Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W nic nie wierze po prostu opisuje strategie hameryki a o rosji nie pisalem i nie oorownywalem co lepsze chodzi tylko o strategie hameryki.... ktora powoduje u ciebie bledne wnioski

a co mnie interesuje stategia USA względem czegos tam w świecie ?

tu i teraz jest to dla nas najlepszy partner.

a my to nie ?

czyli mówisz ,że my nie mamy nic, oni nie mają nic i na bazie tego stworzymy potęgę .

Zejdź na ziemię

Rosja nie ma nam nic do zaoferowania.

Jak kolega jeszcze rozumuje w kategoriach "prototypowni" co w Rosji zostały to się już nie dziwię ,że kolega tak naiwnie na świat patrzy .

czuwajcie towarzysze

czuwajcie towarzysze

Mowa jest o dzisiejszych czasach a nie radzieckich, to co jak ktoś chce się rozwijać a USA chce go głównie eksploatować i skłócać z sąsiadami a potencjalnie istnieje możliwość współpracy konstrukcyjnej z Rosjanami to jest towarzyszem a jak by się dał eksploatować amerykanom i skłócać z sąsiadami to jest OK ?.

Edytowane przez Krak_oN

Mowa jest o dzisiejszych czasach a nie radzieckich, to co jak ktoś chce się rozwijać a USA chce go głównie eksploatować i skłócać z sąsiadami a potencjalnie istnieje możliwość współpracy konstrukcyjnej z Rosjanami to jest towarzyszem a jak by się dał eksploatować amerykanom i skłócać z sąsiadami to jest OK ?.

Rosja nie jest partnerem do żadnych cywilizowanych relacji gospodarczych i politycznych. Kolega Piotr tak celnie to opisał ,że ja nie potrafię bardziej.

to jeszcze raz

wskaż mi chociaż potencjalne mozliwości współpracy konstrukcyjnej z Rosjanami .

Bo będąc z Krakowa masz koło siebie dziesiątki przykładów realnej współpracy konstrukcyjnej z USA

A ja na to wszystko powiem tyle że to my teraz właśnie przestajemy być cywilizowanym państwem, bo co to za rząd który pozwala na to że przetarg na umundurowanie dla wojska wygrywa chińska firma, tylko dlatego że dała ofertę 10% taniej ?. Dla nich już się nie liczy zysk Polskich firm (czyli musiało się im to prywatnie opłacić a interes społeczeństwa nie został w ogóle wzięty pod uwagę !) i pracowników/kooperantów itp a podatek też będzie zapłacony w chinach. Tak, to jest właśnie typowa strategia kraju oligarchicznego która ma na celu wyeliminowanie wszystkich potencjalnych źródeł konstrukcyjnych (bo to jest dla nich wrogi system w którym ten typ nie może się rozwinąć (tj nachapać) tak dobrze jak w przypadku uwalenia takiego systemu ), produkcyjnych i rozwojowych.

Edytowane przez Krak_oN

A ja na to wszystko powiem tyle że to my teraz właśnie przestajemy być cywilizowanym państwem, bo co to za rząd który pozwala na to że przetarg na umundurowanie dla wojska wygrywa chińska firma, tylko dlatego że dała ofertę 10% taniej ?.

takie rozumowanie można oprzeć na dowolnym fakcie.

to jak z tymi mozliwościami kooperacyjnymi ? jakąś propozycje masz?

co to za rząd który pozwala na to że przetarg na umundurowanie dla wojska wygrywa chińska firma, tylko dlatego że dała ofertę 10% taniej ?

