Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

pierwszym "sukcem" byłaby utrata Śląska :)

jak sobie pomysle jakie byly by wyniki referendum merkelowej na takim slasku czy pomorzu... a mazury? tam bezrobocie jest na tyle znaczne ze dla samego zasilku ludzie by lecieli do urn...

´To nie sa powody do dumy! A Ukraincy? W wejsciu do Unii widza to co my widzielismy, to co dla nas bylo polyskujacym zlotkiem. Jadac do Niemiec nikt nie zastanawial sie skad Niemcy maja. Widzielismy tylko ladne drogi, auta i super sklepy.

powiedz to na ten przyklad 20letniemu ukraincowi ze ta cala unia to pic na wode i kieracik bogatej czesci europy... wiesz co ci odpowie?

"Moskwa jest zaniepokojona traktowaniem Rosjan w Estonii - stwierdził przedstawiciel Rosji przy ONZ, którego cytuje Reuters."

"Dziś szef rosyjskiego MSZ Siergiej Ławrow oświadczył, iż "Rosja będzie stawać w obronie swoich rodaków w każdym kraju na świecie".

2+2=4 Bardzo proste równanie...

ps: dużo Rosjan jest też na Balearach.

powiedz to na ten przyklad 20letniemu ukraincowi ze ta cala unia to pic na wode i kieracik bogatej czesci europy... wiesz co ci odpowie?

Pewnie sie obruszy jesli bedzie kulturalny, cham rzuci sie z lapami. Kazdy sam musi zrozumiec, ze wchodzac w obdartych lachach na salony, nie stanie sie elegantszy i bogatszy. Bogaci nie lubia sie dzielic, zreszta to nie filantropia uczynila ich bogatymi. Kazdy Ukrainiec, gdy wjedzie do Polski, widzi jednak ladniejsze drogi, sklepy, no i czuje ze jest w lepszym miejscu. Tak sie sklada, ze kolega poslubil Ukrainke, czasami wpadaja tez jego tesciowie, to sobie pogadamy. Bardzo czesto wspominaja o okropnej korupcji, gigantycznych zaniedbaniach infrastrukturalnych, trudnosciach w zalatwieniu czegokolwiek, chorych cenach na towary luksusowe itp. Tam kazdy w lape bierze, korupcja wrosla w nich jak kleszcz w dupe. Wymieniajac walute w kantorze musza odprowadzac jakies podatki, na granice koperty dla celnikow itp. W kazdym razie zakupy robia w Polsce i w Niemczech, bo....taniej. Trudno im powiedziec, ze Unia jest bee, ze lepiej aby obrosli ta swoja ukrainska patologia.

Jaro, a Ty umiesz normalnie rozmawiać, już cię raz pytałem ? Jak ktoś nie jest głupi to bredzi, i tak w kółko co drugi post, co drugi temat. Skąd u Ciebie taki agresywny charakter wypowiedzi ?

Jak ktoś pisze bzdury to co, mam go pochwalić i po glowie pogłaskać???

Czytam twój wpis:

"Nasz Premier zaczyna wyglądać strasznie głupio, na arenie międzynarodowej wszyscy mówiąc przyziemnie olali temat, nie jest to dla nich istotne. Z tego wynika nie dość, że premier sam nakręcił panicznie temat, zrobił sztuczną zadymę, to jeszcze okazuje się, że nie ma żadnego posłuchu w tej UE czy NATO. Nawet przyjaciele amerykanie się na niego wypięli. Sytuacja pokazała, że nasz premier nie znaczy nic w UE. Cały wizerunek twardego i mocnego gracza budowany latami legł w gruzach."

Za chwilę czytam tłumaczenie artykułu w opiniotwórczym rosyjskim "Kommiersant""

"Moskiewski dziennik powołuje się na źródła dyplomatyczne w Brukseli, według których "teraz, gdy na porządku dziennym są tak poważne kwestie, autorytet Warszawy w Europie jest wysoki jak nigdy dotąd". "Polska ma silną gospodarkę, aktywną dyplomację i skuteczny rząd" - dodał rozmówca "Kommiersanta"."

