Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem Daphile, jak tam uruchomić Tidal?

Szukanie nie boli...

Rejestrujesz się na MySqueezebox.com

wprowadzasz dane do konta tidala, a w daphile podajesz login i hasło do MySqueezebox, jest odpowiednia zakładka.

Później cieszysz się Tidalem w Daphile.

Proszę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Uff... Udało się. Całą niedziele instalowałem Daphile na starym lapku Della a pół poniedziałku walczyłem z instalacją Tidala na Daphile i wszystko działa super. Dźwięku jest wyraźnie lepszej jakości niz z windowsa i aplikacji Tidal no i kable zniknęły. Jak taki it gamoń sobie poradził to już każdy sobie poradzi. Jedyne czego mi brakuje to aplikacji do sterowania, która miałaby funkcinalność i estetykę oryginalnej apki Tidal na windowsa. Znacie coś takiego i najlepiej bezpłatnego na iOS?

• 3 tygodnie później...

Chciałbym zainstalować Daphile na supermałym PC'ciku, problem taki że nie ma on możliwości podłączenia internetu kablem tylko przez WiFi, czy Ktoś ma wiedzę czy to zadziała jesli tak to jak skonfigurować połączenie (mam w domu ruter z WiFi)

Dzięki

wifi masz wbudowane w ten suprmałypececik? jeżeli nie, to kup TpLink 722, daphile widzi go bezproblemowo. co to za supermałypececik?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie mały. Do telewizora, tak? Daphile po instalacji, jeżeli będzie widział kartę Wi-Fi tego komputera to odpali hotspot pod nazwą Daphile. Znajdziesz ją z innego peceta i połączysz się, hasło domyślnie to secret1234. Następnie w przeglądarce wpiszesz 192.168.128.1 i już jesteś w Daphile. Konfigurujesz nast3pnie jak ma się i z czym łączyć i jesteś w domu.

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka

Ten donglokomputer działa po wpięciu do HDMI, czyli będziesz musiał mieć tv załączone allthetime. Trochę kupa, jeśli faktycznie tak jest.

Ukryta Zawartość

Powyżej link do przewodnika po instalacji Daphile, po polsku.

Sir Piopio zrobił kawał dobrej roboty!

Ukryta Zawartość

Ten donglokomputer działa po wpięciu do HDMI, czyli będziesz musiał mieć tv załączone allthetime. Trochę kupa, jeśli faktycznie tak jest

To znaczy żeby ten PC'cik pracował to musi być podłaczony pod włączony telewizor/monitor ?? trochę nie rozumiem jakie to ma znaczenie i dlaczego.

• 3 tygodnie później...
Gość kizol666

(Konto usunięte)

Mam zgrane nagrania na laptopie mój serwerek daphile niema napędu i chciałem zgrać płyty na laptopie, wpakować kilkanaście folderów z nagraniami ale za każdym razem muszę tworzyć nowy folder na serwerze nazywać go i dopiero do niego wrzucać pliki z flacami. Trochę to męczące zwłaszcza jak się ma tego dużo. Wiem że łatwiej jest przenieść to dyskiem zewnętrznym ale zastanawiałem się czemu nie można przerzucać całych katalogów.

<br />Raczej nie da się całych folderów. Co dokładnie chcesz zrobić? <br />

Folder music daphile jest widoczny w sieci i spokojne można do niego wrzucać pliki w katalogach. Nie ma potrzeby używania menagera w daphile. Po skopiowaniu no katalogu miusic wystarczy zrobić resnan zawartości i nowa zawartość będzie widoczna, oczywiście pod warunkiem że będzie otagowana.

Dlatego właśnie sam terminal + Daphile nie wystarczą, aby sprawnie zarządzać płytoteką :)

Prędzej czy później i tak zajdzie konieczność coś zmienić/dodać w muzycznych zbiorach, przy pomocy innego komputera.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Dlatego właśnie sam terminal + Daphile nie wystarczą, aby sprawnie zarządzać płytoteką :)

Prędzej czy później i tak zajdzie konieczność coś zmienić/dodać w muzycznych zbiorach, przy pomocy innego komputera.

widze emotikon na koncu wypowiedzi, ale gdyby ktos nie zrozumial, to

imho nie traktujmy tego w formie problemu. przeciez i tak kazdy, albo prawie kazdy ma komputer w domu, tym bardziej jesli posiada jakas tam siec.

tak samo moznaby stwierdzic, ze sam terminal + daphile nie wystarcza, bo przeciez trzeba na czyms przygotowac instalacje daphile.

a tak przy okazji, moze pochwalicie sie uptimeami swoich instalacji, komu dziala najdluzej bez dotykania?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

a tak przy okazji, moze pochwalicie sie uptimeami swoich instalacji, komu dziala najdluzej bez dotykania?

Od 27,12,2014 terminal hp nie wyłączany ani razu, poza restart przy uaktualnieniach.

Całkiem stabilny system ;)

Od 27,12,2014 terminal hp nie wyłączany ani razu, poza restart przy uaktualnieniach.

Całkiem stabilny system ;)

Uuu niezle, ja jeszcze chyba wtedy daphile nie mialem ;-)

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• 3 tygodnie później...

Witam

Śledzę ten wątek i także postanowiłem skorzystać z Daphile

Zamierzam zakupić terminal HP T5740 a także wzmacniacz Xindak a-06 który ma wejście USB.

Zewnętrzny DAC będę chciał zakupić w późniejszym terminie

Połączenie terminal + zewnętrzny DAC, który ma wyjście analogowe do wzmacniacza ogarniam, ale chciałbym połączyć terminal złączem USB ze wzmacniaczem Xindak przez USB, czy Daphile takie połączenie wykryje bez jakichś problemów

Bardzo bym prosił, jeśli to możliwe o potwierdzenie czy takie połączenie się sprawdzi

Pozdrawiam wszystkich fanów Daphile i dobrej muzy

sprawdzi się bez problemu, tylko w daphile będziesz musiał ograniczyć długość słowa do 24 bit / 48 kHz. dac w xindak'u to stara kość BB PCM2702, z synchronicznym transferem danych - trochę lipa ,ale działać będzie.

miał ktoś jakieś problemy/przygody z aktualizacjami?

warto je robic? jeśli tak to jakie są ich plusy?

teoretycznie mi działa ale mam jakas starą wersję sprzed ponad roku i nie chcę nic popsuć :)

W nowszych wersjach są porwaki do błędów wykrytych przez użytkowników. Dodano natywną obsługę DSD, konwersję w locie do DSD, korekcję pomieszczenia no i chyba tyle z nowości.

Aktualizacja nie zawsze kończy się powodzeniem, chociaż mi się nie zdarzyło bym musiał instalować daphile od początku.

dzięki

a ta korekcja to jak działa?

wnosi jakaś poprawę? trzeba miec do niej system rejestrujacy?

Robi się pomiary i na podstawie wyniku system w locie koryguje wszystkie góry i doliny.

Nie wiem na ile efekt jest dobry, nigdy nie próbowałem bo jestem sceptycznie nastawiony do poprawy akustyki elektroniką.

Chciałbym zainstalować Daphile na supermałym PC'ciku, problem taki że nie ma on możliwości podłączenia internetu kablem tylko przez WiFi, czy Ktoś ma wiedzę czy to zadziała jesli tak to jak skonfigurować połączenie (mam w domu ruter z WiFi)

Dzięki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) W opisie filmiku są dwa przydatne adresy.1.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.