Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nie poradzisz , niektóre "zachowania" zostały wyuczone i ciężko się ich pozbyć. Rusofobię wyssano z mlekiem matki , tak samo jak wyssano "uwielbieni dla Hameryki"

a jaki ty argument przeciwny przyjąłeś ?

tytuł wątku powinien brzmieć

"czy rosjanie w państwie putina sa inteligentniejsi niż zachód i dlaczego tak jest ?"

Edytowane przez ArtDeco

tytuł wątku powinien brzmieć

"czy rosjanie w państwie putina sa inteligentniejsi niż zachód i dlaczego tak jest ?"

No wlaśnie.

Chociaz w sumie pojawia sie pytanie - o co tak naprawdę chodziło autorowi wątku?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A czym się wg.was różnią Rosjanie pod rządami Putina od Rosjan pod rządami Miedwiediewa lub Jelcyna?

Niczym Rosjanin To Rosjanin !!

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Za Jelcyna chlało się taniej. Więc człek częściej chodził zluzowany, o problemach za dużo nie myślał. A teraz? Jakieś opozycje mnie tu. Niezadowolenie!

Trzeba było sztukować wybory, tępić opozycję, żeby car Putin zasiadł na tronie!

"Moskwa planuje podwyżki cen alkoholi już od pierwszego stycznia. Alkoholizm jest przyczyną 30 proc. zgonów w tym kraju

Już w 2010 roku Rosja nałożyła minimalne ceny dla mocnych alkoholi jak wódka czy brandy. Podnosi je co roku poprzez akcyzę z uwzględnieniem inflacji.

Z propozycją nowych podwyżek wyszedł Federalny Urząd ds. Regulacji Rynku Alkoholowego. Ceny mają wzrosnąć już od początku stycznia, czyli akurat wraz z okresem świąt w Rosji. Pół litra 40-proc. wódki miałoby kosztować 199 rubli (ok. 18,5 zł), czyli o 17 proc. więcej niż obecnie. Kolejna podwyżka zaplanowana jest już na sierpień. Wtedy cena tej samej wódki skoczy do 220 rubli, czyli prawie o 30 proc."

http://wyborcza.pl/1,75248,15050225,Rosja_walczy_z_nalogiem_drastycznie_podwyzszajac_ceny.html

http://www.wprost.pl/ar/94215/Pijana-Rosja/?pg=1

Najwięcej wódki spożywają w przeliczeniu na osobę (ok. 13,9 litra) Rosjanie. Rocznie kupują jej blisko dwa miliardy litrów, czyli niemal połowę światowej produkcji.

Na drugim miejscu jest Białoruś z 11,3 l na osobę, a na trzecim Ukraina z 7,7 l/os. Polska, w której przypada 7 litrów na osobę, zajmuje w rankingu "Economist" czwarte miejsce. Za nami plasuje się mi.in. Uzbekistan z 4,4 l/os. czy Kazachstan z 5,9 l/os.

Dla porównania, w rocznym spożyciu rumu, czyli drugiego najpopularniejszego mocnego trunku przodują Kubańczycy z 4,9 litra na osobę. Za nimi jest Dominikana z 3,3 l/os., a na trzecim miejscu Filipiny z 1,4 l/os. Największym eksporterem tego trunku są Indie. Rocznie produkuje się tam 1,47 miliarda litrów rumu.

Najchętniej szkocką whisky piją Francuzi - 1,9 l/os. rocznie. Za nimi są Brytyjczycy z 0,9 l/os. i Hiszpanie z 0,8 l/os. Po gin najchętniej sięgają mieszkańcy Filipin. Statystycznie w ciągu roku wypijają 1,4 l tego trunku. Na drugim miejscu są Słowacy z 1,2 l/os., a trzecie miejsce zajmują Holendrzy z 0,8 l/os.

W Meksyku króluje tequila. Przeciętny obywatel tego kraju wypija jej 0,63 l. Za nimi są ich sąsiedzi z północy. Amerykanie spożywają 0,36 l/os. Trzeci w w tym zestawieniu są Kanadyjczycy z 0,08 l/os.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

konsumpcja piwa na swiecie:

- Czechy 144 litra na osobe

- Niemcy i Austryjacy chleja 108 l na osobe

- Polska 98 litrow na osobe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora

tak wiec Niemcy i Polacy pija wiecej od Rosjan, i to o wiele wiecej.

