Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zapomniałeś dodać,że od czasu do czasu siedzieli w ciupie.Wówczas też nie było w tym nic złego.Na szczęście te czasy już nie wrócą.

No nie bądź taki... wybiórczy:

"Flirt z Moskwą

W końcu lat 80., w okresie pierestrojki, Adam Michnik usiłował stać się partnerem bezpośrednio moskiewskiego centrum, co nawet budziło obawy ekipy Jaruzelskiego, że zostaną wyeliminowani jako pośrednicy w realizacji scenariusza Włodzimierza Kriuczkowa (do 1988 r. naczelnika I Zarządu KGB, a następnie przewodniczącego Komitetu Bezpieczeństwa ZSRS). Według tego scenariusza w krajach Europy Środkowo-Wschodniej miały powstać rządy koalicyjne złożone z komunistów i umiarkowanej opozycji.

Według dokumentów Departamentu I MSW Grupy Operacyjnej nr 2 „Wisła” Michnik już w 1988 r. został zaproszony do Moskwy przez Związek Filmowców. Odpowiadało to ówczesnej taktyce sowieckiej, która polegała na nawiązywaniu bezpośrednich kontaktów z opozycją w krajach bloku, z których Armia Sowiecka miały być ewakuowana. Jeden z szyfrogramów „Wisły” nadany w styczniu 1989 r. przytacza opinię sowieckich kadr: „Nie powinniście nam przeszkadzać w kontaktach z polskimi intelektualistami. Znaczna część z nich przeszła do opozycji na skutek błędów w polityce PZPR i niewłaściwych ocen poszczególnych ludzi. Dlatego musimy mieć własne rozpoznanie i ocenę działaczy opozycji. W związku z tym Ambasada Radziecka w Warszawie, i nie tylko ona, otrzymała polecenie opracowania pełnego kompendium wiedzy dot[yczącej] opozycji, personalnego Who is Who?”. Jak pisze Antoni Dudek w „Biuletynie IPN” z kwietnia 2004 r., Michnik musiał być co najmniej od wiosny 1988 r., a więc jeszcze przed pierwszą falą strajków, w kontakcie z ambasadą sowiecką w Warszawie. Mieczysław Rakowski otwarcie przyznał, że w 1988 r.: „kontakty niektórych pracowników ambasady radzieckiej z opozycją nie były dla nas tajemnicą”. To właśnie mogło być powodem początkowych oporów ówczesnego szefa MSW gen. Czesława Kiszczaka przeciwko udziałowi Michnika w obradach Okrągłego Stołu. W czasie trwania obrad Rakowski notował, że 1 marca 1989 r. gen. Władysław Pożoga, który nadzorował wywiad i kontrwywiad cywilny, powiadomił go, że „istnieją kontakty między opozycją a Moskwą. Szczególnie aktywny jest Michnik”. Pożoga był zdania, że Moskwa zaczyna »grać« z opozycją.

Jak twierdzi Antoni Dudek: „W teczce szyfrogramów kierowanych w 1989 r. do Warszawy przez Ambasadę PRL w Moskwie, a przechowywanej w archiwum MSZ, brak wyłącznie trzech z ponad 200 szyfrogramów. Prawdopodobnie właśnie tych dotyczących wizyty Michnika, co wynika z datowania pozostałych, ich numeracji oraz treści zawartych w zachowanych dokumentach. Ktoś usunął je z teczki już po skierowaniu jej do archiwum, gdzie dokonano zszycia i paginacji wszystkich szyfrogramów”." http://niezalezna.pl/48257-michnik-terrorysci-i-moskwa-nieznana-przeszlosc-naczelnego-wyborczej

Manewr z cofnięciem na kołach skręconych w prawo - dopóki nasz krewki pacjent nie uderzy pięścią w szybę (przy świadkach a najlepiej na monitoringu) zawsze może przed sądem powiedzieć że chciał tylko podejść i wytłumaczyć.

Nie ma prawa wysiadać na drodze, na skrzyżowaniu z samochodu. Może więc sobie tłumaczyć do usranej śmierci że został przejechany bo wyskoczył na jezdnie z samochodu. Za to dostanie jeszcze mandat zgodnie z przepisami kodeksu drogowego. Zaden drogowy pieniacz nie zgłosi nigdzie pretensji za przejachanie mu po stopach. W większości chowaja swoje łyse łby za przyciemnianymi szybkami wiesniakowozów już kiedy usłyszą lekkie dodanie gazu.

