Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

...

Mam wrażenie, że Polska w tej całej sprawie robi za pożytecznego wariata, zresztą nie po raz pierwszy.

Nie Polska tylko jej politycy, którzy juz wielokrotnie w historii dawali przykłady takiej "głupoty" podyktowanej jedynie chęcią dorywania się do koryta. Przecież niedługo wybory....

Stąd taka eskalacja "patriotyzmu".

Nie Polska tylko jej politycy, którzy juz wielokrotnie w historii dawali przykłady takiej "głupoty" podyktowanej jedynie chęcią dorywania się do koryta. Przecież niedługo wybory....

No właśnie, czyli jest piękna okazja odsunąć szaleńców od władzy i koryta.

A zarazem pokazać iż naród nie jest taki głupi jak władza myśli ;P

@omen - kolejka. Po raz kolejny się Ciebie czyta z przyjemnością.

Dziękuję, Ciebie również.

Po prostu staram się na sprawy patrzeć z szerszej perspektywy.

Masz rację tylko trochę krucho z alternatywą.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Głos rozsądku.

Niektórym coca-cola i hamburgery chyba poważnie spustoszyły organizm.

Przepraszam Cię ArtDecko, ale myślę, że masz jakieś strasznie dziecinne poglądy na pewne sprawy, podobnie jak pierwszy strateg RP artrup.

Rosjanie mają kasę, którą wydają w krajach UE, a UE ma kasę, którą inwestuje w Rosji. Robią wzajemnie miliardowe interesy i miliardy zarabiają. Nikt nie będzie nikogo sankcjonował i nikomu robił na załość.

Kapitalizm opiera się na kasie, na tym co się komu opłaca, nikt nie kieruje się tutaj honorem, tylko wariaci z Polski wygrażają szabelką za to że ktoś ich poklepie po plecach i robią sobie wszędzie wrogów.

Minie sprawa Ukrainy - Niemcy, Anglia, Rosja będą w najlepsze robić interesy, a my zapłacimy za te numery, bo w przeciwieństwie do nich jesteśmy słabym krajem, który nie ma nic do zaoferowania i z którym nikt nie musi się liczyć.

Wystarczyło, że amerykanie pierdnęli i polecieliśmy na wojnę bo my przecież honorowi, a nawet wiz nam nie znieśli.

My mieliśmy dobre stosunki z Niemcami, a Ci za naszymi plecami położyli sobie rurociąg z Rosją, aby nas pominąć.

Mam wrażenie, że Polska w tej całej sprawie robi za pożytecznego wariata, zresztą nie po raz pierwszy.

1. Partner ma być stabilny emocjonalnie i gospodarczo. Wtedy się inwestuje, robi interesy. Małpa z brzytwą to żaden partner.

2. Do Iraku pojechaliśmy robić interesy. Mieliśmy jakies podstawy razem z ruskimi trochę tam budowaliśmy. Ale nas wycykano z kontraktów :)

Zaleta jest taka, że nasza armia to nie wydmuszka.

3. Wasza polityka siedzenia w kapciach jest może i niezła na zachodnie zgnuśniałe cywilizacje, ale nie na radosną twórczość Putina.

No co zrobisz jeden z drugim jak u bram stanie Ruski i zażąda wydania ukraińskiej partyzantki, która zbiegła na ziemie polskie?

Ukraina by wydostać się z dołka będzie musiała nawiązać współpracę gospodarczą z Polską. Być może więc warto nieco się wychylić i poszczekać na Putina. Biznes jest biznes, nie?

Szkoda że Ta Pani nie reagowała tak emocjonalnie jak najeżdżano IRAK,AFGANISTAN, PALESTYNĘ , LIBIĘ,SERBIĘ i inne Państwa.

Za niedługo będzie się mogła wykazać ale już prawdopodobnie w CNN w propagowaniu demokracji i wolności słowa w Wenezueli.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

1. Partner ma być stabilny emocjonalnie i gospodarczo. Wtedy się inwestuje, robi interesy. Małpa z brzytwą to żaden partner.

Mówisz o USA, czy Rosji ? Oba państwa śmiało można podciągnąć pod tą definicję ( przepraszam jednocześnie wszystkie małpy z brzytwami za to obraźliwe porównanie)

2. Do Iraku pojechaliśmy robić interesy. Mieliśmy jakies podstawy razem z ruskimi trochę tam budowaliśmy. Ale nas wycykano z kontraktów :)

Zaleta jest taka, że nasza armia to nie wydmuszka.

Ja interes rozumiem jak Turcja - 7 mld (miliardów) dolarów za samo udostępnienie przestrzeni powietrznej. Udział w wojnie za zdjęcie z prezydentem USA przy wc w białym domu - średni interes. A popsuliśmy dobre stosunki jakie mieliśmy w świecie arabskim. Armia jak armia ale ile zyskał pewien kapelan który czyścił kantyny z alkoholu to szok ;P

3. Wasza polityka siedzenia w kapciach jest może i niezła na zachodnie zgnuśniałe cywilizacje, ale nie na radosną twórczość Putina.

