Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W GB kupiła sobie doktorat? Puknij się w głowę. Tam za ściąganie wylatuje się z uczelni.

To tylko gorzej świadczy o poziomie nauczania w GB :)

Jakby sobie kupiła to by przynajmniej jakoś można by było usprawiedliwić te braki w edukacji a tak......no cóż.........

To tylko potwierdza tezę która już nie raz przewijała się przez ten wątek że "socjalistyczna edukacja" wcale nie była taka zła :/

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Czy spadochroniarzom USA wolno skakać w ramach ćwiczeń w Polsce? Wolno bez najmniejszych zastrzeżeń.

Czy rosyjskim spadochroniarzom wolno skakać w rabach ćwiczeń w Serbii? Nie wolno i już:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konfabulujesz Włodzimierz. Gdzie tam niby jest napisane, że nie wolno???

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Tak się zastanawiałem kiedy zacznie się "czyszczenie pamięci o ofiarach zbrodni na Wołyniu" przez nasze media.

Do tej pory była cisza..............ale już się zaczęło i jak widać idzie pełną parą............

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Widzisz tylko to co chcesz widzieć.Księgarnie są zawalone książkami o zbrodni wołyńskiej a Smorzowski kręci właśnie o tym film.

Widzisz tylko to co chcesz widzieć.Księgarnie są zawalone książkami o zbrodni wołyńskiej a Smorzowski kręci właśnie o tym film.

Już pisałem o tym, że Tommiashi widzi wyłącznie to, co mu pasuje do własnego (?) obrazu świata.Reszta nie istnieje.

Jestem Europejczykiem.

UPA to podobnie jak u nas NSZ.W czesci bohaterowie, w czesci zwykli bandyci i zlodzieje.W pamieci zostaja tylko bohaterowi a bandytach cisza.Na ukrainie jest podobnie.

pewne tematy trzeba zamilczec az przyjdzie ich czas.

niemcy podczas napadu na czechy wyladowali tez troszeczke w anglii.

A Polacy rozpoczęli 2 wojnę światową napadając wraz z hitlerem na Czechy ...

Wracając do faktów:

"NATO potwierdziło ponowny, wzmożony napływ wojska, czołgów i innego sprzętu z Rosji do zbuntowanych regionów wschodniej Ukrainy. Władze w Kijowie, pomimo oficjalnego zawieszenia broni, spodziewają się próby zajęcia kolejnych terytoriów. Narasta nacisk separatystów w rejonie Doniecka i na kierunki Mariupola.

Rosjanie całkowicie znieśli przeszkody znajdujące się na całej długości granicy rosyjsko-ukraińskiej kontrolowanej przez separatystów. Trwa tam nieprzerwany napływ ludzi i sprzętu, w tym konwojów złożonych z czołgów, transporterów opancerzonych, artylerii lufowej i rakietowej. Znacząco zwiększyła się też aktywność bojowników i rosyjskiej artylerii. Trwa ostrzał lotniska w Doniecku, walki o strategiczną trasę Ługańsk-Siewierodonieck znajdująca się na granicy zgodnych z porozumieniem pokojowym stref kontroli. Zwiększa się również nacisk na południu, na kierunku zablokowanej ofensywny na Mariupol. Znaczącą koncentrację rosyjskich sił zarejestrowano również na terytorium Krymu."

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Zdaje się, że wojna o pokój coraz bliżej. Foma z Władymiryczem się zaciągną i przynajmniej przestana tutaj klepać.

Podążą z internacjonalistyczną pomocą?

Zanim to nastąpi przewiduję jeszcze godnościowe wzmożenie na forum i szereg rozmaitych roszczeń.

Jestem Europejczykiem.

Są plany powołania w Rosji Legii Cudzoziemskiej,tak więc droga wolna dla naszych rusofili.Tylko,że chyba nasze prawo na to nie pozwala.

• Redaktorzy

Legia oferuje różnym wyrzutkom rzecz cenną: obywatelstwo zamożnego zachodniego kraju po 15 latach służby. Ciekawe czym Rosja zastąpi tę ofertę.

