Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Właśnie chcę sobie kupić takiego pancernika bo cholernie mi się podobają a i graja lepiej niż połowa teraźniejszych wydumek za kilkanaście tysięcy.

Maciek, z tego co wiem to w Hi-Fi Studio jest jeszcze jeden Revox od naszego zacnego serwisanta Wacława. Dokładnie tak samo wypieszczony jak ten który wziął jamówię. Jak chcesz to się dowiem, jadę tam jutro odwieźć druty.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maciek, z tego co wiem to w Hi-Fi Studio jest jeszcze jeden Revox od naszego zacnego serwisanta Wacława. Dokładnie tak samo wypieszczony jak ten który wziął jamówię. Jak chcesz to się dowiem, jadę tam jutro odwieźć druty.

Będę wdzięczny witaj.gif

W starym Revoxie z lat 70-tych jest przetwornik 14-bitowy

Model 225 to konstrukcja z lat 84-85, a nie z lat 70-tych ... niby pierdoła, ale nie precyzyjna ! :)

Tym bardziej, że premiera CD miała miejsce jesienią 82, stąd prośba o doprecyzowanie, co Waść ma na myśli.

Mial moze ktos stycznosc z urzadzeniami firmy Viola Labs Electronics?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Sluchalem ich urzadzen, sa dosc wyjatkowe, charakteryzuja sie duza czystoscia przekazu dzwieku, mysle ze to czystosc ponad ogolnie panujaca norme. Niestety w mojej ocenie jest to dzwiek szczuply i brak mu muzycznego oparcia na dolnym srodku.Co ciekawe w Absolute Sound rozplywaja sie nad dzwiekiem tych urzadzen. Mam wrazenie ze ich DAC ktory scalony jest z przedwzmacniaczem to moze byc i tak bardzo ciekawa oferta. Interesujacy jest fakt tego ze firma stosuje wszedzie impulsowe zasilacze, ktorych ...nie slychac!!! Stosuja dodatkowa cewke filtrujaca 200mH to ona filtruje smieci dosc skutecznie.

Pozdr.

post-31719-0-22098700-1436082708_thumb.jpg

post-31719-0-12029800-1436082726_thumb.jpg

post-31719-0-48063400-1436083070_thumb.jpg

post-31719-0-45206400-1436083107_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety w mojej ocenie jest to dzwiek szczuply i brak mu muzycznego oparcia na dolnym srodku

Odpowiedziałeś sobie sam, przesadzili z filtracją.

Stosuja dodatkowa cewke filtrujaca 200mH to ona filtruje smieci dosc skutecznie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To są już takie starocie ze strach kupować.

To są już takie starocie ze strach kupować.

Nooooo, lepiej kupić jakiegoś takiego nowego w sklepie za 30 tysiów.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Na Wasze...nadmierna ilość basu powodująca uczucie duszenia...pneumatyczny basssss...rodem z estradówek na darmowych koncertach Afromental...

Ale kto lubiący słuchać szerokie spektrum muzyki i używający uszu podczas zakupu takie kolumny kupi?

Odpowiedziałeś sobie sam, przesadzili z filtracją.

Wiekszych bredni juz dawno nie slyszalem. ;) Rafaellu jako teoretyk jestes cienki, a jako praktyk to juz zupelnie.

Bez urazy to jest tylko reakcja na 'merytorycznosc' wypowiedzi a nie atak personalny. ;)

Wiekszych bredni juz dawno nie slyszalem. ;) Rafaellu jako teoretyk jestes cienki, a jako praktyk to juz zupelnie.

Bez urazy to jest tylko reakcja na 'merytorycznosc' wypowiedzi a nie atak personalny. ;)

No cóż jak wypuścisz swój pierwszy w życiu DAC to zobaczymy ile tam włożyłeś dobrej teorii a ile dobrej praktyki i co z tego wyszło.

