Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli macie porządnego daczka ze stajni Metronome, AA, DCS zapomnijcie o przesiadce a poczekajcie na wyższy model Swojego producenta.

Szymon , czy mozesz napisac, jaka firme masz na mysli piszac AA?

Konto w trakcie usuwania

Stary Audiofil - nestepny trolling lub wpis nie w temacie, skonczy sie Banem w watku.

Stasiop

Bardzo Cie przepraszam,ale nie mogę sie doczekać kiedy mnie odwiedzisz z tym swoim daczkiem.

Obiecałeś mi to na pw.więc będę się tego trzymać-mamy z czym zrobić porownanie a nawet kilka.

Modyfikacja nie bedzie wkraczala w obudowe zegara, ale w jego otoczenie, podnoszac mu znacznie parametry(SC-cut).

No, to zaczyna się KOSMOS - jeśli masz pomysł na wyżyłowanie OCXO podnosząc go do poziomu RbXO,

to bez zastanowienia goń do Urzędu Patentowego i zgłaszaj wniosek. Kasa popłynie strumieniem i już nie

będziesz musiał dłubać w DIY - sety DCS-a zamontujesz sobie nawet w garażu ...

Albo może od razu pójdź w RbXO - jest tego trochę na ebayu, a dzielnik sobie jakoś zmajstrujesz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Możesz także wspomagać się GPS-em :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stasiop

Bardzo Cie przepraszam,ale nie mogę sie doczekać kiedy mnie odwiedzisz z tym swoim daczkiem.

Obiecałeś mi to na pw.więc będę się tego trzymać-mamy z czym zrobić porownanie a nawet kilka.

stasiop boi sie porownan(gdzie sa obecni inni) jak ognia piekielnego, oprocz niego nikt nie slyszal i raczej nie uslyszy predko tego dacka- stawiam 10 flaszek, ze nigdy go do Ciebie nie sciagnie:)

ps pls prove me wrong

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No, to zaczyna się KOSMOS - jeśli masz pomysł na wyżyłowanie OCXO podnosząc go do poziomu RbXO,

to bez zastanowienia goń do Urzędu Patentowego i zgłaszaj wniosek. Kasa popłynie strumieniem i już nie

będziesz musiał dłubać w DIY - sety DCS-a zamontujesz sobie nawet w garażu ...

Albo może od razu pójdź w RbXO - jest tego trochę na ebayu, a dzielnik sobie jakoś zmajstrujesz

Ukryta Zawartość

Możesz także wspomagać się GPS-em :)

Ukryta Zawartość

własnie to stosowanie RbXO z powielaczem nie jest wcale takie proste. już to przerabiałem dużo wczesniej niż w wątku Elb'a rozgorzała na dobre dyskusja przy okazji wtedy osławionego femtoclocka do MSB.....

jedyne rozsądne rozwiązanie RbXO ma mój kolega przy Revoxie B226 ale dla TDA1541 jest dość niska czestotliwość, a ja osobiscie potrzebuję 45.0000MHz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spoko, spoko - StasioP coś na to dictum zaraz poradzi.

Korzystanie z wzorca GPS powinno rozwiązać problem.

no właśnie - poproszę info w tej materii, poza tym dodatkowa kwestia - z rubidów w stylu FE-5680a wychodzi sinewave a nam trzeba przebiegu prostokątnego, kolejny układ za to jest odpowiedzialny......

Tu jest ciekawy DAC cena 40K USD w USA

Ukryta Zawartość

post-31719-0-41357500-1389808232_thumb.jpg

post-31719-0-43178100-1389808244_thumb.jpg

post-31719-0-87581000-1389808256_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie a co sądzicie o dac'u Lampizatora DSD? wiem, że postać poniekąd kontrowersyjna i nie każdemu leży jego sound a tym bardziej niechlujny montaż, ale podobno ten DAC to pełen hi-end (jeśli popatrzymy na to jak gra). ceny na poziomie 3000euro+vat i wygląda że nie nadążają z produkcją. Z resztą Elb o tym pisał. zastanawia mnie to jak on zrobił w środku dekodowanie sygnału skoro nie ma tam żadnej kości przetwornika? mam kilka swoich teorii ale wolę się na razie nie wychylać

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie a co sądzicie o dac'u Lampizatora DSD?

Słuchałem kilka razy, w różnych aplikacjach i wszędzie grał bardzo dobrze.

