Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Stasiop ja tak sobie pozwoliłem skopiować dosłownie z Twojego opisu :

" odzdzielnie ekranowana i tlumiona "

" ekranowane typu dula mono "

" Najwyzszej klasy komonenty i wiele innych wynalazkow "

A teraz opowiem Ci coś czego byłem dość często świadkiem za granicą.

Byli tam Polacy którzy jeszcze nie mówili po ichniemu ale za to często używali zwrotu " czekaj jak to się mówi polski " :)

Chyba nie muszę już nic dodawać !!!

Montaz mikrofalowy, kto sie zna wie o co chodzi

Chyba lutowanie mikrofalowe, pieprzysz coś kolego mimo że tamte sekcje w osobnych dobrze ekranowanych puzderkach to sensowny koncept.

.

Byli tam Polacy którzy jeszcze nie mówili po ichniemu ale za to często używali zwrotu " czekaj jak to się mówi polski " :)

Chyba nie muszę już nic dodawać !!!

To takie Polaki Cebulaki.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Chyba lutowanie mikrofalowe, pieprzysz coś kolego mimo że tamte sekcje w osobnych dobrze ekranowanych puzderkach to sensowny koncept.

Kabelki srebrzone teflonowe z US Army laczace pracuja do powyzej 10GHz gniazdka to zaledwie 4GHz, laminat powyzej 10GHz, czesci nawet do 40GHz, tak pieprze i sole :D

Na pewno wie o co chodzi ten co go tam wtedy prąd popieścił... :-)

Nie wiesz jak zwykle o co chodzi to zamilcz. Bo jak ci wytlumacze i tak nie zrozumiesz.

Kabelki srebrzone teflonowe z US Army laczace pracuja do powyzej 10GHz gniazdka to zaledwie 4GHz, laminat powyzej 10GHz, czesci nawet do 40GHz, tak pieprze i sole :D

No to zejdż na ziemię i wywal te gniazda bo cały tor pracuje tylko tak jak najsłabszy element w torze i masz tylko albo aż 4GHZ jak kto woli.

Przy cyfrze czym wyżej i czysto tym lepiej napisz lepiej jakie mają ograniczenia nadajniki i odbiorniki tych pudełek , jestem ciekaw.

Nie muszę wiedzieć ale słyszałem, że strach było podchodzić i kogoś tam prąd popieścił... :-)

A jak sweter naladowany 'popiesci' cie pradem to tez uwazasz ze to cos ponadnaturalnego?

Tluamczylem setki razy mechanizm, ale widze ze nastawiony jestes tylko na dyskredytacje mojej osoby, no coz taka masz nature ale wielu juz sie na tym poznalo na cale szczescie.

Nie muszę wiedzieć ale słyszałem, że strach było podchodzić i kogoś tam prąd popieścił... :-)

Sly ale to ś.p. Włodek Senicz miał na obudowie DAC-a 70V podejrzewasz że znalazł naśladowców? ;)

A jak sweter naladowany 'popiesci' cie pradem to tez uwazasz ze to cos ponadnaturalnego?

Tak i dlatego nie noszę swetrów, tym bardziej, że "gryzą"... :-)

ale wielu juz sie na tym poznalo na cale szczescie.

Na twojej naturze to już chyba wszyscy się poznali, a nie wielu... :-)

Sly ale to ś.p. Włodek Senicz miał na obudowie DAC-a 70V podejrzewasz że znalazł naśladowców? ;)

Nie wiem na kim wzoruje się Stasiop. Chyba raczej na Jobsie, ale raczej myli Jobsa z...job... :-)

Tluamczylem setki razy mechanizm, ale widze ze nastawiony jestes tylko na dyskredytacje mojej osoby, no coz taka masz nature ale wielu juz sie na tym poznalo na cale szczescie.

Sly już minął okres burzy i naporu w audio i dla tego zaczyna podchodzić do pewnych spraw coraz bardziej sceptycznie.

Cudowne objawienia spowodowały mu wyrwę na kącie wielkości dobrego loftu, lub przynajmniej apartamentu ;) Zrozum każdy ma prawo być w końcu sceptyczny po okresie naiwności dziecka i łatwowierności pelikana.

Sly już minął okres burzy i naporu w audio i dla tego zaczyna podchodzić do pewnych spraw coraz bardziej sceptycznie.

Mozna podchodzic sceptycznie jak ma sie jakas wiedze, wiedza Sly to jest wlaczenie guziczka power, umiejetnosc przelaczania kabelkow, oraz czestego przynudzania na forum.

Słusznie prawisz. Wiele się nauczyłem. trochę to kosztowało, ale było warto.

