Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem tylko 4 pierwsze strony i więcej mi się nie chciało, więc przeczytałem jeszcze ostatnią.

Takich bzdetów dawno nie czytałem. Czy wy ludzie czerpiecie tylko wiedzę z TVNu ?

Nie znacie historii Ukrainy, oraz obecnej sytuacji w tym kraju ?

Nie zdajecie sobie sprawy kto tam w tej chwili doszedł do władzy ?

Obecnie na Ukrainie nikkt nie walczy o żadną demokrację, to jest walka o władzę, władzę wyrywają sobie tamtejsi Oligarchowie.. Do tej włazy niestety dochodzą Banderowcy. Rosja postępuje słusznie, bo Ukraina to dzicz i tyle, proponuję prześledzić ich historię. Przy "Majdanowej" władzy bezpieczeństwo Polaków na Ukrainie jest zagrożone.

Czy Wy wogole wiecie co robili z Polakami Ukraińcy na Wołyniu ?? Szukanie u tych ludzi braterstwa ??

Wiecie co to jest Huta Pieniacka ?

To jeszcze nic takiego i o niczym nie świadczy. Jak ruskie wykręcą im świece z motorów, też to jeszcze o niczym nie będzie świadczyć. To normalne, że obce wojska dokonują desantu na teren suwerennego państwa, przejmują obiekty państwowe, rozbrajają lub blokują jednostki wojskowe.

Użyj tych trzech komórek między uszami... Ja wiem, że kaczor sam by wsiadł na konia i pogalopował przez step prosto na ruskich, ale gdyby na świecie było więcej takich polskich smutnych romantyków, to mielibyśmy tu dawno zimę postnuklearną.

Czy Wy wogole wiecie co robili z Polakami Ukraińcy na Wołyniu ?? Szukanie u tych ludzi braterstwa ??

wiem co jeszcze znaczy workuta, ostaszków, katyń, miednoje, morze białe i dziesiątki innych miejsc gdzie ruscy zarzynali Polaków.

U rosjan tymbardziej braterstwa szukać nie ma sensu.

Przeczytałem tylko 4 pierwsze strony i więcej mi się nie chciało, więc przeczytałem jeszcze ostatnią.

Takich bzdetów dawno nie czytałem. Czy wy ludzie czerpiecie tylko wiedzę z TVNu ?

Nie znacie historii Ukrainy, oraz obecnej sytuacji w tym kraju ?

Nie zdajecie sobie sprawy kto tam w tej chwili doszedł do władzy ?

Obecnie na Ukrainie nikkt nie walczy o żadną demokrację, to jest walka o władzę, władzę wyrywają sobie tamtejsi Oligarchowie.. Do tej włazy niestety dochodzą Banderowcy. Rosja postępuje słusznie, bo Ukraina to dzicz i tyle, proponuję prześledzić ich historię. Przy "Majdanowej" władzy bezpieczeństwo Polaków na Ukrainie jest zagrożone.

Część oligarchów uciekła, więc jak mają walczyć?

Po co mają walczyć, jak obecny system tylko ich bogaci?

Nie wierzysz, że Ukraina ma ludzi, którzy są mądrzy i pragną rozwoju swego kraju?

Ja wierzę Majdanowi, w końcu nadszedł czas, by zerwać z Moskwą.

Z Moskwą Ukraina na zawsze zostanie biedna.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Nie wiedziałem, ze media głównościekowe mają taką siłę oddziaływania.

Obecnie do władzy na ukrainie doszli skrajni nacjonaliści, w prostej linii wyznawcy ideologii Bandery.

Biedna Julia Tymoszenko i umęczona posiada majątek około 8 mld dolarów :) Jak myślicie skąd ?

Nie wiedziałem, ze media głównościekowe mają taką siłę oddziaływania.

Obecnie do władzy na ukrainie doszli skrajni nacjonaliści, w prostej linii wyznawcy ideologii Bandery.

Biedna Julia Tymoszenko i umęczona posiada majątek około 8 mld dolarów :) Jak myślicie skąd ?

A w Rosji skąd? Toż obecnie majątki robi się tak samo na Ukrainie i Rosji, przecież to jeden układ.

A, że dwa państwa?

Cóż, można rządzić krajem w 50 osób, i to skutecznie- przy odpowiednim wsparciu sąsiada [Rosji].