W USA też go oceniali:

http://parttimeaudiophile.com/2013/09/29/dsd-lampizator/

Korzystanie z wzorca GPS powinno rozwiązać problem.

no właśnie - poproszę info w tej materii

poczytaj taki wstępniak -

Ukryta Zawartość

@StasioP

- a zagraj to u siebie i napisz kilka zdań nt. tej realizacji. -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To wątek o (jak rozumiem) najlepszych DAC-ach, więc nie będę się wychylał z moim zabytkiem, z którego zresztą jestem b. zadowolony....

Dajmy może spokój i czas Stasiowi, jak skończy to go wyśmiejecie (jeśli Jego DAC będzie zły) lub trzeba będzie docenić wysiłek i jakość (jak Mu się uda).

Ja trzymam kciuki i chętnie posłucham , jak będzie gotowy.

ano nie ma, podobno DSD da sie może nie tyle zdekodować co podobno to może działać jak we wzmakach cyfrowych-niby nie ma kosci po drodze a gra muzyka z głośników. wygląda na to ze strumień DSD trzeba zdemodulować tak zeby powstały sygnały dla lewego i prawego kanału ( podobno to tak samo jest zrobione jak w transmisji FM) do tego jeszcze filtr dolnoprzepustowy i koniec. bez kości, bez zegara, bez innych rzeczy które kosztują (a w zasadzie ich development) majątek w myśl zasady im prościej tym lepiej mogą spowodować ze to zagra kozacko. już widzę wizje zgrania wszystkiego na komputer z cd, flac i wave oraz pliki hi-res zakodować sobie np. Korg Audio Gate do DSD128 i słuchamy,,,,,,, tylko jak to zrobić?:) na fotkach Lampizatora widać interfejs Amanero Technologies......

W USA też go oceniali:

Ukryta Zawartość

Ciekawy jestem czy w konstrukcji tego daczka-komu Pan Lampizator rozebrał parkiet?

Bo WIDZIMY........ZE KOMUŚ TU ZABRAKŁO PIĄTEJ KLEPKI!!

Jej mocowanie pozostawia wiele do życzenia.......proponuję szewskie gożdzie teksy.

Design wewnętrzny wprost mnie powalił na plecy.....ze smiechu))

Czy Państwu się taka budowa wewnętrzna się podoba?

Niemalże tzn.prawie jak budowa DCS-a?

Użyję teraz słów dealera produktów lampizatora......tj.prosze o swobodne zadawanie pytań

Zadowoleni państwo z tego kos(m)icznego wyglądu wewnątrz?

Ukryta Zawartość

:-) Piotrek, mówimy o dźwięku - pisałem o designie że jest kontrowersyjny (wielu z nas by to lepiej zrobiło 100x), natomiast pewnie zauważyłeś czarne pudełko z napisem ''DSD lampizator'' - zakładam że jest puste.....

poczytaj taki wstępniak -

Ukryta Zawartość

Tak ale mnie to nie interesuje, problemy sa gdzie indziej, wzorzec rubidowy czy nawet cezowy sprawy nie zalatwia.

- a zagraj to u siebie i napisz kilka zdań nt. tej realizacji. -

Ukryta Zawartość

No zagralem, nagranie przechodzi w 100% bez najmniejszych problemow brzmieniowych, wokale bardzo stabilne trablka rowniez, fortepian maksymalnie gladki. Jedyne zastrzezenia mam do zbyt jasnej (nie ostrej) prezentacji instrumentow wokali (ale to taka jasna celowa realizacja, tak to nie gra w naturze), oraz za duze nasycenie sztuczne zakresu bardzo niskich czestotliwosci.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potwierdzam Vertigen czyta w myślach :)

No to sa dwie dobre wiadomosci w jednej , jak mi co zginie , do jak w dym do vertigena, odnajdzie.

Druga to, ze uwazasz DAC AA za dobre urzadzenie- chociaz raz moge sie zgodzic:)

Konto w trakcie usuwania

To wątek o (jak rozumiem) najlepszych DAC-ach, więc nie będę się wychylał z moim zabytkiem, z którego zresztą jestem b. zadowolony....

Ale i stare DAC-i potrafia byc bardzo dobre, jak masz ochote napisz cos na ten temat:)

Lampizator nie jest zly, a stosunek cena/ jakosc tym bardziej. Z montazem mogliby sie faktycznie lepiej postarac, ale on sprzedaje dzwiek a nie ladne obudowy, to tez jakas opcja na High-End.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.