Mozna podchodzic sceptycznie jak ma sie jakas wiedze, wiedza Sly to jest wlaczenie guziczka power, umiejetnosc przelaczania kabelkow, oraz czestego przynudzania na forum.

A i ty masz rację. Tylko lepsze takie doświadczenia i osłuchanie niż twoje zerowe z filmików w necie. To jest już zupełnie bezwartościowe. Do obsługi sprzętów audio i oceny ich walorów brzmieniowych nie jest potrzebna żadna wiedza techniczna. Podobnie jak do sprawnego gotowania i obsługi sprzętów AGD nie jest potrzebna serwisowa wiedza o budowie piekarnika, płyty grzewczej czy zmywarki. Tak samo jest z motoryzacją czy techniką video. Ta niby wiedza techniczna to w większości przypadków wymówka dla osób, które nie miały styczności z tymi sprzętami i wszystko co im pozostaje to czytanie opisów i parametrów oraz domyślanie się na ile owe parametry przekładają się na walory użytkowe. Wtedy mając dużą wiedzę techniczną być może da się wyciągnąć mniej lub bardziej trafne wnioski ale nigdy nie zastąpi to realnego użytkowania tych sprzętów i wrażeń empirycznych z ich posiadania/użytkowania. Poza tym mało kto posiada aż tak dużą i wymierną wiedzę techniczną, a jeśli już to pracuje w branży, w serwisie i nie ma czasu na forum.

Mając wiedzę geograficzną i historyczną można wyobrażać sobie jak jest w Chinach, Japonii czy na Malediwach. Ale to tylko ułamek prawdziwych wrażeń z realnego pobytu w tych miejscach. Nie zastąpi tego żadna, nawet najlepsza wiedza teoretyczna.

Do obsługi sprzętów audio i oceny ich walorów brzmieniowych nie jest potrzeba żadna wiedza techniczna.

Tak i owszem, ale juz do oceny czy kogos popiescilo czy nie i jaki byl tego mechanizm to juz niestety jest konieczna! I tutaj mam uzasadnione do ciebie pretensje. Tym bardziej ze wielokrotnie tlumaczylem, jest to nawet tlumaczone na highfidelity, gdzie problem byl opisywany. Znajde podam linka. Sly lazisz za mna i szukasz jak podstawic mi noge, takie zwykle Polactwo jakie znam z Londynu standart normalnie!

Ponownie dla zainteresowanych 'pieszczeniem' z mojego DAC-a

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak i owszem, ale juz do oceny czy kogos popiescilo czy nie i jaki byl tego mechanizm to juz niestety jest konieczna! I tutaj mam uzasadnione do ciebie pretensje. Tym bardziej ze wielokrotnie tlumaczylem, jest to nawet tlumaczone na highfidelity, gdzie problem byl opisywany. Znajde podam linka. Sly lazisz za mna i szukasz jak podstawic mi noge, takie zwykle Polactwo jakie znam z Londynu standart normalnie!

Ależ nie czytasz ze zrozumieniem. Nie oceniam czy kogoś popieściło i dlaczego. Stwierdzam fakt, że takie zdarzenie miało miejsce i są na to świadkowie.

Stasiop dasz radę odpowiedzieć?

Ukryta Zawartość

"napisz lepiej jakie mają ograniczenia nadajniki i odbiorniki tych pudełek"

Ukryta Zawartość

Sly lazisz za mna i szukasz jak podstawic mi noge, takie zwykle Polactwo jakie znam z Londynu standart normalnie!

Oj widzę mentalność Kalego. Kolega ma słabą pamięć i to bardzo bo niedawno podonego typu wpisy popełniał w wątku innego polskiego producenta sprzętu audio.

To smutne.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ten burdel na kawałku blachy to ten słynny DAC? Co do pieszczenia prądem to celowy zabieg. Poprzez stymulację pradem 230V doznania brzmieniowe odbierane przez mózg są intensywniejsze :)

Ten burdel na kawałku blachy to ten słynny DAC? Co do pieszczenia prądem to celowy zabieg. Poprzez stymulację pradem 230V doznania brzmieniowe odbierane przez mózg są intensywniejsze :)

Ten jak to nazwałeś burdel, to efekt celowy mikrofalowy.

Pieszczenie prądem okazało się zakłóceniami wcz sieci, które skumulował DAC.

