Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

problemu jeszcze nie ma , to graty ( ja wiem miłośnicy rosji na mnie skoczą ale taka prawda) i kiepsko dowodzone .

ale do 2020 roku armia federacji ma osiągnąc poziom 100% sprzętu nowej generacji. teraz to jest nie wiem, jakies 15% ,może.

jesli za 10 lat będzie wyglądało to jak wygląda u nas a oni faktycznie armię zmodernizują to wtedy bedzie problem .

Tak naprawdę dla Polski jedyną gwarancją bezpieczeństwa jest pokochanie się z NIemcami lub zmiana myślenia geopolitycznego w usa .

sami to sobie faktycznie możemy zrobić kolejne obrony wizny

No ale co z tą wojną ? Ukraińcy się poddali ? No oczywiście ! Nie mają tysięcy rakiet balistycznych ( tak jak Rosjanie ) które mogłyby zamienic Ukrainę w gruzowisko w ciagu jednego dnia . Nie mają setek myśliwców i bombowców tak jak Rosjanie . Nie mają tysięcy nowoczesnych czołgów tak jak Rosjanie . Nie maja potężnej floty , której jeden okręt mółgby zatopić cała marynarkę wojenną i cywilną Ukrainy w kilka godzin ...

A jesli tak to może powinni siedzieć cicho i całowac Janukowycza w dupę . Bo nic nie mają do obrony i nikt im nie pomoże .

PS

Nam też nikt nie pomoże jak z Obwodu Kaliningradzkiego ruszy flota bałtycka i piechota morska . Oni mogą być pewni siebie bo są militarna potęgą a my ? Czym sie obronimy ? A , zapomniałem ,mamy przecież ponad 100 generałów .

Tu porównanie armii polskiej i sowieckiej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja bym walczył ale czym , q...rwa ? Mam wiatrówkę ...strzelę kierowcy ruskiego czołgu w ślip .

Stawiam na rozpad Ukrainy.

Krym i wschód Ukrainy dla Rosji.

Szybki konflikt zbrojny ograniczy się do Ukrainy i Rosji.

Zachód i USA ograniczą się do ograniczania skutków konfliktu.

Ukryta Zawartość

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

To zupełnie nie o to chodzi. Ukraina mogłaby się dość skutecznie bronić na poziomie konwencjonalnym. Ale nie może sobie pozwolić na atak bo Rosja tylko na to czeka aby zostać zaatakowanym i móc w odpowiedzi bardzo mocno uderzyć. Dlatego ukraińcy nigdzie nie strzelają - nie chcą dawać pretekstu.

Dlaczego nie chcą dawać pretekstu ? Bo czym innym była by wojna z Rosją o Kijów a czym innym - o Krym. Bo Krym jest republiką autonomiczną - a to oznacza że jest Krymem a nie Ukrainą. I może uznać ukraińców za najeźdźców, sam wcale może nie chcieć być broniony czy ocalany. I sam może chcieć być wcielony do Rosji.

Mężczyznę jak powiadał Mile poznaje się po tym jak kończy.

To jakieś babskie forum, bo tak kurde czytam?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Weź się k**wa powieś zaoszczędzisz im zbędnej roboty!

To było niemiłe i upokażające ale masz rację . Powiesze sie a smród mego rozkładającego się ciała wygoni Ruskich do domu .

Jak długo Rosja przetrwa w dołku finansowym ? Może to ich ostudzi .

...there is no spoon...

To było niemiłe i upokażające ale masz rację . Powiesze sie a smród mego rozkładającego się ciała wygoni Ruskich do domu .

Widzisz kolego strach paraliżuje psychikę ale jak masz motywację to go pier**l! Pomyśl kogo z najbliższych bronisz i od razu odsuniesz go na bok.

Pamiętaj ze druga strona tez dostanie po pysku i będzie krwawic jak zarzynana świnia!