Co to za sprawiedliwość, jak nie jest po naszej stronie?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wszystko to co dotyczy osprzętu i umundurowania dla US ARMY musi być wyprodukowane w USA, a w wyjątkowych przypadkach jeżeli zostanie zawarty kontrakt z zagranicznym producentem, to ten producent musi tą produkcję zrealizować w USA przy pomocy amerykańskich firm. Na ponizszym nagraniu o tym mówią, no ale nie wiem czy np takie działo z Abramsa jest wyprodukowane w USA, bo to jest produkt Niemieckiej firmy która produkuje (w niemczech) te działa dla czołgów Leopard.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you visited the Smithsonian Institution in 2013 and bought clothing, it was likely made in Thailand.

Cambodia made much of the clothing sold by the U.S. Army and Air Force.

If you work for the General Services Administration, you have Bangladesh workers to thank for your uniforms...they supplied many of them.

Haiti factory managers are looking forward to 2014 because theyre hoping to double the number of camouflage pants, shirts, and jackets destined for U.S. military bases.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Takie sformułowanie padło pod koniec tego nagrania co jest w powyższym linku.

Jak to był cytat to zapisuj jako cytat.

nie wszystko co jest w sieci jest prawdą .

USArmy kupuje mundury amerykańskie, norweskie, niemieckie a nawet niektóre elementy z Japonii. Podobnie z różnego rodzaju uzbrojeniem, z powodzeniem kupują je również od Szwedów, Niemców czy Anglików nie mówiąc o poszczególnych technologiach wykorzystywanych we wspólnym sprzęcie (najczęściej nie opłaca się klepać danego elementu w różnych miejscach bo było by to nieopłacalne - efekt skali).

Rosjanie, zwłaszcza ci zamieszkujący gdzie indziej, są nie tylko bardziej inteligentniejsi co też i zaradniejsi od obywateli reszty świata. Kiedy tylko nie uznali nowej władzy na Ukrainie od razu z piwnic i strychów powyciągali czołgi, transportery i wyrzutnie rakiet ziemia-powietrze o dalekim zasięgu.

U nas kiepsko byłoby nawet ze zwykłymi kosami.

Nie ma najmniejszego sensnu w kółko o tym gadać. Nie od dziś widomo, że Rosjanie już ponad dziesięć lat temu powołali spec-komórkę d/s propagandy w internecie w poszczególnych krajach. Podstawieni userzy piszą w komentarzach portali informatycznych lub na forach tematycznych masę przychylnych rzeczy pod adresem swojej matiuszki. Oczywiście zawsze jako obywatele danego kraju. Jeśli ktoś powie, że w Moskwie śnieg padał, to o ile jest im to akurat nie na rękę, będą na rzęsach stawać żeby tylko ludzie uwierzyli, że świeciło wtedy piękne słoneczko. Mają o tyle ułatwione zadanie, że zawsze w pomoc przyjdą im miejscowi, których już Lenin (wiecznie żywy) określił mianem "pożytecznych idiotów".

Może warto i im trochę "pomieszać" w komentarzach pod artykułami?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

''Nie ma najmniejszego sensnu w kółko o tym gadać. Nie od dziś widomo, że Rosjanie już ponad dziesięć lat temu powołali spec-komórkę d/s propagandy w internecie w poszczególnych krajach. Podstawieni userzy piszą w komentarzach portali informatycznych lub na forach tematycznych masę przychylnych rzeczy pod adresem swojej matiuszki.''

To też jest typowy przykład manipulacji, bo wbija do głowy że wszystko w Rosji jest absolutnie złe i tylko takie komentarze są jedynymi prawdziwymi, o ile mogę się zgodzić że jest tam bardzo wiele do poprawki (może włącznie wraz z rządem nawet), to z drugiej strony nie mam wątpliwości że wszystko zmierza do działań mających na celu nie pozytywne reformy w Rosji wraz z zachowaniem przez nią pełnej kontroli na złożami a raczej do takiej destabilizacji która spowoduje wymianę rządu na taki który doprowadzi do przejęcia surowców i ubicia wszelakich własnych planów rozwojowych Rosji aby zrobić z niej żyzne pole do bezwzględnej eksploatacji.

