Skocz do zawartości
IGNORED

Sterowiec w nowej obudowie i z nowymi silnikami nadciąga!

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Długo oczekiwany zestaw Zeppelinów 'is coming soon'. W początkowej serii wyjdą trzy pierwsze płyty... trzy albumy, pięć formatów, piętnaście szans... dla Zeppelinowców jest to niewątpliwie ciekawa propozycja!

zeppelin3-14.jpg

zeppelin3-14banner3.jpg

zeppelin3-14banner2.jpg

WEALP96439.jpg

WEALP96437.jpg

WEALP96435.jpg

Parker's Mood

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Kusi to wypasione wydanie, swym wypasieniem kusi... ale się mocno zastanawiam, czy rzeczywiście trzeba to mieć? Skoro się zastanawiam to chyba znaczy, że ceposzał u mnie nie jest już na skali wystarczająco wysoko... może szkoda, może jednak warto by tak na półkę... A jak to brzmieć będzie? I czy to istotne? Może po prostu do kolekcji? Ot, tak....

Te 5 formatów to może być: 2 winyle, 2 cd i pliki.

Tak jak tu jest w opisie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Te 5 formatów to może być: 2 winyle, 2 cd i pliki

.... To w tym ukladzie powinno byc 3 formaty ( CD winyl pliki )

Ciekaw jest czy bedzie wydanie w jakimis z formatow HD Audio ... SACD, DVD Audio , Blurey Audio ...???

A od kiedy to J.Page jest specjalista od masteringu ???

No i widac ze chlopakom sie kasa konczy .... ;-)

Te 5 formatów to może być: 2 winyle, 2 cd i pliki

.... To w tym ukladzie powinno byc 3 formaty ( CD winyl pliki )

"Formats" niekoniecznie musi być tożsame z formatami w tym konkretnym znaczeniu. Zerknij do linku który wkleiłem.

W ogóle to jest mowa dopiero o trzech pierwszych zostało jeszcze sześć tytułów.

Trzeba chyba będzie nerkę sprzedać i filtrować w mono.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Polska cena trochę na wyrost, ale można się pewnie pocieszyć tym, że w Moskwie będzie jeszcze drożej... W US zapowiedzieli cenę ok. $135, czyli można założyć, że 'market place' ukształtuje ją w granicach $100. Też się zastanawiam czy kupić, chociaż jest to propozycja jak najbardziej ciekawa i wiadomo, że kolekcjonerska - bo przecież nie do słuchania, przynajmniej w moim przypadku. To by był już mój trzeci zastaw Zeppelinów w pudełku i nie za bardzo wiem po co, chociaż tak wypasiona wersja z winylami kusi jak diabeł... Na pewno nie doszukiwałbym się jakiegoś przełomu w dżwięku, ponieważ już chyba wszystko zostało 'powiedziane' w tym temacie, a jeżeli nawet będą jakieś zmiany, to przewiduję, że będą to zmiany kosmetyczne i ewewntualne różnice będą bardzo subtelne...Trzeba jednak przyznać, że wygląda to zachęcająco i posiadanie takiej kolekcji ucieszy oko, a może i ucho, każdego fana Zeppelinów.

Parker's Mood

Ja chyba dokupię sobie do tego zestawu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Zupełnie nie rozumiem takiego smęcenia jak wyżej? W wypadku takich legend jak LZ to chyba dobrze, że wychodzi tak fantastycznie wypasiona wersja i kto będzie chciał, to kupi, a kto nie będzie chciał, to nie kupi. Niewątpliwie jest to najlepsza edycja jaka do tej pory się ukazała. Bardzo proszę - nie rozmawiajmy w kategoriach typu: 'skok na kasę'... 'nie opłaca się'... 'producenci to złodzieje i oszuści'... itd... itp. Potraktujmy temat jako kolekcjonerski...

Parker's Mood

Masz najnowszą wersję SHM CD, czy japońską standardową z 2008 roku?