Jak długo Rosja przetrwa w dołku finansowym ? Może to ich ostudzi .

Długo.

Słupki poparcia dla Putina skoczyły na maksa - miałby się teraz z tego wycofywać ? Przecież to dla niego kolejne kadencje. Będą go wspominać jako największego rosyjskiego władcę - zaraz po Stalinie. Będą mu stawiać na Krymie pomniki. Miałby się z tego wycofać ???

Słupki poparcia dla Putina skoczyły na maksa

Dziwna sprawa ale nie mam tak jak Ty erekcji na myśl o putinie.

Obecnie to według mnie bandyta tak że nie imponuje mi taki gościu co innych okrada, po naszemu to złodziej; imponują Ci złodzieje?

Dziwna sprawa ale nie mam tak jak Ty erekcji na myśl o putinie.

Obecnie to według mnie bandyta tak że nie imponuje mi taki gościu co innych okrada, po naszemu to złodziej; imponują Ci złodzieje?

A co w tym dziwnego, że skoczyły?

Już w 1783 Katarzyna Wielka powiedziała, że Krym już na zawsze pozostanie rosyjski.

Było tak do 1954r, kiedy Chruszczow z przyczyn ekonomicznych przyłączył Krym do Ukrainy

(referendum nie było).

Putin odbiera zatem to, co Ukrainiec jednym podpisem odebrał Rosjanom.

Putin ma tez poparcie, gdyż broni Rosjan w obcych terytoriach- a na to zawsze będzie zgoda.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Już w 1783 Katarzyna Wielka powiedziała, że Krym już na zawsze pozostanie rosyjski.

Nie ma nic na zawsze popatrz na historię naszego kraju z granicami od morza do morza.

Innych to też dotyczy!

Przed czym broni?

broni rosjan w oczach rosjan, no propaganda.

po to wjechał na krym.

a sprezentowanie krymu ukrainie było zresztą nielegalne.

Nie pytałem kogo broni, bo to napisałeś - pytałem przed czym broni?

przed homoseksualnymi gwałtami rosyjskich chłopców na krymie

bo unia to dzicz , narkotyki i alkohol . tak mówi russia today . od wczoraj oglądam i wiem wszystko

Nie pytałem kogo broni, bo to napisałeś - pytałem przed czym broni?

nie wiem, Putinowi rośnie, bo wysłał wojsko na Krym, do swoich. Naród to popiera.

pytaj Putina.

ie mam tak jak Ty erekcji na myśl o putinie.

Widzę po wielu twoich wpisach że bardzo fascynuje cię ten temat.

Idź człowieku pod jakąś dyskotekę, poznaj miłego kolegę, miej to już chłopie z głowy ...

I nie zawracaj już innym gitary swoimi ukrytymi zahamowaniami ...

Widzę po wielu twoich wpisach że bardzo fascynuje cię ten temat.

Idź człowieku pod jakąś dyskotekę, poznaj miłego kolegę, miej to już chłopie z głowy ...

I nie zawracaj już innym gitary swoimi ukrytymi zahamowaniami ...

Kolego poczytaj swoje wczesne beznadziejne posty, dyskotek nie trawię a kolegów nie muszę szukać bo mam bardzo, piękna i cholernie inteligentną !! małżonkę z którą mi bardzo dobrze i dla tego bandytyzm Putina tak mi się nie podoba i dziwię się że obchodzimy się z nim jak z gównem i tłumaczymy jego z jego czynów!

To ostatnie to już skandal!!!

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

A standardowo Unia i NATO nic nie są w stanie ustalić.Żadnego wspólnego, jednoznacznego stanowiska poza " to będzie poważny błąd i będą konsekwencje".

Rozwiązać to w pizdu, płacimy bez sensu na biurokrację.

A Ty byś wolał żeby wreszcie ogłosić w Polsce mobilizację i ruszyć czołgami na Moskwę ?