Mam taką swoją, trochę domorosłą teorię, że wynikiem tego nie zawsze jest zła akustyka pokoi hotelowych, ale ogromne zakłócenia generowane poprzez sieć energetyczną. Na takich wystawach urządzeń cyfrowych podpiętych jest cała masa, a wszystko to zazwyczaj jest od siebie bardzo mało oddalone. Właśnie na Audio Show 2012 przekonałem się, że tak właśnie jest. Otóż zrobiłem przypadkowy błąd tzn. nie podłączyłem przewodu ochronnego DAC-a do przewodu ochronnego gniazdka, ponieważ w domu środek filtra sieciowego od strony pierwotnej mam podłączony do kaloryfera. Jak wiemy środek ten stanowią dwa kondensatory połączone szeregowo pomiędzy przewodem fazowym a zerowym. Środek właśnie powinien być połączony z przewodem ochronnym. Brak tego połączenia spowodował to, że jak podłączało sie kable czincz do innego wzmacniacza można było zaobserwować potężne iskrzenie! Oczywiście nie było to spowodowane jakimś przebiciem, czy złą izolacją, ale właśnie zakłóceniami, które to właśnie w momencie podłączania czinczów zwierane były do ziemi. Efekt ten później pomierzyłem w domu analizatorem widma i wiem obecnie, że są to zakłócenia w. cz. Ale właśnie w domu przy takim polaczeniu występuje tylko mała iskierka, a tam w hotelu Sobieskim szły iskry jak ze spawarki. Myślę, że efekt ten spowodowała duża ilość zakłóceń w sieci energetycznej, powodująca, że na wystawach gra zazwyczaj tak kiepsko. [...]

Winny jest oczywiście Elberoth, który jako organizator AS nie zadbał o czysty prąd, co mogło skończyć się tragicznie dla wystawców. Porażenie zakłóceniami !!!

Witam mam do bezplatnego przekazania CD/DVD player marki Pioneer DV717, stara dobra maszyna 96khz/24bity, z tego co pamietam dzialajaca. Problemem jest tylko zuzyty juz czytnik CD/DVD, ktory nie sledzi dobrze sciezki, wiem ze mozna to dosc tanio w PL wymienic.

Niestety urzadzenie znajduje sie w Londynie wiec potencjalny nabywca musialby oplacic przesylke.

Jesli jest ktos chetny prosze o info na priv. Po tygodniu wystawiam sprzet na ulice.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam mam do bezplatnego przekazania CD/DVD player marki Pioneer DV717, stara dobra maszyna 96khz/24bity, z tego co pamietam dzialajaca. Problemem jest tylko zuzyty juz czytnik CD/DVD, ktory nie sledzi dobrze sciezki, wiem ze mozna to dosc tanio w PL wymienic.

Niestety urzadzenie znajduje sie w Londynie wiec potencjalny nabywca musialby oplacic przesylke.

Jesli jest ktos chetny prosze o info na priv. Po tygodniu wystawiam sprzet na ulice.

pozdr.

Nie stać Cię na złomowanie?

Daje przed dom i po 5 minutach tego juz nie ma.

W UK zlomowanie jest darmowe ;)

To CD gra bardzo fajnie szkoda aby to wywalac na smietnik, to jest dobrze grajaca maszyneria, z czasow kiedy nie oszczedzano na czesciach.

To zrób to!

U nas coraz mniej osób umie nie mówiąc o posiadaniu odpowiedniego sprzętu do kalibracji serva n.

Sam mam taki fajny CD i nie ma go kto po wymianie lasera porządnie na servo wyjustować.

Na forum są tylko paproki załatwiają CD na amen w moim przypadku poznałem trzech i nie będę polecał mimo że za dobicie dzielnie zapłaciłem.

Witam mam do bezplatnego przekazania CD/DVD player marki Pioneer DV717

To fajna miedziowana buda ... wywal bebechy i będziesz miał do DAC-a zamiast tych swoich pudełeczek.

W szufladzie zamontujesz szybkę, aby uchylić rąbka tajemnicy konstrukcji, albo na widok lampek (zasilacza) :)

To fajna miedziowana buda ... wywal bebechy i będziesz miał do DAC-a zamiast tych swoich pudełeczek.

W szufladzie zamontujesz szybkę, aby uchylić rąbka tajemnicy konstrukcji, albo na widok lampek (zasilacza) :)

W szaleństwie jest metoda.

Tak Stasiop zrób to wiesz jaka bedzie reakcja niektórych na forum

Niech może wykorzysta to do budowy swoich konstrukcji........np. obudowę)

Nazwa Pionieer nawet pasuje ...........bo będzie to pierwszy wyrób firmowy Stasiopa-dobrze mu radzę?

Pierdykniesz mu tylko grawerowana dedykację i zaraz wartość wzrośnie-kupi to np. miniabyr-już ma Zonteka z dedykacją

A tam obudowę , proponuję podnóżek pod stopy, poprawi się ergonomia stanowiska konstruktora

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.