Jeśli chodzi o k.k. to w nic nie musi uderzać, ani pieścia ani mały fiutkiem typowym dla pieniaczy z wieśniakowozów. Obronę konieczną można podjąć zawsze kiedy rozpozna się wrogi zamiar sprawcy. A blokowanie przejazdu i wyskakiwanie z samochodu na drodze jest wystarczające do rozpoznania zamiaru. W takiej sytuacji mozna podjac wszystkie dostępne środki do obrony włącznie z użyciem samochodu do staranowania pojazdu lub potracenia napastnika.

Zapomniałeś dodać,że od czasu do czasu siedzieli w ciupie

O tak niektórzy nawet jako cwele podstawieni przez SB. Strasznie byli dręczeni w tej ciupie - zwłaszcza komuniści jak Kuroń czy Michnik.

Edytowane przez Kubri

Bezczelny typek z ciebie Kubri

Nie ma prawa wysiadać na drodze, na skrzyżowaniu z samochodu. Może więc sobie tłumaczyć do usranej śmierci że został przejechany bo wyskoczył na jezdnie z samochodu. Za to dostanie jeszcze mandat zgodnie z przepisami kodeksu drogowego. Zaden drogowy pieniacz nie zgłosi nigdzie pretensji za przejachanie mu po stopach. W większości chowaja swoje łyse łby za przyciemnianymi szybkami wiesniakowozów już kiedy usłyszą lekkie dodanie gazu.

Jeśli chodzi o k.k. to w nic nie musi uderzać, ani pieścia ani mały fiutkiem typowym dla pieniaczy z wieśniakowozów. Obronę konieczną można podjąć zawsze kiedy rozpozna się wrogi zamiar sprawcy. A blokowanie przejazdu i wyskakiwanie z samochodu na drodze jest wystarczające do rozpoznania zamiaru. W takiej sytuacji mozna podjac wszystkie dostępne środki do obrony włącznie z użyciem samochodu do staranowania pojazdu lub potracenia napastnika.

O tak niektórzy nawet jako cwele podstawieni przez SB. Strasznie byli dręczeni w tej ciupie - zwłaszcza komuniści jak Kuroń czy Michnik.

Bezczelny typek z ciebie Kubri, ciekawe jakiego typu odwagę ty reprezentujesz ?
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ja zwróciłem uwagę na laseczkę przechodzącą z mamą :)

Incydent jakich wiele na polskich drogach..........Nic specjalnego.

Typowy właściciel agencji towarzyskiej w klapkach na wakacjach w Łebie .........polski standard

No zaraz, a to nie jest wątek założony po to by udowodnić, że to naród wybrany w zasadzie?

Poza tym to nie dyskoteka wieczorem w jakimś kurorcie, gdzie buzuje testosteron, to środek dnia, środek miasta i typowe rosyjskie cwaniaczenie z jeżdżeniem po pasie wyłączonym lub za podwójną ciągłą.

Trochę jeżdżę jednak i dawno, tego co u nich wygląda na normalne, tu w Polsce nie widziałem.

Tak, zjeżdżanie z pasa skręcającego i jazda na wprost- tak, ale pod prąd w mieście, żeby sobie przycwaniaczyć? No dawno nie było mi dane widzieć.

No i agresja obu stron. U nas ostatnio jakiś młotek w BMW napukał gościa za zajechanie mu drogi, gość powiedział, że się bał w TV i cała Polska szukała gnoja.

No nie, jednak widzę spore różnice, niestety na niekorzyść rosyjskiej inteligencji.

Edytowane przez frywolny trucht

Bezczelny typek z ciebie Kubri, ciekawe jakiego typu odwagę ty reprezentujesz ?

Trudności ze zrozumieniem drukowanych masz?

Na pewno nie taka jak ty czyli kaptur na twarz i palenie krzyża jak w twoim avatarze.

Trochę jeżdżę jednak i dawno, tego co u nich wygląda na normalne, tu w Polsce nie widziałem.

A po czym rozpoznajesz tę "normalność" ???