I nie chodzi o to, czy rzeczywiście mamy silną gospodarkę, aktywną dyplomację i skuteczny rząd tylko o to, że tak jesteśmy postrzegani w Brukseli i Rosjanie biorą to pod uwagę.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Maleńczuk ma w dupie NATO.

Maleńczuk ma w dupie wszystkich - on jest zapijaczonym i narkomańskim megalomanem.

Czytam twój wpis:

"Nasz Premier zaczyna wyglądać strasznie głupio, na arenie międzynarodowej wszyscy mówiąc przyziemnie olali temat, nie jest to dla nich istotne. Z tego wynika nie dość, że premier sam nakręcił panicznie temat, zrobił sztuczną zadymę, to jeszcze okazuje się, że nie ma żadnego posłuchu w tej UE czy NATO. Nawet przyjaciele amerykanie się na niego wypięli. Sytuacja pokazała, że nasz premier nie znaczy nic w UE. Cały wizerunek twardego i mocnego gracza budowany latami legł w gruzach."

"Moskiewski dziennik powołuje się na źródła dyplomatyczne w Brukseli, według których "teraz, gdy na porządku dziennym są tak poważne kwestie, autorytet Warszawy w Europie jest wysoki jak nigdy dotąd". "Polska ma silną gospodarkę, aktywną dyplomację i skuteczny rząd" - dodał rozmówca "Kommiersanta"."

I nie chodzi o to, czy rzeczywiście mamy silną gospodarkę, aktywną dyplomację i skuteczny rząd tylko o to, że tak jesteśmy postrzegani w Brukseli i Rosjanie biorą to pod uwagę.

Gdyby przyjąć za prawdę to co mówią o Rosji polskojęzyczne media - to Rosja nie powinna się tym zbytnio przejmować. Przecież Rosja jest wrażliwa tylko na brutalną siłę.

Polski premier jawnie wspierający nie wiadomo jaka Ukrainę - to rzeczywiście przygłup.

Tam kazdy w lape bierze, korupcja wrosla w nich jak kleszcz w dupe.

no wlasnie. wiec z ich punktu widzenia unia jest super a i znajdzie sie ktos do siedzenia w markecie na kasie za najnizsza krajowa...

dużo Rosjan jest też na Balearach.

na seszele maja tez bezposrednie polaczenie a ze nie sa tak sztywni jak wiekszosc gosci to tamtejsi nawet ich lubia... :-)

Bzdury Twoim zdaniem.

Czyli każdy kto ma odmienne zdanie od Ciebie jest głupi i pisze bzdury

Doradca rosyjskiej delegacji do Rady Europy :

Rosja zbiera się do kupy, jak zawsze. (...) Odnawia się duchowa i militarna potęga Rosji w całej jej krasie. I Alaska powróci, i kraje bałtyckie, i Polska, i Finlandia - to przecież rosyjskie ziemie"

"Rosji należy się wszystko, co jej zabrano przed wiekami i to, co utracono w 1991 r. w rezultacie pieriestrojki. Ta zbrodnia trwa do chwili obecnej. Ale wszystko wróci szybko na swoje miejsce" - ostrzega Kokoriew''

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a teraz wieści z frontu

" – Rosjanie przyszli i poprosili nas, byśmy opuścili bazę, co też uczyniliśmy – powiedział dowódca zajętej bazy transportowej floty mjr Eduard Kusnarenko."

a teraz wieści z frontu

" – Rosjanie przyszli i poprosili nas, byśmy opuścili bazę, co też uczyniliśmy – powiedział dowódca zajętej bazy transportowej floty mjr Eduard Kusnarenko."

Znaczy się szturm się udał.

Skoro u nich (zobaczymy jeszcze jak będzie na innych terenach) jest taka wola walki i samostanowienia, to i nie dziwi że Obama ogłosił że wyklucza jakąkolwiek operację militarną. Może stwierdził że najlepiej będzie jak się sami pomiędzy sobą w większości określą czego w końcu chcą.

Bzdury Twoim zdaniem.

