Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Jak parę milionów swoją przyszłość widzi w Rosji to traktuje się ich jak upośledzonych.

Pomyśl że teraz jakby część mieszkańców śląska chciała wrócić do Niemiec bo żyje tam wielu ludzi niemieckiego pochodzenia powiesz im to sobie wyjedźcie do Niemiec czy im oddasz częsć Polski i przesuniesz granicę ? Jeśli chcesz rozbioru Ukrainy to według jakich granic ? Nie sądzisz że o Ukrainie ma prawo decydować pokojowo ona sama .

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Najwyraźniej USAmerykanom zabrakło następców Kuklińskiego. Mimo wszystko wydaja się zaskoczeni decyzja rosyjskiej Dumy.

Te konflikt nie jest nasz i nigdy taki nie będzie. Polska i Ukraina są co najwyżej pionkami na szachownicy interesów Rosji i USA. Figury zaczynają się dopiero za Odrą i za Bosforem. To jest partia między Rosja i USA. Polska w tym konflikcie zachowuje się tak, jakby była co najmniej laufrem. Skacze po Europie wychodząc przed szereg. To nie nasza rola, aby wyręczać sygnatariuszy z Budapesztu czy Radę Bezpieczeństwa. Polska dyplomacja powinna działać dyskretnie, przede wszystkim w celu zabezpieczenia interesów narodowych - bo te niewątpliwie ucierpią. Wszelkie sankcje nałożone na Rosję, odbija się także na Polsce.

Nie ma sensu pobrzękiwać przykrótka szabelką. Wypadki na Ukrainie pokazują wszystkim, że jest sens posiadania nowoczesnej armii, ze skutecznymi konwencjonalnymi środkami odstraszania i dużych możliwościach obronnych.

Użytkownik Shrek777 dnia 02.03.2014 - 08:57 napisał

Jak parę milionów swoją przyszłość widzi w Rosji to traktuje się ich jak upośledzonych.

Pomyśl że teraz jakby śląsk chciał wrócić do Niemiec bo żyje tam wielu ludzi niemieckiego pochodzenia powiesz im to sobie wyjedźcie do Niemiec czy im oddasz częsć Polski i przesuniesz granicę ? Jeśli chcesz rozbioru Ukrainy to według jakich granic ?

Mianuję Cię zastępcą Mulsa w jego klubie (sorry Muls, że nie pytałem Cię o zgodę, ale sądzę że się dogadacie).

Jeśli nie wiesz czemu polecam google i słowo Krym i może Wiki.

Ale wybacz, nie pokładam w Tobie nadziei...

A co do Ukrainy, a jak, Lwów i Kijów wracają do Korony, Rosjanie biorą Krym, z reszty robimy dzikie pola ;)

Wypadki na Ukrainie pokazują wszystkim, że jest sens posiadania nowoczesnej armii, ze skutecznymi konwencjonalnymi środkami odstraszania i dużych możliwościach obronnych.

genialne ale trzeba to jeszcze polaczyc z podwyzkami emerytur dotacjami do NFOZ i cała treszta ktora tak generalnie postulujecie.Moze najpierw puknjicie sie o stół.

Dzikie Pola, na których będziemy pasali stada mulsów....

Shrek - podoba mi się!

przypuszczam ze w kufajkach i filcach.

to tak na waszym poziomie pastuchow.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

"Propozycje i uwagi dotyczące Forum" - w tej zakładce nie mogę pisać - chciałem gadać z Rydzem.

Panie Moderatorze - toż to ja narozrabiałem 2 miesiące temu - Palton - zdejmiesz blokadę?

Czy mam sobie sam zdjąć?

a ty w ogole nie jestes brany pod uwage, mozesz miec co najwyzej nominacje..pastucha.Filce dostaniesz poza kolejka bo rodzina bedzie musiala stac za nimi w kolejce.
Gość skynyrd

(Konto usunięte)

genialne ale trzeba to jeszcze polaczyc z podwyzkami emerytur dotacjami do NFOZ i cała treszta ktora tak generalnie postulujecie.Moze najpierw puknjicie sie o stół.

przypuszczam ze w kufajkach i filcach.

to tak na waszym poziomie pastuchow.