Nie widziałeś bo w Polsce mało jkto wozi rejestrator. W Rosji prawie każdy wiec i filmów ze zdarzeń jest w necie więcej niż mieści twoja wyobraźnia na temat tego co się w Polsce dzieje na drogach.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To, że w Rosji każdy ma wideorejestrator nie wynika z tego, że jest spokojnie i bezpiecznie. Po co kupować szajs zasłaniający szybę skoro nudą wieje?

No chyba, że nie wieje :)

To, że w Rosji każdy ma wideorejestrator nie wynika z tego, że jest spokojnie i bezpiecznie. Po co kupować szajs zasłaniający szybę skoro nudą wieje?

Wygląda na to, że założenia ideologiczne zakłócają Koledze Kubri ogląd rzeczywistości.

Dowodem na moja tezę niech będzie fakt, że u nas jak pijana kobitka wpadła samochodem do wejścia do metra to wydarzeniem emocjonoway się wszystkie media przez dobrych kilka dni. A co to w końcu za sensacja?

To co dzieje się u nas to w większości zwykła głupota i drobne chamstwo - u nich na drogach rządzi prawo pięści i jest to narodowy standard i obowiązująca norma.

Jestem Europejczykiem.

Nie widziałeś bo w Polsce mało jkto wozi rejestrator. W Rosji prawie każdy wiec i filmów ze zdarzeń jest w necie więcej niż mieści twoja wyobraźnia na temat tego co się w Polsce dzieje na drogach.

A jak już ma ten rejestrator...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dwa debile, jeden z kamerą, drugi z kozikiem. Jak już nagrywasz i na YouTube wrzucasz, bądź jak żona Cezara. ;)

...jak pijana kobitka wpadła samochodem do wejścia do metra to wydarzeniem emocjonoway się wszystkie media przez dobrych kilka dni.

Tak przy okazji. ;)

Ukryta Zawartość

Jakie państwo taka "mafia" :lol:

Ty wiesz kto ja jestem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co kupować szajs zasłaniający szybę skoro nudą wieje?

A po co sie ubezpieczać skoro nudą wieje???

u nas jak pijana kobitka wpadła samochodem do wejścia do metra to wydarzeniem emocjonoway się wszystkie media przez dobrych kilka dni. A co to w końcu za sensacja?

Emocjonowały sie bo sfotografował ja monitoring uliczny. Monitoring - po co wydawać pieniądze na śledzenie obywateli kamerami jeśli nudą wieje??? No chyba że nie wieje, bo reżim tak zwany demokratyczny na wszystkich ma oko.

Więc kto tu większy ideolo???

Prawaczki pieprzą jak zwykle dupą nie ruszając wiec nic z tego im logicznego nie wychodzi. Na szczęście własna głupota ich nie boli.

Edytowane przez Kubri

Aha, czyli o ile dobrze rozumiem Kolega Kubri męczy się w Polsce pod rządami reżimu.

U Putina z pewnością odetchnął by wolnością pełną piersią :-))).

Jestem Europejczykiem.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Gdyby to co puścił netboy działo się w Rosji to:

- w przypadku pierwszego filmiku, kozak, który się wpieprzył w BMW na widok noża sięgnąłby po maczetę i byłaby walka kozaków. Gość z BMW pod wrażeniem uszkodzeń swojej bryki wbiłby na początek nóż w maskę samochodu kozaka. Ot, tak żeby rachunek strat choć pobieżnie wyrównać.

- w przypadku drugiego filmiku mamy raczej przykład sprawnie działającego państwa. Jeśli ten koleś w BMW to mafiozo, a ty go stawiasz jako przykład sprawności czy niesprawności państwa, to wniosek może być jeden. Prawdziwi bandyci zostali wytłuczeni :)

Wiemy, że to nieprawda, ale do dawnych struktur Wołomina chłopaki jakoś nie są w stanie wrócić.

A jeszcze parę lat temu niemal codziennie słyszało się w Polsce o takich numerach:

http://www.youtube.com/watch?v=arzbZ1mbvps

Inny pouczający wielowątkowy filmk.

http://www.youtube.com/watch?v=f7iZVgLXgBI

Po pierwsze widzimy narastąjacy konflikt rukowoditiela z czarnego BMW z samochodem władzy jadącym na sygnale. Nie wiem czy to zaraz mafia, wygląda na samochód obstawy kogoś z wierchuszki. ale to tylko gorzej, bo mafia wiadomo, że ma w dupie prawo.

