Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, gdziekolwiek go nie słuchałem zawsze psuł dźwięk;-)

No to w ML jest taki ulepszony GDL :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Przyjedź do mnie, mam u siebie w tej chwili ML512, zobaczysz jak to gra. Wybitne źródło cyfrowe, przy czym nie sądzę, żeby Ci się spodobało;-)

Z całym szacunkiem, Tomuś, ale nie gra u Ciebie, jak sam przyznałeś, co nie jest równoznaczne, ze nie zagra w innym zestawieniu.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No to w ML jest taki ulepszony GDL :)

Nie wiem co tam jest w środku, ale wiem jak gra;-) Perfekcja w dziedzinie rozdzielczości, wglądu w perspektywę, dynamiki, konturu. Ale prawdziwej barwy tam jak na lekarstwo. Z dobrych źródeł CD to bliskie analogowemu brzmieniu jest dzielone Reimyo.

Z całym szacunkiem, Tomuś, ale nie gra u Ciebie, jak sam przyznałeś, co nie jest równoznaczne, ze nie zagra w innym zestawieniu.

Nie napisałem, że nie gra;-) Gra w większości aspektów znakomicie, natomiast nie ma w tym brzmieniu cechy, którą określiłeś analogowością.

Z dobrych źródeł CD to bliskie analogowemu brzmieniu jest dzielone Reimyo.

W którą stronę jest Reimyo blisko? od razu piszę że to bardzo dobry player.

Nie napisałem, że nie gra;-) Gra w większości aspektów znakomicie, natomiast nie ma w tym brzmieniu cechy, którą określiłeś analogowością.

Oj tam zaraz analogowością! niech będzie wciągająca muzykalność :)

Koledzy FUN to podstawa a nie dywagacje nad technikaliami ;)

W dziedzinie barwy. Mocno zbliża się do brzmienia dobrych gramofonów.

To nie to samo, posłuchaj sobie SME 20/2 z wkładką Dynavectora Te Kaitora Rua to zrozumiesz co to jest brzmienie gramofonu :)

mam u siebie w tej chwili ML512

Możesz coś więcej napisać o tym odtwarzaczu? Kiedyś ostrzyłem scyzoryk na ten player jednak zrezygnowałem z akcji... Czy nie uważasz, że zastosowanie w torze dobrej klasy lampowego preampu mogłoby zrekompensować, powiedzmy, detal i w jakimś tam sensie obostrzenia i układ grający solid state w tym odtwarzaczu?

Parker's Mood

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Najlepszym przykładem jest Stevie Ray Vaughan. Czy słuchaliśmy go u Diogenesa czy w pokoju p. Sikory zawsze dźwięk był genialny. Zawsze z winylu;-) Nie znam źródła cyfrowego, które jest w stanie nawiązać walkę.

Czy nie uważasz, że zastosowanie w torze dobrej klasy lampowego preampu mogłoby zrekompensować, powiedzmy, detal i w jakimś tam sensie obostrzenia i układ grający solid state w tym odtwarzaczu?

Mark, znakomity player. Jak masz w dalszej części toru preamp BAT albo LAMM będzie razem grało wybornie. Warunek jest taki jak napisałeś, lampowy przedwzmacniacz.

Nie znam źródła cyfrowego, które jest w stanie nawiązać walkę.

Już Ci pisałem Nagra CDC, jesteś mobilniejszy ode mnie a nie słuchałeś :)

w pokoju p. Sikory zawsze dźwięk był genialny.

Ach ta Twoja szlachetna egzaltacja, muzykalność to cecha tamtego zestawienia a le małe skladziki i taka tam ograniczona takimi dynamika. Na prawdę kapitalny pomysł dla wielu na bardzo miłe słuchanie muzyki moim zdaniem!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

ale te opinię opierasz na SWOIM SYSTEMIE :)) i tylko na swoim (!)

Nie tylko. Jeżdżę nieustająco po Polsce i pomagam kolegom stroić ich systemy. Przegląd tych źródeł mam naprawdę spory. Proszę Cię więc o nie zaklinanie rzeczywistości;-) Istnieją naprawdę wybitne tranzystorowe źródła typu DCS czy EMM Labs, pewnie i topowy MBL. Natomiast cechy o których piszesz zarezerwowane są dla gramofonów. Nieliczne źródłe cyfrowe (np. Metronome z lampami na pokładzie) można ewentualnie próbować opisywać w ten sposób. Maćku, jeszcze raz podkreślę, popełniasz błąd definicyjny.

Ach ta Twoja szlachetna egzaltacja, muzykalność to cecha tamtego zestawienia a le małe skladziki i taka tam ograniczona takimi dynamika.

Jaka ograniczona dynamika?????? Słuchaliśmy na pewno tego samego systemu? To był właśnie dźwięk, który może stanowić zaprzeczenie stereotypom krążącym wokół czarnego krążka. Przejrzysty, rozdzielczy, dynamiczny i prawdziwy w dziedzinie barwy. Cechy związane z przekazem emocjonalnym pominę, bo jest to oczywistość.

Jaka ograniczona dynamika?????? Słuchaliśmy na pewno tego samego systemu? To był właśnie dźwięk, który może stanowić zaprzeczenie stereotypom krążącym wokół czarnego krążka. Przejrzysty, rozdzielczy, dynamiczny i prawdziwy w dziedzinie barwy. Cechy związane z przekazem emocjonalnym pominę, bo jest to oczywistość.

Pisałem jasno o systemie Sikory nie Diogenesa vel Cybanta ;)

Maćku, jeszcze raz podkreślę, popełniasz błąd definicyjny

Na szczęście to nie to samo co okreslenie Kanon Dźwięku bo by tu zaraz była zadyma ;)

Mamy jak widać całkowicie inne wrażenia.