Edytowane przez Krak_oN

To też jest typowy przykład manipulacji, bo wbija do głowy że wszystko w Rosji jest absolutnie złe i tylko takie komentarze są jedynymi prawdziwymi, o ile mogę się zgodzić że jest tam bardzo wiele do poprawki (może włącznie wraz z rządem nawet), to z drugiej strony nie mam wątpliwości że wszystko zmierza do działań mających na celu nie pozytywne reformy w Rosji wraz z zachowaniem przez nią pełnej kontroli na złożami a raczej do takiej destabilizacji która spowoduje wymianę rządu na taki który doprowadzi do przejęcia surowców i ubicia wszelakich własnych planów rozwojowych Rosji aby zrobić z niej żyzne pole do bezwzględnej eksploatacji.

Amen.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Przecież oczywista jest ofensywa propagandowa Rosji sterowana centralnie i opłacana przez Kreml.

Ktoś w to jeszcze wątpi???

Jestem Europejczykiem.

Dobrze, ale chodzi przede wszystkom o to że Polska, Rosja czy Ukraina potrzebuje się rozwijać (USA już się rozwinęło ale jest teraz problem z utrzymaniem tego poziomu), opracowywać swoje własne produkty, sprzedawać surowce nie dzieląc się zyskiem z zagranicznym właścicielem (a ewentualnie ze współpracującymi sąsiadami którzy też się dopiero rozwijają) itp a USA nie chce przede wszystkim rozwijać (tylko przede wszystkim realizować własne cele aby się jeszcze więcej sami rozwinęli lub zdołali utrzymać ten sam poziom) tych krajów bo każdy taki rozwój na ich samodzielnyp poziomie to jest stracony pieniądz dla Amerykańsiego inwestora który nie został tam dopuszczony czy też jakiś produkt który się nie sprzedał bo dany kraj jednak sam potrafił zrobić swój własny lepiej dopasowany pod lokalne gusta.

Edytowane przez Krak_oN

Przecież oczywista jest ofensywa propagandowa Rosji sterowana centralnie i opłacana przez Kreml.

Ktoś w to jeszcze wątpi???

62347155229600487612.jpg

Ofensywa propagandowa Rosji!!

śmieszne.....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Dobrze, ale chodzi przede wszystkom o to że Polska, Rosja czy Ukraina potrzebuje się rozwijać

Kolego, miałes napisać w jakich to my obszarach sie możemy rozwijać w kooperacji z Rosją .

Kraj biedny rozwija się w kooperacji z bogatym , godząc się ,że na tym w poczatkowej fazie traci. Wierni sojusznicy Rosji nie sa jakoś gigantami światowej gosspodarki bo na współpracy z biedakiem biedak sie nie dorobi.

Krym jest i będzie najlepszym przykładem tego.

śmieszne.....

propoaganda rosyjska to jakieś oświadczenia hiszpańskiego pracownika na ukrainie ,którego personaliów rosja nie chce ujawnic a adresu twittera tez nie ma.

To sa konsekwencje. JAk sprawy szły dobrze to Putin się pozował na głównego rozgrywającego sytuacji na Ukrainie i z tego tytułu czerpał wewnętrzne zyski.

Teraz cos nie wyszło więc to zestrzelenie też jest z Putinem naturalnie wiązane.

Tak to jest jak się zachciało być panem połowy świata

śmieszne.....

Ty jesteś śmieszny synku...

Rosyjska telewizja anglojęzyczna Russia Today informuje, że Obama zgodził się z Putinem, że malezyjski samolot zestrzeliła... Ukraina.