Legia oferuje różnym wyrzutkom rzecz cenną: obywatelstwo zamożnego zachodniego kraju po 15 latach służby. Ciekawe czym Rosja zastąpi tę ofertę.

Działką z polem naftowym na Syberii , a wyrzutków nie będą przyjmować . Część najemników będzie walczyć dla sprawy , a nie dla pieniędzy .

Edytowane przez czester15.30

Teraz Rosja oferuje bezimienną mogiłę i powiadomienie dla rodziny o zaginięciu jej członka. Teraz Wowa wysyła żołnierzy/nie żołnierzy, celem wspierania militarnego watach separatystów, a kiedy zachód bardziej przykręci śrubę finansową sam każe do tych separatystów strzelać swym żołdakom.

Co tamci bez oporów wykonają ponieważ maja wpojone, że życie rosyjskiego żołnierza nie ma żadnej wartości w obliczu celu jaki chce osiągnąć batiuszka Putin. W.W.

W.

• Redaktorzy

Działką z polem naftowym na Syberii , a wyrzutków nie będą przyjmować . Część najemników będzie walczyć dla sprawy , a nie dla pieniędzy .

Cóż, cieszę sie ze kolega jest dobrze poinformowany. Ale w tej informacji są luki: przepisy rosyjskie nie przewidują "działki na Syberii". Ziemia należy do państwa i nie ma jej w wolnym obrocie. Naczytalismy się chyba Jacka Londona, ale London to nie Londonienko.

Mam świadomość jak trudno zmienić w jednym pokoleniu zakorzeniony światopogląd. Nawet w czasach kiedy nie przystaje on już do rzeczywistości i dawno został jednoznacznie oceniony jako negatywny. Jak widzimy na podstawie wpisów kilku Kolegów, istnieją jednostki które są nad wyraz podatne na uwiedzenie przez totalitaryzmy. Jednostki, które wprost wciąż kultywują w sobie podziw dla tyranów i satrapów, postrzegając ich jako silnych i jedynie godnych zaufania wodzów.

Zdają się nie widzieć, że ich siła zawsze wywodzi się z tragedii własnych narodów dla których kreują siebie jako jedynych zbawców.

Jeśli kolaborujący z linią zarządzania Państwem W.W.Putina piszą swe wywody z przekory, celem utrzymania temperatury dyskusji, to można to zrzucić na charakter autorów.

Jeśli jednak piszą szczerze, to ich postawa jest godna przebadania przez socjologów.

W.

Są plany powołania w Rosji Legii Cudzoziemskiej,tak więc droga wolna dla naszych rusofili.Tylko,że chyba nasze prawo na to nie pozwala.

No, no - gdyby Roman Dmowski żył w dzisiejszych czasach, wojciech iwaszczukiewicz z pewnością skazałby go na banicję. Zawsze jednak może żądać zburzenia jego pomnika.

Cóż, cieszę sie ze kolega jest dobrze poinformowany. Ale w tej informacji są luki: przepisy rosyjskie nie przewidują "działki na Syberii". Ziemia należy do państwa i nie ma jej w wolnym obrocie. Naczytalismy się chyba Jacka Londona, ale London to nie Londonienko.

Kiedy to było w przenośni , zapłacą za sprzedaną energię .

Teraz Wowa wysyła żołnierzy/nie żołnierzy, celem wspierania militarnego watach separatystów,

Oni bronią swojej ziemi przed nielegalną banderowską właścią . Sadzisz , że " watachy " chcą u siebie to co stało zdarzyło się w Odessie ?

Mam świadomość jak trudno zmienić w jednym pokoleniu zakorzeniony światopogląd

, a ja mam świadomość że każdemu nie narzucisz " Ty " linia polityczna " swój światopogląd .

Edytowane przez czester15.30
  • Redaktorzy

Oni bronią swojej ziemi przed nielegalną banderowską właścią . Sadzisz , że " watachy " chcą u siebie to co stało zdarzyło się w Odessie ?