Rządi pastuch, nie owca.

Ty masz teraz twardy orzech do zgryzienia - kogo poprzeć? - żydokomuny tam nie ma, są tylko banderowcy i bolszewicy z KGB (piszę oczywiście o decydentach)

Komu wylizać dupę Mulsie? No, ale to nie mój problemans :)

a ty w ogole nie jestes brany pod uwage, mozesz miec co najwyzej nominacje..pastucha.Filce dostaniesz poza kolejka bo rodzina bedzie musiala stac za nimi w kolejce.

Shrek777 - ja bym się pochlastał - Guru Cię odrzucił :)

Dzięki Muls - za to obiecuję Wypasać Cię na lepszej części pastwiska. :)

P.S. @Skunyrd - Ty zostaw Mulsa w spokoju !!! On teraz jest częścią mojego stada - a ja swoich mulsów nie dam obcym strzyc ;P

( a swoją drogą cwaniak dobrze wybrał pasterza)

Mianuję Cię zastępcą Mulsa w jego klubie (sorry Muls, że nie pytałem Cię o zgodę, ale sądzę że się dogadacie).

Jeśli nie wiesz czemu polecam google i słowo Krym i może Wiki.

A co do Ukrainy, a jak, Lwów i Kijów wracają do Korony, Rosjanie biorą Krym, z reszty robimy dzikie pola ;)

Łudzisz się że to o Krym chodzi ?

Rewolucje wywołuje naród powstając po chleb , Wojny wypowiada się dla umacniania władzy , powód do wojny jest tylko pretekstem dla mas żeby mogli mieć poczucie słuszności i poprzeć zabijanie jednych ludzi przez drugich .

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Rosyjscy żołnieże skonfiskowali broń :)

Nawet się nie dziwię - kulka w łeb. Dajemy dupy.

Jest coś takiego jak godność, która nie ma wymiernej ceny. My zaliczyliśmy egzamin w 1939 i 1944. Czy było warto?

Mimo, że jestem przeciwnikiem Powstania, w obecnej sytuacji wg mnie Ukraińcy mogą się tylko bić. W przeciwnym razie, będą wymazani z mapy.

Albo wylądują w okrojonym zachodnim kadłubie, bez przemysłu i pieniędzy.

Oglądałeś wczoraj wypowiedzi z Dumy oskarżali Polaków i Amerykę o finansowanie i szkolenie Ukraińskich nacjonalistów . Wojny nie będzie ale poważny kryzys społeczno-ekonomiczny także w Polsce

a u nas społeczny dlaczego ?

75% eksportu rosji to ropa i gaz . I dlatego cała rozruba będzie daleko od rurociągów. Skończy się na krymie

Chyba ,że gra idzie nie o krym a włądzę w rosji

NO i faktycznie skoro ukaińcy nie chcą się bić to trudno im pomagać.

w obecnej sytuacji wg mnie Ukraińcy mogą się tylko bić

Jeśli cały świat na to przyzwala to prawda tylko to im zostanie , ktoś kto ma mentalność niewolnika zawsze może się nim stać czy tak będzie zależy tylko czy Pan wyciągnie rękę , zostawiając Ukrainę samą damy jasny sygnał Putinowi jak chcesz przyjdź gdzie chcesz po co chcesz tylko rób to po kawałku nie tak łapczywie jak Hitler .

Już padały hasła Alaska będzie następna.

Tak ogólnie to już na 100% wiadomo że Janukowicz za doprowadzenie do tej sytuacji powinien pójść pod mur!

No ale matka Rossija go będzie chronić a nuż się może przydać jako figurant.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

a u nas społeczny dlaczego ?

75% eksportu rosji to ropa i gaz . I dlatego cała rozruba będzie daleko od rurociągów. Skończy się na krymie

Chyba ,że gra idzie nie o krym a włądzę w rosji

NO i faktycznie skoro ukaińcy nie chcą się bić to trudno im pomagać.

