Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Audio Topaz 15 vs. Indiana Line Nota 550

Danecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje zakup niewielkich kolumn podłogowych obowiązkowo z Bas refleksem z przodu. Pomieszczenie ma 13m2. Kolumny będzie napędzała Yamaha AX-500. Słucham muzyki elektronicznej, trochę rocka i hip hopu. Zainteresowałem się w szczególności właśnie Pylon Topaz 15 oraz Indiana Line Nota 550 i teraz pytanie do forumowiczów czy ktoś z Was słuchał obydwóch modeli kolumn ? Nie jestem Fanem Mega Basu ale zależy mi na dobrej podstawie basowej z racji słychanej muzyki...bardzo proszę o porównanie bądź jakieś inne propozycje kolumn do 2000 zł. Pozdrawiam

Witam. Podaje linki do fajnego opisu wymienionych kolumn i testu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetne kolumny do takiego pokoju. Sam mam takie w 12 m2 i jest super. Zajrzyj do klubu Audio Academy. Bardzo rzadko trafiają się w ogłoszeniach więc masz mało czasu.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Witaj,

biorąc pod uwagę kolumny Indiana Line Nota 550 oraz Pylon Audio Topaz 15, obydwie bardzo dobrze sprawdzą się w Twoim pomieszczeniu. Indiana Line będzie trochę bardziej eksponowała skraje pasma, bas będzie lekko podbarwiony tak więc jeśli lubisz brzmienie z lekko podbitą charakterystyką, będzie to świetny wybór. Pylon Audio zagra dźwiękiem bardziej aksamitnym, spójnym, równym. Bas jest wyraźny, szybki, bardzo dobrze kontrolowany. Góra pasma natomiast równa, przekazująca bardzo dużą ilość szczegółów, jednak bez wyostrzeń.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. Namawiałbym jeszcze na posłuchanie kolumn Pylon Audio Topaz 20, spokojnie sprawdzą się w Twoim pomieszczeniu, natomiast zaoferują więcej basu i większe dociążenie.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tonsil Premium też brałem pod uwagę, niestety Tonsil nie popisał się i w Małopolsce nigdzie nie można ich posłuchać...z tego co czytałem to mają bardzo dobre głośniki nisko-średniotonowe.

Tak midwoofery sa bardzo dobre, wysokotonowka slabsza, ale za te pieniadze jest naprawde bardzo dobrze. Z tych midwooferow jest sporo basu i niezla scena takze mozna sie zdziwic. A w razie jakby po jakinms czasie znudzily ci sie, albo bys chcial piprawic gore, to jest zwrotnica do polaczenia z morelem mdt 29 albo seasem 27 tbfc/g takze oba tweetery dwa poziomy wyzej od obecnych. A jak nie chcesz kombinowac kup stx mx140 . Bardzo dobre monitory z moim zdanien jeszcze lepszym midwooferem i duzo bardziej ciekawa wysokotonowka.

W przyszły weekend wybieram się do Krakowa i myślę że nie wrócę do domu z pustymi rękoma...odsłuch pewnie wiele wyjaśni, szkoda ze tak mało dostępne właśnie są produkty Tonsila. Fiesta i Premium z chęcią bym posłuchał...jeśli ktoś wie gdzie w okolicach Tarnowa lub Krakowa można takowych posłuchać to proszę o wiadomość.

Premiumy sa lepsze od fiestSiest wedlug mnie, szczegolnie kiedy patrzymy na stosunek jakosc/cena. Siesty fiesty nie sa warte tej ceny patrzac na cene premiumow gdyz nie oferuja nic wiecej a na basie nawet ustepuja premiumom . A jesli szukasz jeszcze cos lepszego to tak jak pisalem wczesniej Stx mx-140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.