Skocz do zawartości
IGNORED

Wybieramy słuchawki dokanałowe

Adrian Hyliński

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar kupić słuchawki dokanałowe i liczę że podzielicie się ze mną swoją wiedzą i doświadczeniem :)

Kryteria:

- Wytrzymała konstrukcja i mocny kabel ( zwłaszcza połączenie przy słuchawce i jack'u - kabel zabił mi wiele słuchawek, w jednych padł przetwornik );

- Mocne i "soczyste" basy ( muzyka jakiej słucham to: hardstyle, dubstep, drum and bass, house, trance itp. Ogólnie EDM );

- Dobrze wyeksponowane również średnie i wysokie tony;

- Słuchawki będą używane bardzo często, również w ekstremalnych warunkach ( jazda na rowerze, skuterze, bieganie );

- Chciałbym aby były możliwie długowieczne, nie mam zamiaru co kilka miesięcy(tygodni) kupować kolejnych par słuchawek;

- Zakres cen: pierwszy próg 0-100, drugi próg 0-200 (ewentualny bufor powiedzmy 15-20 zł).

Podawajcie propozycje z tych dwóch przedziałów, abym miał możliwość porównania.

Pozdrawiam :D

Do 100zl swietne sa doki sony. Np mdr-ex50. Super wygodne, najwygodniejsze ze wszystkich jakie mialem. Faje miekkie wkladki. Dzwiek raczej cieply z milym dolem. Jedynie czego brakuje to asymetrycznego kabla. Swoje mecze na codzien w pracy i spisuja sie swietnie juz z rok.

?👈

To zbieraj już na to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Ja w pierwszym progu cenowym polecę Meelectronics M9. Miałem ich okazje posłuchać i jeśli interesują Cię mocne i soczyste basy to te słuchawki to mają. W dodatku jakość wykonania bardzo przyzwoita. Poczytaj opinie w necie np. tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmm.... O Meelectronics pierwszy raz słyszę, być może dlatego że "nie siedzę" w rynku audioelektroniki. Zastanawiam się nad JBL i Brainwavz, z naciskiem na JBL ponieważ mój znajomy miał od nich słuchawki i zachwalał. Nie wiem jak jest z dokanałówkami Sony które napomniał kolega rafal... ale jedne budżetowe "soniaki" dość szybko zniszczyłem.

Ja mogę polecić słuchawki Philips SHE3590 może nie są one jakoś super ekstra wytrzymałe, ale dźwiękiem deklasują kilkukrotnie droższą konkurencję. Coś o brzmieniu? Dynamit dosłownie, basy bardzo głębokie środek spoko, a góra szczegółowa, do muzy takiej jak dubstep, trance, hardstyle, rap są stworzone. Sony XB 700 nie grają z takim rozmachem jak te pchełki. Z wad wykonanie i wytrzymałość średnio. Design też zostawia wiele do życzenia, ale dźwięk i śmieszna cena rekompensują te niedogodności:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.