Japoński standard :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

A jednak w tym przedmiocie obstaje przy swoim 'smeceniu'.Podobnie 'Abbey Road'-kupilem ostatni 'wspanialy remaster.Jak w tym przypadku spodziewam sie kolejnego glaskania mlodzienczej,powiedzmy,wyrywnosci oryginalow. Zreszta,Page pokazal juz wczesniej na co go 'stac' np Mothership.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Posłuchałem swoich Zeppelinów na SHM-CD. Nie bardzo sobie wyobrażam, co jeszcze można by poprawić. No chyba, że Page nagrał na nowo taśmę matkę na super sprzęcie. Zgadzam się z zildijanem co do umiejętności remasterskich Page'a, słyszałem - wystarczy. A zatem jakby nie patrzeć, nowe wydawnictwo to - moim zdaniem - chwyt marketingowy. Choć nie ma w tym nic złego.

Istnieją muzycy, którzy posiadają wykształcenie techniczne... lub są bardzo dobrze zorientowani w procesie produkcji muzyki i nagrywają, miksuja oraz masteringują z całkiem niezłym efektem, tak samo jak istnieją inżynierowie, którzy całkiem nieżle potrafią grać... bo w ogóle grać na jakimś instrumencie, to każdy inżynier od dzwięku musi umieć, bez dwóch zdań! Czy Jimmy Page jest dobrym fachowcem od masteringu...!? Tego nie wiem... ale przypuszczam, że wie o wiele więcej niż forumowi specjaliści od... wszystkiego. Być może jego nazwisko jest wstawione w celach marketingowych, ale tak na dobrą sprawę, czy to jest ważne? Zobaczymy jak nowa seria płyt zabrzmi i wtedy można będzie coś powiedzieć.

Parker's Mood

Płyty Led Zeppelin, to chyba jak na razie tylko dwa remastery, ukazujące się pod różnymi tytułami i wydawać by się mogło, że jest tego multum. Najnowsze wydanie jest, z tego co zapowiadają, trzecim remasterem. Nawet wszystkie wydania SHM-CD, to ten sam remaster co podstawowa druga wersja i różnic między pudełkiem wydanym ze studyjnymi nagraniami, a pudełkiem japońskim SHM-CD - nie zauważyłem, a nawet jeżeli istnieją, to są one bardzo subtelne, na zasadzie niuansów i wielokrotnego wsłuchiwania się, co jest delikatnie mówiąc - przegięciem. Nowy dobry remaster, który jest warty komentarza, słychać od razu... bez naginania się i zastanawiania za dziesiątym razem, że być może jest lepiej.

Parker's Mood

Gość papageno

(Konto usunięte)

Jeszcze bardziej siebie wyeksponuje, hehehehe.

Zresztą co mnie to obchodzi. Słucham Zeppelinów od wielkiego dzwonu i tylko z czystego sentymentu. Co tu dużo deliberować: zestarzało się. Więcej nie napiszę o moim obecnym odbiorze ich muzyki, bo to nie ten wątek. Kłaniam się po staropolsku, czapką (beretem) do ziemi

Potraktowałbym Page'a jako dodatek w całym masteringowym przedsięwzięciu i nie doszukiwał się teorii spiskowych. Z racji tej, że Jimmy Page jest producentem praktycznie wszystkich edycji, na pewno ma prawo wpłynąć na ogólny kształt każdego remasterowanego projektu... jednak nie przeceniałbym jego wpływu bezpośrednio na mastering, który jako chyba ostatni, został dokonany w nowojorskim studio Sterling Sound przez George Marino... i Jimmy Page'a.

Parker's Mood

Papageno, czy mógłbyś rozwinąć pytanie, bo za chiny nie kumam o co Ci chodzi? Jest temat, więc dyskutujemy... no chyba, że nie wolno się odzywać i mieć odmienne zdanie niż większość na forum, wtedy jak najbardziej rozumiem wytwarzające się ciśnienie. Dżemu nie jadam, więc nie wiem co i jak...

Parker's Mood

Gość papageno

(Konto usunięte)

To już lepiej pisz o swoim ulubionym free. Tego akurat nie czytam. I nie słucham. Dżem jest bardzo dobry, przed 44 laty ratował mnie z biedy w Bieszczadach. Było powiedzenie: deszcz dżdży a my dżym.

http://www.youtube.com/watch?v=pvM7NX4ajzA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.