Tak wiec u nas musi byc wiecej alkoholikow

Roznica jest ta ze pijemy slabsze trunki bo mamy slabsze glowy od Rosjan :)

I nie ten klimat :)

Za Jelcyna chlało się taniej. Więc człek częściej chodził zluzowany, o problemach za dużo nie myślał. A teraz? Jakieś opozycje mnie tu. Niezadowolenie!

Trzeba było sztukować wybory, tępić opozycję, żeby car Putin zasiadł na tronie!

"Moskwa planuje podwyżki cen alkoholi już od pierwszego stycznia. Alkoholizm jest przyczyną 30 proc. zgonów w tym kraju

Już w 2010 roku Rosja nałożyła minimalne ceny dla mocnych alkoholi jak wódka czy brandy. Podnosi je co roku poprzez akcyzę z uwzględnieniem inflacji.

Z propozycją nowych podwyżek wyszedł Federalny Urząd ds. Regulacji Rynku Alkoholowego. Ceny mają wzrosnąć już od początku stycznia, czyli akurat wraz z okresem świąt w Rosji. Pół litra 40-proc. wódki miałoby kosztować 199 rubli (ok. 18,5 zł), czyli o 17 proc. więcej niż obecnie. Kolejna podwyżka zaplanowana jest już na sierpień. Wtedy cena tej samej wódki skoczy do 220 rubli, czyli prawie o 30 proc."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U nas od obalenia komuny zarabia sie na alkoholu w postaci akcyz wiec Dlaczego rosja by miala nie zrobic takiego czegoś. ... w koncu nie wszystko zle co pochodzi od kapitalistow a na pewno bardzo zyskowne dla panstwa oczywiście

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Z tego, co rozumiem to po podwyżkach wódka w Rosji kosztować będzie tyle, co u nas. A jaka jest przecietna płaca w Rosji?

Tego rodzaju posunięcia spowodują wzrost produkcji samogonu, rozkwit nielegalnego rynku czyli świata przestępczego i śmiertelności spowodowanej spożyciem alkoholu kiepskiej jakości i fałszowanego. Naprawdę nie trzeba być geniuszem, żeby to przewidzieć.

Jestem Europejczykiem.

A na Kanarach litr łyskacza 8-10€... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niestety nasze media rządzone przez NWO i spadkobierców Wehrmachtu milczą o tym fakcie.

Ponieważ postanowiłem zbić kilka kilogramów bez rozstawania się z qua vitae pomysł rezydoania na Kanarach jest naprawde interesujący.

Jestem Europejczykiem.

A na Kanarach litr łyskacza 8-10€... :)

Gdzie ?

Napisz bo też planuję w maju mały wypad........:)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

W Lidlu za 40zł jest Królowa Margot 8-letnia, lepsza od czerwonego Jasia, Balantines'a, Jamesona itp razem wziętych.

Nie trzeba zaraz na Kanary dylać

IE_queenmargotblendedwk31NInew_01_b.jpg

Chyba, że na Kanarach można wyrwać 14-letniego Obana za 40zł. To co innego. Warto skoczyć po kratkę :)

W Lidlu za 40zł jest Królowa Margot 8-letnia, lepsza od czerwonego Jasia, Balantines'a, Jamesona itp razem wziętych.

Nie trzeba zaraz na Kanary dylać

Tutaj też liczy się klimat.

Najlepsze Piwo piłem w Pradze. W Pubie Heveliusz - piwo o nazwie "Velvet".

Najlepiej Retsina smakowała mi na "Platia ammos beach".

Najlepsze czerwone wino piłem w Słowieni w rejonie Vipava.

Najlepszy Muscat piłem w Heviz rozkoszując się urokami termalnego promieniującego jeziorka.

Najlepszą Wódkę jaką pamiętam to ta którą piłem 15 lat temu. ( jeszcze miałem jako takie zdrowie i nie było tej obrzydliwej chemii we wszystkich produktach.)

Wóda była spożywana w Zakopanem a do niej na zakąskę śledzik i Ogóreczki.

Tak więc klimat ma tutaj decydujące znaczenie nawet jakbym kupił Super Butelkę "Chianti za 150 zł w Lidlu" to i tak nie będzie to smak taki jak wieczorkiem w małej knajpce

w Monteliscai pod Sieną.