Kryzys społeczny następuje zaraz po Ekonomicznym , To co teraz się dzieje to Wojna o wpływy o władzę i decydowanie o świecie . Rosja nie robi tego po to żeby komukolwiek na świecie żyło się lepiej . Stosuje tą samą taktykę co Hitler idzie po swoje pod pretekstem jakimkolwiek . Puki co sam decyduje gdzie się zatrzyma nikt mu się nie przeciwstawia . Wczoraj padły znamienne słowa z Dumy rosyjskiej Europa sobie pogada a my robimy swoje .

Do prostego człowieka

Julian Tuwim

Gdy znów do murów klajstrem świeżym

Przylepiać zaczną obwieszczenia,

Gdy "do ludności", "do żołnierzy"

Na alarm czarny druk uderzy

I byle drab, i byle szczeniak

W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,

Że trzeba iść i z armat walić,

Mordować, grabić, truć i palić;

Gdy zaczną na tysięczną modłę

Ojczyznę szarpać deklinacją

I łudzić kolorowym godłem,

I judzić "historyczną racją",

O piędzi, chwale i rubieży,

O ojcach, dziadach i sztandarach,

O bohaterach i ofiarach;

Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin

Pobłogosławić twój karabin,

Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,

Że za ojczyznę - bić się trzeba;

Kiedy rozścierwi się, rozchami

Wrzask liter pierwszych stron dzienników,

A stado dzikich bab - kwiatami

Obrzucać zacznie "żołnierzyków". -

- O, przyjacielu nieuczony,

Mój bliźni z tej czy innej ziemi!

Wiedz, że na trwogę biją w dzwony

Króle z panami brzuchatemi;

Wiedz, że to bujda, granda zwykła,

Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",

Że im gdzieś nafta z ziemi sikła

I obrodziła dolarami;

Że coś im w bankach nie sztymuje,

Że gdzieś zwęszyli kasy pełne

Lub upatrzyły tłuste szuje

Cło jakieś grubsze na bawełnę.

Rżnij karabinem w bruk ulicy!

Twoja jest krew, a ich jest nafta!

I od stolicy do stolicy

Zawołaj broniąc swej krwawicy:

"Bujać - to my, panowie szlachta!"

Polski rząd zamiast się prężyć i narażać na pośmiewisko - na jakie naraża się każda żaba idąca do kowala żeby ją podkuł powinien się zająć tym co zaraz się może wydarzyć.

Czyli uszczelnieniem polskiej wschodniej granicy, przygotowaniem na potężną falę emigrantów - w większości to będzie niestety element kryminalny - zawsze tak jest + wszelkiego rodzaju cwaniaczki. Oni będą chcieli prysnąć na zachód i mieć status uchodźcy.

To są kłopoty które nas mogą czekać, przestępczość, armia niechcianych emigrantów, itd. I z którymi później zostaniemy niestety sami.

Wiem zaraz zostanę potraktowany jak prosie bez serca, ale takimi prosiakami powinni być politycy.My obywatele jesteśmy współczujący i do rany przyłóż - od brudnych spraw mamy polityków. Ale luzik to nie nasi, nasi będą się ustawiać do kamer i patrzeć czy w ich pobliżu nie ma jakiejś amerykańskiej ręki do ucałowania.....

Sorki że w ten potok wygłupów wkleiłem poważny akcent.

Kryzys społeczny następuje zaraz po Ekonomicznym , To co teraz się dzieje to Wojna o wpływy o władzę i decydowanie o świecie .

Rosja to nie imperium sowieckie, jeśli kryzs bedzie w Polsce to i Rosji .

To co się dzieje to wojna ale na rosyjskim podwórku. Do wojny o decydowanie na swiecie daleko

przygotowaniem na potężną falę emigrantów - w większości to będzie niestety element kryminalny - zawsze tak jest + wszelkiego rodzaju cwaniaczki. Oni będą chcieli prysnąć na zachód i mieć status uchodźcy.