Ta "właść" to rozumiem że aluzyjna stylizacja, a nie nieświadome mówienie po rosyjsku? Kwestia legalności władz Ukrainy jest taka, że wszyscy je uznają oficjalnie łącznie z Rosją, i tylko jak trzeba uzasadnić ostrzał z "separatystycznej" wyrzutni rakiet, albo rajd "separatystycznych" czołgów, to osoby najęte albo niezorientowane nagle plotą o "nielegalności". To nawet śmieszne nie jest, bo ile można się wygłupiać.

To nawet śmieszne nie jest, bo ile można się wygłupiać.

No właśnie wygłupianie się to jest nieprzyjmowanie do wiadomości i zatajanie zbrodni ukraińskiej armii na cywilach .

Oni bronią swojej ziemi przed nielegalną banderowską właścią .

Rząd wybrany w uznanych demokratycznych wyborach nazywasz nielegalną banderowską władzą? Tak możesz zakwestionować każdą dowolna opcję u władzy. Ale o czym tedy z Tobą rozmawiać? A raczej z twym fanatyzmem?

, a ja mam świadomość że każdemu nie narzucisz " Ty " linia polityczna " swój światopogląd .

Ależ ja niczego Tobie nie narzucam. Gdzie to wyczytałeś z mojego wpisu. Ja tylko wyraziłem swoje zdumienie taką postawą Polaków jaką tu Panowie prezentujecie. I tylko tyle. Nie zabraniam Wam jej i nie narzucam własnej.

Włodek.

Edytowane przez vlado

Ta "właść" to rozumiem że aluzyjna stylizacja, a nie nieświadome mówienie po rosyjsku?

Nie tylko po rosyjsku , także po ukraińsku . Żołnierze ukraińskojęzyczni armii ukraińskiej tak mówią " nechaj właść trupy zaberajet "

No właśnie wygłupianie się to jest nieprzyjmowanie do wiadomości i zatajanie zbrodni ukraińskiej armii na cywilach .

Niestety wojna to bardzo brudna i wyprana z człowieczeństwa czynność, polegająca na jak najskuteczniejszym wyeliminowaniu przeciwnika w sposób nie pozwalający mu powrócić do walki. Stąd zbrodnie wojenne i terror. Umiłowana strategia potęg militarnych.

W.

Ależ ja niczego Tobie nie narzucam. Gdzie to wyczytałeś z mojego wpisu. Ja tylko wyraziłem swoje zdumienie taką postawą Polaków jaką tu Panowie prezentujecie. I tylko tyle. Nie zabraniam Wam jej i nie narzucam własnej.

i słusznie " Ty " to takie odniesienie do innych z podobnymi poglądami .

Niestety wojna to bardzo brudna i wyprana z człowieczeństwa czynność, polegająca na jak najskuteczniejszym wyeliminowaniu przeciwnika w sposób nie pozwalający mu powrócić do walki. Stąd zbrodnie wojenne i terror. Umiłowana strategia potęg militarnych.

Dobrze byłoby gdyby " szeroka opinia publiczna " wiedziała o działaniach dwóch stron .

Dobrze byłoby gdyby " szeroka opinia publiczna " wiedziała o działaniach dwóch stron .

To raczej niewykonalne, ponieważ Rosja nawet dzisiaj zaprzecza jakiejkolwiek działalności militarnej na terenach Ukrainy. Pozostałoby nam także przyjąć, że to Ukraińcy zniszczyli swą infrastrukturę wojskową na Krymie, wypędzili z niego swych obywateli, a pozostałym wraz z Kozakami nakazali przyłączyć tę ziemię do Rosji. Wszak Rosja nie brała w tym żadnego udziału i nie była i nie jest stroną konfliktu, ani mocarstwem dopuszczającym się aneksji militarnej części terytorium sąsiada. Własnym obywatelom również potwierdza, że Rosyjscy żołnierze nie giną na Ukrainie. Jest zatem Rosja dobrym sąsiadem ze współczuciem obserwującym wybuch faszyzmu na Ukrainie i niosącym pomoc w formie stałych konwojów.

Czy tak to rozumiesz, czy gdzieś popełniłem błąd?

W.

A dlaczego uwazacie, ze Rosja (Putin) wspomagajac Rosjan zamieszkalych w Republice Ukrainskiej robi zle? Wszystkim robi zle czy tylko niektorym?

pozdrawiam,

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.