Edytowane przez Tommiashi

Pewnie Samogon najlepiej smakuje nad Bajkałem :) a w zakąsce kawior :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

tak wiec Niemcy i Polacy pija wiecej od Rosjan, i to o wiele wiecej.

Tak wiec u nas musi byc wiecej alkoholikow

Niemcy pija bez sensu te dwa piwa dziennie. Dla smaku? Bez sensu.

Rosjanie by uzyskać alternatywne stany świadomości, w celach wzniosłych, po prostu by się wznieść, choć na chwilę

Flammable_drunk_sneezes.gif

Rosjanie by uzyskać alternatywne stany świadomości, w celach wzniosłych, po prostu by się wznieść, choć na chwilę

To by tłumaczyło dlaczego osiągają takie sukcesy w przemyśle rakietowym :)

Edytowane przez Tommiashi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Szczególnie, że statystycznie zaczynają już niemowlaki :)

http://tygodnik.onet.pl/swiat/czy-narod-wytrzezwieje/l043r

Gorbaczow trochę jak Wałęsa. Bardziej ceniony u obcych jak swoich.

Szczególnie, że statystycznie zaczynają już niemowlaki :)

Ukryta Zawartość

Gorbaczow trochę jak Wałęsa. Bardziej ceniony u obcych jak swoich.

Już To pisałem wcześniej i wcale nie miałem na myśli Ukraińców, ale ogólnie ludzi ze wschodu.

Więcej piją bo jest taka kultura, "kultura picia" - jest jaka jest i nic nie możne się zmienić.

Ukryta Zawartość

Już To pisałem wcześniej i wcale nie miałem na myśli Ukraińców, ale ogólnie ludzi ze wschodu.

Więcej piją bo jest taka kultura, "kultura picia" - jest jaka jest i nic nie możne się zmienić.

To raczej BRAK kultury picia.

W tej cenie to raczej sikacza, a nie łyskacza ;)

Jeśli Grants to sikacz, to tak.

Gdzie ?

Napisz bo też planuję w maju mały wypad........:)

Teneryfa oczywiście.

Jest 20% tańsza od Lanzarote.

Ale ja w czerwcu jadę, bo w maju chcę do Polski wpaść.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Jeśli Grants to sikacz, to tak.

Drwiłem swego czasu z pierwszego Szkota Jego Królewskiej Mości- particka. Za picie Grant's-a.

Szkoda bebechów.

O! I masz odpowiedź - sikacz i tyle ;)

A tak serio, to Grant's to jednak dość w sumie porządny sikacz - mają swoją destylarnię. A Queen Margot to nawet nie sikacz, tylko sama sztucznie utworzona marka, nic więcej.

Na pewno są lepsze łyskacze od Grantsa. Ale są i gorsze. Za 8-10 euro/litr to naprawdę ja bym nie narzekał. :)

Jeśli idzie o lidlowe marki to ja wolę ich burbonik. W IRL jest on drogi - 17€ flaszka 0,7 ale to i tak tanio w porównaniu do innych burbonów. Jest jeszcze burbon w Aldim po 14€ ale nie tak fajny jak ten lidlowy.

Oryginalny Jack Daniels kosztuje 30€ za 0,7l, Jim Beam można dostać taniej - powiedzmy 24€.

Jedna z moich ulubionych szkockich blended - Black and White stoi w Tesco za 22€.

Edytowane przez il Dottore

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

O! I masz odpowiedź - sikacz i tyle ;)

A tak serio, to Grant's to jednak dość w sumie porządny sikacz - mają swoją destylarnię. A Queen Margot to nawet nie sikacz, tylko sama sztucznie utworzona marka, nic więcej.

Znowu się forum jebie. Trzeba pisać dwa razy.

Singleton. Też Burek bez budy, a całkiem smaczny. Grant's kupa i tyle, choć ma swoją budę.

W Polsce oryginalny JD 0,7- to do Doktorka- w Makro kosztuje ok 80zł

Doktorku, proponuję jakiegoś singla z hajlandu na początek. Najsłodsze, najdelikatniejsze, zero posmaku lakieru parkietowego tudzież zapachu gabinetu dentystycznego :)

Edytowane przez frywolny trucht
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.