Sory ale na piwo poszedłem dopiero po AS ;P

Takie gadu gadu starych pierdz...li:)

Dopoki nie posluchacie natywnego dsd z lampiego B7 lub GG i bardzo dobrego transportu to o analogowosci zrodel cyfrowych lepiej sie nie wypowiadajcie.

A teraz prosze hejterow o wpisy.

Konto w trakcie usuwania

Takie gadu gadu starych pierdz...li:)

A teraz prosze hejterow o wpisy.

Jak to fajnie, witaj w klubie :)

Kazuistyka Was nie obroni.

Do roboty, koty:)

Proszę bardzo:

Dopoki nie posluchacie natywnego dsd z lampiego B7 lub GG i bardzo dobrego transportu to o analogowosci zrodel cyfrowych lepiej sie nie wypowiadajcie.

Jakie tabletki klubowiczu bierzesz, piwo i zielsko nie pomagaja ;P

dcs Rossini

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mialem tez okazje posluchac w dwoch systemach DAC-a Aqua Acoustic, dzwiek jest bardzo ocieplony, ale dosc przyjemnie sie tego slucha biorac pod uwage cene. Niestety wraz z ociepleniem precyzja jak i szczegolowosc tego DAC-a zostala w dosc duzym stopniu ograniczona. To jednak calosciowo biorac pod uwage cene ciekawa propozycja.

Filmik z innej wystawy, ale gra wlasnie DAC Aqua Acoustic

Ukryta Zawartość

Siema Stasio.

U mnie właśnie gra ta Aqua Scala MK2 i nic ale to nic z ocieplenia nie słyszę. Szkoda bo na to trochę liczyłem.

Może jeszcze banki muszą się jeszcze wziąść w garść . Lecz po 60 godz grania non-stop nie za wiele się zanosi na "ocieplenie".

DAC jest wybitny. Bardzo szczegółowo gra a zarazem jednym ciągiem gladziutko i z super przestrzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozmawiamy o pojęciu "analogowość dźwięku". Czyli o dźwięku zbliżonym do zarejestrowanego na nośnikach analogowych. Mamy do wyboru albo taśmę albo winyl. Żadne ze źródeł cyfrowych typu DCS, Levinson, itp nie ma z tym wzorcem wiele wspólnego. Pytanie co to znaczy dźwięk naturalny jest oczywiście zasadne, ale dotyczy jakby zupełnie innej kwestii.

Owszem, ale winyl winylowi nierówny tak samo jak taśma taśmie. Urządzenia te też grają różnie i mogą grać dobrze jak i zwyczajnie kiepsko. Pytanie, co kto uważa za wzorzec "analogu" i czy w ogóle takowy istnieje.

Słyszałem/czytałem juz opinie, ze dźwięk z komputera tez może brzmieć analogowo. ;)

Włos mi się na głowie jeży czytając, że tranzystorowe źródło ma przewagę nad lampowym w dziedzinie analogowości brzmienia

Ciesz się, ze masz jeszcze włosy. Dłużej posłuchasz to i taki efekt tez przejdzie :)

Podejrzewam, że nawet taniutki DAC McGywera będzie miał przewagę tego co nazwałeś właśnie analogowością. Dla mnie to jest określenie sugerujące dźwięk zbliżony do płyty winylowej

Hmmmm, tego DAC-a znam i nie uważam, żeby toto grało....

A w kontekście wystawy to "zbliżony do płyty winylowej" jakoś nie kojarzy mi się z komplementem;-(

Po 2 to czego słuchałeś na szołku, to namiastka prawdziwego MBLa. Tyle w temacie

Prawda!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A w kontekście wystawy to "zbliżony do płyty winylowej" jakoś nie kojarzy mi się z komplementem;-(

No co Ty Witek, najlepszy dźwięk na wystawie pochodził właśnie z winyli oraz nielicznych CD wysokiej próby (choćby DCS). Słabo zagrała natomiast zdecydowana większość systemów, w której za źródło usiłowały uchodzić wszelkie rodzaju serwery i laptopy.

Tylko ze to DSD w Lampim GG jest robione przez uklad scalony CS4398, to nie jest DSD bez uzycia ukladu scalonego jak wielokrotnie tu pisaliscie. Na tym scalaku zbudowane jest wiele CD-grajkow jak i DAC-ow. wiec skad ta wybitna jakosc DSD?

Tak jak napisałem, jestem przekonany że kosztujący 4 tys. zł DAC McGywera w dziedzinie analogowości będzie mieć przewagę nie tylko nad MBLem, również nad DCSem,

Czy kolega jest audiofilem?

Przeciez oczywistym jest ze obecnie nie istnieje lepsze bardziej wierne zrodlo do natury niz DCS Vivaldi, Rossini.

...

Przeciez oczywistym jest ze obecnie nie istnieje lepsze bardziej wierne zrodlo do natury niz DCS Vivaldi, Rossini.

Kto tak napisał ? W jakiej książce ?

Wróć!!

W jakim systemie ?

----------------------------------------------------

Kto tak napisał ? W jakiej książce ?

Wlasciwie kazdy kto ma duza stycznosc z top-high-endem to uwaza ze nie ma obecnie lepszego zrodla niz stack Vivaldi...no chyba ze nowy Rossini jeszcze ale to ostatnie to juz moje uwazanie.

Nie slyszalem Metronoma C8+ z najlepszym napedem a tylko z napedem komputerowym wiec byc moze jeszcze C8+ a tak po za tym, nie ma lepszych zrodel, no chyba ze zrodla analogowe jak szpulaki i najdrozsze gramiaki

W jakim systemie ?

W kazdym z top-high-endu
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.