"Ode­szłam dziś z RT. Sza­nu­ję wiele osób z mo­je­go ze­spo­łu, ale wy­bie­ram praw­dę" - takim twe­etem po­dzie­li­ła się Sara Firth, dzien­ni­kar­ka "Rus­sia Today". Przy­zna­ła, że już wcze­śniej roz­wa­ża­ła po­dob­ny krok, ale osta­tecz­ną de­cy­zję pod­ję­ła z po­wo­du nie­rze­tel­ne­go przed­sta­wia­nia przez ro­syj­ską te­le­wi­zję ka­ta­stro­fy ma­le­zyj­skie­go sa­mo­lo­tu bo­eing 777 nad Ukra­iną.

- Nie mo­głam już dłu­żej tego robić. Co­dzien­nie kła­mie­my i wy­my­śla­my naj­róż­niej­sze spo­so­by, jak coraz spraw­niej to robić - po­wie­dzia­ła Firth por­ta­lo­wi Buz­z­Fe­ed.

______

Edit moderator

Ostrzeżenie za personalnie skierowane obraźliwe zwroty, prowokujące do kłótni

Obraźliwe zachowanie (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Edytowane przez SlawekR

Jestem Europejczykiem.

Russia Today informuje, że Obama zgodził się z Putinem, że malezyjski samolot zestrzeliła... Ukraina.

Co na to Obama?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co do inteligencji Rosjan to uważam, że gdyby teraz Putin podjął akcję likwidacji separatystów i umorzył Ukrainie część długów to zyskałby wiele więcej niż teraz traci.

Edytowane przez xniwax

Nie ma takiej możliwości. W ten sposób zakwestionowałby całą swoją dotychczasową politykę i propagandę.

W tej chwili w dużym stopniu siedzi w pułapce którą sam zbudował. Jednym z efektów ubocznych będą coraz bardziej dziwaczne i wzięte z kosmosu pomysły i hasla propagandowe co zdaje sie już obserwujemy.

Putin będzie musiał tak skołować Rosjan, żeby swoje wycofanie się (na razie przynajmniej częściowe) przedstawić jako kolejny sukces. Zachodniej opinii również nie lekceważy stąd apele o powołanie międzynarodowej komisjii przy jednoczesnym gorączkowym zacieraniu śladów i ogłaszaniu idiotycznych hipotez.

Jestem Europejczykiem.

Kiedy wybory w Rosji?

Bo chyba jedynie ponowna pozorna zamiana miejsc z Miedwiediewem dałaby mu szansę na pewien zabieg umożliwiający wyjść z twarzą.

Jeśli nic sie nie zmieni w polityce Putina, EU i USA to obawiam się najgorszego dla naszej części Europy.

Edytowane przez xniwax

Ty jesteś śmieszny synku...

Rosyjska telewizja anglojęzyczna Russia Today informuje, że Obama zgodził się z Putinem, że malezyjski samolot zestrzeliła... Ukraina.

"Ode­szłam dziś z RT. Sza­nu­ję wiele osób z mo­je­go ze­spo­łu, ale wy­bie­ram praw­dę" - takim twe­etem po­dzie­li­ła się Sara Firth, dzien­ni­kar­ka "Rus­sia Today". Przy­zna­ła, że już wcze­śniej roz­wa­ża­ła po­dob­ny krok, ale osta­tecz­ną de­cy­zję pod­ję­ła z po­wo­du nie­rze­tel­ne­go przed­sta­wia­nia przez ro­syj­ską te­le­wi­zję ka­ta­stro­fy ma­le­zyj­skie­go sa­mo­lo­tu bo­eing 777 nad Ukra­iną.

- Nie mo­głam już dłu­żej tego robić. Co­dzien­nie kła­mie­my i wy­my­śla­my naj­róż­niej­sze spo­so­by, jak coraz spraw­niej to robić - po­wie­dzia­ła Firth por­ta­lo­wi Buz­z­Fe­ed.

.

RT to farsa jak z Orwella.

.

RT to farsa jak z Orwella.

Widziałem jakieś pojedyńcze przekazy, czasem śledziłem linki do ich strony i rzeczywiście, zupełnie jak Ministerstwo Prawdy ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.