Oczywiście nie jest to atak personalny :)

I jak zwykle nie w temacie...a co tu ma do tego moj DAC wiadomo przeciez ze nim wieksza filracja w zasilaniu a o tym byla mowa w przypadku cewki w DAC-u Viola Labs to tylko bedzie lepiej a nigdy gorzej, no chyba ze pojawia sie oscylacje, przy blednej konstrukcji, ale to juz inny problem.

Stasiu, a czy o Tobie tego samego powiedzieć nie można?

Mielesz klawiaturą teoretyzując jak najęty, Twojego punktu odniesienia nie znamy (no ... chyba że Audio Show i YouTube) ale ... ja Ci dam szansę. Jak już zeobisze tego swojego zajebistego DACa to się poświęcę i posłucham. I wtedy poznamy golasa jak mawiał filmowy klasyk.

;)

Pozdro

Stasiu, a czy o Tobie tego samego powiedzieć nie można?

Nie mozna, poniewaz wszystko to co pisze jest w oparciu a klasyczna teorie obwodow, reszta to brednie...taka jest po prostu prawda, potwierdzone tysiace razy empirycznie, no wiec...? ;)

ale ... ja Ci dam szansę.

A jestes pewny, ze ja Ci dam taka szanse? ;)

Nie mozna, poniewaz wszystko to co pisze jest w oparciu a klasyczna teorie obwodow, reszta to brednie...taka jest po prostu prawda, potwierdzone tysiace razy empirycznie, no wiec...? ;)

A jestes pewny, ze ja Ci dam taka szanse? ;)

Teoria obwodów mówisz? Miałem bodajże na 3-im roku. Jak sama nazwa tego przedmiotu wskazuje ... teoria. Ale ona nic o tym nie wspomina, że każdy rezystor, kondensator czy cewka "grają" inaczej. Tam prund to prund. Matematyka to matematyka. Dla serca i duszy miejsca brak.

A gdzie to Twoje własne tysiące empirycznych potwierdzeń są? TWOJE !!!

Szansę ??? Musiałbyś bardzo prosić, mam fajny DAC :) , a na ten Twój to chyba do emerytury musiałbym czekać. A wtedy słuch już nie ten będzie. Ale może do tego czasu przynajmniej jakimś guru się stanę i niektórym zrobię konkurencję :) :) :).

Pozdro

Matematyka to matematyka. Dla serca i duszy miejsca brak.

Matematyka krolowa nauk, to wszystko zalezy od tego jak gleboko modeluje sie obwod, wyjdzie wszystko nawet w takim spice jak gra n.p. wzmak.

Matematyka krolowa nauk, to wszystko zalezy od tego jak gleboko modeluje sie obwod, wyjdzie wszystko nawet w takim spice jak gra n.p. wzmak.

stanu mojej duszy i aktualnego nastroju ta królowa nie opisze. Może kiedyś?

Pozdro

Vermeer Audio oferuje upgrade La Fontaine zgodnie z wczesniejszymi zapowiedziami. W pakiecie nowe zasilanie, zmodyfikowana plyta glowna, nowe wejscie usb i port LAN do polaczenia z siecia oraz odtwarzanie dsd ale tylko 64 fs. Dodaje tez nowe lampy traktowane kriogenicznie, podbnie jak te z La Fontaine. W UK dealer Vermeer wycenia upgrade na horrendalne 6 k funtow .

Vermeer oferuje rowniez daka model Two ( nastepca La Fontaine ) bez napedu cd za 19,5k funtow.

Nie wroze sukcesu , chyba ze dzwiekowo bedzie rewelacja.

W przygotowaniu jest upgrade La Source , ktory ma byc dostepny na jesien tego roku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

• 2 tygodnie później...

I co w tym takiego cudownego...?

Sluchalem kilka razy tego DAC-a stosunek cena/jakosc moim zdaniem duzo lepsza niz Lampizatora, a i dzwiek normalny i wysokiej proby. Prawde mowiac ten DAC 90% DAC-ow bije na leb, wlacznie z najnowszym EMM labs i nowym MSB za chore pieniadze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.