Czyli każdy kto ma odmienne zdanie od Ciebie jest głupi i pisze bzdury

Jak łatwo zauważyć w temacie o którym mówimy w ogóle nie zajmuję się własnym zdaniem.

Zauważam tylko że to, co piszesz nie ma nic wspólnego z realną sytuacją.

Jestem Europejczykiem.

"Moskwa jest zaniepokojona traktowaniem Rosjan w Estonii - stwierdził przedstawiciel Rosji przy ONZ, którego cytuje Reuters."

"Dziś szef rosyjskiego MSZ Siergiej Ławrow oświadczył, iż "Rosja będzie stawać w obronie swoich rodaków w każdym kraju na świecie".

2+2=4 Bardzo proste równanie...

ps: dużo Rosjan jest też na Balearach.

W USA też niemało. :)

...

Nie ma to, jak uznanie wyrażane przez silniejszego przeciwnika... :)

Ha, ha. To się w polityce nazywa nabuzowywaniem balona.

Jaro_747 - masz ładny avatar :-)

PS

Jest mi wstyd za działania ,, odwetowe " UE i USA . O nas sie też nie zatroszczą . A ja ale to chrzanię . Kupiłem pistolet . Nie dam się wziąć żywcem:-) Ciekawe co zrobia kiedy tu przyjdą ? To co w 39 i 44 ? Czyli wymordują naszą inteligencję , okradną z dzieł sztuki i mebli , zgwałcą kobiety , zrusyfikuja dzieci , wyeksploatują złoża , mężczyzn zapędzą do robót przymusowych na śmierć , zbeszczeszczą kościoły katolickie i przeinaczą historię ...

Ja rozumiem ,że ich ( Rosjan ) trzeba kochać bo to niedorozwinięte dzieci Europy ale jeśli chcą nas zabić i zniewolić to my musimy zabijac ich pierwsi . Proste .

Pewnie sie obruszy jesli bedzie kulturalny, cham rzuci sie z lapami. Kazdy sam musi zrozumiec, ze wchodzac w obdartych lachach na salony, nie stanie sie elegantszy i bogatszy. Bogaci nie lubia sie dzielic, zreszta to nie filantropia uczynila ich bogatymi. Kazdy Ukrainiec, gdy wjedzie do Polski, widzi jednak ladniejsze drogi, sklepy, no i czuje ze jest w lepszym miejscu. Tak sie sklada, ze kolega poslubil Ukrainke, czasami wpadaja tez jego tesciowie, to sobie pogadamy. Bardzo czesto wspominaja o okropnej korupcji, gigantycznych zaniedbaniach infrastrukturalnych, trudnosciach w zalatwieniu czegokolwiek, chorych cenach na towary luksusowe itp. Tam kazdy w lape bierze, korupcja wrosla w nich jak kleszcz w dupe. Wymieniajac walute w kantorze musza odprowadzac jakies podatki, na granice koperty dla celnikow itp. W kazdym razie zakupy robia w Polsce i w Niemczech, bo....taniej. Trudno im powiedziec, ze Unia jest bee, ze lepiej aby obrosli ta swoja ukrainska patologia.

można by robic działania ulepszające kraj (choćby na przykładzie dobrych przepisów unijnych i biedny wyszedł by na tym lepiej jak wstapiajac do unii ale jest jeden problem, ludzie sa chciwi i patrza w siebie dlatego ciężko cokolwiek samemu zrobić...

a teraz wieści z frontu

i dobrze bezsilowe załatwianie (naprawianie) tego co zepsol zachod, a co zrobil każdy myslacy wie, nielegalnie zdegradowal poprzednia władze i obsadzil nowa która miała jeden cel - sprzyjać zachodowi i szkodzić rosji, ale co z tego jak ludzie chcą normalnego zycia a ta nowa pseudowladza nielegalna jeszcze gorsza od poprzedniej także cieszmy się ze bez niepotrzebnych ofiar rosja probuje ogarnąć sytuacje i naprostować to co celowo zachod zepsol żeby zaszkodzić rosji a pomoc sobie

chwilowy brak działalności w audio.