No co zrobisz jeden z drugim jak u bram stanie Ruski i zażąda wydania ukraińskiej partyzantki, która zbiegła na ziemie polskie?

Ale w kapciach siedziałem jak amerykanie czyścili ostatnimi laty parę państw.I świat ma się dobrze. Jak sobie Putin weźmie Krym - tez świat będzie miał się dobrze. (jak i moje kapcie)

Jeśli na teren Polski wejdą obce bandy z bronią (czy tam partyzanci) zażądam dymisji polskiego ministra spraw wewnętrznych..

A jeśli do Polski zbiegną banderowcy to sam po zobaczeniu takiego wezwę policję. Żeby go zatrzymano i deportowano.

nie becz, bądź facetem

(@SławekR - przepraszam za tą żartobliwą przepychankę z truchcikiem - już nie będę odbiegał od tematu - raz jeszcze przepraszam)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Putin zapowiada wycieczkę na wschód Ukrainy. Jeśli będzie to konieczne.

Rynek źle zareagował? E tam, Indie bardziej ucierpiały, to przejściowe :)

My działamy prawomocnie i tego się pilnujemy, a Nato i USA nie. Oni dziobią i dziobią i zadziobują.

Sankcje? Straty po obu stronach, ale nie rozumiem działań Zachodu. Przewrót jest bezprawny, niekonstytucyjny.

Groźb się nie boimy. G8? Przygotowujemy się normalnie.

Aktualny skład parlamentu i premier Krymu - legalny. Ktoś próbował ich zastraszyć, ale Naród Krymski blokuje teraz wrogie siły ukraińskie. To nie są siły rosyjskie :)

A mundury nie rosyjskie? Nie nie wiem skąd,mało teraz sklepów z mundurami? Pewnie kupione na LItwie w Polsce, gdzieś tam trenowane pewnie jednostki.

Mówiłem, że komedia.

Skąd snajperzy na Majdanie? To prowokatorzy wynajęci przez jedną z prawicowych partii.

Łykasz Shrek jak pelikan, czy czekasz na wiedzę przetworzoną z ulubionych portali "informacyjnych"?

Rosja oskarża Polskę o zwiększanie napięcia. Stały przedstawiciel Federacji przy NATO Aleksandr Gruszko w ten sposób skomentował polski wniosek o zwołanie Rady Północnoatlantyckiej w trybie artykułu 4. traktatu waszyngtońskiego. Według Gruszki, to objaw zimnowojennego myślenia. Artykuł stanowi, że sojusznicy będą się konsultować, jeśli zdaniem któregokolwiek z nich zagrożona jest jego integralność terytorialna lub bezpieczeństwo. Ambasadorzy państw NATO zbiorą się dziś w Brukseli.

Czyli niedźwiedź usłyszał kundelka - embargo mamy jak w banku.

Kurde Polacy się nigdy nie nauczą, że jak się biją dwa psy to kość nie bierze udziału w bójce ??? Tym bardziej, że tej konkretnej kości nic nie grozi ???

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

nie becz, bądź facetem

(@SławekR - przepraszam za tą żartobliwą przepychankę ze shrekiem - już nie będę odbiegał od tematu - raz jeszcze przepraszam)

Sorry Truchcik, nie wiedziałem że tak Ci dopiekłem - nie chciałbym żebyś miał traumę przez moją skromną osobę. ;P

Akurat nie beczę. Na zimno kalkuluję co jako państwo ugraliśmy z tym wyskakiwaniem do przodu. Ani szacunku na zachodzie (raczej odwrotnie)

To wynika z wypowiedzi z mediów zachodnich. Ani szacunku na wschodzie. Czyli n-ty raz daliśmy 4-literek za nic. Leśne ssaki już się bardziej cenią...

Siedząc w peletonie, moglibyśmy zapluskać i tu i tu za.... darmo

A co do embarga - byłbym idiotą gdyby mnie to cieszyło :(

A masz jakieś typy? Coś innego niż kupa i gówno?

Rosja oskarża Polskę o zwiększanie napięcia. Stały przedstawiciel Federacji przy NATO Aleksandr Gruszko w ten sposób skomentował polski wniosek o zwołanie Rady Północnoatlantyckiej w trybie artykułu 4. traktatu waszyngtońskiego. Według Gruszki, to objaw zimnowojennego myślenia. Artykuł stanowi, że sojusznicy będą się konsultować, jeśli zdaniem któregokolwiek z nich zagrożona jest jego integralność terytorialna lub bezpieczeństwo. Ambasadorzy państw NATO zbiorą się dziś w Brukseli.

I traktuje kundelka jako realną siłę mogącą zaszkodzić polityce radzieckiej. Tak, tak, płatni zdrajcy pachołki Rosji, miłośnicy polityki Putina...