Drugi wątek jest taki, że stoi sobie kolejka samochodów na pasie wyłączonym z ruchu i radiowóz na sygnale w ogóle nie budzi refleksji, a właśnie tym pasem powinien popieprzać radiowóz na sygnale.

Tymczasem zarówno BMW i jak i radiowóz na ten pomysł nie wpadły.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

18 mnut, co za uczta:

http://www.youtube.com/watch?v=I2o9NgKmzlQ

Gdyby choć raz na pół roku zdarzyło mi się widzieć podobne oznaki inteligencji na pewno bym sobie strzelił kamerkę do samochodu.

Tymczasem nie pamiętam kiedy miałem okazję ostatni raz. Z 10 lat temu?

11 minuta, gość wisi na drzwiach , samochód mija radiowóz, ten nie reaguje, na następnym skrzyżowaniu zdaje się kolejny, milicja inteligentnie odwraca oczy na widok zabawy w ganianego :)

Pod koniec 13 minuty rozkosznie bezradna milicja. Bardziej pielęgniarki niż stróże prawa.

http://www.youtube.com/watch?v=Xykp_UunDvY

Doskonała akcja w 3:58.

Wydaje się, że postawa milicji jest wynikiem znieczulicy na przemoc jaką widzą przypadkowi przechodnie. Ludzie nie zgłaszają podobnych cyrków bo milicja albo zlewa zgłoszenia, albo jest nieudolna, albo skorumpowana i tak samo łamie przepisy. Czasem się okaże, że agresorem jakiś kolega milicjantów i ofiara pójdzie siedzieć. To i ludzie wożą ze sobą pały i sami wymierzają sprawiedliwość.

Jeszcze ciekawostka taka. Gdzieś czytałem, że na dziś te wszystkie filmiki nie mogą być w Rosji traktowane jako dowód w sprawie, ale ponoć prace legislacyjne by to zmienić idą pełną parą :)

Gdyby choć raz na pół roku zdarzyło mi się widzieć podobne oznaki inteligencji na pewno bym sobie strzelił kamerkę do samochodu.

Tymczasem nie pamiętam kiedy miałem okazję ostatni raz. Z 10 lat temu?

Rozumiem Frywolny że znana Ci jest definicja słowa "inteligencja".

Bo chyba mamy odmienny pogląd na ten temat.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Mamy chyba tylko odmienny temat w kwestii czy Ruskie są inteligentniejsze niż Zachód i USA.

Z tej racji, że ja doskonale pamiętam czasy polskich mafii, cinkciarzy, kultury jazdy, szacunku do życia, wartości życia, śmiem twierdzić, że Oni są tak jak my w 1990 roku neandertalczykami.

Nadal.

Wy tu glupoty piszecie a "dopuki ropa i gaz sje sprzedaje " doputy nic sie nie zmieni i putin będzie udawal wazniaka i usa będzie bombardowalo dla ropy i udawalo druviego wazniaka a biedaki jak ukraina i my beda im poklaskiwac jedni bardziej putinowi inni hameryce.... i zadnej wojny światowej nie będzie. ...

Juz dawno nie potrzebne sa rooa gaz ale o to wszystko wazniactwo aby sprzedawac rope i gaz

chwilowy brak działalności w audio.

Mamy chyba tylko odmienny temat w kwestii czy Ruskie są inteligentniejsze niż Zachód i USA.

Z tej racji, że ja doskonale pamiętam czasy polskich mafii, cinkciarzy, kultury jazdy, szacunku do życia, wartości życia, śmiem twierdzić, że Oni są tak jak my w 1990 roku neandertalczykami.

Nadal.

Tak przez ostatnie 25 lat nabraliśmy takiej ogłady że normalnie Wersal mamy w PL.

frywolny proszę nie wklejaj już filmików z YT bo ni jak się mają one do tematu wątku.

Przeczytaj jeszcze raz i przemyśl---- chodzi o wykazanie że Rosjanie "sami nie chcą " zachodniego modelu demokracji i budują własny bez potrzeby wprowadzania wynalazków z UE i USA.

Tak więc lepiej się nie wciskać na siłę tam gdzie nas nie potrzebują .............rozumiesz.....?

