Skocz do zawartości
IGNORED

Serwer na linuxie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Bum, Stara ...a

Ten wątek budzi stare demony tego forum.

Jednego jestem pewien.Bez względu na to czy pliki są równie dobre jak dobre wydania CD czy prawie tak dobre to sukces plików u 99% użytkowników bierze się z ich….darmochy do czego nikt się nie przyznaje!!

Dokładnie tak.

Jak to się stało, że bum1234 nie ma dożywotniego bana? Jakaś amnestia była? Gratuluję i pozdrawiam. Jeszcze trochę, a powróci tu Ten O Którym Wszyscy Wiemy, Ale O Którym Nie Wolno Mówić. ;)

Oby! :-)

mysle ze skala zmian/roznic w zrodle, tzn w dobrym zrodle nie jest tak dramatyczna jak sie niektorym wydaje, a juz na pewno nie ma dramatycznej roznicy miedzy dobrym cd a dobra kopia tej samej cd, chociaz pewna roznica, szczegolnie w dynamice jest/ moze byc wyczuwalna, najwazniejsza jest oczywiscie realizacja, ciekawe jest ze np kolega tomkly jest w totalnej opozycji do kolegi marslo, obydwaj b osluchani, wnioski zupelnie inne, hehe, i nie wierze tutaj w odp. (lub nie) dobor kabli, a moze marslo tak uwielbia piraty:), to tak a propo pewnych argumentow wczesniej wytoczonych:)

no wzial sie pozbyl AR8 zeby tych tanich plikow z ruskiej strony sluchac:):)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Rozwiazanie jest proste - czego innego szukamy w muzie, co innego na nas dziala.

Znaczy inny model odbiornika, to jest odpowiedz.

Ja tam lubie byc w mniejszosci, tak powstaja elity:)

Gorzej , jak wiekszosc na forum zacznie preferowac pliki , gdzie ja sie wtedy podzieje?:)

Konto w trakcie usuwania

wydaje mi sie ze jednak nie jest takie proste, nie sadze zeby kolega szukal ostrosci, suchosci i braku wypelnienia lub barwy:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Szukam tego, czego na plytach cd nie ma :) , a precyzyjniej , czego odtwarzacz cd nie moze z plyty odtworzyc.

Ci co lubia cd szukaja tego, co tam jest, czyli znieksztalcenia, ograniczona dynamika i mala scena.

A tak na powaznie, to bardziej liczy sie jakosc realizacji, niz nosnika. Co do zasady, ograniczenia plikow sa mniejsze, niz plyty cd. Sprzet do odtwarzania plikow jest jednak od kilku lat, do odtwarznia plyt od kilkudziesieciu.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ci co lubia cd szukaja tego, co tam jest, czyli znieksztalcenia, ograniczona dynamika i mala scena.

Mariusz , ale dobranocka dla grzecznych dzieci już była. :)

Ograniczona dynamika i scena z CD ?

Słuchałeś CD w WC w pociągu pośpiesznym Koluszki - Włoszczowa?

Fajnie czyta się takie rzeczy.

Ale są tutaj też tacy , którzy skłonni są w to jeszcze uwierzyć.

Oj , naciera zawodnik wagi ciezkiej, dziala wytoczyl, PKP na pomoc wola.

Czy to objaw bezradnosci ? W czym moze pomoc PKP , Wars wita Was?:)

Na powaznie, postawmy Calyx Femto i Vege przeciwko Accu za 50 k pln albo Metronome. Daki rozjada cd playery przy dobrej konfiguracji. Albo takiego Devialeta przeciwko sytemowi wzmak/player za 50 k pln, nie bedzie co zbierac z napedow:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Oj , naciera zawodnik wagi ciezkiej, dziala wytoczyl, PKP na pomoc wola.

Czy to objaw bezradnosci ? W czym moze pomoc PKP , Wars wita Was?:)

Hehehe...

"Podróżny słuchałeś plików?

Nie słuchałeś?

Nie musisz nic się nie stało !" ;)

no to co kolega wyzej zacytowal to takie samo przegiecie jak suchosc/ostrosc/brak barwy w przypadku plikow, poza tym to chyba jednak nie bylo na powaznie:)

teraz np leci zap mama z pliku, i jest super, no ale jak sie ma taki wzmak:)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Na powaznie, postawmy Calyx Femto i Vege przeciwko Accu za 50 k pln albo Metronome. Daki rozjada cd playery przy dobrej konfiguracji. Albo takiego Devialeta przeciwko sytemowi wzmak/player za 50 k pln, nie bedzie co zbierac z napedow:)

Mariusz , piłeś coś dzisiaj?

Nie piłeś?

To wypij , bo na trzeżwo to język się tobie plącze ;)

A tak na poważnie to wypożycz do twojego DAC-a DCS (jak będziesz go już posiadał) reszę czyli , zegar ew. upsampler i napęd.