No przecież rosja nie ingeruje w sprawy wewnętrzne innych państw więc czemu ma pretensje ,że Polska spotyka się ze swoimi sojusznikami ?

powtórzę za Brzezińskim ( on pewnie też ma dziecinne poglądy) , w 1938 roku także nikt nie reagował bo Europa świeżo wyszła z kryzysu. MIller dzis powiedział ,że Putin szaleńcem nie jest, ma wszystko wykalkulowane. I się zgadzam w zupełności. Wie doskonale ,że w Europie rządzą obecnie dekownicy co są w stanie przehandlować bezpieczeńśtwo swoich krajów za możliwość sprzedawania kurczaków do Rosji.

A co do konferencji wychodzi że janukowicz wszystko wszystko konsultowal z putinem

A masz jakieś typy? Coś innego niż kupa i gówno?

Wiesz, że nie, sami politycy o to dbają od lat.

Ale jest okazja, żeby parę świń odsunąć od koryta - ja skorzystam z tej okazji, innych tez namawiam........

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Putin- Nie uznamy w obecnej sytuacji wybranego w maju prezydenta Ukrainy.

Jest ktoś kogo Pan by uznał? Nie wiem kto by mógł to być. Na dziś legalnym prezydentem jest Janukowycz. On jest skończony politycznie, ale zmiany trzeba zrobić legalnie. Tego się trzymamy.

W Kijowie coraz więcej faszystów i antysemitów to niepokojące.

Tymczasem:

Na lotnisku Belbek, tym, które szturmowali bez broni żołnierze ukraińscy, po przedarciu się przez kordon nierosjan, grają w piłkę nożną. Ukraińcy

Mecz przerwano, znowu jakies spięcie. Ukraińcy otoczeni przez Nierosjan, widać jak celują do Ukraińców z karabinów.

No przecież rosja nie ingeruje w sprawy wewnętrzne innych państw więc czemu ma pretensje ,że Polska spotyka się ze swoimi sojusznikami ?

Idź pod ambasadę USA - protestuj z transparentem, a później poproś o wizę...

Później przyjdź na forum i spytaj czemu nie dostałeś tej wizy, przecież USA to wolność i demokracja i gwarancja wypowiedzi....

;P

Czy Brzeziński to samo mówił jak się wydało iż Irak nie ma broni ABC, a jego całe

bogactwo naturalne trafiło w amerykańskie ręce ??? Bo nie pamiętam.

Ja nie bronię Putina (acz podzielam jego gust odnośnie kobiet) mam pełną świadomość iż Rosja nie będzie przyjacielem RP - tylko nie rozumiem jednego, skąd ta dziecinna wiara W USA ?

Albo inaczej: w ile tygodni Polska by została uznana za zagrożenie demokracji i zaatakowana przez USA, gdy nagle znaleziono tutaj ropę i dobrowolnie nie zgodzilibyśmy się jej oddać amerykanom. dwa, trzy ???? :P

PS, A co do spotkania NATO - Rosjanom o czym doskonale wiesz chodzi o artykuł 4 - Polska jasno mówi iż Rosja jej w tej chwili zagraża. (Z Polski do Krymu te parę kilometrów jest - ale ja się na mapach nie znam)

Wiesz, że nie, sami politycy o to dbają od lat.

Ale jest okazja, żeby parę świń odsunąć od koryta - ja skorzystam z tej okazji, innych tez namawiam........

Coś robić trzeba.... jak Rejtan.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie da rady bo nikt zza kompa nie wyjdzie na ulicę, jedyny sposób to akcja na necie.

Ale biorąc pod uwagę ile kasy idzie z budżetu na agencje PR które dbają o wizerunek rządu na necie też raczej tego nie widzę.

Co nam zostaje ?

Cierpliwość ....................?

Jeśli mówisz o wyborach to spośród czego będziemy wybierać ?

Wszystkie siły polityczne w PL to DNO i WODOROSTY.

Nie wykształciła się żadna sensowna klasa polityczna ? Dlaczego?

Mamy liczyć na młodych? ................................Przypominam że w dzisiejszej podstawówce mają 1h tygodniowo Historii, 2h religii,i a

GEOGRAFII nie ma w ogóle.

No bo niby po co Geografia w szkole w dzisiejszych czasach?? ( oczywiście to jest sarkazm ).

pytaj Putina.

Powiedział na konferencji, że zajęcie ukraińskich jednostek wojskowych na Krymie ma na celu obronę ukraińskich rosjan przed antysemityzmem :)

Hehe, dobre, dobre.. :)

Powiedział na konferencji, że zajęcie ukraińskich jednostek wojskowych na Krymie ma na celu obronę ukraińskich rosjan przed antysemityzmem :)

Hehe, dobre, dobre.. :)

Też się uśmiałem. Ma Facet Łeb!!

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

"Niech pan sobie zobaczy, jak dobrze przygotowani byli ludzie, którzy atakowali w Kijowie. Jak wiadomo, byli oni szkoleni w bazach zagranicznych Litwy i Polski. Przygotowali ich instruktorzy, szkolili przez długi czas. Tam wszystko działa profesjonalnie, jak Specnaz."

Grunt do przeciwdzalania szkoleniu terrorystow na Litwie i w Polsce tez juz sobie przygotowal.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.