Proszę jeszcze raz kolegów o przestudiowanie definicji "inteligencji".

Ach! To ma być o inteligentnych "inaczej " Rosjanach!!! ---- Czyli "bardziej"

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Przeczytaj jeszcze raz i przemyśl---- chodzi o wykazanie że Rosjanie "sami nie chcą " zachodniego modelu demokracji i budują własny bez potrzeby wprowadzania wynalazków z UE i USA.

Rosja nie jest państwem demokratycznym tylko autorytarnym. Jeśli to drugie stanowi tę "własną demokrację"- wszystko się zgadza.

Z tego co mi wiadomo, w Rosji odbywają się wybory powszechne. Nie mniej demokratyczne niż w Polsce.

A że rosjanie są zadowoleni ze swojego prezydenta. Moim zdaniem mają do tego prawo. Nie mają ?? Dlaczego ?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

W Rosji są bardziej demokratyczne. Społeczeństwo tak zaangażowane, że wykręca frekwencję w okolicach 120-130% na luziku.

Zazdraszczamy.

Owszem, z tym że to nieprawda. Powielasz bzdury i tyle. Naprawdę fajnie Ci z tym ?? Przytocz jakiś przykład, a chętnie przeroszę.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/453638,zaskakujaca-frekwencja-ile-osob-glosowalo-w-sewastopolu.html

Posuwając się dalej w chwaleniu rosyjskiej demokracji rozumiem, że mordobicia i zabijania opozycji w Rosji też nie było za Putina i Miedwiediewa?

No przyznaję. Masz rację.

Ale o czym to świadczy ? Ja bym to zakwalifikował po prostu jako nadgorliwość obywatelską.

Że kilku oszołomów za mocno wzięło sobie do serca najważniejsze głosowanie w ich życiu, to ma świadczyć że w Rosji nie istnieje demokracja ?

A zabójstwa polityczne istnieją w każdym kraju, co wykazali przedmówcy.

Zresztą z własnego podwórka, wystarczy wspomnieć Leppera.

Czyli co, u nas też nie ma demokracji. To gdzie jest ?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Muszę przyznać, że nie czytałem tak wywrotowego tekstu, gdzie udowadniano by zabójstwo polityczne Leppera :)

Ja sądzę, że tak jak z tymi wypadkami samochodowymi słowo klucz to skala. Owszem możesz powiedzieć, że w EU jest korupcja, przekręty, są wypadki,są pijaki, są głupi ludzie, ale-uwaga słowo klucz- skala.

Zmienia postać rzeczy.

Patrz. Skoki na bungee. Europejska rozrywka. Wszystko zabezpieczone, przeliczone, bo życie ludzkie jest ważne, jest cenne. Rosyjska odpowiedź?

Na ch... żyć:

hqdefault.jpg

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,15442051,Zabezpieczenia__liny__uprzeze__Rosjanin_zdobywa_najwyzsze.html?i=2

http://www.youtube.com/watch?v=6VCqn8Vp2jw

http://www.youtube.com/watch?v=uxO-rAltQ-c

Może i tak. Nie twierdzę że Rosjanie przewyższają kulturowo zachodnich Europejczyków.

Ale nie można im odmawiać prawa do bycia sobą.

A co do podejmowania ryzyka... zapewniam że to ma swój urok. Wiem bo sam taki kiedyś byłem.

I prywatnie, i zawodowo, i w ogóle.

Jak sobie przypomnę czasy gdy nie wszystko regulowały tzw procedury, to mi trochę tęskno.

Ukryta Zawartość

teoria ciekawa i sluszne wnioski o pasozytniczym charakterze kapitalizmu ale wykonanie średnie

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

W Rosji są bardziej demokratyczne. Społeczeństwo tak zaangażowane, że wykręca frekwencję w okolicach 120-130% na luziku.

Zazdraszczamy.

Owszem, z tym że to nieprawda. Powielasz bzdury i tyle. Naprawdę fajnie Ci z tym ?? Przytocz jakiś przykład, a chętnie przeroszę.

Mnie przychodzi na myśl taki: Jaka jest różnica między CNN a Russia Today? CNN zjawia się jak coś się dzieje, RT przyjeżdża, bo zaraz zacznie się tu coś dziać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.