Podłącz to wszystko i posłuchaj np. płyty BLISS albo Yello i tego samego z pliku.

To wtedy pogadamy.

ARC Ref8 ( z całym szacunkiem) to możesz wnukom sprezentować ;)

No kolega bubusia dobrze prawi, to takie przekomarzanie, mialem przeciez swoje piekne wieczory z ARC ref 8, nigdy tego nie zapomne, ale "to se nevrati Pane Havranek":)

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jeśli ktoś słyszy "różnice pomiędzy TDK, Fuji, Maxell czy Sony" to oznacza to tylko że albo ma kiepski sprzęt, albo, co bardziej prawdopodobne, jest wybitnie podatny na legendy i łatwo w nie wierzy. Co nie zmienia faktu, że pozostają one jedynie legendami.

Podziwiam Twój poziom ignorancji i to niesamowite przeświadczenie o swojej racji:-) Ale tak to już jest, że te cechy niestety chodzą w parze.

A tak na poważnie to wypożycz do twojego DAC-a DCS (jak będziesz go już posiadał) reszę czyli , zegar ew. upsampler i napęd.

Nie bede posiadal DCS raczej, zabraklo barwy i muzykalnosci, Fontanna rulez:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie bede posiadal DCS raczej, zabraklo barwy i muzykalnosci, Fontanna rulez:)

Twój wybór ,gratuluję.

Ale ja na poważnie tobie piszę wypożycz to co napisałem i posłuchaj dobrej realizacji płyty CD.

Polecam np. "Peter Janson & Frends".

Tą płytę i kilka innych słuchało u mnie kilku dystrybutorów, przyjaciół i znajomych.

I wnioski były odmienne od twoich.

Brak dynamiki i sceny z płyty CD ?

To jest dokładnie to , co można powiedzieć o odtwarzaniu z plików.

Ale są też wybitne realizacje plikowe.

Jakieś 3 lub 4 ;)

swoja droga, jesli AR ref 8 pada w konfrontacji z plikami to chyba jednak nie jest z nimi az tak zle:)

Mariusz....Gryphon Kalliope...spróbuj, co ci szkodzi? Albo Metronome C-8...

A co do lampy to mieliście rację....ale lampa SE, nie Push Pull. Teraz u mnie grają Ayon Vulcan II, monobloki 55W na triodach. Jest super. A Push Pull to jedne lepsze inne gorsze ale to już nie to.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Masz kolego jakieś pojęcie o technice odtwarzania cyfrowego? O co ja durny pytam! Gdybyś miał, to byś nie pisał takich fantazji.

Nie mam żadnego i nawet nie chcę mieć. Wystarczy mi to co słyszę. Całą teorię można sobie wsadzić w dupę, jeśli nie wynika z niej nic dobrego. Dla dźwięku oczywiście.

Albo nie umiesz zrobić kopii, albo ktoś cię okłamał. :D

Chętnie poproszę Cię w takim razie o przysługę i zrobienie jednej wzorcowej kopii, która będzie tożsama z oryginalnym CD. Będę Cię wtedy na rękach nosił Królu Złoty:-)

Ale ja na poważnie tobie piszę wypożycz to co napisałem i posłuchaj dobrej realizacji płyty CD.

Porwonajmy jablka z jablkami tj cd player z grajkiem/zrodlem plikow za te sama cene. Jak ty chcesz wystawic sprzet za 400 k pln , zeby porownac ze sprzetem za 150 k pln i oglosic, ze ten drozszy jest troche lepszy, to prosze bardzo :)

Ja sobie za te reszte kupie , no wlasnie , co ja sobie kupie ? Juz wiem, Metronome sobie kupie, transport z napedem i bede sluchal 3 plyt, bo reszty nie bede mogl znalezc:)

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

nie ma dramatycznej roznicy miedzy dobrym cd a dobra kopia tej samej cd, chociaz pewna roznica, szczegolnie w dynamice jest/

Bubusia, akurat w dynamice różnica jest najmniejsza:-) Najwięcej tracisz na gładkości, wypełnieniu średnicy, subtelnościach typu pogłosy, odległość instrumentów, sugestywność planów. Ale ludzie którzy mają za hi-end źródło PC w ogóle takich niuansów nie dostrzegają, bo w takim odtwarzaniu ich po prostu nie ma. Więc i kopia CD gra dla nich identycznie. Przyznam szczerze, że ten zerowy poziom nie teoretycznej, a praktycznej wiedzy mnie autentycznie rozbawia.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

kolega tomkly jest w totalnej opozycji do kolegi marslo

Akurat w tym wątku tak, co nie zmienia mego wielkiego szacunku i sympatii do niego;-) A poza tym Marslo prowadzi dyskusję na poziomie godnym hi-end, Ty Bubusia oczywiście również. Ale poczytaj wpisy części nawiedzonych oszołomów, nicki wspaniałomyślnie przemilczę:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.