Chłopie widziałeś kiedyś na własne oczy wioski uchodźców wojennych i widziałeś kto w nich przebywa ?

TAAK Shrek777 poważny akcent , nie chcemy się pobrudzić potencjalną masą napływającą ze wschodu oczywiście cię kolego rozumiem ale nie poklepie po plecach!

Co sadzicie o interwencji tureckiej oni też muszą chronić przed rosjanami 16 procent ludności tatarskiej ? Kawałek kolejnego Cypru tez można oderwać

W okretach maja nad rosjanami przewagę.

Rosja to nie imperium sowieckie, jeśli kryzs bedzie w Polsce to i Rosji .

To co się dzieje to wojna ale na rosyjskim podwórku. Do wojny o decydowanie na swiecie daleko

Wiesz Rosja czy Imperium to tylko nazwa ważne jest jakie jest ich działanie .

Jeśli parlament jakiegoś kraju mówi w obradach że zezwalamy najechać inny kraj a Europa może sobie pogadać to jasny sygnał że Rosja już uważa że w tej części świata ma władzę absolutną i sama wyznacza sobie granice . Piszesz że to dzieje się na ich podwórku a kto im powie gdzie kończy się ich podwórko ?

Chłopie widziałeś kiedyś na własne oczy wioski uchodźców wojennych i widziałeś kto w nich przebywa ?

Misiaczku - Ty nie Muls, nie dajesz wełny, pójdziesz na mięso.

Jakiej wojny ? Weź jeszcze napisz III wojny światowej i mi tych puszek z mięsem przez granicę nie przepuszczą...

Mniej telewizji. Wojna kogo z kim ? Świata z Rosją ? Ukrainy z Rosją ? Weź przestań....

W najgorszym wypadku będzie jakaś kotłowanina jak na Majdanie. A media zachodnie z tego zrobią wojnę o demokrację...

Bo tak to działa,.....

A stąd już tylko krok do uchodźców (wszak muszą być) więźniów sumienia itd. Coś trzeba na czołówki TV dać. A że z Ukrainy na zachód najbliżej przez..... stąd mój cynizm ;P

No i sam wątek zrobił się zbyt ugłaskany ;P

Piszesz że to dzieje się na ich podwórku a kto im powie gdzie kończy się ich podwórko ?

Trzeba to własnie teraz powiedzieć po róznych takich sytuacjach jak w Czeczeni, Gruzji, Afganistanie.

Nie potrzebujemy następnych sytuacji destabilizujacych pokój na swiecie.

Wiesz Rosja czy Imperium to tylko nazwa ważne jest jakie jest ich działanie .

Jeśli parlament jakiegoś kraju mówi w obradach że zezwalamy najechać inny kraj a Europa może sobie pogadać to jasny sygnał że Rosja już uważa że w tej części świata ma władzę absolutną i sama wyznacza sobie granice . Piszesz że to dzieje się na ich podwórku a kto im powie gdzie kończy się ich podwórko ?

bo europa sobie moze pogadac , taki fakt

europie potrzebny jest taki zimny prysznic

Misiaczku - Ty nie Muls, nie dajesz wełny, pójdziesz na mięso.

Jakiej wojny ? Weź jeszcze napisz III wojny światowej i mi tych puszek z mięsem przez granicę nie przepuszczą...

Mniej telewizji. Wojna kogo z kim ? Świata z Rosją ? Ukrainy z Rosją ? Weź przestań....

W najgorszym wypadku będzie jakaś kotłowanina jak na Majdanie. A media zachodnie z tego zrobią wojnę o demokrację...

Bo tak to działa,.....

A stąd już tylko krok do uchodźców (wszak muszą być) więźniów sumienia itd. Coś trzeba na czołówki TV dać. A że z Ukrainy na zachód najbliżej przez..... stąd mój cynizm ;P

No i sam wątek zrobił się zbyt ugłaskany ;P

Skarbie nie spinaj się .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.