Niedawno temu czytałem rozmowę z ukraińskim rzeźbiarzem który od iluś tam lat mieszka i pracuje w Polsce. Facet pisał, że jego ukraińscy znajomi nie są w stanie uwierzyć, że u nas, żeby dostać zamowienie nie musi dawać łapówek. W głowach im się to nie mieści.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747 - masz ładny avatar :-)

PS

Jest mi wstyd za działania ,, odwetowe " UE i USA . O nas sie też nie zatroszczą . A ja ale to chrzanię . Kupiłem pistolet . Nie dam się wziąć żywcem:-) Ciekawe co zrobia kiedy tu przyjdą ? To co w 39 i 44 ? Czyli wymordują naszą inteligencję , okradną z dzieł sztuki i mebli , zgwałcą kobiety , zrusyfikuja dzieci , wyeksploatują złoża , mężczyzn zapędzą do robót przymusowych na śmierć , zbeszczeszczą kościoły katolickie i przeinaczą historię ...

Ja rozumiem ,że ich ( Rosjan ) trzeba kochać bo to niedorozwinięte dzieci Europy ale jeśli chcą nas zabić i zniewolić to my musimy zabijac ich pierwsi . Proste .

Oby się tak nie skończyło :)

Niedawno temu czytałem rozmowę z ukraińskim rzeźbiarzem który od iluś tam lat mieszka i pracuje w Polsce. Facet pisał, że jego ukraińscy znajomi nie są w stanie uwierzyć, że u nas, żeby dostać zamowienie nie musi dawać łapówek. W głowach im się to nie mieści.

I ma rację. Tylko u nas się to nazywa prowizja...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Widać, że też jesteś jak dziecko specjalnej troski.

PS.

Broń kupiłeś legalnie? Jeśli tak, to pewnie napisałeś, że potrzebna ci jest do zabijania niedorozwiniętych Ruskich? Może szklankę zimnej wody wypij. Zamiast. Pisać takie głupoty.

można by robic działania ulepszające kraj (choćby na przykładzie dobrych przepisów unijnych i biedny wyszedł by na tym lepiej jak wstapiajac do unii ale jest jeden problem, ludzie sa chciwi i patrza w siebie dlatego ciężko cokolwiek samemu zrobić...

Dokladnie, bycie w jakiejkolwiek strukturze nie jest konieczne, zeby rzadzic dobrze krajem i wyprowadzic go madrymi decyzjami z ruiny. Kazdy kraj musi isc swoim tempem, wedlug swoich mozliwosci. Narzucanie wszystkim jednego prawa, czy jednakowych mechanizmow utrudnia wrecz funkcjonowanie.

Maleńczuk ma w dupie NATO.

Wielu idiotów wywołuje lub lekceważy zagrożenie myśląc że są bezpieczni. Bo choćby o tym nie wiedzieli - to bezpieczeństwo zapewnia im tylko siła armii USA, Francji, Niemiec i Anglii. Można pluć na USA ale to im statkom, rakietom i samolotom zawdzięczamy nasze bezpieczeństwo. Jaki jest sens sytuację zaogniać jeżeli nie mamy na nią żadnego wpływu - bo nie mamy własnej armii która samodzielnie była by w stanie nas obronić. Więc po co szczekać ?

Zwłaszcza że w Rosji widzą to tak :

redaktor naczelna RT (dawne Russia Today), putinowskiej telewizji o globalnym zasięgu, mówi wprost co myśli o sytuacji na Krymie i w Gruzji. "Mali i głupi Saakaszwili i Jaceniuk powinni byli to rozumieć - nie należy kąsać Rosji, bo Rosja w rewanżu odgryzie nogi i nikt za wami się nie wstawi"

Próbując mnie ośmieszyć nic nie wskuracie bo każdy czytajacy to forum widzi kto tu jest prosowiecki. Nie ma się co napinać . My tu w Polsce mamy takie przysłowie ,,Swój swojego chwali" :-)

Próbując mnie ośmieszyć nic nie wskuracie bo każdy czytajacy to forum widzi kto tu jest prosowiecki. Nie ma się co napinać . My tu w Polsce mamy takie przysłowie ,,Swój swojego chwali" :-)

Klon Putina na naszym forum?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.