Czy też może nałożył byś na nich embargo - my im nie wysyłamy żywności a oni nam gazu ?

Czy też wolałbyś się trzymać złotej zasady polskiej - "ja sobie tutaj ponarzekam a niech ONI coś z tym zrobią" ...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Będziemy się dalej zastanawiać to za dwa dni przyjdzie parę milionów uchodźców, a na granicy stanie armia rosyjska bez naszywek i będzie sprawdzała czy NATO ma w ogóle jakiekolwiek możliwości działania. Czy potrafi się jedynie zastanawiać.

"Polacy, uciekli do was groźni przestępcy faszystowscy. Oddajcie ich!"

"Oddajcie, nie zmuszajcie byśmy musieli sami ich znaleźć, nie współpracujcie z terrorystami!"

Dlaczego ty się martwisz embargiem, a Rosjanie nie? Teoretycznie mamy szersze rynki zbytu niż Rosja. Tymczasem Rosjanie mają to w dupie. Być może dlatego, że w czasie gdy my się zastanawiamy, sobie załatwiają właśnie nowe rynki zbytu.

Za te krzyki, które do dziś urządzaliśmy i tak za pół roku sobie Putin przypomni i bloknie import z Polski.

Bo słaba jakośc, bo choróbska, bo bez pieczątek...

bo unia to dzicz , narkotyki i alkohol . tak mówi russia today . od wczoraj oglądam i wiem wszystko

Czyli Rosjanie muszą się bardzo cieszyć mają się z kim bratać , napić itd

Dlatego uważam ,że każdy Polak powinien mieć łatwy dostęp do broni . W sytuacji zagrożenia , gdy państwo się tylko ośmiesza , społeczeństwo powinno mieć możliwość obronić się samo - przed Ruskimi , mafia czy zwykłym bandziorem .

I nie pie.. dolocie ,że armia nas obroni . Jaka armia ? Z czym do Ruskich ?

...there is no spoon...

Dlatego uważam ,że każdy Polak powinien mieć łatwy dostęp do broni . W sytuacji zagrożenia , gdy państwo się tylko ośmiesza , społeczeństwo powinno mieć możliwość obronić się samo - przed Ruskimi , mafia czy zwykłym bandziorem .

Tu zgadzam się w 100% w 1939 też chowano broń przed ludnością cywilną a nawet ją póżniej nieużywana zniszczono lub zakopano-jeden wielki skandal.

wszystkiemu byli winni jak i obecnie nasi politycy.

Teoretycznie mamy szersze rynki zbytu niż Rosja

He he he ... humor widzę dopisuje.

Rosjanie właśnie tworzą Unię Euroazjatycką. Ukraina miała być jej członkiem - tylko pewnie o tym nie wiedziała. Rosję stać na to żeby wypiąć się na cały świat.

My byliśmy wielcy kilkaset lat temu i do dziś dnia to pamiętamy. Oni byli wielcy jeszcze 25 lat temu - i przez długie wielki trudno będzie im pogodzić się z tym co się stało. Dlatego każdy kto będzie próbował przywrócić rosjanom dawną chwałę będzie przez nich wielbiony. I co - jakieś głupie kilkuletnie sankcje pokojowo nastawionej Europy mają ich zawrócić z tej drogi ? Chiny też kupują od nich ropę i gaz.

Ruscy też by tego chcieli żebyśmy mieli w domach karabiny. W 10 lat populacja zmniejszyła by się o 25 %.

No i to szlacheckie podejście - dajcie mi karabin to obronię swój dom przed ruską armią ... Chłopie , daj spokój...

Chłopie , daj spokój...

To Ty daj spokój, wszelkie zaciężne i zawodowe armie dawały dupy!

Polecam obejrzeć skąd się wywodzi Putin i co mówią o dzisiejszej sytuacji w ich kraju ludzie którzy pamiętają czasy gdy w walce z nazizmem zginęło 20 milionów ich rodaków .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.