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Dla większości nie mającej pojęcia o histori stosunków Polsko-Ukraińskich proponuję ten artykuł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przeczytajcie, pogadamy później.

Chciałbym zauważyć, że potomkowie ideologiczni tych ludzi właśnie zrobili przewrót na Ukrainie i doszli do władzy.

Ukryta Zawartość

Dla większości nie mającej pojęcia o histori stosunków Polsko-Ukraińskich proponuję ten artykuł:

Ukryta Zawartość

Przeczytajcie, pogadamy później.

Chciałbym zauważyć, że potomkowie ideologiczni tych ludzi właśnie zrobili przewrót na Ukrainie i doszli do władzy.

To znaczy, że z powodu historycznych przesłanek Ukraina, ma być na zawsze wasalem Rosji i tworzyć kolejnych oligarchów?

A gdzie zwykli ludzie?

Dajcie im demokrację, demony przeszłości będą maleć i mniej boleć.

W interesie naszego kraju jest powstanie demokracji na wschodzie.

A, że na Ukrainie tworzą ją TEŻ nacjonaliści, to koszty reform.

Ukryta Zawartość

putin jest potomkiem ideologicznym systemu dalece bardziej skutecznego w mordowaniu Polaków

przecistawianie Rosji jako remedium na ukraińską dzicz jest nonszalancją intelektualną.

To może pojedź sam na Ukrainę i zadbaj o bespieczeństwo Polaków i innych nacji. Dogadaj się intelektualnie z banderowcami.

Wiesz jaki poprawki w prawie zdżył już wprowadzić obecny "rząd" ?

To znaczy, że z powodu historycznych przesłanek Ukraina, ma być na zawsze wasalem Rosji i tworzyć kolejnych oligarchów?

Ty się martw o Polskę, a nie Ukrainę.

Wygrażanie Rosji przez Polskich polityków nie może mieć pozytywnych skutków. Już cierpią Polscy rolnicy.

To może pojedź sam na Ukrainę i zadbaj o bespieczeństwo Polaków i innych nacji. Dogadaj się intelektualnie z banderowcami.

Wiesz jaki poprawki w prawie zdżył już wprowadzić obecny "rząd" ?

Ty się martw o Polskę, a nie Ukrainę.

Wygrażanie Rosji przez Polskich polityków nie może mieć pozytywnych skutków. Już cierpią Polscy rolnicy.

Jakie poprawki w prawie?

Jak można, poproszę o więcej informacji.

a słyszałeś żeby Polaków bili na Ukrainie ostatnio ?

Putin jest zły, ale Miedwiediew dobry - taka zabawa w gliniarzy :

za późno

a słyszałeś żeby Polaków bili na Ukrainie ostatnio ?

Nie, bo banderowcy byli daleko od władzy.

Przeczytałeś artykuł ?

A gdzie zwykli ludzie?

To zwykli ludzie mordowali polaków, sąsiad sąsiada

Zapraszam do artykułu.

Jakie poprawki w prawie?

Jak można, poproszę o więcej informacji

Proszę bardzo.

Ukryta Zawartość

Ciekawe, że nie mają teraz większych problemów tylko od razu zabierają się za mniejszości narodowe, prawda ?

To sam początek.

Ukryta Zawartość

Przeczytałeś artykuł ?

To zwykli ludzie mordowali polaków, sąsiad sąsiada

Zapraszam do artykułu.

Człowieku! Żyjemy teraz, i teraz trzeba podejmować właściwe decyzje, a nie rozmyślać o przeszłości.

Rozrachunek z przeszłością poczeka. Mamy mnóstwo czasu.

W naszym interesie jest powstanie demokratycznej Ukrainy.

Przeczytałeś artykuł ?

czyli nikt nikogo nie bije ale napewno będzie

a co do artykułu , czytac nie muszę , tematy tego typu znam od dziecka. mam taką chałupinę we wsi co przed wojną była polsko ukraińska i ukraińców nasi wymordowali w jedną noc. . ALe najlepsze jest to ,że wracają . Juz trzy chałupy zasiedlili ukraińce skubane.

Trop V kolumnę w kraju przyjacielu, tu dla ciebie widze szansę.

Proponuję rzucić okiem na kilka fotek z Simferopola zdjęcia wykonane dzisiaj.

Rzeczywiście Straszna jest ta Rosja.

Ukryta Zawartość

Dobranoc.

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Dajcie im demokrację, demony przeszłości będą maleć i mniej boleć.

