre do podpięcia pod amplituner.

Końcówka to np. Pioneer Elite M-91, a wzmak to HK990, tylko że przekracza Twój zakładany budżet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.