W interesie naszego kraju jest powstanie demokracji na wschodzie.

Na Ukrainie nie będzie żadnej demokracji, to jest całkiem inny naród niż Polska, inna mentalność.

Bardzo mało osób to tutaj rozumie. To jak budowa demokracji w Iraku.

Na majdanie wcale nie chodziło o demokrację i wolność, to była walka grup wpływów, szkoda, że tak mało osób to rozumie.

omen a może omon?

Bardzo głębokie

Na Ukrainie nie będzie żadnej demokracji, to jest całkiem inny naród niż Polska, inna mentalność.

Bardzo mało osób to tutaj rozumie. To jak budowa demokracji w Iraku.

Na majdanie wcale nie chodziło o demokrację i wolność, to była walka grup wpływów, szkoda, że tak mało osób to rozumie.

No tak, grupy wpływów. Zawsze są.

Ale, czy tam można gorzej rządzić niż sprzedawczyk Janukowycz?

Wkrótce okaże się czym jest Majdan.

Parę miast Ukraina może stracić.

Smutne jest to, że większość w tym wątku nie wie co się dzieje teraz tak naprawdę na Ukrainie i powiela panikę z główno ściekowych źródeł.

Ukraina bo kraj podzielony jeśli chodzi o władzę na kilka obozów oligarchicznych, walczących o władzę, podczas pomarańczowej rewolucji doszedł do władzy obóz Tymoszenki. Ludzie później zrozumieli kogo reprezentuje "Piękna Julia" wygrał inny obóz, reprezentowany przez Janukowycza. Teraz mamy kolejny zwrot.

Oligarchowie na Ukrainie rządzą wszystkim, politycy to ich ludzie i marionetki, nikt nie dojdzie tam nigdzie bez ich poparcia.

Ukraina to nie Polska z lat komuny, nie mylcie spraw. To bardzo podzielony naród, zarówno jeśli chodzi o nację jak i o cele. To szybko wyszło po zwycięstwie bojowników z Majdanu, zobaczcie jak Ci ludzie się podzielili, mają skrajnie odmienne zdania.

Oni sami powinni rozwiązać swoje problemy, mieszanie polskich polityków w tym garnku jest niepotrzebne. Dlaczego teraz żaden z tych co jeździli na barykady nie pojedzie tam uspokoić sytuację ?

bardzo!

Wojtek jak nie znasz historii i sytuacji geopolitycznej, oraz sytuacji i struktur władzy na ukrainie to zluzuj.

Rzeczywiście Straszna jest ta Rosja.

oglądałem dzis ponad godiznę russia tv

dobra propaganda. badzo podobał mi sie fingowany wywiad z kerrym i babeczka przedstawiająca żołnierzy rosyjskich uzbrojonych po zeby jako lokalną samoobronę.

A i ten Vladimir co był na majdanie i tam spotkał dziesiątki zadymiarzy z ameryki , narkotyki, alkohol, bezrobotnych i dziki seks

Smutne jest to, że większość w tym wątku nie wie co się dzieje teraz tak naprawdę na Ukrainie i powiela panikę z główno ściekowych źródeł.

jakie są twoje źródła ?

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

http://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_107681.htm

I po wojnie. Putin sie raczej nie spodziewal tak ostrej reakcji i to jeszcze w weekend.

Kluczowym jest condemns.

oglądałem dzis ponad godiznę russia tv

Ale po co tak daleko szukasz ? Wystarczy TVN :)

Mnie strzyka jak już krzyczą Polscy politycy o potrzebie miliardowych pożyczek Ukrainie. Czy u nas jest już tak dobrze ? Mamy super służbę zdrowia ? Nie ma głodujących dzieci ? Deficyt budżetowy nie istnieje oraz dług publiczny ?

A może w Polsce odkryto złoża ropy tylko nic o tym nie wiem ?

omen

Historię znam bardzo dobrze.Znam winy polskie i ukraińskie ale nie widzę powodu dla którego miałyby one na wieczne czasy ciążyć nad wzajemnymi stosunkami.To co piszesz o tych oligarchach ukraińskich to wypisz wymaluj to samo co w Rosji.Tylko tam jest znacznie większa skala.Ale to ci nie przeszkadza?Zrozum,że tak jak postepuje Putin to nie jest to do zaakceptowania w kwestii załatwiania sporów międzypaństwowych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.